А вот вариант с ямами:
До Шевченківського районого суду м. Львів, вул. Cічових Стрільців, 12
Позивач:
Відповідач: УДАІ ГУМВС України в Ів-Франківській області, вул. Юності, 23 м. Івано-Франківськ, 76000 8(0342)230573
ПОЗОВНА ЗАЯВА (у справі за адміністративним позовом). Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України. Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
06 квітня 2010р. о 17 год. 30 хв. посадовою (службовою) особою відповідача – інспектором ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, винесено постанову серія АТ № 042504 (надалі - постанова) у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 щодо мене. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав. У протоколі, складеному ІДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержантом міліції Гудз Андрій Ярославович, Серія АТ № 055190 (надалі - протокол) про адміністративне правопорушення вказано, що я здійснив обгін транспортного засобу на перехресті вулиць Василіянок та Галицька, чим порушив п.14.6. ПДР. Проте, обгін я не здійснював тому що не виїзжав на смугу зустрічного руху, а згідно п.1.10. Правил дорожнього руху: «Обгін – це випередження одного чи декількох транспортних засобів, пов’язане з виїздом на смугу зустрічного руху». Рухаючись по вул. Василіянок в м. Івано-Франківськ, я зупинився в правій смузі. Коли включився зелений сигнал додаткової секції світлофора, який дозволяє поворот направо, автобус, який стояв переді мною рушив і тоді я побачив великі ями в правій смузі. Тоді я пересвідчився, що ліва смуга абсолютно вільна, я включивши лівий сигнал повороту я об’їхав ями і таким чином опинився в лівій смузі. Пересвідчившись в тому, що з протилежного боку перехрестя були відсутні транспортні засоби, які б могли повертати наліво, а також в тому що зправа за перехрестям відсутні пішоходи, які б могли переходити вул. Галицьку, і таким чином, я нікому не можу створити перешкоди, я, включивши правий сигнал повороту, на малій швидкості здійснив поврот на право на вул. Галицьку одночасно з автобусом, який здійснював поворот по правій смузі. Після здійснення повороту я одразу побачив інспектора ДПС, який зупинив мене, подавши сигнал жезлом. Отже, здійснюючи поворот, я залишався у лівій смузі, на смугу зустрічного руху не виїзжав і обгін не здійснював. Виїхати на смугу зустрічного руху і здійснити таким чином обгін, я не міг фізично, оскільки обидві смуги зустрічного руху були зайняті великою кількістю автомобілів, які стояли на червоному сигналі світлофора. Таким чином Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, не звернувши увагу на мої пояснення про наявність пошкоджень дорожнього покриття порушив п.1.8. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009: 1.8. Не допускати випадків документування порушень ПДР, якщо порушення скоєне внаслідок неналежного утримання дорожнього покриття (виїзд на зустрічну смугу для об’їзду перешкод, ям тощо). Згідно з ДСТУ 3587–97 : “3.1.2 Гранична глибина окремих осідань, вибоїн не повинна перевищувати 4 см для доріг І – III категорій і груп А, Б вулиць і доріг населених пунктів;… 3.1.3 Гранична висота напливів не повинна перевищувати 2 см для доріг І – III категорій і груп А, Б і В вулиць і доріг населених пунктів;…” Крім того, перед перехрестям з вул. Галицькою по вул. Василіянок, як і на перехресті взагалі, дорожня розмітка є повністю відсутня. В додатках представлені фотографії з цього місця, які доводять наявність суттєвих пошкоджень дорожнього покриття передер перехрестям та відсутність дорожньої розмітки. Я не погоджуюсь із застосуванням до мене адміністративного стягнення, але також не можу не вказати на чисельні порушення процесуального характеру, які мали місце при розгляді адміністративної справи. Інспектор ДПС ВДАІ м. Івано-Франківська мол. сержант міліції Гудз Андрій Ярославович, підійшовши до мого автомобіля не відрекомендувався, як того вимагає п. 28.2. Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року № 111. Потім в своєму службовому автомобілі він натякав на те, що міг би виписати протокол за якесь інше порушення з меншим розміром штрафу, якщо я захочу йому віддячити. Але я відмовився, сказавши, що не здійснював порушення. Тоді інспектор виписав мені протокол за порушення п.14.6. ПДР не надавши ніяких доказів. Як свідок у протоколі розписався другий інспектор ДПС (Вологій Ю.М. м. Івано-Франківськ, вул. Січинського, 5а), який в момент зупинки мене інспектором ДПС Гудз А.Я., стояв до перехрестя спиною, з кимось розмовляючи, і нічого бачити не міг. При цьому інспектор ДПС Гудз А. Я. відмовився вписати в протокол свідком особу, яка їхала зі мною в моєму автомобілі (…………………………………), мотивуючи це тим, що , вона є зацікавленою особою. Крім, того інспектор ДПС Гудз А.Я. не роз’яснив мені права та обов’язки ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП. З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними. До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. А п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009 говорить: 1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення; 2. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
Додаток:
• копія позовної заяви (на трьох аркушах у двох екземплярах); • копію протоколу про адміністративне правопорушення Серія АТ № 055190 від 17.03.2010 року; • копія постанови в справі про адміністративне правопорушення Серія АТ № 042504 від 06.04.2010 року; • Фотографії з місця події (3 шт); • Копія документу про сплату судового збору.
15.04.2010 року. ______________________
|