Текущее время: 01 авг 2025, 02:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ПДР п. 30.2
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 13:05 
Прохожий

Помогите, пожалуйста, составить жалобу
ситуайия следующая: Направляясь из Заветного в Керчь попал в яму от чего держатель номера сломался. Т.к. ехали двумя машинами ребята заметили, что номер висит позвонили сказали чтобы спрятал пока не потерялся. Номер положил под стекло для того чтобы в Керчи установить на СТО. До СТО не доехал т.к. остановил наряд ДПС (уже в Керчи) при этом попросили документы без представлений и объяснения причин остановки. После чего инспектор Тесленко Владимир Викторович прислонил кусок отломоного крепления номера и сфотографировал машину на телефон. Я спрсил в чем дело после мне сказали, что я нарушил правила дорожного движения пункт 30.2 после чего мною в устной форме была изложена суть проблемы и причины неисправности. При этом я попросил сопровдить машину до ближайшего СТО для устранения неполадки, но мне сказали, что могут сопроводить только на эвакуаторе на штрафплощадку и , что это не их проблемы и в приказном порядке сказано ремонтировать рамку номера. При этом я сказал, что у меня нет подручных средств и если есть необходимость я могу позвонить знакомым и они привезут необходимые инструменты для устранения неполадки. Господин Тесленко сказал, что никого он ждать не собирается и, что нужно прилепить номер к сломаной рамке и написать, в объяснительной, что "устранил на месте" не то он заберет машину на штрафплощадку. На, что я неоднократно сообщил, что у меня нет средств к ремонту, несколько раз его напарник (отказался представится) демонстративно вызывал 3 раза эвакуатор. После этого я сказал, что на штрафплощадку не разрешу ставить машину и неизвестный напарник пообщел вызвать "Беркут" для усмирения моей персоны если я либо не напишу то, что мне сказали либо буду припятствовать отбору ТС. Когда составили протокол в нем указал, что прошу рассматривать по месту жительства на, что был получен отказ типа придите завтра и напишите официальное прошение (а куда прити я живу в Симферополе и ехать в Керчь для этого на сл. день не вариант). После чего сказали когда будет рассмотрение и укатили куда-то. В объяснительной не указал про то, что не представились и угрожали. Потому как меня останавливали всего три раза за все 4 год вождения (стараюсь не нрушать правил) немног опешил от такого отношения. К этой истории могу приложить 1 свидетеля и второго если в этом есть необходимость (он подъехал с веревками котрыми пришлось крепить номер, чуть позже)есть фотографии номера под стеклом, сломаной рамки, номер закрепленый веревками да и сама рамка сломаная. Подскажите есть ли возможность и как составить жалобу на Тесленко, уж очень по скоццки ребята себя повели да и встречу мне сорвали получилось, что зря прокатился.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ПДР п. 30.2
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 09:13 
Новобранец

почему видео не снимал - телефона с камерой нету???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 09:18 
Борец

До Першотравневого районного суду
58000, м. Чернівці, вул. Головна, 105
тел. (0372) 52-65-20

Позивач : ---------------,
58000,м.Чернівці .---------------моб. тел..: -----------------
Відповідач 1: УДАІ УМВС України в
Чернівецькій області
58007, м. Чернівці, вул. Заводська, 22
тел. 525446, 591841
Відповідач 2 :
Бойко Мирослав Васильович
Який працює: ІДПС ВДАІ в м.Чернівці, прапорщик міліції
Адреса: невідома

Адміністративний позов
про скасування постанови серії СЕ № ------
в справі про адміністративне правопорушення
від ………...
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУАП, звільннено від сплати державного мита.

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо
передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Постановою серії …………інспектора …………..м.Дніпропетровська молодшого сержанта міліції……….числа….року…на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі …..грн за адміністративне правопорушення ,передбачене ч.5ст 121 а саме порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів,з номерним знаком закріпленим у не встановленому місці.
Вважаю, що Постанова…………. від 04.05.2011 року про накладання штрафу в сумі … грн. за правопорушення, передбачене ч.5 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ухвалена незаконно і необґрунтовано та підлягає скасуванню з наведених нижче підстав.
Я, Лозовий Валерій Миколайович керуючи автомобілем ДЕУ Сенс, державний номер ………, по вул. Київській в м.Дніпропетровську ,був зупинений інспектором…………. Підійшовши інспектор, представився ………. і попросив предявити документи. Він уважно їх оглянув, перевірив страховий поліс , реєстраційні документи,посвідчення водія , після чого обійшов автомобіль по колу. Потім інспектор повідомив мене, що в мене відсутній номерний знак на бампері належного мені автомобілю, після чого будь-яких пояснень, почав складати протокол…… Коли я почав йому пояснювати що я потрапив в ДТП, та що є акт з СТО що бампер дійсно розбитий,та знаходиться в салоні мого автомобілю, та підлягає ремонту,і я є направлений для проведення товарознавчої експертизи..На бампері неможливо закріпити касету яка тримає номерний знак,так як бампер є розбитий, в зв’язку з чим номерний знак знаходиться прикріплений на балці- під радіатором,не закритий сторонніми предметами,не забруднений,а також дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів,що не є порушенням п.ПДР 30.2. На механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв і тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка, а у правому нижньому кутку переднього вітрового скла транспортного засобу закріплюється талон про проходження технічного огляду. Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Рухаючись до пункту для проведення товарознавчої експертизи,я виконав вимоги п31.5. ПДР- разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4 цих Правил, водій повинен вжити заходів для їх усунення, а якщо це зробити неможливо - рухатися якомога коротшим шляхом до місця стоянки або ремонту, дотримуючись запобіжних заходів з виконанням вимог пунктів 9.9 і 9.11 цих Правил. На моєму автомобілі була ввімкнена аварійна сигналізація,для привернення уваги інших учасників дорожнього руху.
Відповідно до ч. 1 ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням є протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Я не мав наміру порушувати Правила дорожнього руху, але обставини склалися так,що я потрапив в ДТП,та змушений був продовжити рух ,з дотриманням ПДР. Таким чином, в моїх діях не має вини ні в формі умислу, ні в формі необережності, та вони не утворюють складу адміністративного правопорушення.
Мої дії не порушували прав інших осіб, не перешкоджали руху інших транспортних засобів, не створювали аварійної обстановки та не призвели до заподіяння шкоди .
Звертаю увагу суду на те, що мене було зупинено о 17год 10хв, розгляд справи було призначено також на 17год.20хв. цього-ж дня, що фактично позбавило мене можливості скористатися своїм правом на захист та юридичну допомогу, а також надати данні що характеризують особу, її майновий стан, обставини що пом’якшують або обтяжують відповідальність. Це є прямим порушенням вимог ст.268 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. Також, як видно з постанови, інспектор, виписуючи постанову не вказав обставини, якi вiн зобов'язаний з'ясувати при розглядi справи керуючись ст.280 КУпАП, а саме: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду….
Такі дії інспектора свідчать про його упереджене ставлення, викликане моїми запереченнями проти інкримінування мені неіснуючого правопорушення. Вважаю, що мною не було вчинено ніякого адміністративного правопорушення, а накладене на мене адміністративне стягнення є безпідставним.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, ст..ст.33, 278, 279, 280, 283, 287, 288, 268 КУпАП України.
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.
2. Визнати дії інспектора …………………..ПРОТИПРАВНИМИ при складанні протоколу та постанови від …..2011 РОКУ року.
3. Скасувати постанову в справі про адміністративне правопорушення від 05.01.2011 року, що виніс інспектор …………, про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі …….гривень за порушення Правил дорожнього руху та провадження по справі закрити.
Додатки:
- копія протоколу про адміністративне правопорушення;-2 ПРИМІРНИКА
- копія постанови в справі про адміністративне правопорушення;-2 ПРИМІРНИКА

- копія адміністративного позову для відповідачів -2 примірника на 2 аркушах
- копія паспорту громадянина України позивача.
- фотографії автомобіля -2 шт.

«____» …… 2011 року

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 14:46 
Прохожий

Проблема в том, что постановление пока еще не вынесено слушание назначено на 26.05.12 в Керчи куда одна поездка будестоить дороже штрафа или данное заявление нужно писать уже после вынесения постановления, для рассмотрения в Симферополе тоже сказали, что нужно нести ходотайство лично, в строго установленой форме.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 14:47 
Борец

zeek писал(а):
Проблема в том, что постановление пока еще не вынесено слушание назначено на 26.05.12 в Керчи куда одна поездка будестоить дороже штрафа или данное заявление нужно писать уже после вынесения постановления, для рассмотрения в Симферополе тоже сказали, что нужно нести ходотайство лично, в строго установленой форме.

ходотайство можешь отправить и почтой и факсом

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 16:16 
Борец

если по почте то только заказнім, а то скажут что не пришло

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2012, 18:42 
Борец

zeek писал(а):
Проблема в том, что постановление пока еще не вынесено слушание назначено на 26.05.12 в Керчи куда одна поездка будестоить дороже штрафа

відправ заказним листом своє клопотання -пояснення з проханням закрити за відсутністю складу адмін правопорушення.
якщо винесуть постанову то протягом 3 днів тобі її мають вислати-отримаєш постанову-подавай позов до суду.
так що варіанти є завжди.
нікуди не їдь...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 май 2012, 17:20 
Борец

