Текущее время: 08 июл 2025, 02:51

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 60 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 17:22 
Борец

Потому, что по я поворачивал одновременно с автобусом, он после поворота оказался справа, а я слева.
Пишу "справа и слева", потому что очень сомневаюсь, что после поворота на другой улице была разметка, практически уверен, что ее нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 18:27 
Новобранец

Yorgens писал(а):
Потому, что по я поворачивал одновременно с автобусом, он после поворота оказался справа, а я слева.
Пишу "справа и слева", потому что очень сомневаюсь, что после поворота на другой улице была разметка, практически уверен, что ее нет.

обгон - опережение одного или нескольких транспортных средств, связанное с выездом на полосу встречного движения

14.6. Обгон запрещен:
а) на перекрестке, кроме случаев, если обгоняются двухколесные транспортные средства без бокового прицепа;

и ключевое как мне кажется слово опережение так как Вы поворачивали одновременно с автобусом не опережая его и не выезжая на полосу встречного движения где здесь ОБГОН . а знак движение по полосам пусть себе висит если он не записан в протоколе не факт что он висел в тот день и в то время

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:01 
Постоялец

Yorgens , все таки неплохо было бы увидеть, какую статью, нарушение какого пункта Правил Вам инкриминируют ? Что мы оспариваем ? Сканируйте или напишите.

Пример решения: Гайдун впарил штраф за обгон на перекрестке по п. 16 ПДД "Проїзд перехресть".
А , далее - из решения суда: "враховуючи те, що пункт 16 Правил дорожнього руху не передбачає заборону здійснення обгіну транспортного засобу на перехресті, а також те, що позивач взагалі обгону, як такого, не здійснював, а об”їхав автомобіль, який зупинився, щоб виконати поворот, то притягнення його до адміністративної відрповідальності за ст. 122 ч. 2 КУпАП не можливе. А тому постанова про накладення на нього адміністратвного стягнення за данною статтею є незаконною і підлягає скасуванню.
На підставі викладеного, керуючись ст.. 293 КУпАП, ст.. ст.. 111, 159, 160, 163 КАС України, суд – ПОСТАНОВИВ..." следует логический конец.

Кроме того, если допустить, что подобных ляпов гаишники не совершили у вас остается еще - отсутствие доказательной базы с их стороны (нарушение пр 466) и вынужденный объезд ям на дороге. При отсутствии разметки.
По моему достаточно, чтобы чувствовать себя уверенно в суде.
(А для этого надо заготовить шпаргалки, не помешают)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:10 
Борец

Уважаемый Na Palm, если Вы сейчас за компьютером, я пришлю Вам сейчас фотографии на мыло.
Как раз сейчас сижу пишу позов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:17 
Борец

К сожалению принтер-сканер вышел из строя, сканировать не могу.
Но там п.14.6.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:23 
Постоялец

Просто напишите сюда формулировки , те что "шьют" ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:30 
Борец

на перекрестке улиц..... совершил обгон ТЗ, чем нарушил п.14.6, ст122,ч.2 и все.
mihak прислал фото, где видно, что знак движения по полосам висит правильно, светофор основная секция и стрелка направо работают раздельно, но разметки нет совсем, и большие ямы в правом ряду перед светофором.
Первый раз иду в суд, боюсь напартачить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 20:38 
Постоялец

Пишите и выкладывайте для дружеской критики :P

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 22:11 
Борец

Вот пока первый вариант без ям:
До Шевченківського районого суду
м. Львів, вул. Cічових Стрільців, 12

Позивач:

Відповідач:
УДАІ ГУМВС України в Ів-Франківській області, вул. Юності, 23
м. Івано-Франківськ, 76000
8(0342)230573

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

06 квітня 2010р. о 17 год. 30 хв. посадовою (службовою) особою відповідача – інспектором ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, винесено постанову серія АТ № 042504 (надалі - постанова) у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 щодо мене.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
У протоколі, складеному ІДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, Серія АТ № 055190 (надалі - протокол) про адміністративне правопорушення вказано, що я здійснив обгін транспортного засобу на перехресті вулиць Василіянок та Галицька, чим порушив п.14.6. ПДД. Проте, обгін я не здійснював тому що не виїзжав на смугу зустрічного руху, а згідно п.1.10. Правил дорожнього руху: «Обгін – це випередження одного чи декількох транспортних засобів, пов’язане з виїздом на смугу зустрічного руху». Рухаючись по вул. Василіянок в м. Івано-Франківськ, я здійснив поворот направо на вул. Галицьку з правої смуги на зелений сигнал світлофора з включеним правим сигналом повороту. Переді мною повільно рухався автобус, після повороту, я перебудувався в ліву смугу і почав випереджувати автобус, в цей момент я побачив інспектора ДПС, який зупинив мене, подавши сигнал жезлом. Виїхати на смугу зустрічного руху і здійснити таким чином обгін, я не міг фізично, оскільки обидві смуги зустрічного руху були зайняті великою кількістю автомобілів, які стояли на червоному сигналі світлофора.
Я не погоджуюсь із застосуванням до мене адміністративного стягнення, але також не можу не вказати на чисельні порушення процесуального характеру, які теж мали місце при розгляді адміністративної справи.
Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, підійшовши до мого автомобіля не відрекомендувався, як того вимагає п. 28.2. Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року № 111. Потім в своєму службовому автомобілі він натякав на те, що міг би виписати протокол за якесь інше порушення з меншим розміром штрафу, якщо я захочу йому віддячити. Але я відмовився, сказавши, що не здійснював порушення. Тоді інспектор виписав мені протокол за порушення п.14.6. ПДД не надавши ніяких доказів. Як свідок у протоколі розписався другий інспектор ПДС (Вологій Ю.М. м. Івано-Франківськ, вул. Січинського, 5а), який в момент зупинки мене інспектором ДПС Гудз А.Я., стояв до перехрестя спиною, з кимось розмовляючи, і нічого бачити не міг. При цьому інспектор ДПС Гудз А. Я. відмовився вписати в протокол свідком особу, яка їхала зі мною в моєму автомобілі (..................), мотивуючи це тим, що , вона є зацікавленою особою.
Крім, того інспектор ДПС Гудз А.Я. не роз’яснив мені права та ов’язки ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.

ПРОШУ:

1.Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2.Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 22:57 
Постоялец

Думаю, можно вставить так же то, что инспектор проигнорировал "мое ходатайство о необходимости мне юридической помощи", чем нарушил право гражданина гарантированное Конституцией
http://vzjatkamnet.at.ua/load/2-1-0-25
http://vzjatkamnet.at.ua/load/2-1-0-24
http://vzjatkamnet.at.ua/load/2-1-0-23
и не только его.
Можно указать, что между выписыванием протокола и постановы не было временнОго интервала (иногда они постанову быстрее протокола клепают) , что говорит о формально подходе к рассмотрению дела.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 23:04 
Борец

Да, можно, ну я и так много нарушений его описал, может сложить впечатление, что я специально придумываю и поливаю его грязью, хотя все правда.
Сейчас с делаю второй вариант с ямами.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 23:09 
Постоялец

Yorgens писал(а):
Да, можно, ну я и так много нарушений его описал, может сложить впечатление, что я специально придумываю и поливаю его грязью, .

Не надо стесняться, хорошего много не бывает :twisted:

здесь выложены образцы позовных заяв http://advok-gai.com.ua/Zona4.12.htm

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2010, 23:48 
Борец

Судя по образцам исковых заявлений по последней ссылке, мое заявление не правильное по форме, начиная с того, что ответчик - инспектор, а не ВДАІ, ну и так дальше.
Это критично?
Я сразу искал, какой-то стандартный образец, но их было так много... и все немножко разные.
Так, что нужно переделывать под этот?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 апр 2010, 00:24 
Борец

А вот вариант с ямами:

До Шевченківського районого суду
м. Львів, вул. Cічових Стрільців, 12

Позивач:

Відповідач:
УДАІ ГУМВС України в Ів-Франківській області, вул. Юності, 23
м. Івано-Франківськ, 76000
8(0342)230573

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

06 квітня 2010р. о 17 год. 30 хв. посадовою (службовою) особою відповідача – інспектором ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, винесено постанову серія АТ № 042504 (надалі - постанова) у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 щодо мене.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
У протоколі, складеному ІДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, Серія АТ № 055190 (надалі - протокол) про адміністративне правопорушення вказано, що я здійснив обгін транспортного засобу на перехресті вулиць Василіянок та Галицька, чим порушив п.14.6. ПДР. Проте, обгін я не здійснював тому що не виїзжав на смугу зустрічного руху, а згідно п.1.10. Правил дорожнього руху: «Обгін – це випередження одного чи декількох транспортних засобів, пов’язане з виїздом на смугу зустрічного руху». Рухаючись по вул. Василіянок в м. Івано-Франківськ, я зупинився в правій смузі. Коли включився зелений сигнал додаткової секції світлофора, який дозволяє поворот направо, автобус, який стояв переді мною рушив і тоді я побачив великі ями в правій смузі. Тоді я пересвідчився, що ліва смуга абсолютно вільна, я включивши лівий сигнал повороту я об’їхав ями і таким чином опинився в лівій смузі. Пересвідчившись в тому, що з протилежного боку перехрестя були відсутні транспортні засоби, які б могли повертати наліво, а також в тому що зправа за перехрестям відсутні пішоходи, які б могли переходити вул. Галицьку, і таким чином, я нікому не можу створити перешкоди, я, включивши правий сигнал повороту, на малій швидкості здійснив поврот на право на вул. Галицьку одночасно з автобусом, який здійснював поворот по правій смузі. Після здійснення повороту я одразу побачив інспектора ДПС, який зупинив мене, подавши сигнал жезлом. Отже, здійснюючи поворот, я залишався у лівій смузі, на смугу зустрічного руху не виїзжав і обгін не здійснював. Виїхати на смугу зустрічного руху і здійснити таким чином обгін, я не міг фізично, оскільки обидві смуги зустрічного руху були зайняті великою кількістю автомобілів, які стояли на червоному сигналі світлофора.
Таким чином Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, не звернувши увагу на мої пояснення про наявність пошкоджень дорожнього покриття порушив п.1.8. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009:
1.8. Не допускати випадків документування порушень ПДР, якщо порушення скоєне внаслідок неналежного утримання дорожнього покриття (виїзд на зустрічну смугу для об’їзду перешкод, ям тощо).
Згідно з ДСТУ 3587–97 :
“3.1.2 Гранична глибина окремих осідань, вибоїн не повинна перевищувати 4 см для доріг І – III категорій і груп А, Б вулиць і доріг населених пунктів;…
3.1.3 Гранична висота напливів не повинна перевищувати 2 см для доріг І – III категорій і груп А, Б і В вулиць і доріг населених пунктів;…”
Крім того, перед перехрестям з вул. Галицькою по вул. Василіянок, як і на перехресті взагалі, дорожня розмітка є повністю відсутня. В додатках представлені фотографії з цього місця, які доводять наявність суттєвих пошкоджень дорожнього покриття передер перехрестям та відсутність дорожньої розмітки.
Я не погоджуюсь із застосуванням до мене адміністративного стягнення, але також не можу не вказати на чисельні порушення процесуального характеру, які мали місце при розгляді адміністративної справи.
Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, підійшовши до мого автомобіля не відрекомендувався, як того вимагає п. 28.2. Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року № 111. Потім в своєму службовому автомобілі він натякав на те, що міг би виписати протокол за якесь інше порушення з меншим розміром штрафу, якщо я захочу йому віддячити. Але я відмовився, сказавши, що не здійснював порушення. Тоді інспектор виписав мені протокол за порушення п.14.6. ПДР не надавши ніяких доказів. Як свідок у протоколі розписався другий інспектор ДПС (Вологій Ю.М. м. Івано-Франківськ, вул. Січинського, 5а), який в момент зупинки мене інспектором ДПС Гудз А.Я., стояв до перехрестя спиною, з кимось розмовляючи, і нічого бачити не міг. При цьому інспектор ДПС Гудз А. Я. відмовився вписати в протокол свідком особу, яка їхала зі мною в моєму автомобілі (…………………………………), мотивуючи це тим, що , вона є зацікавленою особою.
Крім, того інспектор ДПС Гудз А.Я. не роз’яснив мені права та обов’язки ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. А п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009 говорить:
1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.

ПРОШУ:

1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додаток:

• копія позовної заяви (на трьох аркушах у двох екземплярах);
• копію протоколу про адміністративне правопорушення Серія АТ
№ 055190 від 17.03.2010 року;
• копія постанови в справі про адміністративне правопорушення Серія АТ № 042504 від 06.04.2010 року;
• Фотографії з місця події (3 шт);
• Копія документу про сплату судового збору.

15.04.2010 року. ______________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 апр 2010, 15:28 
Борец

Очень убедительно, там ошибка в тексте
Цитата:
дорожнього покриття передер перехрестям

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 60 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа