Вчера с отцом приключилась ситуация. Сразу оговорюсь, что отец не подкован относительно порядка борьбы с гайцами. На выезде из Кагарлыка его остановили на фен, показали 84 км, выписали протокол. Отец подписал протокол в графе "Ознайомлений зі статтями КУпАП", а в графе пояснення гаец настаивал написать "Порушував ненавмисне". Отец отказался писать в такой формулировке. Тогда гаец забрал протокол, сказав "Получите по почте". К сожалению в тот момент я был не на связи и заблаговременно тренинг по вопросам защиты от беспредела отцу не провел.
И главное, отец-то скорость не превышал. Ехал с мамой, которую в пути можно назвать "помехой справа" - если скорость будешь превышать, мозги будут промыты
- нет координат инспектора, составлявшего протокол (ни ФИО, звания, должности, ни номерного знака авто, ни номера нагрудного знака).
Подготовил заявление в отдел ГАИ по месту прописки.
До: Відділу ДАІ Деснянського району м. Києва
м. Київ, вул. Драйзера, 2-в
тел. +38044-546-58-22; +38044-546-82-20
Від: Шумахера Міхаеля Петровича
05555, м. Київ, вул. Хаккінена 5, кв. 55
тел. +38095-555-5555; +38044-555-55-55
e-mail:
[email protected]З А Я В А
02.07.2010 близько 17 години 40 хвилин на виїзді з м. Кагарлик автомобіль Dacia Logan MCV, державний номер AA5555IB, яким я керував, був зупинений інспектором ДПС, який не представився. Інспектор заявив, що я ніби-то перевищив швидкість, на підтвердження чого продемонстрував прилад, схожий на фен для сушки волосся з LCD екраном або космічний бластер, на якому відображалась число 84 – ніби-то швидкість мого авто. Але жодних доказів того, що швидкість належить саме моєму авто попри вимоги ст.251 КУпАП, п.1.6 Розпорядження МВС №466 наведено не було.
Насправді, швидкість я не перевищував, докази цього будуть наведені в позовній заяві.
Втім, під час безпідставного та протиправного притягнення до адміністративної відповідальності інспектор здійснив ряд грубих порушень. Зокрема, заборонив записати в протокол в розділ «Свідки» мою дружину, Шумахер Антоніну Іванівну, яка їхала зі мною. А після того як я відмовився писати у графі Пояснення «Порушив ненавмисне», як того вимагав інспектор, він
вихопив протокол і відмовився надати його копію. «Буде відправлений поштою в відділ ДАІ за місцем проживання» – зазначив інспектор.
Такі дії грубо порушили мої права на захист, правову допомогу, гарантовані КУпАП і, очевидно, спрямовані на зменшення шансів оскарження протиправної постанови.
Нажаль, у той момент зателефонувати у службу довіри ДАІ та відділ внутрішньої безпеки МВС я не міг, оскільки на рахунку мобільного телефона залишилось недостатньо коштів.
Згідно п.11.15 Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України 26.02.2009 №77 «У разі розгляду справи за місцем учинення правопорушення матеріали справи та постанова в справі про адміністративне правопорушення протягом десяти днів з дня винесення вищезазначеної постанови
надсилаються до підрозділу Державтоінспекції МВС за місцем проживання порушника.»
ПРОШУ:
• Надати копії протоколу та постанови від 02.07.2010, складені відносно мене, щойно вони надійдуть від підрозділу ДАІ, що обслуговує м. Кагарлик.
• У разі, якщо протокол і постанова від 02.07.2010, складені відносно мене, не будуть отримані працівниками відділу ДАІ Деснянського району м.Києва станом на 20.07.2010, прошу письмо повідомити мене про цей факт.
05.07.2010