Текущее время: 24 сен 2025, 06:48

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Порушення п 16.2 ПДР
СообщениеДобавлено: 16 апр 2011, 19:33 
Прохожий

ага мене на цьому підловили, я сказав теж, що пішоходи зробили 1-2 кроки з протележного боку вулиці, судді цього вистачило. Наполягайте на тому, що відео- неправомірне, і як попугай-"При здійсненні повороту на проїзжій частині, куда я повертав пішоходів не було" на всі запитання судді про пішоходів.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2011, 06:57 
Прохожий

Друзья!
Подал в суд АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання незаконною та скасування постанови про
накладення адміністративного стягнення

Хочу подать ещё "клопотання про заперечення відео доказів зібранних з порушенням закону"

Можно ли это "клопотання" подавать в суд, когда будет известна личность судьи ведущего моё дело. Тоесть ещё до суда.
Можно ли подать "клопотання" уже на суде, или нужно подавать вместе с позовом?

С уважением Владимир

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2011, 08:45 
Постоялец

serg.km писал(а):
ага мене на цьому підловили, я сказав теж, що пішоходи зробили 1-2 кроки з протележного боку вулиці, судді цього вистачило. Наполягайте на тому, що відео- неправомірне, і як попугай-"При здійсненні повороту на проїзжій частині, куда я повертав пішоходів не було" на всі запитання судді про пішоходів.

А на чем конкретно подловили? Или к чему подводили? Неуж то говорили что если пешеходи на ПП с противоположной сторни то "водій має стояти перед ПП і чекати поки пішоходи з протилежної сторони перейдуть через весь ПП"? А на чем они опираются говоря єто?

Дело в том, что есть видео, а еще есть схема места події (смтори в начале после прокола и постнови) схему я креслив самостійно, там показано, что пешеходи уже есть на протовположной стороне, где боковой интрвал до них = 6 метрам.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2011, 08:59 
Прохожий

Как можно подловить за то нарушение, которое не является нарушением по ПДД?
Или правила, они выдумывают сами? Типа, если на зебре, то виноват!
Где такой есть пункт в ПДД? Пусть покажут!

На такое решение обязательно нужно подавать протест и жалобу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2011, 11:03 
Постоялец

VVM писал(а):
Как можно подловить за то нарушение, которое не является нарушением по ПДД?
Или правила, они выдумывают сами? Типа, если на зебре, то виноват!
Где такой есть пункт в ПДД? Пусть покажут!

На такое решение обязательно нужно подавать протест и жалобу.

так і зробив. Позов до суду подав.

Да, правила вони собі видумали, і їм на**ать на то що записано в ПДР України. Єдина їх ціль на дорогах - не зниження аварійності, безпека дорожнього руху, а поповнення своїх статків за рахунок пересічних водіїв. Тобто навіть якщо водій не порушив ПДР, то його можуть звинуватити у порушенні, скласти протокол, без підпису водія, знайти двох "своїх" свідків, які підтвердять версію ДАйців, і тоді водію не залишають шансів на вирішення справи в суді, а якщо і є шанси, то з великими труднощами. Бо доказувати свою невиновність в суді по адмін. справі прийдеться водію. А дайцям не прийдеться доказувати свою невиновінсть. Бо дайці показують виновність водія (як вони говорять) складанням протоколу, а коли вже є протокол (хай навіть незаконно складений, чи безпідставно) тоді водій винен. Тобто:
1. ДАЇ завжди праві.
2. Якщо ДАЇ не праві - читай попереднє речення 1.

Скажу відверто, ДАЙці складали протокол, не зважаючи на мої пояснення (я вже писав які), бо їм потрібен був план по протоколам, і вони відчували свою безнаказаність, знаючи що їх начальники будуть їх покривати, бо як же ж було б туго, коли б поставнову ДАЇ визнали недійсною. Тоді дайцям і їх начальникові досталося б.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 апр 2011, 11:44 
Постоялец

Нещодавно в Інтернеті знайшов відео, де ситуація подібна моїй.

Власне саме відео
http://www.youtube.com/watch?v=xDBRR0Z8 ... r_embedded

Місце, звідки взята тема
http://lanos.com.ua/forum/index.php?/to ... %b4%d0%b0/

Думаю що цікаво буде всім, хто мав подібну ситуацію по поводу порушення п16.2 ПДР України.

Приємного перегляду

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2011, 10:03 
Постоялец

Написав заяву, щоб показали відеозапис і надал копію для себе. Відеозапис показали, але копію не надали (сказали немає жодних підстав для надання відеозапису мені).

Відеозапис підтвердив мої сподівання: Пішоходи дійсно не змінюють ні напрямку руху, ні швидкість руху, і в момент мого проїзду ПП знаходяться на лінії, що розділяє дві смуги руху в зустрічному напрямку. Тобто бічний інтревал до них складає 3,75-4,25 м (або 3 сек руху), в той час як мені потрібно лише 1,5 сек для проїзду ПП (за цей час мій задній бампер мого авто вже за межами ПП).
Інспектор, який показав мені відео, сказав, що ситуація спірна! Бо я "нібито" не надав перевагу в русі пішоходам. Я сказав що такого терміну "перевагу в русі" немає, а є термін дати дорогу, він вікрив ПДР і почав читати, але тільки початок, до того часу, поки написано не здійснювати маневрів. Я сказав, щоб читав далі, щоб було зрозуміліше, він прочитав і задумався! (видно було над чим)! Коли я спитав: Пішоходи змінюють напрям руху? Пішоходи змінюють швидкість руху? - він сказав, що по відео цього не видно. Тоді я спитав про те, чи мало місце порушення ПДР, зокрема п16.2. - він звісно промовчав. Чого і варто було очікувати. На відповідь чи були законними дії працівників ДАЇ - теж промовчав.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 апр 2011, 15:09 
Постоялец

Ось тут http://udai.km.ua/index.php/news/open/13знайшов інформацію про одного з дійових осіб, які проходять по даній темі, зокрема Чорний С.У.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:53 
Борец

manan писал(а):
(сказали немає жодних підстав для надання відеозапису мені)

А ты не мог процитировать 268 ст. КоАПа... ???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 май 2011, 10:11 
Постоялец

zephyr писал(а):
manan писал(а):
(сказали немає жодних підстав для надання відеозапису мені)

А ты не мог процитировать 268 ст. КоАПа... ???

Мог. Но для тех кто сидит в кабинетах, законы не писаны. Свои законы - у них действуют!
А жить по законам - им тягостно!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 май 2011, 13:00 
Борец

manan писал(а):
А жить по законам - им тягостно!

Так может жалобу в прокуратуру ??? за игнорирование ваших прав в соответствии 268ст...
Еще до суда уже накатать... И в суде этот факт тоже упомянуть ...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 09:13 
Постоялец

Сьогодні буде суд. Я до нього готовий, тим більше, що мав розмову з gulvits, він казав що прийде мене підтримати в суді. Про подальший хід справи буду повідомляти. Якщо хто має які побажання - прошу їх висловити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 09:38 
Борец

manan писал(а):
Якщо хто має які побажання

конечно маю...
Удачи в суде... Адекватного судью, не прогаишного...
И вот на всякий случай... /авось что-то пригодится.../ viewtopic.php?p=45872#p45872

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 21:47 
Постоялец

Сьогодні відбувся суд!

Настроєний був рішуче. Суддя була адекватною. Гаєць був дуб-дубом. Аж сміх розбирало, від його "інтелекту". Але прийшов, зі мною розмов не вів.
Дякувати допомозі gulvits, який підказава написати два клопотання (про виклик до суду "двох пішоходів", яким нібито я не надав переваги в русі, а також до уваги не брати відеозапис, так, як він знятий любительською відеокамерою, що є незаконним, і доказом вважати не можна.) і подати їх на засіданні суду, суддя прийняла рішення: мені дати попередження, штраф скасувати.

Відео дивилися усі: суддя, гаєць, я, і ще два помічники. Упор я робив на:
1. на проїзній частині, на яку я повертав, пішоходів не було
2. пішоходи знаходилися на іншій зустрічній проїзній частині
3. перешкоди руху пішоходам не створив
4. пішоходи не змнили ні напрям руху, ні швидкість

Гаєць не розумів що таке проїзна частина, він думав це - дорОга, він так був і сказав, але я мав визначення проїзної частини: Проїзна́ части́на — елемент дороги, призначений для руху нерейкових транспортних засобів. Дорога може мати декілька проїзних частин, межами яких є розділювальні смуги.

У гайця - оніміння. У судді - захват від моїх знань, тут я почав з п.16.2, продовжив пунктом "Дати дорогу", сказав про "проїзну частину"!
Вона зрозуміла, що він не тямить нічого. Запитала гайця: Чого чіпляєтесь до законопослушного водія? Де свідки, де потерпілі?
Він - чого це я? я не.... не...чіплівся...було відео, там , все ясно.... я не мав часу, щоб доганяти свідків..
Суддя: Що ясно?
ДАЇець: не надав перевагу в русі

В цілому - задоволений, гроші зберіг, постанову скасовано. За ст.22 КУпАП ввиду малозначущості правопорушення, обійтися попередженням для мене.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 23:46 
Борец

manan писал(а):
постанову скасовано.

Поздравляю... Ждем скан постановы...
Было бы неплохо расписать в подробностях что и как происходило в суде... Вот тут... viewtopic.php?f=28&t=6599
Тебе не сложно а кому-то поможешь...

Какой счет ???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа