Текущее время: 17 май 2025, 02:33

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Перетнув 2 суцільні. ч.1 ст. 122
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 10:29 
Прохожий

Ситуація така. Завжди був розрив суцільної для повороту наліво. Недавно розрив замалювали, тепер за поворотом стоять ДАІшники. Я так і попався. Я був першим, за мною спинили ще одного порушника. Отримали документи і почали катати протокол на порушення. Спочатку я розгубився, написав пояснення, що порушив не навмисне - просто не помітив змін у розмітці через щільність руху. Потім побачив, що пост стоїть з порушенням правил стоянки (не дотримана дистанція до виїзду з прилеглої території), зателефонував на телефон гарячої лінії, поцікавився чи повинен цей патруль зараз тут стояти. Мені сказали передзвонять і поклали слухавку. Після цього мені запропонували підписати протокол і постанову. Поки я перечитував, інспектору зателефонували на мобільний. Мене почали квапити, на мої питання про порушення ПДР патрулем - відповідали, що ніякого виїзду тут немає. Документи я підписав і отримав копії. Після цього інспектори швиденько повернули документи другому порушнику, зфотографували своє авто, склали ковпаки і поїхали.

1. Хочу оскаржити протокол і постанову як результат. Як це правильно зробити? У протоколі не заповнена графа свідки - це може бути причиною скасування протоколу? Мені не повідомили мої права на адвоката. Про перенесення розгляду справи мене лише запитали: розглядаємо справу на місці? Також той факт, що патруль звернувся і поїхав не оформивши порушення іншого водія, наштовхує на висновок, що вони не повинні були там стояти. Крім всього цього вони ще стояли з порушенням ПДР.

2. По факту порушення ПДР інспекторами написав клопотання начальнику місцевого ДАІ і вручив особисто. Збираюся таке ж клопотання відправити в УДАІ Київської обл. Маю свідків і фото докази - як правильно оформити клопотання, щоб інспекторів оштрафували.

Наперед дякую за швидкі відповіді! Дуже потрібна допомога.

Изображение
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 11:40 
Постоялец

Порушення даїшників не має безпосереднього відношення до твого порушення, тому це не має відношення до оскарження постанови.

Чи немає там часом знаків чи розмітки, які дозволяють чи забороняють поворот наліво?
Якщо там залишилась стара розмітка зі стрілками, або знак, що дозволяє поворот наліво, то можна виправдовуватись, що це збило тебе з пантелику.
Якщо ж навпаки, поставили новий знак, то про це мала висіти попереджувальна табличка.

Ти клопотав про перенесення справи / потребу в допомозі юриста?
Ти був сам чи є свідки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 12:09 
Прохожий

IMHO писал(а):
Чи немає там часом знаків чи розмітки, які дозволяють чи забороняють поворот наліво?
Якщо там залишилась стара розмітка зі стрілками, або знак, що дозволяє поворот наліво, то можна виправдовуватись, що це збило тебе з пантелику.
Якщо ж навпаки, поставили новий знак, то про це мала висіти попереджувальна табличка.

Знаків чи стрілок там ніколи не було, був лише розрив у розмітці. Зараз розрив замалювали.
IMHO писал(а):
Ти клопотав про перенесення справи / потребу в допомозі юриста?
Ти був сам чи є свідки?

Не клопотав, про право на юридичну допомогу мене не попередили. Зі мною було 2 людей - сиділи в авто, розмови з інспекторами не чули.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Перетнув 2 суцільні. ч.1 ст. 122
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 12:34 
Постоялец

На мою думку, шансів мало, в протоколі сам признав факт порушення.
Можна вишукувати процесуальні помилки, наприклад, що при визначенні розміру штрафу не врахували твій майновий стан, що до протоколу зразу додається постанова і т.д., але це слабенькі аргументи.
В ДАІ точно самі не відмінять. В суді може бути маленький шанс, але чи вартує цього біганина по судах в твому випадку, не такі вже великі гроші, може краще замість того спокійно попрацювати на Глобалі.
Хоча може ще хтось щось розумне підкаже.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 12:48 
Прохожий

IMHO писал(а):
В суді може бути маленький шанс, але чи вартує цього біганина по судах в твому випадку, не такі вже великі гроші

Якщо в суді є хоч якийсь шанс признати протокол не дійсним, то я готовий побігати. Це вже справа не грошей, а принципу. Стояти за поворотом і чекати, коли водії перетнуть недавно намальовану лінію - це не нормально для служби, яка повинна забезпечувати безпеку руху.
У мене є кілька аргументів:
1. Протокол заповнений не вірно (свідки, право на юриста)
2. Невідомо чи мали право ці інспектори стояти в цьому місці (після дзвінка на гарячу лінію вони швидко втікли)
3. Вони самі стояли порушуючи ПДР і ще намагаються когось штрафувати

У мене виникла ідея... якщо відмовитися від своїх коментарів, сказати, що був в стані шоку, а насправді правил не порушував - повертав не вліво, а вправо. Свідків у них всеодно немає. Це звичайно взагалі дика ідея, після такого і до психолога можуть відправити)))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 14:15 
Постоялец

Смело подавай в суд.
Сделай фотки с места где ты поваричавал, как зарисована двойная сплошная и т.п.

Напиши информзапрос:
1. в ГАИ своего города, когда (дд.мм.гггг) была зарисована двойная сплошная линия.
2. с какого дня была или не была установлена табличка, показывающая на изменние движения.
Приложи ответы к делу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 14:38 
Прохожий

manan писал(а):
Смело подавай в суд.
Сделай фотки с места где ты поваричавал, как зарисована двойная сплошная и т.п.

Напиши информзапрос:
1. в ГАИ своего города, когда (дд.мм.гггг) была зарисована двойная сплошная линия.
2. с какого дня была или не была установлена табличка, показывающая на изменние движения.
Приложи ответы к делу.

Сплошную нарисовали полностью (не только там, где её не было), там и не видно, что раньше был разрыв.
А на счет информзапроса можно поподробнее? Как его составлять, бланк может есть?
И я не уверен, что ГАИ отвечает за нанесение новой разметки. Они наверное только принимают решение изменить. Точно в ГАИ нужно обращаться?
Про табличку, она должна быть? Или это опционально?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 17:41 
Постоялец

izila писал(а):
У мене є кілька аргументів:
1. Протокол заповнений не вірно (свідки, право на юриста)
2. Невідомо чи мали право ці інспектори стояти в цьому місці (після дзвінка на гарячу лінію вони швидко втікли)
3. Вони самі стояли порушуючи ПДР і ще намагаються когось штрафувати

Ці аргументи практично ніякі.
1. Свідків може і не бути (тим більше ти сам признав порушення). Право на юриста в тебе ніхто не відбирав (якби ти подав клопотання відкласти справу, бо ти потребуєш допомогу юриста, і тобі відмовили, то тоді це було би порушення твого права).
2. Навіть якщо не мали, це не можу бути причиною відміни постанови (ІМХО).
3. Аналогічно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 17:46 
Постоялец

izila писал(а):
Про табличку, она должна быть? Или это опционально?
Табличка стосується тільки знаків. Див. ПДР:
Цитата:
7.20 “Діє від...”. Вказує дату (день, місяць, рік), з якої набувають чинності вимоги дорожнього знака. Табличка встановлюється за 14 днів до початку дії знака і знімається через місяць після того, як почав діяти знак.
Таблички розміщуються безпосередньо під знаками, з якими вони застосовуються. Таблички 7.2.2-7.2.4, 7.8 у разі розташування знаків над проїзною частиною, узбіччям або тротуаром, розміщуються збоку від знаків.
Тому я і питав про наявність якихось знаків.
Про таблички до розмітки я ніколи не чув.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2011, 19:53 
Постоялец

Еще как вариант можно подать информ запрос в горсовет, чтоб предоставили схему организации дорожного движения на данном участке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2011, 15:30 
Постоялец

izila писал(а):
Якщо в суді є хоч якийсь шанс признати протокол не дійсним, то я готовий побігати. Це вже справа не грошей, а принципу. Стояти за поворотом і чекати, коли водії перетнуть недавно намальовану лінію - це не нормально для служби, яка повинна забезпечувати безпеку руху.

Від того, що в суді відмінять постанову, тим даішникам ні тепло ні холодно.
Якщо справа принципу, напиши на них скаргу, опиши в ній всі їхні порушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2011, 08:18 
Борец

автор: viewtopic.php?f=14&t=6225

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2011, 17:34 
Прохожий

Подав позов до суд, щодо численних порушень при складанні протоколу і постанови. На суд інспектор не явився, тому справу закрили і постанову скасували.

Одночасно з позовом написав заяву з фотографіями порушення автомобіля інспектора на УДАІ Київської обл. - відповіли, що я порушив правила, розписали про це на цілу сторінку і вкінці додали, що патруль зупинився реагуючи на моє порушення ПДР. Можна було би продовжити, але після скасування постанови мені це вже не цікаво.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа