До Ленінского Районного Суду м.Харків Позивач Відповідач: прапорщик IДАІ БДПС ОДАІ з обслугування м.Харкова Нестеренко Юрiй Олександрович
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення АХ № 273971 від 15.10.2010 р. 15.10.2010 р., приблизно о 15-й годині, я, , був зупинений на парковцi на вулицi Ромена Ролана iнспектором Нестеренко Юрiєм Олександровичем та Неймирик Вiталiєм Олексiйовичем. Співробітники ДАЇ звинуватили мене,що я, рухаючись по вулицi Клочківській, проїхав на червоний сигнал світлофору на перехресті з вулицею Херсонською та не зупинився на їх вимогу. На мої зауваження про те, що я не порушував ПДР та не бачив вимог iнспектора, прапорщик Нестеренко зауважив,-«что если я глухой и слепой то это мои проблемы». Я попросив представників ДАЇ бути ввiчливими до мене та попередив, що в разі порушень моїх прав я буду змушений звернутися зі скаргою до відповідних органів, на що прапорщик Нестеренко Юрій Олександрович сказав наступне - «от пидар», чим порушив статью 5 закону України про міліцію, пункти - 6.25 та 6.32.5. наказа МВС України №111 від 27.03.2009 р.. Після цих слів, шокований таким хамським відношенням, я зателефонував по телефону довіри ДАЇ(057-704-15-81). Керівництвом ДАЇ мені було обіцяно, що на місце подіі за моїм зверненням приїде їх представник, але потім мені було запропоновано подату скаргу на дії цих інспекторів. Цю скаргу я подам до прокуратури разом із цим позовом. По даному факту хочу заявити, що я дійсно їхав на початку шістнадцятої години по вулицi Клочківськiй по лівій крайній смузі та переїжджав перехрестя з вулицею Херсонською. Я виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору, але попереду мене,коли я знаходився на перехресті, раптом виник затор,що зупинив мене, і я, керуючись п. 16.8. ПДР( водій, який виїхав на перехрещення проїздних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді). Отже в даному випадку я не порушував Правил дорожнього руху, оскільки виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору, і це не є підставою для притягнення мене до адміністративної відповідальності. Що стосується свідків, то ними інспектор Нестеренко Ю.А. вписав в протокол охоронців парковки, на якій мене було зупинено. Але, так як описана вище пригода відбулася приблизно в 0,5 км від місцезнаходження цієї парковки і її охоронців, ці люди не можуть бути свідками, так як вони не знаходились на місці описаної події. Крім того, інспектор ДПС Нестеренко Ю.А. не роз’яснив мені мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП, чим також порушив мої права і обмежив мої можливості для їх захисту.
Під час складання протоколу та винесення постанови, інспектор Нестеренко не надав мені жодного доказу, який би підтверджував його звинувачення щодо мене в порушенні ПДР , чим порушив п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009, який говорить: 1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо). Однак суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДАЇ, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
Вважаю дану постанову необґрунтованою, винесеною з порушенням процесуального порядку і такою, що не відповідає нормам КУпАП. Зазначена постанова у справі про адміністративне правопорушення, насамперед, суперечить фактичним обставинам справи, в зв’язку з чим є незаконною та такою, що підлягає скасуванню за наступних підстав: 15.10.2010 р. я їхав на початку шістнадяцатої години на власному автомобілі Nissan Note АХ 1752 ВЕ по вулицi Клочківськiй по лівій крайній смузі та пересiкав перехрестя з вулицею Херсонською. Проїжджаючи дане перехрестя, я виїхав на зелений сигнал світлофору, але попереду мене ,коли я знаходився на перехресті, раптом виник затор, що зупинив мене і я, керуючись п. 16.8. ПДР( водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофору, що дозволяє рух, повинен їхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді) покинув дане перехрестя. На вулиці Ромена Ролана, 12 я був зупинений патрульною машиною, начебто за проїзд на червоне світло. .
Вважаю постанову незаконною та такою, що підлягає скасуванню. На підставі викладеного вище, керуючись положеннями ст.6;7; КАС України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Правил Дорожнього руху України,
Прошу суд: 1 Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення АХ № 273971 від 15.10.2010 р визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю складу такого правопорушення. 2 Викреслити мене з бази порушників ПДР.
Додаток: 1.Копія протоколу про адміністративне правопорушення АХ1 № 077805 від 15.10.2010 р 2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення АХ1 № 077804 від 15.10.2010 р 3. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення АХ №273971 від 15.10.2010 3. Копія адміністративного позову для Відповідача.
|