вадим70 писал(а):
По этому пункту правил получается что я должен стоять и пропускать все ПРИБЛИЖАЮЩИЕСЯ автомомобили это как на каком расстоянии от перекрёстка ? А если до него километр но он ПРИБЛИЖАЕТСЯ А НЕ УДАЛЯЕТСЯ ядолжен стоять и ждать пока он проедет?
спробуй так,може щось і напатякають :
ЗАПИТ
27 березня 2011 року близько ... год. .... хв. я рухався автомобілем МОИМ, державний номерний знак МОЙ, на перехресті вул.........та вул........... виконуючи маневр, не створюючи перешкод іншим учасникам руху та сумлінно виконуючи інші вимоги Правил дорожнього руху.
В цей час я був зупинений інспектором ДПС Гасленко Юрієм Володимировичем, № жетону КД0211. Інспектор безпідставно зупинив мене та заявив, що я ..............
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
У Правилах дорожнього руху України, у чинній редакції, зазначається:
1.3. Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.
пункт 16.9. Правил Дорожнього Руху.
16.9. Під час руху в напрямку стрілки, ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків. Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву)
смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що
рухаються з інших напрямків.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:
1) За якими ознаками можна визначити: як я, як учасник дорожнього руху зобов'язаний діяти та виконувати вимоги пунктів 1.3 та 16.9 ПДР,під час виконання маневру (схема додається)?
2)в якому випадку я повинен поступитись дорогою ТЗ-2,якщо він рухається на головний сигнал світлофора по вул......:
і знаходиться від мого ТЗ-1 на відстані,не меншій:
а)20м.
б)40м.
в)60м.
г)80м.
д)100м. і більше?
додаток:
3) Чи є достатньою причиною для зупинки транспортного засобу лише власна думка інспектора, що я порушив п.16.9 ПДР?
Схема частини дороги із місцем виконання маневру:на 1-му аркуші.