пусть эти УРОДЫ почитают ЗУ о МИлиции. Мля-- че за бред. Я бы сразу в прокуратуру. Нахер нужна НАМ такая милиция, которая по идее должна помогать на дороге. Напиши в личку тел. Созвонимся. Цирк с их стороны гарантирую. Только что вернулся с Европы на машине. Честно говоря меня от таких коментов про нашу ментуру воротит. Звони. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 май 2012, 17:28 
Борец

на такой случай надо что то записывающее при себе иметь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2012, 19:04 
Прохожий

Ну вот вроде и положен старт. Отнес в пн. скаргу в обл. гаи отправил клопотання и скаргу в Керчь. Задублировал в Керчь по факсу, сегодня наконец сказали, что отправят по почте протокол в Симферополь, а скаргу сказали, что если отнес в обл. гаи рассматривать будут там.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июн 2012, 11:52 
Прохожий

отправил следующее:
Начальнику УДАІ ГУМВС
Автономної Республіки Крим
полковнику міліції Загинайло В.Н.,
копія
начальнику відділення ДАІ з обслуговування
м. Керч
капітану міліції Паутову О.В.

що мешкає за адресою
контактний телефон

Скарга

на неправомірні дії інспектора ДПС відділення ДАІ з обслуговування міста Керч Тесленко Володимира Вікторовича. Прошу провести службове розслідування по факту неправомірних дій інспектора ДПС Тесленко Володимира Вікторовича, а також відмінити складений вище вказаним інспектором протокол про адміністративне правопорушення сер. АК1 № 314837.
Я, .... Антон Васильович посвідчення водія, керуючи автомобілем ВАЗ 2104, державний номер , рухаючись вул. Години в м. Керч, був зупинений близько 12 години дня особою в формі працівника ДАІ. Він не представився та не пояснив причину зупинки, але наказав передати йому посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Як було з’ясовано з протоколу, цією особою виявився Тесленко Володимир Вікторович. Інспектор уважно їх оглянув, перевірив страховий поліс, реєстраційні документи, посвідчення водія , після чого обійшов автомобіль по колу.
Хочу зазначити, що в цей момент cпереду автомобіля було зламано кріплення номеру. Тесленко Володимир Вікторович притулив зламані частини кріплення так, щоб на фотознімку зламаний елемент не було видно, чим відверто почав фабрикувати докази. Після цього, без жодного пояснення, інспектор ДАІ дістав пристрій, схожий на мобільний телефон, та зробив знімки. Прошу вилучити цей дока зі справи, тому що фотознімки було зроблено на приватний пристрій інспектора і не має жодної гарантії того, що після цього вони не були редаговані або мають належну для розгляду справи якість і можуть являти собою докази моєї провини. Потім інспектор повідомив мені, що на бампері керованого мною автомобіля відсутній номерний знак, після чого без будь-яких пояснень, почав складати протокол сер. АК1 № 314837.
Після цього я пояснив інспектору, що рухаючись iз с. Завітне у напрямку м. Керч, у зв’язку з неякісним дорожнім покриттям, потрапив у яму. Від цього кріплення номерного знаку спереду зламалось і з нього випав номер. Про те, що номер випав, мені, зателефонувавши, повідомили колеги, що рухались поряд зі мною в іншій машині. Зважаючи на те, що рамка кріплення номеру більше не могла надійно закріпити номер, а номери технологічно не мали отворів для будь-якого іншого кріплення, було прийнято рішення розмістити номерний знак за лобовим склом зліва. При цьому номерний знак не був закритий сторонніми предметами, не був забруднений, а також його розміщення дозволяло чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів, що свідчить про те, що п.ПДР 30.2 не було порушено.
Звертаю Вашу увагу на те, що я не мав спеціалізованих знарядь для усунення проблеми, що сталася, тому мною було прийнято рішення рухатися до найближчого СТО за для професійної допомоги. При цьому, рухаючись до м. Керч для проведення ремонту, я виконав вимоги п31.5. ПДР - в разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті 31.4 цих Правил, водій повинен вжити заходів для їх усунення, а якщо це зробити неможливо - рухатися якомога коротшим шляхом до місця стоянки або ремонту, дотримуючись запобіжних заходів з виконанням вимог пунктів 9.9 і 9.11 цих Правил. На моєму автомобілі була ввімкнена аварійна сигналізація, для привернення уваги інших учасників дорожнього руху.
Відповідно до ч. 1 ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням є протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Я не мав наміру порушувати Правила дорожнього руху, але обставини склалися так, що я був змушений продовжити рух, з дотриманням ПДР. Таким чином, в моїх діях не має вини ні в формі умислу, ні в формі необережності, та вони не утворюють складу адміністративного правопорушення.
Мої дії не порушували прав інших осіб, не перешкоджали руху інших транспортних засобів, не створювали аварійної обстановки та не призвели до заподіяння шкоди.
Після цього пояснення я попросив надати мені допомогу інспектора Тесленко Володимира Вікторовича у пошуку найближчої станції технічного обслуговування або в усуненні проблеми з номером. На що отримав категоричну відмову. Після цього інспектор зі своїм напарником, що не захотів представитись та показати посвідчення, почали шантажувати мене тим, що якщо я не напишу в поясненні те, що вони скажуть, а саме, що проблему з номером було вирішено на місці власноруч, то машина буде вилучена і відправлена до штрафмайданчику м. Керч на евакуаторі. Мною було неодноразово зауважено на те, що я не маю засобів для усунення цієї проблеми, але інспектор сказав, що для нього це не має значення, головне, щоб я написав те, що він сказав і йому для протоколу цього буде достатньо. Коли я відмовився писати спотворенні обставини в поясненні інспектор голосно став просити напарника визвати евакуатор. Після цього невідомий напарник пообіцяв, що з евакуатором приїде наряд спецпідрозділу «Беркут» який цитую: «… быстро тебя утихомирит!», що прозвучало як погроза. При цьому я вів себе ввічливо та толерантно, тому не розумію чим визвав до себе подібне відношення інспекторів, і не бачу в цьому будь-яких підстав крім підстави залякати мене. Коли справа прийняла такий характер, я почав боятися за своє життя і здоров’я, а також майно. Мені не залишалось нічого іншого як написати необхідне для співробітників ДАІ пояснення ситуації.
Такі дії інспектора свідчать про його упереджене ставлення, викликане моїми запереченнями проти інкримінування мені неіснуючого правопорушення. Вважаю, що мною не було вчинено ніякого адміністративного правопорушення, а фото фіксація порушення інспектором не має юридичної сили тому, що с самого початку інспектор сфальсифікував стан кріплення номеру за для необхідного фото.

ПРОШУ:
1. Прийняти скаргу до розгляду та порушити провадження у справі.
2. Визначити особу напарника прапорщика міліції Тесленко Володимира Вікторовича, щодо описаної ситуації.
3. Визначити чи мали право на законних підставах інспектор Тесленко Володимир Вікторович та його напарник 11.05.2012 о 12 годині дня проводити перевірки автотранспортних засобів на вулиці Години міста Керч.
4. Визнати протиправними дії інспектора ДПС при УДАІ ДУ МВС України АР Крим прапорщика міліції Тесленко Володимира Вікторовича щодо складання ним протоколу про адміністративне правопорушення серія АК1 № 314837 від 11.05.2012 р.
5. Відмінити протокол серія АК1 № 314837 від 11.05.2012 р.
6. Вжити необхідних заходів передбачених Законодавством України.
7. Повідомити мене в письмовому вигляді про результати службового розслідування та розгляду скарги в строк визначений Законом на адресу: - 95048, м. Сімферополь Вул.
ДОДАТКИ:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июн 2012, 12:07 
Прохожий

в ответ получил http://i.piccy.info/i7/2cd48df2e2b4afea0264989101c89f27/1-8-79/30852563/001.jpg и http://i.piccy.info/i7/d290150be08ca5abba31a8ec4bf301c4/1-8-79/33370767/002.jpg (извините так и не получилось нормально разместить картинку). Как мне показалось ни на один вопрос из моей скарги так и не ответили, ответили в стиле "отвали, все равно платить будешь нам на все скарги пох...". Имели право находится там, кто был второй инспектор, почему не представились и т.д.. Хотя как ни странно до этого мне звонил майор и просил поговорить с ним "по человечески". Я уже подумал, что хочет нормально разобраться в деле, а как оказалось позавонил так для галочки. Подскажите как быть дальше, может написать еще одну скаргу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июн 2012, 12:45 
Борец

Цитата:
Там нет картинок.. перезалей...

Какие материалы кроме этого ответа у тебя есть (протокол, постанова и т.п)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июн 2012, 13:10 
Борец

Beatle писал(а):
Какие материалы кроме этого ответа у тебя есть (протокол, постанова и т.п)?

тема від 17 травня....а руху мало..навіть не написав чи має на руках постанову і чи подав в суд....все мутно...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июн 2012, 14:18 
Прохожий

Постановления нет, есть только протокол. 21 мая в 10 дневный срок я написал "скаргу" вышестоящему руководству, и клопотання на рассмотрение дела в Симферополе. Отвез и зарегистрировал в республиканском ГАИ с копией на начальника ГАИ Керчь, которое я привел выше. После этого почти месяц они его рассматривали, один раз позвонили мне. И вчера на почту пришел ответ (скан приведенный по ссылкам). Я сам звонил майору, он сказал "будем выносить постановление в Керчи, а то вы опять что-то напишете и протокол опять в вернетсся в Керчь". Вроде бы ничего мутного...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа