Текущее время: 29 июл 2025, 20:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 49 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: апеляційна скарга без відповіді
СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 13:49 
Новобранец

Доброго дня.
1.Стосовно мене було складено протиправний протокол 19/05/2011,
2.на наступний день 20/05/2011 я особисто заніс в Даі скаргу на неправомірні дії відповіді, в десятиденний строк відповіді не отримав.
3. підготував та подав позовну заяву до районного суду 6/06/11
4. 9/7/2011 отримав ухвалу про залишення справи без розгляду в звязку з пропущеними термінами оскарження. (очевидно що суддя не врахував що мною подавалась скарга до вищестоящого керівництва ДАІ)
5. 13/07/2011 подав апеляційну скаргу
6.13/07/2011 отримав вимогу ДВС про сплату штрафу в подвійному розмірі, заніс їм копію апеляційної скаргиі вони сказали що зупинять виконаня вимоги.

P.S В цьому місяці планую придбати автомобіль, я так розумію що можуть бути проблеми з реєстрацією?

Порадьте
1.що мені потрібно зробити і чи взагалі можна просто чекати відповіді апеляційного суд (хоча строки вже пройшли)
2. чи були допущені мною помилки в оскарженні, зокрема терміни.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 18:27 
Борец

sera_talne
взагалі то строк на оскарження постанови - 10 днів з дня винесення. Тут не йде мова, що він призупиняється якщо подано скаргу до ДАІ. Тобто суддя першої інстанції нібито і правильно поступив.
Ти в своєму позові просив відновити строк оскарження постанови? Бо суд може відновити цей строк за наявності поважних причин.

В КАСУ є такий один цікавий момент.
Цитата:
Стаття 99. Строк звернення до адміністративного суду
4. Якщо законом передбачена можливість досудового порядку
вирішення спору і позивач скористався цим порядком, то для
звернення до адміністративного суду встановлюється місячний строк,
який обчислюється з дня, коли позивач дізнався про рішення
суб'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги
на рішення, дії або бездіяльність суб'єкта владних повноважень.

Тобто в принципі можна написати в прокуратуру скаргу, що ДАІ порушує ЗУ "Про звернення громадян" та не розглядає твою скаргу. Прокуратура штовхне ДАІ, ДАІ дасть тобі відповідь - все чудово, ІДПС нічого не порушував і тебе справедливо притягнуто до адмін відповідальності. І от тоді ти, посилаючись на цю норму КАСУ знову подаєш позов до районного суду.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 19:33 
Новобранец

Дякую за відповідь.
Але всетаки в статті 288 Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення КУпАП вказано(http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=5&nreg=80732-10)

3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення
адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій
посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи
міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом
адміністративного судочинства України ( 2747-15 ), з
особливостями, встановленими цим Кодексом.

що я і здійснив оскаржив постанову у вище стоящий орган, тобто оскарження постанови розпочато на наступний день після її винесення.

Можливо я щось трактую так як хочеться мені ?, (хоча я взагалі думав що постанова буде скасована начальником ДАІ тому і не подавав спочатку скаргу до суду. Ситуація там практично абсурдна і складена головним районним корупціонером.)
Невже суд не враховує скарги начальнику ДАІ?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 19:40 
Борец

sera_talne
та я ж не спорю - можеш оскаржити вищестоящому начальнику, а ще прокурор може накласти протест, але це не зупиняє термінів оскарження, в тому числі в суді.
Тобто, якщо правильно, то мав би подати скаргу в ДАІ (якщо вважав за потрібне), а потім, якщо нема відповіді - на 10 день з дня винесення постанови - позов до суду.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 20:03 
Новобранец

Я маю оригінал скарги начальнику ДАІ складену належним чином, на якій є відмітка з датою підписом реквізитами секретаря ДАІ про її прийняття, та в одному із пунктів прохань я зазначав: "До вирішення даної скарги по суті призупинити виконання Постанови в справі про адміністративне правопорушення СА №1234 від 19.05.2011р

Невже скарга вищестоящому органу не вважається оскарженням і не зупиняє терміни оскарження?
в статті чітко вказано "у вищестоящий орган або суд".
Який тоді сенс взагалі оскаржуваи до вищестоящого органу.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 06 сен 2011, 20:16 
Борец

sera_talne писал(а):
Невже скарга вищестоящому органу не вважається оскарженням і не зупиняє терміни оскарження?
в статті чітко вказано "у вищестоящий орган або суд".
Який тоді сенс взагалі оскаржуваи до вищестоящого органу.

вважається оскарженням, але не зупиняє терміни оскарження.

Ну, людині наданий вибір - хочеш оскаржуй до вищестоящого, хочеш до суду, хочеш прокурору, а хочеш - пиши всім одразу.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 09:53 
Новобранец

Тобто в моїй ситуації виходить, що я постанову оскаржив але в 10 денний термін оскарження не вклався незважаючи на те, що скарга подана (і має відповідні відмітки ДАІ) на наступний день після винесення постанови?
Якось дивно звучить.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 12:20 
Борец

sera_talne писал(а):
Тобто в моїй ситуації виходить, що я постанову оскаржив але в 10 денний термін оскарження не вклався незважаючи на те, що скарга подана (і має відповідні відмітки ДАІ) на наступний день після винесення постанови?
Якось дивно звучить.

В твоєму випадку - ти постанову оскаржив начальнику ДАІ, от і чекай від нього рішення по скарзі.
Ця скарга немає жодного відношення до позову в суд, який також необхідно було подати протягом 10 днів.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 13:23 
Новобранец

От тепер нарешті зрозумів, дякую за розяснення.

Мені відомо що виконанняня вимоги виконавчої служби зупинено до прийняття рішення апеляційним судом, хоча я вже понад місяць не отримую ніяких листів, повідомлень.

Чи варто мені іти в міський суд, виконавчу службу, ДАІ виясняти яка ситуація по моїй справі?
І чи буде доречним написати зараз скаргу прокурору на ДАІ, враховуючи що вже пройшло 3 місяці?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 15:19 
Борец

sera_talne писал(а):
Мені відомо що виконанняня вимоги виконавчої служби зупинено до прийняття рішення апеляційним судом, хоча я вже понад місяць не отримую ніяких листів, повідомлень.

Чи варто мені іти в міський суд, виконавчу службу, ДАІ виясняти яка ситуація по моїй справі?
І чи буде доречним написати зараз скаргу прокурору на ДАІ, враховуючи що вже пройшло 3 місяці?

взагалі то призупинення виконавчого провадження має бути не до рішення апеляційного суду, а до прийняття рішення по скарзі начальником ДАІ. Більше того - можна подавати окремий позов про визнання протиправним направлення працівниками ВДАІ постанови для примусового виконання до ДВС, т.я. постанова була оскаржена, а на час розгляду скарги перебіг строків оплати штрафу зупиняється, відповідно постанова ДВС підлягає скасуванню. Це, доречі, непоганий варіант я думаю. Адже після скасування Постанови ДВС про відкриття виконавчого провадження, вони повертають Постанову про штраф назад до ВДАІ, а ті вже не зможуть подати її знов до присумового стягнення, т.я. строк звернення постанови до виконання - 3 міс.
Мабуть якось дуже путано написав :)

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 15:22 
Новобранец

Дякую, буду розбиратись з цими корупціонерами.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 15:29 
Борец

sera_talne писал(а):
Дякую, буду розбиратись з цими корупціонерами.

викладай документи, будемо разом розбиратись

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 19:52 
Новобранец

Переглянув кодекс адміністративного судочинства в якому вказано що позовну заяву можна подавати в 10 денний термін. Проте в моїї вимозі вказано що є мав оплатити заборгованість ще до 19/07/2011.

Я так розумію що мені потрібно піти в ДВС і повідомити що рішення апеляційного уду немає і щоб вони відновили виконання по моїй справі і передали мені нову вимогу з новими термінами і потім завчасно подати позовну заяву.

Я правильно зрозумів?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 19:57 
Борец

sera_talne писал(а):
Переглянув кодекс адміністративного судочинства в якому вказано що позовну заяву можна подавати в 10 денний термін. Проте в моїї вимозі вказано що є мав оплатити заборгованість ще до 19/07/2011.

Я так розумію що мені потрібно піти в ДВС і повідомити що рішення апеляційного уду немає і щоб вони відновили виконання по моїй справі і передали мені нову вимогу з новими термінами і потім завчасно подати позовну заяву.

Я правильно зрозумів?

Та нє, ДВС тут взагалі ні до чого. Виклади Протокол, Постанову ДАІ, Скаргу в ДАІ, Постанову ДВС, я тобі складу позов про який говорив вище.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 08 сен 2011, 19:59 
Борец

виконання по Вашому провадженню призупинене до винесення рішення апляц. судом. Перш за все взнайте стан розгляд вашої скарги начальником. отримайте хочаб якусь відповідь. і з дня отримання цієї відповіді маєте 10 днів на звернення до суду знову.
в апеляційному суді Ви оскаржували ухвалу суду 1 інстанції про залишення позову без розгляду? якщо так долучіть до матеріалів справи скаргу начальнику по постанові та клопотайте суд витрибував докази які засвідчували б що ви не отримали відповіді, тоді суд скасує ухвалу і направить справу на новий розгляд.

Вернуться наверх

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 49 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа