Ну вот что на данный момент получается, еще есть вопрос, но уже совсем мало...
Код:
До: Ленінського районного суду м. Запоріжжя
69006, г. Запорожье 40 лет Сов. Украины ул. , 1/2
Позивач: *************
Відповідач №1: Тельчаров Володимир Григорович
молодший лейтенант міліції
71100 м. Бердянськ, вул. Волі, 95
Відповідач №2: управління ДАІ ГУМВС
України в Запорізькій області
69035, м. Запоріжжя,
вул. 40 років Радянської України, 57-а
ПОЗОВНА ЗАЯВА
(про скасування постанови серії АР №000000
в справі про адміністративне правопорушення)
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
23 березня 2011 року я звернувся до ВДАІ м. Запоріжжя для проходження чергового державного технічного огляду мого траспортного засобу. В проходженні техогляду мені було відмовлено, мотивуючи це тим, що за мною рахується неоплачений штраф за адміністративне правопорушення. Не розуміючи про що йдеться я звернувся з заявою до начальника ВДАЇ м. Запоріжжя з проханням надати мені копію постанови . Після цього, я отримав копію постанови серії АР №0000000 від 21.03.2009 (додаток 1), у видачі копії протоколу та інших матеріалів справи мені було відмовлено, мотивуючи це тим, що вказані матеріали вони надають тільки до суду, чим вважаю грубо порушили мої права викладені в ст. 268 КУпАП. Після усної відмови на прохання видати копії протоколу та інших матеріалів адміністративної справи, я звернувся повторно, але вже у письмовому вигляді (додаток 2). Відповіді на даний момент не отримав.
Як вбачається з постанови, я 21.03.2009 на вулиці Мелітопольске шосе нібито вчинив правопорушення оскільки мій автомобіль ВАЗ 21013 д/н ****** рухався зі швидкістю 79 км\год, чим перевищив встановлену швидкість руху 40 км\год на 39 км\год. Проте для таких висновків у Тельчарова Володимира Григоровича не було жодних підстав. На місці нібито порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав, більш того, у той час моїм автомобілем постійно керував мій син, ФИО, який має право керування на основі запису у технічному паспорті транспортного засобу (додаток 4).
Хочу зазначити, що розгляд справи про адміністративне правопорушення відбувався без моєї присутності та мені не було вручено копію постанови ВДАІ, про що свідчить відсутність мого підпису в графі «дата отримання постанови та підпис правопорушника» у постанові ВДАІ серії АР №00000 від 21.03.2009. Вказана постанова не була також надіслана мені поштою, як того вимагає ст. 285 КУпАП, про це свідчить відсутність будь-яких поміток в графі «Копію постанови про притягнення до адміністративної відповідальності відправлено поштою…», також не має поштового повідомлення про вручення порушникові рекомендованого листа. Про відмову у відкритті виконавчого провадження свідчить постанова серії ВП №0000000 від 12 червня 2009 року (додаток 3), яка також є доказом того, що я не був попереджений в справі про адміністративне правопорушення відносно мене, та не зміг вчасно оскаржити дану постанову.
Хочу звернути увагу і на те, що при винесені постанови була грубо порушена ст. 33 КУпАП, яка зобов’язує при накладенні стягнення враховувати характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. В даному випадку з’ясувати всі ці обставини просто не можливо.
Також була порушена ст. 268 КУпАП, яка передбачає що справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і вона має право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання, тощо. В даному випадку при винесені постанови мені не була надана змога реалізувати свої права.
Хочу зазначити що згідно статті 251 КУпАП, матеріали, які одержані за допомогою технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису відносяться до переліку доказів поміж інших а саме: протоколу, поясненнями особи, свідків, висновком експерта, речовими доказами. Згідно ст.. 252 КУпАП при оцінці доказів посадова особа керується своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю. В даному випадку відсутні будь-які докази, скоєння правопорушення, крім того, відсутні будь-які докази того, що саме я керував автомобілем в той момент, тому постає питання об’єктивності та правомірності винесеної щодо мене постанови.
Згідно ст.71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти позову.
Відповідно до ст. 303 КУпАП постанова не підлягає виконанню, якщо вона не була звернута до виконання протягом 3-х місяців з дня винесення. Як вбачається з постанови ВДВС було відмовлено у відкритті виконавчого провадження по вказаному виконавчому документу.
На підставі викладеного, керуючись статтями 287,288,289 КУпАП, та ст.6,18,104,105,106 КАСУ
ПРОШУ:
1. Поновити строк оскарження постанови відповідно до ст. 289 КУпАП в зв"язку з тим, що я не знав і не міг знати про існування вказаної постанови.
2. Постанову серія АР №000000 у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
3. Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати судового збору відповідно ст. 288 КУпАП.
ДОДАТКИ:
1. Копія постанови АР №00000 по справі про адміністративне правопорушення в 3 прим.
2. Копія заяви до начальника ВДАЇ м.Запоріжжя в 3 прим.
3. Копія постанови ВП №000000 про відмову у відкритті виконавчого провадження в 3 прим.
4. Копія технічного паспорту на автомобіль ВАЗ 21013 д/н ******** в 3 прим.
Дата Подпись
Отправлять этот иск заказным письмом?