Текущее время: 14 май 2025, 23:45

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 51 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 июл 2012, 22:31 
Новобранец

Добрый день. собственно дело обстояло так: проехал перекресток на желтый свет светофора. Остановили сказали, что на красный. Ответил ему что мол не мог реско тормозить так как была бы аварийная ситуация. Он сказал что есть видео но в протоколе этого не указано. Есть лишь один свидетель написаный ними которого я не видел. В итоге, выписан протокол о том что проехал на красный согласно ч2 ст 122. Я в протоколе написал что не согласен с утвирждением. сомной в машине ехала девушка но ее внести в протокол забыл (первая остановка, растерялся:( ).
Посоветуйте, что делать куда идти как лучше обжаловать в 10-ти дневный срок.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2012, 23:40 
Борец

locust писал(а):
Он сказал что есть видео

Каким прибором это видео зафиксированно? Данные ГАЦОВ переписал? Жалобу их руководству!
И на будущее! Не ведись на разводы! доки не показывай пока не докажут на законных основаниях твое правонарушение! Всегда снимай видео! Переписывай (демонстротивно) данные инспекторов в блокнот! Нестесняйся звонить 102 и сообщать о превышение служебных полномочий!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 00:14 
Борец

Надежнее сразу иск в суд. Кстати, постанова есть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 00:54 
Борец

locust писал(а):
. Он сказал что есть видео но в протоколе этого не указано..

Есть приказ номер 33 в котором перечеслены технические средства которыми может пользоваться ГАИ. Чем он фиксировал???Мобильным телефоном,фотоаппаратом,Визиром???То что он говорит что есть видео,пусть он его себе оставит на память! Скинь сюда копию протокола и постановы если есть,посмотрим. Сразу же пиши заяву в суд,пиши как ты видел ситуацию,обязательно укажи ст.251 КУоАП.И скачай себе Памятка водителя,там есть примеры заяв по твоей ситуации и решения судов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 01:01 
Борец

Вот тема по ст. 122 ч.2 Здесь примеры заявлени в суд- http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=37&t=2669

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 01:08 
Борец

Вот здесь можешь скачать Памятку Водителя там есть очень много интересного и полезного- http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=28&p=4172#p4172

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 06:51 
Борец

У меня в подписи данные мои .. отпишись, я тебе дам свой номер мобильный ... если есть желание повозиться в суде с ними, помогу чем смогу....

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 06:58 
Борец

Была большая тема http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=748

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 07:32 
Новобранец

Всем спасибо за дельные советы. Почитаю инфу которую Вы мне предоставили. Вечером скину скан.копии. постанову так же выписал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 13:22 
Новобранец

Вот копия протокола и постановы
http://s44.radikal.ru/i104/1207/6a/ee983ab1909b.jpg
http://s54.radikal.ru/i145/1207/c2/c4e67a3957b3.jpg

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 20:12 
Новобранец

Люди добрые :) подскажите, кто может в http://s54.radikal.ru/i145/1207/c2/c4e67a3957b3.jpg , распознать фамилию свидетеля. Если Вам кажется так как и мне, что Малина то это обозначает, что он инспектор который был в машине с моим гайцом.

и если это так хочу порулить по такой схеме (кто что думает?):

До:
Червоногвардійського районного суду м. Дніпропетровска
49006, м. Дніпропетровськ, пр-т Пушкіна 77 „б”

Позивач:
Алонсо Василий Алонсович
22623, м. Рим, вул. Блевако, 44, кв. 13
Тел.: +38 (050) 222-22-22
Адреса електронної пошти: [email protected]

Відповідач 1:
УДАI ГУМВС України в м.Дніпропетровськ
49070, м.Дніпропетровськ,
Площа Троiцька, 2-а
Інші засоби зв’язку невідомі

Відповідач 2:
Митько Валентин Анатолійович
ст. сержант міліції, інспектор ДПС
УДАI ГУМВС України в м.Дніпропетровськ
49070, м.Дніпропетровськ,
Площа Троiцька, 2-а
Інші засоби зв’язку невідомі

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
серія АЕ1 № 080311 від « 13 » жовтня 2010 року

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
«13» жовтня 2010 року посадовою (службовою) особою Митько Валентином Анатолійовичом(надалі за текстом – Інспектор) стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія АЕ1
№ 080311 , передбачене ч. 2 ст.122 КУпАП України "Про адміністративні правопорушення" за нібито проїзд пішоходного перехрестя на заборонений червоний сигнал світлофора та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 430,00 грн. (чотириста тридцять гривень 00 коп.).
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
13.10.2010 року я, Алонсо Василій Алонсович керуючи власним автомобілем Феррари Ф01, державний номер 555-55СМ, рухався по вул..Набережна Перемоги, що в м. Дніпропетровськ. Під”їзжаючи до пішоходного перехрестя приблизно за 30 метрів горів зелений колір світлофора, я пригальмував, думаючи, що зараз загориться зелений миготливий сигнал , та цього не прослідувало і я продовжив рух далі. Перед закінченням проїзду пішоходного перехрестя загорівся жовтий сигнал світлофора. Я, перетнувши його , виконав вимогу п. 8.11.ПДР (Водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху) був зупинений Інспектором ДАІ, який звинуватив мене у допущенні порушення Правил дорожнього руху, а саме п.8.7.3 ПДР, про що був складений протокол серія АЕ1 № 249287 від 13.10.2010 року, згідно якого мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП та винесено постанову серія АЕ1 № 080311 від 13.10.2010 року. Але в самому протоколі та в постанові відсутні посилання на об'єктивні докази, які б підтверджували мою вину. Інспектор мені таких доказів теж не надав. Тобто, наразі, маємо лише суб'єктивну думку самого інспектора, яка нічим не підтверджена і вина моя, як того вимагає законодавство при винесенні постанови, не доведена. Суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.

Окремо хочу зазначити, що в графі „Свідки” ст.сержант міліції Митько Валентин Анатолійович в якості свідка мого, нібито, правопорушення вписав інспектора ДПС Михайлец Андрія Олексійовича. Я вважаю, що його показання як свідка не можуть бути прийняті до уваги судом, оскільки не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

Також повідомляю, що фото, відеофіксації мого, нібито, правопорушення згідно розпорядження №466 „Про організацію роботи підрозділів ДАЇ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.” та пункту 1.6 „Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).” не проводилось.

"Згідно статті 251 КУпАП України: Доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами".
Інспектор в порушення цієї статті КУпАП, не встановив ніяких інших доказів моєї вини, окрім своїх особистих, нічим не підкріплених, обвинувачень, та свідчень свого напарника, чим порушив вимоги статті 252 щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.
Звертаю увагу суду на той факт, що на момент проїзду мною перехрестя інспектор знаходився у мене в полі зору. Це ще раз підтверджує той факт, що я не міг навмисне порушувати ПДР, і діяв за вимогами ПДР.

ПІДСТАВИ ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОСТАНОВИ
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

Враховуючи вищевикладене , керуючись ст. 288, КУпАП, п. 2 ч. 1 ст. 18, ч. 2 ст. 19, ч1. ст104,ст.105 КАСУ,

ПРОШУ СУД :
1. Визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія АЕ1 № 080311 від « 13 » жовтня 2010 року.
.
2. Справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях адміністративного правопорушення.

Додаток :
1. Копії позовної заяви на 3 арк. в двох примірниках.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення
3. Копія постанови про адміністративне правопорушення

«13» жовтня 2010 року.
Алонсо Василій Алонсович

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 21:07 
Борец

Первую фразу «Під'їзжаючи...» я бы выкинул. «При въезде на перекресток/ пеш. переход включился желтый. Я, согласно ПДД (полная цитата из ПДД), проехал его и был остановлен...» и далее по тексту. Фразу «надав докази» заменил бы на « не ознайомив з матеріалами справи». И допиши про своего свидетеля, если она согласна прийти в суд. Писать своего напарника свидетелем- это днепровская хохма. В Новомосковске, в аналогичной ситуации, гаец мне доказывал, что его напарник «тоже человек :mrgreen: , и имеет конституционные права». А вот судья удивилась такому подходу. Но это было 2 года назад, а сейчас ХЗ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 21:51 
Новобранец

Будем пробывать, надеюсь это именно тот инспектор, так как других тупо небыло:)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 21:59 
Борец

locust писал(а):
Також повідомляю, що фото, відеофіксації мого, нібито, правопорушення згідно розпорядження №466 „Про організацію роботи підрозділів ДАЇ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.” та пункту 1.6 „Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).” не проводилось.

466-не чинний

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2012, 22:16 
Борец

Також можете взяти за зразок:

Хмельницький міськрайонний суд
29000, м. Хмельницький, Театральна, 54

Позивач: ))))))))))))))))))))))))))))))),
..................................

Відповідач:
.......................

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ (СКАРГА)
про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
Відповідно до статті 289 КУпАП України, скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита (ст. 288 цього Кодексу).

Ця скарга підлягає розгляду на підставі ст. 287-289 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до вищестоящого органу (вищестоящій посадовій особі) постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДПСУДА та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у загальному порядку..

Інспектором ДПС ВДАІ в Хмельницькій області ))))))))))))) року складено щодо мене постанову в справі про адміністративне правопорушення (серія ВХ №_________) передбачене ч.2 ст.122 КпАП України нібито за проїзд перехрестя на заборонений жовтий сигнал світлофора. Я з інспектором ДАІ не згоден, перехресття проїхав на дозволений зелений сигнал світлофора, про що зазначив в протоколі про адміністративне правопорушення (серія ВХ1 № ____________ від )))))))))))))))) р.).
Зазначена Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам за¬кону, складена із порушенням моїх прав та чинного законодавства України та підлягає скасуванню з наступних підстав.
Я, _______________________, )))))))))))))))))) року близько сімнадцятої години рухався на своєму автомобілі Ауді 80 (держ. номер _______________) по вулиці _______________. В`їзджаючи на перехрестя з вул. ))))))))))))))))) я бачив зелений сигнал світлофора. Проїзджаючи перехресття я побачив, що світлофор почав миготіти зеленим. Я не став здійснювати екстренне гальмування, та завершив проїзд перехрестя на зелений миготливий сигнал світлофора, що дозволяє рух.

Хочу також зазначити що світлофор працював з порушенням п. 7.30 ДСТУ 4092-2002 "Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки":
Режим роботи світлофорної сигналізації з використовуванням транспортних світлофорів типів 1—З і пішохідних світлофорів повинен передбачати миготіння зеленого сигналу протягом 3 с безпосередньо перед вимкненням.

Коли ввімкнувся жовтий сигнал світлофору, я вже закінчував проїзд перехрестя. За перехрестям мене зупинив інспектор ДПС ВДАІ К. Дмитро Ігорович та запитав мої документи для перевірки. Я передав документи, після чого інспектор заявив, що я проїхав перехрестя на жовтий сигнал світлофора, порушивши п. 8.7.3 Правил дорожнього руху (ПДР) та він буде складати протокол про адміністративне правопорушення. Я з ним не погодився та пояснив, що діяв відповідно до ПДР, які зазначають, що «водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді» (п.16.8 ) та «водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху» (п. 8.11). На що інспектор відповів, що ПДР не містить таких норм та запросив мене до службового автомобілю. При цьому інспектором було запропоновано мені переглянути відеозапис на якійсь відеокамері. Відеокамеру інспектор тримав в руці.
На моє прохання, повідомити чи пройшов повірку даний екземпляр відеокамери, чи він дозволений до використання, законну підставу того, що інспектор знімав мене на відеокамеру без мого дозволу та без попередження та які докази є в інспектора які б підтверджували його думку, працівник ДАІ відповів мені відмовою.
Інспектор ДПС склав Постанову (ВХ №))))))))))))))))) в справі про адміністративне правопорушення про накладення на мене штрафу в розмірі 425 грн. та протокол про адміністративне правопорушення (ВХ1№)))))))))))))).
Я після цього зазначив в Протоколі, що не згоден з порушенням та діяв відповідно до норм ПДР.

Враховуючи вищевикладене вважаю дії інспектора ДПС К. Дмитра Ігоровича протиправними, а Постанову (ВХ ))))))))))))))))))) незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

1) проїжджаючи перехрестя за адресою вул. ___________________, я виконував вимоги п. 16.8 та 8.11 ПДР. Таким чином, виїхавши на зелений сигнал, я завершував проїзд на жовтий сигнал світлофору, що не є порушенням, а є прямою вимогою норм ПДР;

2) інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович виніс Постанову по справі ще до того, як оформив Протокол (готова Постанова була додана до Протоколу, що інспектор ДПС К. Дмитро Ігорович власноруч записав у Протоколі), чим вчинив ряд грубих процесуальних порушень. Зокрема, були порушені наступні статті Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП):
- ст. 245 КпАП, яка вказує, що з’ясування обставин справи при її розгляді повинно бути всебічне, повне і об'єктивне, а вирішення справи повинно відбуватися в точній відповідності з законом;
- ст. 251 КпАП вказує, що протокол про адміністративне правопорушення є одним із доказів по справі, а ст.ст. 279 та 283 КпАП зазначають, що при розгляді справи оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховується особа, яка притягається до відповідальності та бере участь у справі, а вже потім приймається рішення та виноситься Постанова по справі.
Таким чином, винесення Постанови по справі ще до того, як був складений протокол та внесенні до нього пояснення водія, є грубим порушенням норм КпАП та свідчить про формальний розгляд справи.

З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

Враховуючи усі вищевикладені факти можна стверджувати, що у справі відсутні достатні та законні докази скоєння мною правопорушення, у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою, справу про адміністративне правопорушення інспектором ДАІ розглянуто упереджено, із грубим порушенням моїх прав, чинного законодавства України та винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності безпідставно.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України та ст.. 19 КАС України,

ПРОШУ:

Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

«15 » жовтня 2010 р. ________________________________________

Додатки (докази та копії документів):

1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення (2 шт.)
2. Копія постанови про адміністративне правопорушення (2 шт.)
3. Копія адміністративного позову (скарги) (1 шт.)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 51 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа