Текущее время: 15 май 2025, 11:58

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 сен 2012, 21:10 
Постоялец

Доброго вечера всем!

В продолжение темы

Составил иск

Сообщение, не относящиеся к теме
ПОЗОВНА ЗАЯВА
Про скасування постанови серії АО1 №####### в справі про адміністративне правопорушення від 30.08.12 р.

Відповідно до ст.7 КпАП України, ніхто не може бути підданий заходу впливу в звязку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.

Відповідно до ст.9 КАС України, суд при вирішенні спору керується принципом законності, відповідно до якого органи державної влади, органи місцевого самоврядування зобовязані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України.

Згідно ч.2 ст.71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності субєкта владних повноважень обовязок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

30 серпня 2012 року о 9 г.45 хв. я рухався в Слов’янську по вул. Юних Комунарів, 89 за маршрутним автобусом ПАЗ, що прямував до Славкурорту. На перехресті встановлено знак 2.3 «Головна дорога» і на додатковій табличці 7.8 казано напрямок головної дороги. Я наблизився до перехрестя при зеленому сигналі світлофору, моя швидкість була близько 30 км/год. Коли я виїхав на перехрестя загорівся жовтий сигнал і, щоб не вдаватися до різкого гальмування і не створювати аварійну ситуацію, я прийняв рішення продовжити рух і виїхав з перехрестя при жовтому сигналі світлофора, що прямо передбачеє п.16.8 ПДР України.

За перехрестям мене зупинив інспектор ДПС Вощаний Павло Борисович і сказав, що я нібито проїхав на заборонний сигнал світлофору, не виконав вимог дорожнього знаку «В’їзд заборонено». Після цього інспектор переписав мої дані, наказав чекати та пішов складати протокол.

В порушення вимог ст.256 КупАП «При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі», мої права інспектор зачитав мені коли постанова вже була винесена.
Оскільки інспектор одночасно із складанням протоколу виніс постанову серії АО1 №#####, він позбавив мене права на захист і права заявляти клопотання. Факт передвчасного винесення постанови підтверджується тим, що в графі протоколу серії АХ1 №##### «До протоколу додаються» інспектор вказав: постанова АО1 ######. Саму постанову інспектор мені не надав і її копії в тої день я не отримував. Але заповнений бланк постанови я бачив. До того ж, я вважаю, інспектор не міг вказати, що до протоколу додається незаповнена постанова.

Коли я наполягав на наданні мені постанови, інспектор сказав, що постанови він не виносив і не зобов’язаний мені щось надавати.

Згідно ст. 276. КУпАП справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.122 може розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників. Я неодноразово заявляв клопотання про розгляд справи за місцем проживання, але інспектор надав мені протокол на ознайомлення вже після винесення постанови, чим порушив моє гарантоване право на захист та право заявляти клопотання (ст.268 КУпАП).
Передчасне винесення постанови звело нанівець всі мої доводи і показання свідків, тобто інспектор оцінив ситуацію суб’єктивно та упереджено, всупереч ст.280 КУпАП.

Про упередженість інспектора свідчить той факт, що принаймні ще один водій проїхав це перехрестя так само як і я. Відео можна переглянути в мережі Інтернет за адресами: http://youtu.be/LznjGIlI5M8 та http://youtu.be/ugP1MZZPhOg. Але інспектори ДПС зупинили його лише на хвилину й відразу відпустили, очевидно, вони проводили бесіду та пояснювали, як правильно рухатись на даній вулиці.

Отже, інспектор Вощаний П.Б. розглянув справу самостійно, не враховуючи мого трактування ситуації і не беручи до уваги пояснення свідка, який їхав зі мною, С!!!!!!!!Т!!!!!!!!!!! Іванівни, і виніс постанову завчасно, перед моїм ознайомленням із протоколом і за моєї відсутності та в супереч ст.33 КУпАП, котра зазначає, що при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 99, 104-106, 162 КАС України, та ст. ст. 247 п.1, 256, 287, 288, 289, 293 п.3 КУпАП,
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Постанову серії АО1 №131156 від 30 серпня 2012 року визнати незаконною та скасувати.
3. Протокол про адміністративне правопорушення серії АХ1 №272707 від 30 серпня 2012 року анулювати.

Подскажите, пожалуйста, можно ли по месту жительства подавать иск по отмене постановления, вынесенного в другом городе?
Может кто-нибудь напомнить статью по которой посадовців суд может вызывать по ел.почте? Где-то видел, никак вспомнить не могу.... :oops:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 17:27 
Борец

Иск подавать по МЖ не только можно, но и нужно- пусть гайцы катаются на заседания за свой счет. А повестка им и так придет бумажная.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 17:28 
Борец

moskal2715 писал(а):
Иск подавать по МЖ не только можно, но и нужно- пусть гайцы катаются на заседания за свой счет. А повестка им и так придет бумажная.

Отпишутся, что бы рассматривали без них. Так они и поедут, ага...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 17:41 
Борец

Завулон писал(а):

Ну так и их свидетели без них наврядли поедут. Уже легче.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 20:36 
Постоялец

moskal2715 писал(а):

А какую-нить статью нужно для этого указывать?

Ну и еще, раньше писал несколько исков и там указывал, чтоб вызов посадовців делали через е-мэйл... Есть вроде какая-то база где все ящики их имеются. Тогда они не смогут отвертеться, мол, повестка не приходила. Ну и у судьи не будет повода переносить заседание в случае неявки, а то напрягает только со 2-3 раза начинать рассмотрение дела по сути...

Но тогда я судился с ДВС...

Всем СПАСИБО! А по иску замечаний нет? Мне кажется, многим по нутру фраза "нарушил-заплати"... :roll:
Как думаете, стОит просить суд уменьшить наказание или отменить постанову?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2012, 23:09 
Борец

xmclrdg писал(а):
moskal2715 писал(а):

А какую-нить статью нужно для этого указывать?
[В иске и так данные о прописке есть.]
Ну и еще, раньше писал несколько исков и там указывал, чтоб вызов посадовців делали через е-мэйл... Есть вроде какая-то база где все ящики их имеются. Тогда они не смогут отвертеться, мол, повестка не приходила. Ну и у судьи не будет повода переносить заседание в случае неявки, а то напрягает только со 2-3 раза начинать рассмотрение дела по сути...
[Насчет мыла не знаю, а переносить наверняка будут, и хорошо, если только 2-3 раза.]
Но тогда я судился с ДВС...

Всем СПАСИБО! А по иску замечаний нет? Мне кажется, многим по нутру фраза "нарушил-заплати"... :roll:
Как думаете, стОит просить суд уменьшить наказание или отменить постанову?

Это дело хозяйское, но, по идее, если гайцы не являются, суд должен отменить постанову.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 окт 2012, 08:32 
Постоялец

Славянский прокурор направил требование о проведении служебного расследования, начальник ГАИ постановление отменил, дело закрыл.

Так что, план по обжалованию в прокуратуре, у начальника и в суде себя оправдал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 08:33 
Борец

Завулон писал(а):
moskal2715 писал(а):

Хочу добавить .... стоит сходить в суд и попросить материалы дела, для ознакомления .... если в деле есть рапорт, что мол без меня рсаасматривать и иск не вызнаю, то 2 информационных запроса: 1) С чем не согласен; 2) Почему не хочешь приехать на заседание ..... желательно занести в канцелярию гаи (если в том же городе суд) и прикрепить ходатайством заявление о том, что все данные собранные как доказательства (в протокол) являются фикцией .... ВВиду того, что дела сие рассматриваются не сразу, а в течении нескольких месяцев, будет возможность подать иск в суд, по Закону про обращению граждан и прицепом его к первому иску ....

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа