Alex_EU писал(а):
Друзья, а подскажите по такому вопросу:
вчера 18.04.2012 пришло письмо с гис с уведомлением о том что на меня открыто провадження
яким чином увідомили, заказним листом чи простою кореспонденцією і в якій формі: як виклик чи попередження, чи надіслали в листі постанову про відкриття провадження і чи надали в ній термін для добровільної сплати штрафу?
Цитата:
....конечно, с нарушением сроков: гаи вынесло постанову на 255грн 25.12.2010
а документы в гис передали 24.02.2012
для передачі постанови до Відділу ДВС в ДАЇшників є 3 місяці тому тут прокол
Цитата:
далее, если суд примет решение в мою пользу, что будет со штрафом? он так и останется и я должен буду его платить в любом случае? и если нет, то как этот штраф может повлиять, например, если я захочу продать машину?
якщо при відкритті провадження чи в його процесі були суттєві порушення з боку державного виконавця суд може визнати його дії неправомірними, але в ЗУ "Про виконавче провадження" вказано про те що виконавець повинен провести виконачі дії на протязі 6-ти місяців після чого провадження повинно бути закрито, але це не позбавляє стягувача повторно звернутись до відділу ДВС на стягнення з боржника тих самих коштів по штрафу, отже в подальшому ДАЇшники знов можуть на протязі 3-х місяців передать справу до ДВС і знов все колу, а можуть і не передать то вже на удачу
якщо ж захочете продать ТЗ до доведеться при знятті з обліку брать справку з ДАІ про те що на машинку не накладено арешт, або що вона не перебуває в розшуку, хоча про розшук останнім часом мовчать, оскільки зараз по закону процесу відчуження майна може перешкодити тільки накладений на майно арешт
Цитата:
кстати, постановление которое вынес гаец - незаконное - по этому поводу я писал иск в районный суд - но о дате заседаний уведомлен не был... только спустя несколько месяцев получил обычный конвертик в ящик, что так как вы не являлись, то дело оставлено без РУХУ. ну и после этого уже я забил...
про всяк випадок потрібно взнати яка остаточна доля цієї справи в суді, може постанову ДАІ всетаки було визнано незаконною, а в такому разі все буде дуже просто розрулить щодо ДВС, навіть без суду