Вот, что я подготовил:
До Апеляційного суду Автономної республіки Крим 95006, м. Сімферополь, вул. Павленко, 2
через Ялтинський мiський суд Автономної республіки Крим 98600, м. Ялта, вул. Дмитрієва, 4
Особа, що притягається до адміністративної відповідальності: ________ Євген Олександрович, що проживає за адресою: _____, м. Київ, Дарьницький район, вул. __________
Апеляційна скарга на Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, суддя Короткова Л.М.
Я, ___________ Євген Олександрович, 02 травня 2012 року керував автомобілем по автодорозі біля Ай-Петрі. Здійснивши вимушену зупинку, я почав звірятися з дорожньою картою. В цей час поруч з моїм автомобілем зупинився автомобіль Нива, з якого вийшов якийсь чоловік та почав фотографувати моє авто. Після цього він підійшов до мене та назвався працівником Республіканського комітету з лісового та мисливського господарства АРК. Він заявив, що я знаходжуся на території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника, куди в'їзд заборонено. На моє зауваження, що жодних заборонних знаків на своєму шляху я не зустрічав, він не відреагував. Після чого на мою вимогу він пред'явив посвідчення на ім'я Савіна Олексія Володимировича. Я зробив фотознімок його посвідчення. Після цього він забажав побачити мої документи. Я показав йому своє посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Він в свою чергу зробив фотознімки моїх документів. Після цього він сів у власне авто та почав заповнювати якийсь бланк, схожий на протокол, вписуючи туди дані з моїх документів. Через деякий час він сказав мені, щоб я негайно залишив територію заповідника. Жодного протоколу мені для написання пояснень чи підпису не надавалось, я також не був ознайомлений зі своїми правами. Незважаючи на те, що зі мною знаходилися свідки, а саме ____________, ________________, ____________, жоден з них також не був занесений до протоколу. __.__.2012 року я отримав рекомендованим листом постанову Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, винесену суддєю Коротковою Л.М. Відповідно до вказаної Постанови, я був визнан винним у порушенні ст.91 Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) та підданий стягненню у вигляді штрафу в розмірі 170 грн без конфіскації засобів здійснення правопорушення. Не бажаючи виникнення проблем с Державною виконавчою службою, я оплатив штраф (копія квітанції про сплату додається).
Вважаю, що Постанова Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року винесена з грубим порушенням норм матеріального та процесуального права та підлягає скасуванню за наступник підстав: 1) Як зазначено в Постанові суду, щодо мене було складено протокол про адміністративне правопорушення №00018 від 02 травня 2012 року. Проте відповідно до ст. 255 КпАП складати протоколи за порушення ст. 91 мають право лише працівники органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі екології та природних ресурсів (Міністерства охорони навколишнього природного середовища). Натомість Савін Олексій Володимирович, що склав протокол не є такою особою. Він є працівником органу виконавчої влади в галузі лісового та мисливського господарства (відповідно до Постанови Ради Міністрів АРК №383 від 11 липня 2006 року ”Вопросы Республиканского комитета Автономной Республики Крым по лесному и охотничьему хозяйству”). Таким чином, протокол про адміністративне правопорушення №00018 від 02 травня 2012 року було складено особою, не уповноваженою на це.
2) Відповідно до ст.254, 256 я мав право внести до протоколу свої пояснення та зауваження, підписати протокол та отримати під розпис його копію. Всупереч вимогам КпАП цього зроблено не було. Не були також роз'яснені мої права, та не було внесено свідків, які знаходилися в моєму автомобілі.
3) У зазначеній постанові суду вказано, що я у судове засідання не з'явився, був належним чином оповещений про день та час розгляду справи. Це не відповідає дійсності, адже мене жодним чином не було про це повідомлено. А про те, що відбулося судове засідання, я дізнався лише отримавши Постанову суду. Таким чином, я був позбавлений реалізувати свої права, передбачені ст. 268 КпАП.
4) У зазначеній постанові суду вказано, що був встановлений факт незаконного знаходження Анапащенко Г.В. на території Ялтинського заповідника, який здійснив в'їзд автотранспортом. Проте, хто такий Анапащенко Г.В. та яке він має до мене відношення, не відомо.
5) Відповідно до ст. 33 КпАП: При накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. Проте в рішенні суду жодним чином не зазначено, чи було це враховано та як саме.
6) Відповідно до ст.245 КпАП: Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом. Як вбачається з вищенаведених фактів, суддя при винесенні постанови здійснив низку порушень норм матеріального та процесуального права. Постанова не є об'єктивною, а вірішення справи проведено з порушенням закону.
Вищевикладені факти підтверджуються показаннями свідків, що були зі мною під час зазначених подій. Їхні пояснення додаються до апеляції.
Через те, що вищезазначену Постанову Ялтинського мiського суду я отримав лише __.___.2012, коли забрав під розпис з поштового відділення рекомендований лист, прошу поновити мені строки на оскарження.
Керуючись ст. 287, 288, 289, 294 КпАП, прошу:
1) Скасувати Постанову Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року, винесену суддєю Коротковою Л.М. та закрити провадження у справі;
2) Присудити мені з державного бюджету здійснені мною судові витрати в розмірі ____.
3) Через неможливість відвідувати судові засідання в м. Сімферополі, прошу розглядати справу без моєї участі.
Додатки: 1) Копія Постанови Ялтинського мiського суду АРК №3/0124/940/2012 0124/4387/2012 від 17 травня 2012 року; 2) Копія квитанції про сплату штрафу, 3) Копія квитанції про сплату послуг за послугу банку, 4) Копія квитанції про сплату судового збору, 5) Пояснення свідка ________________, 6) Пояснення свідка ________________, 7) Пояснення свідка ________________,
__.__.2012 /підпис/ /П.І.Б./________________
Последний раз редактировалось makssav 14 июн 2012, 10:13, всего редактировалось 1 раз.
|