Текущее время: 27 июл 2025, 09:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 52 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 09:30 
Борец

Повторюсь, окрім НПА, що регулюють дорожній рух, приділіть увагу митному законодавству, просто порада.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 09:38 
Новобранец

Добре, дякую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 10:22 
Новобранец

Просто як варіант, поїхати і зробити Зелену карту на себе в українській страховій компанії. Звісно, якщо вони зроблять. Адже автомобіль оформлений на дружину. А якщо буде довіреність, то треба буде робити і переклад, бо жоден українстький інспектор не прочитає по-чеськи. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 10:42 
Борец

shumik писал(а):
Дякую за інформацію. Отже, за всім вищевказаним, я можу спокійно їздити.

По ПДД можешь, а без спецразрешения таможни не можешь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 10:56 
Новобранец

От, власне, що я хотів дізнатися - чи буду я мати проблеми з ДАЇ. Тому що, кордон, як правило, перетинаємо з дружиною вдвох, і там не виникає проблем, оскільки всі документи впорядку.

В от на рахуно довіреностей - то досить цікаво. Мій швагро (громадянин чеської республіки), цього літа їхав на Україну. Їхав на на машині, яка була власністю підприємства, на якому він працює. Всього на всього він взяв із собою довідку шо він працює на цьому підприємстві і без нотаріально завіреного перекладу на укр. мову. З’їздив на Україну і назад без проблем.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 11:06 
Борец

shumik писал(а):
От, власне, що я хотів дізнатися - чи буду я мати проблеми з ДАЇ. Тому що, кордон, як правило, перетинаємо з дружиною вдвох, і там не виникає проблем, оскільки всі документи впорядку.В от на рахуно довіреностей - то досить цікаво. Мій швагро (громадянин чеської республіки), цього літа їхав на Україну. Їхав на на машині, яка була власністю підприємства, на якому він працює. Всього на всього він взяв із собою довідку шо він працює на цьому підприємстві і без нотаріально завіреного перекладу на укр. мову. З’їздив на Україну і назад без проблем.

На границе временный ввоз оформит на себя жена, а ездить без жены потом тебе, вот в этом случае и могут быть проблемы - случай с чехами в Харькове тому подтверждение. Тебе уже тут советовали получить письменное подтверждение(или опровержение) что ты можешь(или не можешь) в отсутствии жены согласно ПДД и таможенного законодательства управлять ее авто. А без этого в этой Гондурасоукрайне может быть все что угодно. Решать как поступить только тебе. Удачи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 11:10 
Борец

yuralful писал(а):
А без этого в этой Гондурасоукрайне может быть все что угодно

результатом цього буде (Митний кодекс)
Стаття 336. Неправомірні операції з товарами, транспортними
засобами, що перебувають під митним контролем,
зміна їх стану, користування та розпорядження
ними

Здійснення операцій з товарами, транспортними засобами, що
перебувають під митним контролем, а саме зміна їх стану,
користування та розпорядження ними без дозволу митного органу, за
винятком операцій, зазначених у статтях 331, 337 цього Кодексу, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від
п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або
конфіскацію цих товарів, транспортних засобів, а на посадових осіб
підприємств - у розмірі від ста до п'ятисот неоподатковуваних
мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів,
транспортних засобів.
+ оплата штраф майданчику, + витрати на ведення справи як в суді так і в митниці.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 11:14 
Новобранец

мда... "неправомірні операції"...

Простіше оформити машину на мене і все. :) Тільки тим я себе обмежу в терміні перебування на території України.
Одним словом - така вона Незалежна Україна, яка хоче ввійти найближчим часом в Євросоюз. :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 11:17 
Борец

просто оформте окремий дозвіл на митниці на право керуванням авто, без присутності дружини, ось і все

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 авг 2011, 11:20 
Новобранец

ctyopa писал(а):
просто оформте окремий дозвіл на митниці на право керуванням авто, без присутності дружини, ось і все

Дякую, наступного разу я запитаюся на митнці про це.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:27 
Постоялец

Ну удачи тебе. Будут вопросы пиши. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 окт 2011, 10:59 
Прохожий

Вище йшла мова про страховку типу 1 чи 2 для необхідні для використання транспорту на території України -
як визначити яка в мене страховка? В самому документі фігурує поняття "зелена карта", але який тип неможу розібрати.

Справа в тому, що мені купили за кордоном авто, зареєстрували в Словачинні (вписали в тех.паспорт), але "держатилем" автомобіля є інша особа громадянин Словаччини і страховка оформлена на нього...

Чи можу я їздити із цією страховкою чи потрібно в Україні оформляти іншу?

Документ оформлений словацькою мовою (на звороті англійською, де вказані представництва в Україні) - якщо інспектор не зможе прочитати то чия проблема?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2012, 03:02 
Борец

shumik писал(а):
А в мене така ситуація.
Проживаю в Чеській республіці, маю авто, власником якого є моя дружина. Час від часу їздимо на Україну до родичів. Чи можу я після введення 13 серпня закону про відсутність доручень і інших документів на право курування транспортним засобом керувати цим авто на Україні без дружини маючи тільки своє водійське посвідчення і технічний паспорт на автомобіль?

Нет, ввозить авто на таможенную територрию Украины может только человек, который признается владельцем, а это либо тот, кто указан в св-ве о регистрации, либо тот у кого есть доверенность/договор эксплуатации авто

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2012, 03:04 
Борец

legionary писал(а):
по закону не нужно доказывать законность управления ТС, но по прежнему спрашивают каким вы боком к этому человеку что в регистрационных документах, на это предлагаю никак не отвечать, это уже не их дело
+ страховка должна быть на ваше имя

На практике звонят на таможню и пробивают кто ввозил.

И да, забыл добавить к прошлому моему посту, что если вы гражданин Украины - то обязаны иметь документы, подтверждающие резиденство за её пределами, а это насколько я знаю или иностранный паспорт, или консульский учет гражданина украины в её консульстве

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2012, 03:05 
Борец

Floridec писал(а):
shumik писал(а):
legionary писал(а):
+ страховка должна быть на ваше имя

А якщо все-таки просто довіренність?

Все равно нужна страховка!!! Если страховка 1-го вида тогда нет проблем. А вот если 3-го вида и оформлена на вашу жену тогда нельзя. Страховка должна быть обязательно!!!

Страховку проще сделать в Европе - грин карту. И проще и дешевле. Кто там будет вписан - не важно - они там все 1го типа

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 52 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа