Текущее время: 14 май 2025, 23:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 11:43 
Постоялец

Доброго времени суток !

Я давно читаю ваш форум и у меня есть распечатки инструкций как правильно себя вести, но сегодня была ситуация с которой я не справился :

В 9-00 утра меня остановили на ЮБК возле санатория "Днепр", на петачке возле мойки. Стояло 3 машины ГАИ и 5 человек - сотрудников. Машины стояли припаркованы так что не видно с дороги.
Работник ГАИ представился невнятно, при этом не назвав подразделение, на мой вопрос о причине остановки ответил : "Операция МАК", на просьбу номер постановления об ОР мероприятиях ответил : дайте документы права техпаспорт и страховку. На мои слова о страховке (закон о страховании) сказал устарело.
После этих слов позвал 2 сотрудника с камерой и тот начал снимать, не реагируя на мои замечания.
2 стояли со стороны двери водителя, а 1 со стороны пассажира прям влез в окно и на просьбу жены не орать в ухо сказал : а ты вообще молчи !!!!
Я не выдержав сорвался и рукой захлопнул экран камеры, на что получил угрозу : ты щас получишь и т.д.

В итоге я решил позвонить в ГАИ но мне не дали закрыть дверь ( держали рукой и своим телом )
Я дозвонился в управление АРК, там ответили что я должен предъявить документы, в момент звонка мне стучали по окну палкой и требовали уехать под предлогом освободить проезжую часть ( хотя стоял я не на дороге ), после звонка я предложил показать документы мне ответили : езжай.

Главное : документы так и не посмотрели, но порывались составить протокол об отказе даже привели понятого

ПС : не работает водительский подьемник поэтому говорил через открытую дверь, видеозаписи и диктофона нет к сожалению, не было памяти в телефоне

Прошу помочь составить жалобу на работников ГАИ :

- неправильно представился
- невнятная причина остановки
- грубили и кричали, хамили ( типа все ваши документы устарели, все приказы отменили 111 и 118 правда ?
- залез в окно и нахамил супруге
- снимал меня на камеру
- угрозы
- нападали втроем и вчетвером
- остальные не предъявили значки
- стучали палкой в окно

Писать только жалобу или можно еще и в суд на моральный ущерб (сколько) ?
Помогите плиз образцом или ссылками.
Напрягает что я закрыл ему камеру рукой.
Пишу на эмоция так что сори если коряво

Последний раз редактировалось anatolik 01 авг 2012, 11:57, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 11:51 
Борец

Добро пожаловать в список тех, кто зашёл к нам ПОСЛЕ неправомерных действий со стороны ГАИ. Жаль, что люди не прислушиваются к совету купить видеорегистратор ДО проблем.

По теме: то, что вы захлопнули камеру - ничего не значит. Во-первых, пусть докажут. Во-вторых, это было в пределах вашей частной собственности, я так понимаю. Так что не волнуйтесь, и сами об этом не говорите. То, что хамили, грубили, а потом, после звонка сразу настроение у них поменялось - это стандартное поведение.

Писать надо на всё, что считаете нужным. Давите гадов.

Кому-то дано превращать воду в вино, а кому-то - только кислород в углекислый газ и пищу в говно. © Noize MC.
Сообщение, не относящиеся к теме
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 11:57 
Постоялец

Спс за поддержку, регистратор есть но снят по причине установки блока под 4 камеры.
Старый китайский постоянно тупил, и мог не писать вообще.

Хочу написать жалобу чтоб их потрясли, просто раньше после звонка дежурному, перезванивали и просили решить вопрос мирно, а сей час охамели даже в управлении.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 15:48 
Борец

шансів мало,але опиши все попорядку,скинь в тему,а нормативкою можна підправити...твій текст..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 20:21 
Постоялец

пішохід писал(а):
шансів мало,але опиши все попорядку,скинь в тему,а нормативкою можна підправити...твій текст..

описал вроде все что происходило, пусть не в деталях (но тут все как у всех)
за камеру думаю правда не будут кипишивать

нормативкою - это ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 20:32 
Борец

http://mylaw.com.ua/docs/4

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 авг 2012, 23:15 
Борец

тема заглохла....чому немає бажаючих написати скаргу для автора

поки будете чекати ......

треба брати на себе відповідальність і писати.....

народ пишіть скарги не дайте темі заглохнути помагайте один одному....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 авг 2012, 15:47 
Борец

anatolik, посмотри эту тему http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=73&t=21978 , по комментариям поймешь кто готов написать жалобу, обратись за помощью в той теме или в личку к активистам. Вполне возможно что не все видят эту тему. У всех своих забот хватает. Удачи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 авг 2012, 20:20 
Борец

смотри - Добавлено: 03 июн 2011, 21:22

viewtopic.php?f=41&t=7103&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%86%D1%8B&start=15

подрабатывай под себя, смотри на даты

если сам себе не даш заглохнуть , то все будет ок.

наработай сам, что сможеш, выложи, потом спрашивай, что подправить

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 авг 2012, 23:46 
Постоялец

Спс за ссылки, текст в процессе.

3 вопроса :
- 3 дня всего для подачи жалобы ?
- могут ли приписать мне за мой поступок с их камерой ( напоминаю я захлопнул рукой экран камеры чтоб не снимали)
- на кого писать ? дело было в Ялте, а вот подразделение он не назвал

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2012, 07:49 
Борец

anatolik писал(а):
Спс за ссылки, текст в процессе.

3 вопроса :
- 3 дня всего для подачи жалобы ?
- могут ли приписать мне за мой поступок с их камерой ( напоминаю я захлопнул рукой экран камеры чтоб не снимали)
- на кого писать ? дело было в Ялте, а вот подразделение он не назвал

пиши на министра, все остальное не важно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2012, 08:07 
Постоялец

Всмысле на министра ? слать в Киев ? я хотел писать на имя начальника АРК

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2012, 13:21 
Постоялец

01.08.2012р. мене (**************) на автомобілі Форд Фокус (керую на підставі доручення) було зупинено співробітником ДАІ Паршиковим Антоном (значок КР 0612). Сталося це приблизно о 08-55 ранку безпосередньо на перехресті вул. Алупкінське шоссе і вул. Лісна в смт. Гаспра, м.Ялта. На перехресті знаходилось одразу 3 екіпажі ДАІ.

Всупереч вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», п.п 15.5 «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої наказом МВС України від 27 березня 2009 р. № 111 інспектор ДПС не представився (на мою вимогу представитися інспектор представився Паршинков Антон, не назвав звання та підрозділу)
і почав вимагати мої документи. Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Операція»

У відповідності до п. 21 ст. 11 Закону «Про міліцію», пп.5 п.5 Положення про Державну автомобільну інспекцію МВС (затверджено Постановою КМ України від 14 квітня 1997 р. N 341), п. 7.3 Наказу МВС №111, працівники міліції (підрозділів ДПС) мають право: «зупиняти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою». Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не має. У відповідності до ст. 11 Закону України «Про міліцію», міліція має право «перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію».
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником ДПС, який підійшов до мого автомобіля, повідомлено не було.

Після моїх слів стосовно порушення деякіх законів працівником ДАІ, він покликав на допомогу ще 2-х працівників, які порушили ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», навіть не назвав ім’я та призвищє. Один з працівників почав знімати мене на відеокамеру ( яку можно придбати у магазині побутової техніки), чим порушив статті 19, 302, 307 Цивільного кодексу України та статті 5 та 11 Закону Украіни Про Інформацію. На мое прохання не знімати відповів що зйомка ведеться не мене, а його колегі, хоча камера була направлена у салон авто. Я спробував зачинити дверцята авто для дзвінка своєму адвокату, але 2 працівники навіть після моїх слів не давали це зробити тримаючи дверцята рукой та тілом.

У цей час другий працівник з боку пасажира вліз у відчинене окно ( нахилився верхню половиною тіла у салон машини ) та почав у грубій формі та підвищеним тоном вимагати від мене документи.
На прохання пасажира (********) відповів : « А ти вообще сиди и молчи»

Протягом всього часу було зроблено декілька гласних заяв від працівників.
Наприклад (розмовляли російською) :
- все ваши законы лабуда
- ты нарвался
- хочеш проблем ?
- думаєш самый умняй
- Конституция не катит, есть ПДД, і тому подібне

Усьго до мене зверталися 5 працівників ДАІ, при цьому одночасно що е методом психологічного тиску.

Я звернувся до чергового за телефоном, щоб він мені пояснив деякі вчинки працівників. Перед дзвінком я попередив, що мені треба час на консультацію, але вони почали стукати жезлом по боковому вікну, та вимагати поїхати.

Тому вважаю що своєю поведінкою працівники ДАІ порушили цілий ряд пунктів «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої Наказом МВС України від 27 березня 2009 року № 111, а саме:
• п/п № 2.1: «Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами».
• п/п № 18.7: «У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: звертатися до учасників дорожнього руху на "ти"; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред'являти безпідставні звинувачення»;
• п/п № 3.2: «Забезпечення безпечного й безперебійного руху транспортних засобів»;
• п/п № 6.7: «Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух»;
• п/п № 6.25: «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками».
• п/п № 6.29: «Під час несення служби працівник підрозділу ДПС повинен вжити заходів до усунення перешкод у русі, звільнення проїзної частини від транспортних засобів, що створюють перешкоду на маршруті патрулювання».
Очевидно, що безпричинні зупинки транспортного засобу, а в це число входять і ті причини, що не передбачені законодавством, безпідставні вимоги щодо перевірки документів, різного роду безпідставні підозри та звинувачення порушують законодавство, нормативні документи, які регламентують діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують права учасників дорожнього руху. Безкультурне ж та хамське відношення працівників міліції до громадян взагалі компрометує органи внутрішніх справ, порушує права громадян України. Зловживання ж службовим становищем інспекторів ДПС та халатність їх начальників по відношенню підлеглих, які допускають такі вчинки, підпадають під статті №№ 365 та 367 Кримінального кодексу України.

Очевидно, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо громадянина з боку співробітника міліції є перевищенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України. З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.
На підставі викладеного, ст.5-7 Закону України «Про звернення громадян»,

Прошу:

1. Ініціювати повноцінний розгляд моєї скарги. Провести службове розслідування викладених фактів.
2. Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової (посадової) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
3. Про результати повідомити мене у термін відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2012, 19:36 
Борец

это жалоба или иск

01.08.2012р. мене (**************) на автомобілі Форд Фокус (керую на підставі доручення) було зупинено співробітником ДАІ Паршиковим Антоном (значок КР 0612). Сталося це приблизно о 08-55 ранку безпосередньо на перехресті вул. Алупкінське шоссе і вул. Лісна в смт. Гаспра, м.Ялта.
На перехресті знаходилось одразу 3 екіпажі ДАІ.

Всупереч вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», п.п 15.5 «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої наказом МВС України від 27 березня 2009 р. № 111 інспектор ДПС не представився у той формі як вімагає наказ .

Далі безпідставно почав вимагати мої документи.

Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Операція»

згідно ст.11 п.21-1 працівникам міліції надано право зупиняти т\з в разі: ... проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування
транспортним засобом, документів на транспортний засіб;

але згідно з п.2 ст.11 перевіряти у громадян документи що посвідчують їх особу, а також інші документи,міліції надано право лише при підозрі у вчиненні правопорушень . відносно мене ніяких підозр висловлено небуло тому у гаі небуло законних підстав для перевірки документів.

дотогож згідно ст.20 зу про міліцію
..Працівник міліції при виконанні покладених на нього обов'язків керується тільки законом, діє в його межах

основний закон україни у ч.2 ст.19 , зобов'язує даі діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією та законами України.

згідно судової практики «У спосіб»-

означає, що суб'єкт владних повноважень зобов'язаний дотримуватися встановленої законом процедури вчинення дії, і повинен обирати лише встановлені законом способи правомірної поведінки при реалізації своїх владних повноважень.

тому ,на виконання вимог конституції прошу забов*язати відповідача надати суду нормативні документи яки встановлюють ПРОЦЕДУРУ, та СПОСІБ реалізації владних повноважень інспектора при проведенні таких заходів як ОПЕРАЦІЯ.

інспектор наказним тоном вимовив що я забов=язаний передати йому документи у зв*язку з Операцією

тобто проведення ОПЕРАЦІЙ поголовно покладає на водіїв відповідні обов*язки, я також забажав їх знати та окрім них і свої права (у рамках ОПЕРАЦІЇ)

..згідно основного закону ....Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки.

Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними.

інспектор не надав мені жодного доказу того яка саме операція у які строки на якій території яким саме підрозділом уведена в дію, коли закінчується - не надав.

сподіваюсь відповідач надасть таку інформацію суду.

інспектору не сподобались норми конституції у моєму цитуванні.

тому він покликав на допомогу ще 2-х працівників, які також порушили ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», не назвав ім’я та призвищє.

Один з працівників ( ігноруючи мою вимогу не знімати мене ) почав знімати мене на відеокамеру , чим порушив ст 307 Цивільного кодексу України та статті 5 та 11 Закону Украіни Про Інформацію.

На мое прохання не знімати відповів що зйомка ведеться не мене, а його колегі, хоча камера була направлена у салон авто.

Я спробував зачинити дверцята авто для дзвінка своєму адвокату, але 2 працівники навіть після моїх слів не давали це зробити тримаючи двері рукой та тілом. тобто здійснили протиправне проникнення у мій авто.

У цей час ще один працівник даі з боку пасажира вліз у відчинене окно ( нахилився верхню половиною тіла у салон машини ) та почав у грубій формі( конкретно что.......) та підвищеним тоном вимагати від мене документи.

На зауваження пасажира (********) відповів : « А ти вообще сиди и молчи»

Протягом всього часу було зроблено декілька гласних заяв від працівників.
Наприклад (розмовляли російською) :
- все ваши законы лабуда
- ты нарвался
- хочеш проблем ?
- думаєш самый умн-й
- Конституция не катит, есть ПДД, і тому подібне

Усьго до мене зверталися 5 працівників ДАІ, при цьому одночасно , що я розціним як психологічний тиск, з метою вимагання в мене грошей за неіснуючі порушення.

так як протиправні дії з боку даі не прекращались,

Я звернувся до чергового ( какого именно....)

Перед дзвінком я попередив, що мені треба час на консультацію, але вони почали стукати жезлом по боковому вікну, та вимагати поїхати.

Тому вважаю що своєю поведінкою працівники ДАІ порушили цілий ряд пунктів «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої Наказом МВС України від 27 березня 2009 року № 111, а саме:

• п/п № 2.1: «Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами».

• п/п № 18.7: «У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: звертатися до учасників дорожнього руху на "ти"; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред'являти безпідставні звинувачення»;

• п/п № 6.25: «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками»

• п/п № 6.29: «Під час несення служби працівник підрозділу ДПС повинен вжити заходів до усунення перешкод у русі, звільнення проїзної частини від транспортних засобів, що створюють перешкоду на маршруті патрулювання».
Очевидно, що безпричинні зупинки транспортного засобу, а в це число входять і ті причини, що не передбачені законодавством, безпідставні вимоги щодо перевірки документів, різного роду безпідставні підозри та звинувачення порушують законодавство, нормативні документи, які регламентують діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують права учасників дорожнього руху. Безкультурне ж та хамське відношення працівників міліції до громадян взагалі компрометує органи внутрішніх справ, порушує права громадян України. Зловживання ж службовим становищем інспекторів ДПС та халатність їх начальників по відношенню підлеглих, які допускають такі вчинки, підпадають під статті №№ 365 та 367 Кримінального кодексу України.

Очевидно, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо громадянина з боку співробітника міліції є перевищенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України. З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.
На підставі викладеного, ст.5-7 Закону України «Про звернення громадян»,

Прошу:

1. Провести службове розслідування на підставі даної заяви по перевірці викладених фактів.

2. Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової (посадової) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
3. Про результати повідомити мене у термін відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
--повідомити мене хто саме ,згідно якої расстановки чи маршруту патрулювання повинен був знаходитьсь у даному місці у даний час.
-хто старший наряду
-хто саме проводив інструктаж
-яка операція проводилась, чим це підтверджується
-чи були задіяні даі у даній операції
хто затвердив план проведення операції
які авто були задіяні у операції

у який спосіб відомості пропроведення операції доведені до громадян, як що не доведені прошу надати грунтовну відповідь чому начальником підрозділу міліції яким введено в дію план проведення операції ЗНЕХТУВАВ ВИМОГАМИ СТ.57 КОНСТИТУЦІЇ?????????????????????

дана скарга та ваша відповідь буде викладена у інтернетмережі

нагадую що восени міліція буде переходити у поліцію з обов+язковим звільненням особового складу та переатестацією.

саме тому
прошу з першого разу надати мені повну грунтовну відповідь та не надавати мені привід для звернення до суду за безтолкову відповіддь.

короче советую застреллиться как подобает настоящему офицеру ( отчет по почте....

наброски на скорую руку, переработай еще ....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 авг 2012, 20:06 
Постоялец

спс, каков срок все таки подачи? это жалоба
+ вопрос по моральному ущербу - можно писать по этому случаю ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа