Текущее время: 17 май 2025, 23:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 17:31 
Прохожий

Добрый вечер уважаемые участники форума.
Вот и мне потребовалась помощь знающих людей, буду очень благодарен, всем кто окажет содействие.
Итак история
Сегодня, в 11.20 утра вьехал на ж/д переезд с открытым шлагбаумом и зеленым светом. При завершении маневра закрылся шлагбаум на обратной стороне переезда, в метрах 50 - 70 от перезеда стоял гаишник и увидев что я заканчиваю выезд с переезда и в это время он закрывается, остановил меня. И составил протокол по статье 20.5 пункт B
Сообщив мне, что я проехал переезд на запрещающий звуковой и световой сигнал.
К тому что я Вьехал на переезд когда еще горел зеленый и сигнала не было, не говоря уже о том, что шлагбаум был поднят, а далее уже согласно правил просто завершил маневр, не оставаться же было на переезде:), он не прислушался . Как гласит статья 123. ч1 по которой он выписал протокол Въезд водителей на железнодорожный переезд на запрещающий. При этом момент въезда он зафиксировать не мог никак, так как перезд на склоне а он стоял с другой стороны склона минимум ниже на 50м, то есть, чтоб увидеть как я вьехал ему нужно было смотреть сквозь землю.
Но разговаривать было бесполезно, так как год назад я выиграл суд по 130 и теперь увидев это и крича что его коллега не мог ошибиться а это я подкупил судью, он просто меня не слушал а составил протокол из мести, со словами "в цей раз тобі не пройде".
Выписал мне 340 грн штрафа, в графе до протоколу додаются написал "Видео в наявности", на мои просьбы показать запись не отреагировал, да походу и не снимал так как стоял с пустыми руками а его коллега внутри машины сидел с другим водителем спорил.

Отсюда прошу ответить на следующие вопросы и помочь в составлении иска. Да, дело было в городе Хмельницкий, землякам привет.
1) Машина ГАИ стояла на обочине, маячки выключены. Имеют ли право?
2) Имел ли право отказать в просмотре видео? Камера то наверняка не сертифицирована
3) Что же все таки наказывают, вьезд как в КУпАП или проезд как в ПДР? И стоит ли на это обращать внимание?
Некоторые обстоятельства
1) Переезд регулируемый два шлагбаума светофор и звуковой сигнал
2) Не было свидетелей как с моей так и с его стороны. В протоколе пусты эти графы
3) Формулировка в протоколе " керучи ТЗ волксваген пассат здійснив проїзд зл переїзду коли було увімкнено заборонений звуковий та світловий сигнали" чим порушив вимоги п 20.5 (В) за передбаченна від-ність ч1. ст 123КУПАП"
4) Мое пояснення "Здійснив проїзд з/д переїзду на зелений сигнал світлофора, з відкритим шлагбаумом звукових та світлових сигналів не було. "

Спасибо всем, кто оставит свое мнение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:07 
Борец

esys писал(а):
1) Машина ГАИ стояла на обочине, маячки выключены. Имеют ли право?

мають.
esys писал(а):
2) Имел ли право отказать в просмотре видео? Камера то наверняка не сертифицирована

мав ознайомити,скоріше брав на понт.
esys писал(а):
3) Что же все таки наказывают, вьезд как в КУпАП или проезд как в ПДР? И стоит ли на это обращать внимание?

накладається стягнення за порушення п...ПДР.
esys писал(а):
1) Переезд регулируемый два шлагбаума светофор и звуковой сигнал

добре.
esys писал(а):
2) Не было свидетелей как с моей так и с его стороны. В протоколе пусты эти графы

для тебе добре це.

один з варіантів,на упередження-найди того хто чергував на тому переїзді,дядька,постав могорич,і попроси прийти на суд,або щоб написав тобі на листку а4-пояснення,що все було в рамках ПДР,ЦЕ БУДЕ ДУЖЕ ДОБРИМ АРГУМЕНТОМ,ЗВИЧАЙНО ЯКЩО ЦЬОГО В ЗВОРОТНЬОМУ НАПРЯМКУ НЕ ЗРОБИЛИ ГАЙЦІ.
на оскарження маєш 10 днів.
скачай памятку там є приклади позовів.скинь в тему на редагування.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:22 
Мент

esys писал(а):

Сегодня, в 11.20 утра вьехал на ж/д переезд с открытым шлагбаумом и зеленым светом.
4) Мое пояснення "Здійснив проїзд з/д переїзду на зелений сигнал світлофора, з відкритим шлагбаумом звукових та світлових сигналів не було. "

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:34 
Борец

так автор був схвильований,та ідельно не зміг сформулювати це пояснення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:38 
Борец

пішохід писал(а):
esys писал(а):

для тебе добре це.

один з варіантів,на упередження-найди того хто чергував на тому переїзді,дядька,постав могорич,і попроси прийти на суд,або щоб написав тобі на листку а4-пояснення,що все було в рамках ПДР,ЦЕ БУДЕ ДУЖЕ ДОБРИМ АРГУМЕНТОМ,ЗВИЧАЙНО ЯКЩО ЦЬОГО В ЗВОРОТНЬОМУ НАПРЯМКУ НЕ ЗРОБИЛИ ГАЙЦІ.
на оскарження маєш 10 днів.
скачай памятку там є приклади позовів.скинь в тему на редагування.

якщо так зробиш-це стопудовий варіант на виграш в суді,оскільки в гайців свідків нема, але зазвичай в таких випадках вони перестраховуються і беруть пояснення потім-заднім числом,отже зроби це першим і все буде окей ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:39 
Борец

viewtopic.php?f=84&t=8437&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%97%D0%B7%D0%B4
дещо нарив.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 08:48 
Борец

Управління ДАI ГУМВС України в Київськiй областi
м.Київ, 03153, Україна
вул. Ф.Ернста, 3

гр. ХХХХХХХХХХХ Х.Х.
м. ХХХХХХ, вул. ХХХХХХ, б.ХХ, кв. ХХ

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов"язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Відповідно до протоколу про адміністративне вправопорушення серії….номер….,який складений за порушення мною п.20.5 ПДР України.
В графі -до протоколу додаються-відеозапис,який здійснив працівник ДАЇ……
Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:

1. Чому при розгляді справи працівник ДАЇ….не надав мені можливість,ознайомитися з доказом інкримінованого порушення ПДР,на місці зупинки?
2.Прошу надати мені копію,відеоматеріалів,що збиралися відносно мене,для перегляду,та захисту своїх прав .

22.07.2011 р. Підпис ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 09:03 
Борец

esys писал(а):
заканчиваю выезд с переезда и в это время он закрывается

Звуковой и световой сигнал начинают работать задолго до закрытия шлагбаума!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 09:10 
Мент

Это уж точно!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 09:14 
Борец

Краматорський міський суд
84333, м. Краматорськ, вул. Маяковського, 21

ПОЗИВАЧ: _______________________

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконною та скасування постанови серія АН №_______ по справі про притягнення до адміністративної відповідальності та відповідного протоколу.

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України.

Цей адміністративний позов підлягає розгляду у судах на підставі ч.3 ст. 288 Кодексу України про Адміністративні правопорушення (далі по тексту – КУпАП), яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

Я,_________________________, звертаюсь до суду з адміністративним позовом, де прошу скасувати постанову серії АН №_______ (надалі - постанова) від 16 травня 2011 року, винесену посадовою (службовою) особою відповідача - інспектором ДПС ВДАЇ м…….. який не зрозуміло відрекомендувався, про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 123 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладення стягнення у виді штрафу в розмірі 340 гривень. Вважаю, що оскаржувана постанова є незаконною, необґрунтованою, не відображає дійсних обставин справи, складена за відсутності належних доказів з грубим порушенням вимог чинного законодавства, а в моїх діях не було ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 123 КУпАП України.
З мотивувальної частини постанови вбачається, що 16 травня 2011 року близько 14 год 10 хв я, керуючи автомобілем Volkswagen Jetta, державний номер _______ рухався по автомобільній дорозі Красний Лиман-Добропілля біля м. Красний Лиман. Рухаючись з дотриманням правил дорожнього руху саме пунктом 20.2,водій зобовязаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду ,положенням шлагбаума,світловою та звуковою сигналізацієо ,-що мною було виконано.14.15 я здійснив в'їзд на залізничний переїзд біля м. Красний Лиман, на дозволяючий сигнал світлофора ,ніяких сигналів від чергового про заборону руху не було,шлагбаум та звукова сигналізація,дозволяла здійснити проїзд даного переїзду.
Після проїзду мною вищезазначеного ж.д. переїзду,пролунав звуковий сигнал,ввімкнулася сигналізація,що забороняє рух,та опустився шлагбаум,але на той момент,я вже знаходився за межами даного переїзду.
Приблизно через 50-70 метрів був зупинен інспектором ДПС ВДАЇ який не відрекомендувався зрозуміло. Судячи з того що інпектор ДПС знаходився на відстані приблизно 50-70 м. від залізничного переїзду це унеможливлює контроль інспектора за сигналами світлофора на переїзді, біля в’їзду до міста Красний Лиман. Я висловив свою незгоду, але, працівник міліції не прийняв до уваги мої пояснення, і склав на мене адміністративний протокол ВЕ1 №444, і відповідно до ст. 444 ч. 4 КУпАП, піддав мене стягненню у вигляді штрафу в сумі 425 грн., про що виніс постанову ВЕ1№ 4444 від 9.05.2011 р.
Вважаю дії відповідача неправомірними, а складені на мене протокол і постанова, не відповідають вимогам закону, є необґрунтовані і незаконні з наступних підстав:
- Порушення в якому мене звинувачують я не скоював, про що зробив запис в протоколі.
- Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами є пояснення особи, яка притягається
до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта,
речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що
мають функції фото- і кінозйомки. Доказів про те, що я порушила ПДР України мені надано не було.

Відповідно до ст. 245 КУпАП, завданнями провадження у справі про адміністративне правопорушення є повне, всебічне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, тощо.
Відповідно до ст. 280 КУпАП, орган, посадова особа при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язані з'ясувати: чи було вчинено правопорушення, чи винна особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують чи обтяжують відповідальність, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадській організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
Згідно з ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадській порядок, власність, права і свободи громадян,на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. Як вбачається з наведеного, в моїх діях відсутні ознаки складу адміністративного правопорушення, а отже інспектором ДАІ відносно мене було безпідставно складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову без доведення моєї вини та достатніх доказів допущення мною порушення ПДР.

До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

Я вважаю дії пр-ка міліції вввв С.В. неправомірними, оскільки відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.
Ніяких правопорушень при обставинах зазначених в протоколі і постанові я не скоював, а протокол і постанова підлягають скасуванню, як винесені із порушенням закону. Винним я себе не визнавав і не визнаю, про що зробила запис у протоколі.

На підставі вищевикладеного і керуючись з ст. ст. 6, 17, 18, 19, 87, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 19 Конституції України,
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Скасувати постанову ВЕ1№ 333 від 9.05.2011 р. про накладення на мене штрафу
в розмірі 425 грн.
3.Визнати дії…..неправомірними при складанні протоколу…та винесенні постанови….
Додатки:

1. Копії позовної заяви на 2 арк. в 2-х прим.
2. Копія постанови серії ……… в справі про адміністративне правопорушення від 16.05.2011 р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 09:41 
Мент

пішохід
Знаю я эти переезды, я живу там, пересекаю их в день не единожды, то, что твориться на этих переездах в летний период не в сказке сказать не пером описать, УЖАС. Вы знаеете, я больше поверю гаишнику, не раз наблюдал там тихий ужас, что творят водители.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 10:54 
Борец

А вы опишите что там происходит на этих переездах.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 11:02 
Мент

Да я уже приводил пример:
viewtopic.php?f=9&t=9821&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%B9+%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D0%B9+%D0%BE%D0%BF%D1%8B%D1%82

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 11:10 
Борец

Давайте рассмотрим тогда с другой стороны. Гаишники стоят гдето за переездом в кустах трепятся и курят в ожидании когда кто нибудь нарушит правила проезда ж\д переезда и тупо наказывают нарушителя протоколом тоесть выступают в роли корателей. А почему им не находится на самом переезде перед шлагбаумами и просто своим видом и присутствием предупреждать нарушения. Увидев инспектора на переезде водитель уже не попрётся через переезд а будет смирно ждать когда откроются шлагбаумы и все поедут. Вот это и будет предотвращение нарушений а не тупое писание протоколов на показатель.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 11:17 
Борец

amaxim07 писал(а):
... Вот это и будет предотвращение нарушений а не тупое писание протоколов на показатель.

ой молодець amaxim07,в самісіньку десятку влучив :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа