Текущее время: 15 май 2025, 13:15

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 11:53 
Новобранец

ironic, Ви про що?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 12:35 
Новобранец

aphalin писал(а):
Після цього допиши всупереч якій статті він не надав копію протоколу.

Знайшов! http://kodeksy.com.ua/kodeks_ukraini_pr ... ja-254.htm
Ст. 254 КУпАП

Дякую пішохід :)

тепер це буде так:

Інспектор наполіг, щоб до своїх пояснень я дописав фразу "Порушувати більше не буду", мотивуючи це тим, що так ніби-то швидше закінчимо із оформленням документів. Оскільки я поспішав, і в моєму автомобілі чекали двоє пасажирів - я дописав цю фразу на його наполегливі вимоги. Після того, як я підписав протокол у вказаних інспектором місцях – він, всупереч вимогам ст.254 КУпАП, не надав мені його копію, ніяк це не пояснивши.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 13:10 
Новобранец

Прошу також сказати: "шапка" має виглядати отак??

До Тернопільськог міськрайонного суду Тернопільської області,
м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34
позивач: Іванчук Іван Іванович,
проживаю: 46023, м. Тернопіль, вул. Іванчука, 14/14,
тел. 55-05-45
відповідач: УДАІ УМВС України в Тернопільській області
адреса: 46000, м. Тернопіль, вул. Котляревського, 24
Адміністративна позовна заява
про скасування постанови ВО1 № 131894 від 03.06.2012 р.
по справі про адміністративне правопорушення

так?
Чи не треба додавати "відділ УДАІ з обслуговування адміністративної території міста Тернополя та автомобільно-технічної інспекції" ??
Дякую за відповіді...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 21:49 
Борец

Відповідач інспектор дорожньо-патрульної служби
полку дорожньо-патрульної служби ... ОСОБА_1
УДАІ УМВС України в Тернопільській області
адреса: 46000, м. Тернопіль, вул. Котляревського, 24

Це так правильно.
Уточни його посаду і місце роботи у твоєму випадку.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2012, 09:19 
Новобранец

Що ж, хочу відзвітувати
03.06.12 - сталася вся та лабуда, описана в першому пості теми.
05.06.12 - відправив інформаційний запит на ім'я керівника УДАІ Тернополя Матрифайла, - мовляв - протоколи на мене Ваш бравий сержант намалював, а копій не дав. Прошу мені їх вислати поштою...
06.06.12 - подав позовну заяву до тернопільського міськрайонного суду. Досвід не пройшов даремно - коли я перший раз судився із УДАІ з приводу "листів щастя" (штрафу з допомогою приладу "Візир") - то здавав ту заяву щось три рази, постійно треба було щось переправити. Тепер ж все проканало за перший раз. Дівчина, котра приймає і реєструє заяви (кабінет №6 у Тернополі) - одразу дала мені папірчик, на котрому банківські реквізити - і відправила сплатити якийсь судовий збір, шось 31 гривня з копійками, + 2 грн комісія банку... Отож, правосуддя розпочалося із внеску на розвиток системи. Сподіваюся, що хоч закінчиться перемогою.
Сказала мені реєстратор - десь за 2 тижні приблизно буде засідання. Про подробиці відпишуся.

Последний раз редактировалось F44 07 июн 2012, 09:33, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2012, 09:22 
Постоялец

Поздравляю с началом. И удачи.
Если можно потом сканы документов - какие отсылали Вы и какие приходили Вам.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июл 2012, 10:49 
Новобранец

Такс, вирішив описати розвиток подій.
18.06.2012 - в суді мені сказали, що заява складена не по формі, "зазначено неналежного відповідача - Інспектора Ткачука, котрий не є суб'єктом правових відносин". Треба замінити на просто УДАІ
Мною в той ж день була написана "заява про усунення недоліків по адміністративній справі про скасування постанови ВО1 №131894 від 03.06.12р."
зміст:
Прошу замінити неналежного відповідача в адміністративній справі за моїм позовом - на належного, а саме: УДАІ УМВС України Тернопільській області, адреса м. Тернопіль, 46000, вул. Котляревського, 24. Дата, підпис

Отож, 18.06.12 я здав цю заяву, і отримав на руки копію із грифом "одержано 18.0612".
Сьогодні маємо 03.07.12р. - телефонував в той кабінет, де надають інформацію про призначення розгляду справи - нічого немає в них, вони в базі не бачать моєї заяви. Раніше кілька разів підходив до секретаря судді, котрий розглядав мою справу - вона теж моєї заяви ще не отримувала... Куди і на кого блін, поскаржитися - щоб швидше якось зарухалися? Може підкажете? вже майже місяць відколи я позов подав - і нічого. Дякую за відповіді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июл 2012, 11:04 
Борец

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0860-06
Скарга на ім*я голови суду.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июл 2012, 16:37 
Новобранец

Сьогодні їздив туди, бачився із своїм суддею, бо його секретар нічого мені не сказала нового, хіба мол - в судді питайте. Зовсім молодий суддя. Молодший за мене (мені 32).
Каже - "я вашу заяву про усунення недоліків бачив десь. Десь вона є. Так що чекайте на повістку по пошті. Коли буде - сказати не можу".
Мабуть буду ще трохи чекати... Не хочеться ще й із суддею сваритися...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июл 2012, 11:22 
Новобранец

Шановні знавці нашого законодавства та судової системи, маю ще одне запитання.
Ситуація складається таким чином, що хоч я 06.06.12 подав позовну заяву, 18.06.12 - подав заяву "про усунення недоліків по адміністративній справі" - на сьогодні, 10.07.12 - про призначення першого засідання суду по розгляду мого позову мені нічого ніхто не повідомляв.
А з 20.07.12 - в мене відпустка, і мене не буде в місті протягом 2 тижнів. І є в мене таке передчуття, що розгляд справи можуть призначити, по закону западла, на той період, коли в мене не буде можливості з'явитися в зал суду. Очевидно, доведеться перестраховуватися. Колись, маючи справу із штрафом ДАІ мені доводилося вже писати "Заяву про відкладення розгляду справи". І, очевидно, на наступний тиждень (чи прямо вже, заздалегідь, як вважаєте??) - треба писати її знову. Приблизно отакий текст накинув, прошу Вашої оцінки:

До Тернопільського міськрайонного суду
Іванчука Івана Івановича
заява про відкладення розгляду справи
У провадженні суду є справа за позовом Іванчука Івана Івановича до УДАІ УМВС України Тернопільській області (адреса м. Тернопіль, 46000, вул. Котляревського, 24), про скасування постанови ВО1 № 131894 від 03.06.2012 р.
У зв'язку з тим, що в період з 20.07.12 до 06.08.12 я не зможу бути присутнім на її розгляді - прошу не призначати розгляд справи на зазначений період (з 20.07.12 до 06.08.12р.).
ДАТА ПІДПИС

От мене найбільше цікавить якраз оте речення, що підкреслене - чи можна ще якось його "посилити", чи треба якісь аргументи наводити? Чи воно і так проканає? Дякую за поради.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июл 2012, 11:39 
Борец

Підкреслене речення я б переробив так:
Керуючись ч. 2 ст. 128 КАСУ прошу відкласти судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до УДАІ до 06.08.2012.
І обізвав би це все не заявою, а клопотанням.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июл 2012, 12:24 
Новобранец

aphalin писал(а):
Підкреслене речення я б переробив так:
Керуючись ч. 2 ст. 128 КАСУ прошу відкласти судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до УДАІ до 06.08.2012.
І обізвав би це все не заявою, а клопотанням.

А може тоді вже отак:

У зв'язку з тим, що в період з 20.07.12 до 06.08.12 я не зможу бути присутнім на її розгляді, керуючись ч. 2 ст. 128 КАСУ прошу відкласти судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до УДАІ до 06.08.2012 р.

Хоча мій зразок заяви мені тоді якось підказали вроді в самому суді, і він також представлений отут: http://court.gov.ua/sud2030/info/zayav/zv12/
А це вроді як офіційний ресурс.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июл 2012, 13:40 
Борец

дай другу(соседу) ключ от почтового ящика, путь ходит проверяет почту или на почтамп.
если к тебе пришло письмо с суда то отправь заказным письмом с места отдыха, или оставь другу уже готовое письмо он тоже может отправить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 июл 2012, 12:21 
Новобранец

"Лед тронулся, господа присяжные заседатели!" (Ильф Петров)

Завтра, 17 липня - розгляд моєї справи.
Завтра ж, мабуть, і будуть якісь (або перші, або остаточні) - результати...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2012, 18:55 
Новобранец

Що ж, суд вирішив мій позов відхилити.
Аргументів особливо внятних я не зрозумів, мовляв - в поясненнях написав що забув, от і винуватий. Я кажу - так не мав права перевіряти, не було ж ні порушення, ні ДТП (а лише в цих випадках можна перевіряти наявність полісу страховки). Суддя (все засідання щось там мямлив під ніс собі) - "інспектор ДПС в той момент вважав, що порушення було. Правильно чи ні він вважав - це вже інше питання, але він так вважав, і тому мав право перевіряти наявність поліса". Піпееець... І що тому матолкові скажеш... :(
Представник ДАІ з прихованою гордістю продемонстрував "відеофіксацію", на котрій, звісно, відрізали той момент, коли я, ввімкнувши лівий покажчик поворота, перестроївся з правої смуги в ліву. Я сказав про це судді - мовляв, я перестроювався, і покажчик поворота вмикав, і це було на відео, бо мені це показували на дорозі. Суддя зробив вигляд, що повірив, представник ДАІ на мої слова про те, що відео "обрізане" з початку - промовчав.
Після того представник ДАІ продемонстрував ноу-хау - "приховане відео", зняте хитрим інспектором ДПС. Він зняв його, ніби-то прогулючись поряд із дверкою мого авта, і ніби-то тримаючи камеру в руках. На відео видно моє ліве плече, і куртку, але ніц не видно мого лиця. І чути віддалені голоси - типу - "ну де ваш поліс? Є? Та поки що не можу знайти..."
Я запитав в представника ДАІ, чиє там плече на тому відео, і чи хочуть вони цей ролик викласти на ютюб, або на програму "Сам собі режисер" надіслати... Він не відповів.
Суддя помямлив трішки ще щось... Сказав що я його перебив... Питав, чому я написав що "більше порушувати не буду" - я кажу - на вимогу інспектора, котрий казав що в іншому випадку буде більший штраф, і довше оформлятися будемо. Судді це видалося кумедним, гаду... Каже - "Вас ж не били, примушуючи писати таке?". Жарт року блін. Камеді клаб плаче за такими жартами...
Короче з якогось моменту я відчув, що суддя вже все для себе вирішив, на жаль... Далі можна було навіть не говорити...
Сплатив штраф вже.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа