Текущее время: 22 июл 2025, 04:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 27 фев 2010, 20:48 
Прохожий

Необхідна консультація з приводу статей КУпАП. Зокрема ст.38 та ст. 277.
Передісторія:
17.01.2010 о 18:45 мене було зупинено за обгін, що був здійснений нібито менше ніж за 50 метрів до пішохідного переходу. Після короткої розмови я зрозумів, що розмови з інспектором не вийде. На питання, як він у таку пору доби (18:45) визначив відстань саме менше 50 метрів - він відповісти не зміг. Відеодоказів не було. Свідків не було. Автомобіль, що був обігнаний не було зупинено. Розуміючи, що протокол він складає за будь-яких причин, і не зважаючи на відсутність доказів, мною було подано клопотання про право на захист. (записано в протокол і подано на окремому аркуші). Примітка№1: в протоколі зазначено, що мене зупинено 18:45; протокол складено інспектором о 18:50; в моєму клопотанні стоїть час 19:05. Місце розгляду справи – 21.01.2010 о 10:00 ВДАІ (по місцю прописки).
19.02.2010 я отримую лист вих.. №1066 із ВДАІ по місцю прописки з повідомленням, що «мені необхідно з’явитись у ВДАІ 23.02.2010 на 10:00 для розбору допущеного Вами порушення Правил дорожнього руху». Більше ніякої інформації у повідомленні, окрім вих. Номеру не було. Підозрюючи, що це повідомлення пов’язане із протоколом від 17.01.2010 я пишу інформаційний запит у ВДАІ з обґрунтуванням, що я особисто, щонайменше протягом останнього місяця, починаючи з 20.01.2010 року, не керував даним автомобілем – тому не міг порушувати Правил дорожнього руху. Протягом цього періоду за моєю участю не було складено жодного протоколу про будь-яке адміністративне правопорушення, що міг би розглядатись, у тому числі Вами (інспектором), у п’ятнадцятиденний строк у відповідності до ст. 277 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.59, 64 Конституції України, ч.1 ст.268 КУпАП, ст..ст. 23,32,33 Закону України «Про інформацію», з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,
ПРОШУ:
1. У передбачений законом строк та порядок письмово повідомити мене, про наявність чи відсутність підстав, за яких я викликаюсь до тов. ХХХХХ у 10-ий кабінет на 2-ий поверх по адресу: м. ХХ, вул. ХХ,3, Державтоінспекція; прошу надати інформацію про дату їх виникнення, джерело цих відомостей, строк їх дії, а також копії документів належної якості, що це підтверджують (протоколи, постанови, тощо.)
2. Прийняти до уваги, що повідомлення за номером «вих. 1066» є незаконним у частинах 1-ій і 2-ій ст. 259, ст.268 КУпАП, та п. 2.8. Наказу МВС України №77 від 26.02.2009 та не може бути основою для моєї відсутності на моєму робочу місці о 10:00, 23.02.2010 року.
3. Клопочу тов. ХХХХХ В.М винести постанову про закриття справи щодо мене, mako, відповідно до ст..ст. 38, 247, та 284 КУпАП.

4. У випадку формального розгляду інформаційного запиту, залишаю за собою право на подання скарги начальнику МВ ДАІ м. ХХХХХ та звернення в Прокуратуру для захисту порушених прав.

27.02.2010 Я отримую наступного листа з вих номером 521 від ВДАІ, де мене «ПОВТОРНО повідомляємо ВАС, що розгляд адмін. справи щодо порушення Вами ПДР 17.01.2010 відбудеться 02.03.2010 о 12:00 в приміщенні ВДАІ по адресу ….. Згідно вашого клопотання керуючись ст.. 268 ч.1 КУпАП та ст.. 59, 64 Конституції України запрошуємо Вас для всебічного , повного і об’єктивного з’ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом. В разі Вашої ПОВТОРНОЇ відсутності справа буде розглядатись без Вашої участі в строки передбачено ст.. 38 КУпАП. Додатково повідомляємо, що Ви можете ознайомитись з матеріалами справи в люби, зручний для Вас час під вих. 1066»

З останнього повідомлення у мене декілька запитань, на які потрібна відповідь і консультація:
1. Перший казус: я посилався на ст.. 277 (Строки розгляду справ про адміністративні правопорушення), і розумію, що даний протокол від 17.01.2010 не може бути розглянутий інспектором по строку давності. Інспектор натомість у повторному повідомленні посилається на ст. 38 (Строки накладення адміністративного стягнення). В моєму розумінні спочатку протокол складається, після чого повинно бути розглянуто справу з додержанням 15-и денного строку (ст. 277) після чого виноситься постанова і накладається адміністративне стягнення з додержанням строку відповідно уже до с. 38.
Вважаю, що в даному моєму випадку інспектор використовує підміну понять! Неможливо оперувати 38 статтею, оскільки він толком ще і справу не почав розглядати. Принаймні мене не було повідомлено про початок розгляду справи за конкретним протоколом адмінпорушення.
Питання: який строк давності протоколу, якщо постанови не було винесено одразу на місці?
2. До протоколу було подано клопотання про надання права на захист (текст стандартний – творчість Інтернет форумів) та зроблено запис у сам протокол.
Питання: хто надає адвоката? Чи можу я вимагати приставити до мене адвоката від держави чи посадової особи, яка розглядає справу, від особи яка прийняла клопотання і т.д. ?
Якщо подано клопотання про право на захист, чи може це вважатись призупиненням відліку строку протягом якого справа може бути розглянута посадовою особою?
Одним словом, клопотання я подав, а як правильно дальше поступити?
3. Чи може лист від 27.02.2010 вважатись відповіддю на мій інформаційний запит? В ньому прямо не вказано, що це відповідь, чи що у відповідь на мій інформаційний запит мене повторно повідомляють. Єдине, що їх пов’язує це згадка про перше повідомлення №1066

4. Оскільки в повідомленнях з ВДАІ не було вказано жодних реквізитів чи документів (протоколів, постанов), на підставі яких мене викликають я вирішив не приходити допоки мені не нададуть конкретної інформації. Мені необхідно проїхати більше 500 км з Києва, тільки для того, щоб взнати номер протоколу по якому мене викликають – це вже занадто, ну і в силу забудькуватості інспекторів надаю перевагу письмовому спілкуванню, на відміну від походів у ВДАІ. Якщо в першому повідомленні не було жодної інформації, то у другому інспектор удосужився написати, що порушення ПДР мало місце 17.01.2010. З моєї точки зору, мені «це мало про що говорить». В цей день я міг бути зупинений 100 раз і мати 100 проколів. По якому мене викликають? Отож.
Питання: чи може бути розглянута справа без моєї участі а дане повідомлення, в якому зазначена лише дата мого нібито порушення ПДР вважатись повідомленням мене про місце та час розгляду справи?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 окт 2012, 12:27 
Постоялец

Может и не вовремя Но я отвечу!
mako писал(а):
Необхідна консультація з приводу статей КУпАП. Зокрема ст.38 та ст. 277.
Передісторія: ....
1. Перший казус: я посилався на ст.. 277 (Строки розгляду справ про адміністративні правопорушення), і розумію, що даний протокол від 17.01.2010 не може бути розглянутий інспектором по строку давності. Інспектор натомість у повторному повідомленні посилається на ст. 38 (Строки накладення адміністративного стягнення). В моєму розумінні спочатку протокол складається, після чого повинно бути розглянуто справу з додержанням 15-и денного строку (ст. 277) після чого виноситься постанова і накладається адміністративне стягнення з додержанням строку відповідно уже до с. 38.
Вважаю, що в даному моєму випадку інспектор використовує підміну понять! Неможливо оперувати 38 статтею, оскільки він толком ще і справу не почав розглядати. Принаймні мене не було повідомлено про початок розгляду справи за конкретним протоколом адмінпорушення.
Питання: який строк давності протоколу, якщо постанови не було винесено одразу на місці?
Ст. 38. 2 месяца с момента совершения правонарушения(или выявления).
Цитата:
2. До протоколу було подано клопотання про надання права на захист (текст стандартний – творчість Інтернет форумів) та зроблено запис у сам протокол.
Питання: хто надає адвоката? Чи можу я вимагати приставити до мене адвоката від держави чи посадової особи, яка розглядає справу, від особи яка прийняла клопотання і т.д. ?
Якщо подано клопотання про право на захист, чи може це вважатись призупиненням відліку строку протягом якого справа може бути розглянута посадовою особою?
Одним словом, клопотання я подав, а як правильно дальше поступити?
Нанаять адвоката, и с ним явиться в ... туда где будут рассматривать дело, или он без Вас.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа