Текущее время: 23 июл 2025, 10:43

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 14:50 
Новобранец

Alexus-12 писал(а):
А в протоколы эти 2 свидетеля вписаны? Если нет, то не имеет значения. Хотя наверное в любом случае не имеет.

ні, не вписані. Але мабуть в позовній заяві я це все-таки зазначу...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 15:55 
Новобранец

В мене ще одне запитання до всіх - де регламентовано, за скільки метрів я маю починати перестроюватися в іншу смугу руху на виконання вимог знаку "5.16 Напрямки руху по смугах"? Бо перед перехрестям метрів за 50, або і більше, цей знак стоїть, і на його вимогу я мусів їхати тільки по лівій смузі через перехрестя.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 17:03 
Постоялец

ИМХО - нигде. Представь, что перед этим перекрёстком, где висит знак движения по полосам, пробка. Ты же не будешь до последнего ехать в левой полосе, а перед знаком в правую перестраиваться.

Но тут ситуация другая - полосы были свободные. Но все равно - нигде ж не написано. дА и вообще езда в правой полосе - это рекомендация, но ничего не запрещает ехать в левой. А статья в КУАП - это если бы ты не с того ряда повернул.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 17:08 
Борец

F44 писал(а):
В мене ще одне запитання до всіх - де регламентовано, за скільки метрів я маю починати перестроюватися в іншу смугу руху на виконання вимог знаку "5.16 Напрямки руху по смугах"? Бо перед перехрестям метрів за 50, або і більше, цей знак стоїть, і на його вимогу я мусів їхати тільки по лівій смузі через перехрестя.

Відстань не регламентована.Якщо людина знає що там стоїть знак може перестроїтись і за 300метрів.
Я думаю відео вашого руху у них немає.Отже немає і доказів.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 17:20 
Новобранец

Boroda007 писал(а):
F44 писал(а):

Відстань не регламентована.Якщо людина знає що там стоїть знак може перестроїтись і за 300метрів.
Я думаю відео вашого руху у них немає.Отже немає і доказів.

Він зняв мене на свою маленьку відео-камеру. Там типу видно, що я перестроївся метрів за 200 можливо до знаку, важко сказати скільки саме.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 18:52 
Борец

F44
Малюй позовну заяву про "завчасне перестровання". Матеріалів і зразків по-моєму вистачає.
А про страховку напишеш так:
Відповідно до ст. 126 КУпАП керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Водночас згідно з ст. 21 ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних
транспортних засобів" Контроль за наявністю договорів обов'язкового
страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних
транспортних засобів здійснюється:
Державтоінспекцією МВС України при складанні протоколів щодо
порушень правил дорожнього руху
та оформленні
матеріалів дорожньо-транспортних пригод. Відповідно до ст. 19 КУ ДАІ діє лише в рамках і в спосіб, передбачений законами. Оскільки в моїх діях був очевидно відсутній склад адміністративного правопорушення і складати протокол про адміністративне правопорушення процесуальної необхідності не було, то перевіряти наявність полісу обов*язкового ... засобів працівник ДАІ не мав права. А тому в моїх діях відсутній склад правопорушення, передбачений ст. 126 КУпАП.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2012, 23:58 
Новобранец

В мене ще одне запитання. Припустимо, я в відведені мені 10 днів після винесення постанови про адміністративну відповідальність - подаю позов до суду і прошу скасувати цю постанову. Суд призначає перший розгляд через, скажім, 20 днів, другий - через ще 20 днів. І потім відмовляє мені в скасуванні постанови.
Минуло вже понад 40 днів після винесення постанови, а по наших "людяних" законах - я маю сплатити штраф в розмірі 425 грн протягом 15 днів, інакше - він подвоюється, і стає вже 850 грн. Як в такому випадку мені обгрунтовувати (на підставі якого документу!!) - що я маю оплачувати штраф лише починаючи із дати закінчення судового процесу? Підкажіть, будь-ласка. Ви ж знаєте, ці живодери не зупиняться ні перед чим, і, відчуваю - будуть потім (в разі поразки в суді) - вимагати подвійний штраф.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 00:34 
Новобранец

Пані та панове, леді та джентльмени... Шановні юристи та просто "бувалі" водії! Прочитавши Ваші поради (за котрі я Вам щиро вдячний), та ознайомившись із зразками позовних заяв для різних випадків життя, я довів свою свідомість до стану "перед великим вибухом", переосмислив в міру своїх можливостей все прочитане, і склав наступну позовну заяву. Текст наводжу нижче (хотів заховати під спойлер - та не бачу, як тут це можна зробити):

До ____________ міськрайонного суду
__________________ області
позивач: ________________________________
проживаю: індекс, м. ______________,
вул. ______________, буд. ___, кв. ___
тел. __________
відповідач: Інспектор відділення ДАІ з
обслуговування м. ________

Адміністративна позовна заява
про скасування постанови ВО1 № 131894 від 03.06.2012 р.
по справі про адміністративне правопорушення, визнання дій інспетора ДАІ незаконними

Статтею 19 (ч.2) КАС встановлено, що адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. Стаття 18 КАС вказує, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні, зокрема, усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності
Статтею 288 КУпАП передбачено, що особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

03 червня 2012 року щодо мене, Б.. А.. Н..., інспектором ДПС сержантом міліції Ткачуком Русланом Володимировичем були складені два протоколи про адміністративні правопорушення №№ 206463, 206464 та винесена постанова серія ВО1 № 131894 - про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 122 КУпАП (рух в крайній лівій смузі при вільній правій, по дорозі, яка має дві смуги руху в одному напрямку) та ч.1 ст.126 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки).

У тексті постанови (серія ВО1 № 131894) про адміністративне правопорушення зазначено, що я, .... ... , 03 червня 2012 року о 10 год. 21 хв. в м. Тернопіль керував транспортним засобом Daewoo Sens д/н ВО 4801 АА та рухався по вул. Об’їзна (біля її перехрестя з вулицею Шептицького) в крайній лівій смузі при вільній правій, по дорозі, яка має дві смуги руху в одному напрямку, чим порушив п. 11.2, 11.5 Правил дорожнього руху. А також – ніби-то не мав при собі чинного договору обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, чим порушив п.2.1.ґ цих ж Правил. Дані порушення є надуманими інспектором ДПС Ткачуком Р.В., оскільки насправді ніяких порушень з мого боку не було.

Мною були надані усні та письмові (в протоколі) пояснення інспектору Ткачуку Р.В., про те, що я рухаючись по вулиці Об’їзна, прямував у с. Петрики, тому мені необхідно було проїхати перехрестя Об’їзної та Шептицького прямо (не змінюючи напрямку руху), і одразу за цим перехрестям – виконувати поворот ліворуч. А оскільки перед цим перехрестям встановлено знак "5.16 Напрямки руху по смугах" – котрий дозволяє рух прямо лише із крайньої лівої смуги – то я заздалегідь перестроївся на цю смугу, виконуючи вимогу знаку. Інспектор Ткачук Р.В. відмовився брати до уваги мої доводи, і обґрунтував свій протокол тим фактом, що на його суб'єктивну думку – я виконав маневр перестроювання із правої смуги в ліву надто рано, ніби-то задалеко від перехрестя.

Інспектор наполіг, щоб до своїх пояснень я дописав фразу "Порушувати більше не буду", мотивуючи це тим, що так ніби-то швидше закінчимо із оформленням документів. Оскільки я поспішав, і в моєму автомобілі чекали двоє пасажирів - я дописав цю фразу на його наполегливі вимоги. Після того, як я підписав протокол № 206463 у вказаних інспектором місцях – він не надав мені копію протоколу, ніяк це не пояснивши.

Хочу звернути увагу суду, що відповідно до пункту 10.4 Правил дорожнього руху перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку. Тобто відповідно до вимог Правил я завчасно зайняв крайню ліву смугу. Максимальна відстань до перехрестя, за якої слід займати відповідну крайню смугу, в Правилах дорожнього руху не передбачена.

За таких обставин не зрозуміло на якій підставі було винесено протокол №206463 та постанову серія ВО1 № 131894 від 03 червня 2012 р. про адміністративне правопорушення, що передбачене ч.2 ст.122 КУпАП щодо мене, оскільки п.11.2, 11.3 Правил дорожнього руху – я не порушував.

Відповідно до ст. 126 КУпАП керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас згідно з ст. 21 ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" - контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється: Державтоінспекцією МВС України при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод. Відповідно до ст. 19 КУ ДАІ діє лише в рамках і в спосіб, передбачений законами. Оскільки в моїх діях був очевидно відсутній склад адміністративного правопорушення і складати протокол про адміністративне правопорушення процесуальної необхідності не було, то перевіряти наявність полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів працівник ДАІ не мав права. А тому в моїх діях відсутній склад правопорушення, передбачений ст. 126 КУпАП.

Виходячи з вище викладених положень законів ненадання мною договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів інспектору ДПС Ткачуку Р.В. не являється адміністративним правопорушенням, передбаченим ч. 1 статті 126 КУпАП, а дії інспектора в даному випадку є незаконними.
Оскільки інспектор ДПС Ткачук Р.В. здійснив зупинку керованого мною автомобіля та перевірку наявності полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів без передбачених ч. 2 ст. 21 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» підстав, то його постанова про накладення штрафу в розмірі 425 грн. за ч.1 ст.126 КУпАП є протиправною і підлягає скасуванню із закриттям провадження у справі через відсутність складу правопорушення.

Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
З даної норми, випливає, що постанова, яка оскаржена в судовому порядку, де інспектор-відповідач не з’явився до суду, жодним чином не повідомив суд, що заперечує проти позову, не довів правомірність свого рішення, має бути скасована як така, що визнається відповідачем.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 287, 288 КУпАП, ст. 99 КАС України, п.п. 9.4, 10.4 Правил дорожнього руху України,
ПРОШУ:
1. Визнати дії інспектора ДПС Ткачука Р.В. щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія ВО1 № 131894 від 03 червня 2012 року незаконними.
2. Призупинити дію постанови ВО1 № 131894 по справі про адміністративне правопорушення від 03 червня 2012 р.
3. Скасувати постанову ВО1 № 131894 по справі про адміністративне правопорушення від 03 червня 2012 р.
4. Справу про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП закрити.

Додатки:
1) копія постанови в справі про адміністративне правопорушення від 03.06.2012 р. серія ВО1 № 131894 – 1 примірник.
2) копія поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів - 1 примірник.
3) копія мого паспорту.

“ _____ ” червня 2012 р. підпис _____________________

Прошу Вас висловити свої зауваження, особливо якщо Ви не на словах знайомі із подібними судовими справами. Зокрема, скажімо, в пунктах де я прошу суд скасуати - чи не дублюються вони? Ну і в усіх інших теж...
Щиро дякую за підтримку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 06:30 
Борец

F44 писал(а):
Як в такому випадку мені обгрунтовувати (на підставі якого документу!!) - що я маю оплачувати штраф лише починаючи із дати закінчення судового процесу? Підкажіть, будь-ласка.
Тут все очевидно - ст. 307 КУпАП
Цитата:
Стаття 307. Строки і порядок виконання постанови про
накладення штрафу

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через
п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення
штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови -
не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про
залишення скарги або протесту без задоволення.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 06:42 
Борец

Цитата:
Інспектор наполіг, щоб до своїх пояснень я дописав фразу "Порушувати більше не буду", мотивуючи це тим, що так ніби-то швидше закінчимо із оформленням документів. Оскільки я поспішав, і в моєму автомобілі чекали двоє пасажирів - я дописав цю фразу на його наполегливі вимоги. Після того, як я підписав протокол № 206463 у вказаних інспектором місцях – він не надав мені копію протоколу, ніяк це не пояснивши.
Після цього допиши всупереч якій статті він не надав копію протоколу.
Цитата:
За таких обставин не зрозуміло на якій підставі було винесено протокол №206463 та постанову серія ВО1 № 131894 від 03 червня 2012 р. про адміністративне правопорушення, що передбачене ч.2 ст.122 КУпАП щодо мене, оскільки п.11.2, 11.3 Правил дорожнього руху – я не порушував.
За таких обставин в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ч. 2 ст. 122 КУпАП, а тому протокол №... було складено безпідставно, постанова серія ... №... підлягає скасуванню.
Цитата:
1. Визнати дії інспектора ДПС Ткачука Р.В. щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія ВО1 № 131894 від 03 червня 2012 року незаконними.
2. Призупинити дію постанови ВО1 № 131894 по справі про адміністративне правопорушення від 03 червня 2012 р.

2-ий пункт - виключити. 1-ий можна теж, за бажанням.
Іще можна добавити пункт: Прошу звільнити мене від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КУаАП.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 10:16 
Новобранец

aphalin писал(а):
Після цього допиши всупереч якій статті він не надав копію протоколу.

Хлопці, яка це стаття? Не можу знайти... :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 10:34 
Новобранец

Переробив 8-ий абзац та "фінал" заяви згідно рекомендацій aphalin:

За таких обставин в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ч. 2 ст. 122 КУпАП, а тому протокол №206463 було складено безпідставно, а постанова серія ВО1 № 131894 від 03 червня 2012 р. – підлягає скасуванню.

ПРОШУ:
1. Скасувати постанову ВО1 № 131894 по справі про адміністративне правопорушення від 03 червня 2012 р.
2. Справу про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП закрити через відсутність складу правопорушення.

Додатки:
1) копія постанови в справі про адміністративне правопорушення від 03.06.2012 р. серія ВО1 № 131894 – 1 примірник.
2) копія поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів - 1 примірник.
3) копія мого паспорту.

Панове, стосовно додатків - я правильні додатки пропоную суду? Нагадаю, копій протоколів мені не дали.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 10:45 
Борец

F44 писал(а):
Хлопці, яка це стаття? Не можу знайти... :?:
Чесно кажучи, я теж :cry:
Хоча можна використати це:
Цитата:
Стаття 268. Права особи, яка притягається до
адміністративної відповідальності
Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності
має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення,
подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи
користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у
галузі права, який за законом має право на надання правової
допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати
рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не
володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по
справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в
присутності особи, яка притягається до адміністративної
відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути
розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її
сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не
надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.
А тобі не дали ознайомитися з "матеріалом справи" - протоколом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 11:01 
Новобранец

aphalin боюся, що там є підписи мої про те що я ознайомлений...
Але ж має десь бути сказано про те, що мають вручити копію і протоколу, а не лише постанови...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2012, 11:14 
Постоялец

"12 кружечек чаю..." :mrgreen:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа