Вот начало истории: Рухаючись з роботи 24 лютого 2012 року о 23.30 на своему автомобілі у тверезому стані зі своїм товаришем в нас виникла бесіда про ходові можливості мого автомобілю і я прийняв рішення спробувати ці можливості на території однієї фірми, тому що там були великі снігові заноси, супутні вирішенню спору. Через деякий час ми заїхали у сніговий замет, де мій автомобіль застряг. Далі протягом двох годин ми спробували викопати машину із замету, що не принесло ні якого результату. Прийшовши до висновку, що самостійно звільнити автомобіль зі снігу ми не зможемо, і також враховуючи такі обставини, що місце нашого проживання знаходиться неподалік, автомобіль обладнаний системою протиугінної сигналізації і не заважає проїзду інших транспортних засобів, ми прийняли рішення залишити автомобіль до наступного дня, що б у світлий час доби знайти спосіб вивільнити його з замету. Після прийняття даного рішення мій товариш сходив в нічний магазин, де придбав пляшку лікеру, в той час як я продовжував спроби викопати машину. Коли він повернувся з магазину, ми сіли в автомобіль і випили даний алкогольний напій, так як не збиралися далі рухатися, всі наші речі були мокрі і ми замерзли, а в автомобілі ще зберігалося тепло від двигуна. Це вже було приблизно у 01.30 - 02.00 25.02.2012р. Хочу зауважити що ми сиділи в автомобілі з заглушеним двигуном і вимкненими габаритними вогнями, в салоні горіло світло, коли до нас підійшов працівник патрульної служби, представився як Пономаренко Юрій Іванович, попросив вийти з машини і пред'явити документи. На моє запитання, що є причиною перевірки, він відповів, що у нас підозріла машина. Слідом за ним на площадку під'їхала патрульна машина ВАЗ-2107. Працівник ППС почув від мене запах алкоголю, відібрав в мене документи на автомобіль, страховий поліс, права водія та ключі від мого автомобіля, перевірив мої кишені, салон і багажник мого автомобіля, пішов до патрульного автомобілю, та почав про щось говорити з ще двома людинами, які знаходилися в автомобілі. Після цього до мене вийшов інший співробітник ППС і зажадав з мене 1000 (одну тисячу) гривень за те, що я знаходжусь у стані алкогольного сп’яніння, або він викличе співробітників ДАІ. Я пояснив йому все вище сказане, і сказав, що не бачу приводу давати йому гроші, так як нічого не порушував, автомобілем в нетверезому вигляді не керував і взагалі збирався йти додому, але як що вони бажають я можу їм заплатити 300 гривень, які в мене є із собою, як що вони допоможуть визволити мою машину. Десь півгодини вони вимагали з мене гроші, після чого, коли зрозуміли, що в них нічого не вийде, кудись подзвонили й через деякий час (близько 02.30) приїхала машина ДПС ВАЗ2109 г.н.0326. Зі слов працівників ППС, вони передали мої документи та ключі працівникам ДПС, але не поїхали, а сиділи чогось чекали. Працівникам ДПС я також пояснив все вищесказане, але вони відповіли мені, що тепер сума досягає 1500 (одна тисяча п’ятсот) гривень. Я відповів, що все так само не бачу підстав платити їм гроші, після чого вони пригрозили мені скласти протокол та забрати мій автомобіль на штрафмайданчик, на що я їм відповів, що це у них навряд чи вийде. Через деякий час (близько 03.00) під'їхала ще одна машина ДПС ВАЗ-2109, мене запросили в машину, знову пригрозили протоколом і викликом евакуатора і повідомили, що сума вже збільшилася до 4000 (чотири тисячі) грн. Цім працівникам я теж пояснив все вищесказане, після чого мене вигнали з машини. Через деякий час (близько 03.30) на площадку заїхала якась машина «Газель», розгорнулася, мою машину причепили до "Газелі" буксирним тросом, узятим у водія "Газелі", один з працівників (ДПС або ППС) без мого дозволу сів у мій автомобіль, завів його, інші працівники ДПС і ППС стали штовхати мою машину, але після деякого часу безуспішних спроб і знущань над трансмісією мого автомобіля (був чутий характерний запах горілого зчеплення та ще якийсь хруст у трансмісії) буксирувальний трос лопнув, і "Газель" розвернулася і поїхала. Машина ППС та одна ДПС теж поїхали. Після цієї вистави мій товариш пішов додому, а я попросив повернути мені ключі від мого автомобіля з метою включити піч і погрітися, бо вони ж бачили, що рухатися на машині неможливо, на що мені відповіли відмовою. Я попросив, що б мене хоча б пустили в їх машину, на що почув "... чекай на вулиці, зараз під'їде інша машина ...".
Ще через деякий час (близько 4.00) приїхала ще одна машина ДПС ВАЗ-2109 д.н.0313, мене знов позвали в машину, де Інспектор ДПС Дахнов Олексій Миколайович почав складати протокол про адміністративне правопорушення, другий робітник пішов і зупинив двох понятих. У їхній присутності я відповів, що не бачу сенсу в експертизі, так як не заперечую, що на даний момент перебуваю під дією алкоголю, який вживав після закінчення руху і до прибуття працівників міліції, підписувати протокол відмовляюся, тому що вважаю його неправомірним, а письмові пояснення буду давати в судовому порядку. З понятих були взяті пояснення, написані ними повністю під диктовку працівників ДПС, які мені надати для прочитання відмовилися. Співробітники ДПС віддали мені мої ключі, техпаспорт та поліс, сказав, що як що я не бажаю по хорошому, вони лишають мене прав водія, віддали копію протокола, і не бажаючи показати мені рапорти та пояснення, а також видати мені тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом, та і взагалі розмовляти зі мною, десь у 04.40 поіхали, після чого я зачинив машину та пішов додому.
В протоколі зазначено, що до нього додаються 2 рапорти (які так само мені відмовилися показати), що протокол фактично складений після 04.00, хоча в ньому вказано час 02.50. У протоколі зазначено, що я в 02.00 керував транспортним засобом по вулиці, попри те, що в 00.00 мій автомобіль вже знаходився в заметі. Так само в протоколі зазначено, що я був зупинений працівниками міліції, всупереч тому, що до мене підійшов співробітник ППС вже після того, як мій автомобіль протягом 2х годин стояв в заметі.
|