Текущее время: 25 сен 2025, 08:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Порушення п 16.2 ПДР
СообщениеДобавлено: 07 май 2011, 13:57 
Новобранец

В мене також був суд 06.05 тільки по знаку 3.29 , та ж суддя обмежилась попередженням, видно повністю задовільняти позов вона не дуже хоче (або не може) ...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 май 2011, 16:15 
Борец

manan писал(а):
Дякувати допомозі gulvits, який підказава написати два клопотання (про виклик до суду "двох пішоходів", яким нібито я не надав переваги в русі, а також до уваги не брати відеозапис, так, як він знятий любительською відеокамерою, що є незаконним, і доказом вважати не можна.) і подати їх на засіданні суду

Подскажите, ходатайство вы подавали одновременно с подачей искового заявления или прямо во время судебного разбирательства? Где на форуме взять аналог клопотання "про виклик до суду "двох пiшоходiв"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 11:14 
Постоялец

klum писал(а):
В мене також був суд 06.05 тільки по знаку 3.29 , та ж суддя обмежилась попередженням, видно повністю задовільняти позов вона не дуже хоче (або не може) ...

Справді, мене так само підводила, до ст.22 КУпАП, коли поняла, що я "нібо-то порушив", але порушення незначне, то обмежитися попередженням, а штраф скасувати, провадження по справі закрити. Перед початком засідання питала, чи я сам писав позовну заяву, чи укладав договір з наданн юридичних послуг. Я сказав, що писав сам. Тоді поняла, що я не сильно потратився, і до гайця не дуже вже у мене є претензії.

При виявленні малозначних порушень ПДР передавати матеріали на розгляд громадськості (ст. 21 КУпАП), або звільняти порушників віл адміністративної відповіідальності, обмежуючись усним зауваженням (ст. 22 КУпАП).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 11:29 
Постоялец

Dolgovnet писал(а):
manan писал(а):
Дякувати допомозі gulvits, який підказава написати два клопотання (про виклик до суду "двох пішоходів", яким нібито я не надав переваги в русі, а також до уваги не брати відеозапис, так, як він знятий любительською відеокамерою, що є незаконним, і доказом вважати не можна.) і подати їх на засіданні суду

Подскажите, ходатайство вы подавали одновременно с подачей искового заявления или прямо во время судебного разбирательства? Где на форуме взять аналог клопотання "про виклик до суду "двох пiшоходiв"?

Відповідаю: Ходатайство (укр.- клопотання), я подавав після початку судового засідання, коли оголосили, що за справа розглядається, встановили особу позивача і відповідача, суддя запитала чи є ще шось, що хотіли сторони б надати перед початком розгляду справи по суті. Я сказав: Ваша честь, маю два клопотання.

Ось надаю зразки. Вибачаюсь, може не туди виложив!!!

До__________________________суду
індекс, місто,
вул.Театральна, ХХ
тел.(ХХХ) ХХХХХХ

Ваше Прізвище імя По-батькові
індекс, місто,
адреса проживання
тел.(ХХХ) ХХХ-ХХ-ХХ

Клопотання
У справі про адміністративне правопорушення,
передбачене ст.122 ч.2 КпАП України

Згідно статті 268 КпАП України мені надано право заявляти клопотання, знайомитися з матеріалами справи, опитувати свідків події та інше. Виходячи з цього я хочу заявити клопотання.
Прошу Вас заслухати покази двох пішоходів, яким я «нібито не надав переваги в русі». Я стверджую, що дані особи підтвердять мою правоту, а також, що перешкоди та небезпеки для них не існувало, не були змушені змінювати ні напрямку руху, ні швидкості руху.

«__»______20___ р. ______________Прізвище Ініціали

До__________________________суду
індекс, місто,
вул.Театральна, ХХ
тел.(ХХХ) ХХХХХХ

Ваше Прізвище імя По-батькові
індекс, місто,
адреса проживання
тел.(ХХХ) ХХХ-ХХ-ХХ

Клопотання
У справі про адміністративне правопорушення,
передбачене ст.122 ч.2 КУпАП

Стаття 268 КУпАП надає мені право знайомитися з матеріалами по справі. Матеріалами по справі згідно статті 251 КУпАП є фото- відеофіксація правопорушення, покази свідків та інше. Згідно п.21 статті 21 Закону України «Про міліцію», прилади, якими приводяться докази правопорушення (тобто фото, відеофіксація) повинні бути сертифіковані і встановлені в законодавчому порядку. Перелік таких приладів наведено в Наказі № 33 від 30 березня 2010 року.
Прошу Вас ознайомити мене із законно виявленими доказами мого правопорушення, перелік яких даний в законом установленому порядку, оскільки всупереч ст.268 КУпАП на моє прохання мене не ознайомили з ними на місці події, а також не надали відповідних документів, які підтвердили б сертифікацію даних приладів, як це зазначено в нормі закону. В разі, якщо відповідні, законом установлені прилади та інструменти, не проводили фото- відео фіксацію мого правопорушення, прошу Вас не брати до уваги інші фото- відеоматеріали, як докази, оскільки це не передбачено законом і вважаю, що вони отримані незаконним шляхом, і не можуть вважатися за докази.

«__» __________ 20__ р. ______________Прізвище Ініціали

Це зразки для ситуації, яка була в мене - нібито порушення п16.2 (Не надав перевагу в русі пішоходам на проїзній частині, на яку я повертав, при здійсненні маневру повороту праворуч, ). Але кожен в своїй ситуації може переробити під свою ситуацію. Головне чітко знати "назубок" визначення: "проїзна чатина", "дати дорогу", "п 16.2 ПДР", "небезпека для руху", "перешкода для руху".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 12:09 
Постоялец

klum писал(а):

О котрій годині у тебе був суд?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 12:50 
Борец

manan писал(а):
1. на проїзній частині, на яку я повертав, пішоходів не було
2. пішоходи знаходилися на іншій зустрічній проїзній частині

Пешеходы были на "смузі зустрічного руху", но никак не на "іншій проїзній частині".
Недавно это обсуждали в этой теме

manan писал(а):
3. перешкоди руху пішоходам не створив
4. пішоходи не змнили ні напрям руху, ні швидкість

тут все верно

Поздравляю с результатом!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 13:57 
Новобранец

manan писал(а):
klum писал(а):

о 14.30

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 15:46 
Постоялец

klum писал(а):
manan писал(а):
klum писал(а):

о 14.30

В мене був суд на 15.00. Але у тебе мабуть все швидко закінчилося. Бо я в 15.00 заходив, то там вже нікого не було, окрім судді Сарбей В.Л. та помічників.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 15:56 
Новобранец

В мене був суд на 15.00. Але у тебе мабуть все швидко закінчилося. Бо я в 15.00 заходив, то там вже нікого не було, окрім судді Сарбей В.Л. та помічників.[/quote]

В мене швидко, гайдони не явились...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 май 2011, 10:50 
Постоялец

zephyr писал(а):
manan писал(а):
постанову скасовано.

Поздравляю... Ждем скан постановы...
Было бы неплохо расписать в подробностях что и как происходило в суде... Вот тут... viewtopic.php?f=28&t=6599
Тебе не сложно а кому-то поможешь...

Какой счет ???

В скором времени соберусь и напишу.
Счет: 1:0 в мою пользу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 10:15 
Постоялец

manan писал(а):
zephyr писал(а):
manan писал(а):
постанову скасовано.

Поздравляю... Ждем скан постановы...
Было бы неплохо расписать в подробностях что и как происходило в суде... Вот тут... viewtopic.php?f=28&t=6599
Тебе не сложно а кому-то поможешь...

Какой счет ???

В скором времени соберусь и напишу.
Счет: 1:0 в мою пользу

В общем время идет, а меня терзают сомнения по поводу решения судьи дать мне усное предупреждение, а постанову скасувати. У меня возникает вопрос:
1. Куда это предупреждение будет заноисться? Ведь талон предупреждений отменен?
2. Будет ли оно светиться в базе Админпрактики ГАИ?
3. Вообще последствия предупреждения какие для меня в будущем могут быть?
4. Имеет ли смысл подавать апеляцию на решение суда первой инстанции?

Буду благодарен за полные и исчерпывающие ответы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2011, 14:00 
Постоялец

И что же ни у кого из форума нету чего ответить мне? Кто имел опыт подобных "предупреждений"? Прошу отзовитесь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 май 2011, 12:34 
Постоялец

Вот еще видео по моей теме, будет полезно остальным. Отдельный респект водителю на видео.

А вот здесь тот же водитель рассказывает о списке пятнадцати:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 май 2011, 14:18 
Борец

manan писал(а):
4. Имеет ли смысл подавать апеляцию на решение суда первой инстанции?

КАСУ Стаття 171-2
Рішення місцевого загального суду як адміністративного
суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів
владних повноважень щодо притягнення до адміністративної
відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2011, 10:56 
Постоялец

На численные просьбы форумчан выкладываю скан поставновы про скусування штрафу ныбито за порушення п16.2.
Извините за качество, такое уж выдали в суде, лучшего варианта на сканере так и не удалось получить.

Изображение

В общем - там написано, что я признал свою вину, и в силу малозначущості правопорушення обмежитися усним зауваженням. В общем подвели меня под эту формулировку ссылаясь на ст.22 КУПаП, после того как судье ничего не оставалось как сделать именно так.
От себя я дал два клопотання (читай выше), с другой стороны видеозапись (Гайцовская), не может быть признана как доказательство, но принять во внимание судья может. В общем судья понимала, что я не виновен, но если б решила, что я не виновен, то подставила б ГАйца под удар - неправмоерное составление протокола, а для него - проверка начальства, разбирательства, возмещение морального вреда и т.п..
А так судья убивает двух зайцев - мол, гаец был прав, а я в силу незначительности нарушения получаю предупреждение.

Понимаю, что скажут мне, мол чего не настаивал на ненарушении. Все дело в видеозаписи. ЕЕ (т.е. копию видеозаписи) мне на руки не дают, ни в ГАИ ни в суде, хотя неоднократно обращался в ГАИ. Показать - показывают, а дать не хотят. Я ее хотел взять и знакомый в 3D-MAX смог бы смоделировать эту ситуацию и показать с любой стороны.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа