Текущее время: 04 авг 2025, 21:35

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: непропуск пешехода
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:46 
Новобранец

http://i.piccy.info/i5/21/75/1707521/Postanova_800.jpg
http://i.piccy.info/i5/18/75/1707518/Protokol_800.jpg
только не нашла как протокол развернуть

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:48 
Новобранец

Нада, очень нада. Я полный чайник в этих вопросах. Если прибыль и рентабельность посчитать обращайтесь, я в этих вопросах ас, а в юриспундеции полный ноль!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:48 
Борец

ну написано что не согласны, уже норм.
а вообще нифига толком не видно)
по свидетелю- там вроде как нету его адреса? но это всё равно мало на что вилияет)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:51 
Новобранец

нет, тут адрес он не записал, он отдельную бумажку писал по моему озаглавлена была РОЗ"ЯСНЕННЯ и там и адрес и телефон. Но мне никакой копии с нее не дал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:53 
Новобранец

wasily_g Вы из Днепропетровска, я тоже. Это я ехала по Харьковской и сворачивала на Глинки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:54 
Борец

Вот, выигранный иск, если кто чего дополнит -- буду только рад, внесу изменения в сой вариант архивный ....

До Амур-Нижньодніпровского районого суду
м. Днепропетровська
ул. Новоселівська, 9, м. Днепропетровськ, 49083
телефон: (0562) 23-81-95

Позивач:_________________________________
Адреса:_________________________________

Відповідач: ІДПС ВДПС м. Дніпропетровськ
прапорщик міліції
Русскіх Вадим Вікторович
49000, м. Дніпропетровськ, вул. Красна 2-а
тел.: 776-08-88 45-23-17
інші засоби зв’язку невідомі

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про скасування Постанови ___________ по справі про адміністративне правопорушення від
15 квітня 2011 року.

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
15 квітня 2011 року о 18 год. 15 хв. я керував власним автомобілем ВАЗ 2101 д/н ______ у напрямку пр. ім. газети “Правда” рухався по вулиці Богдана Хмельницького. При під’їзді до перехрестя з вул. Косіора, я знаходився у правому раді і мав намір повернути до вул. Косіора, я увімкнувши сигнали повороту праворуч і зайняв чергу перед світлофором. Дочекавшись ввімкнення зеленого світла, я почав рух і повернув на вул. Косіора, рухаючись за автомобілем, який був переді мною.
Проїхавши приблизно 150 метрів, мене зупинив ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська
прапорщик міліції Русскіх Вадим Вікторович (відповідач). Як виявилось причиною зупинки, за думкою відповідача та згідно з його слів, стало порушення мною вимог пункту 16.2 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.2 ст. 122 КУпАП
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а навпаки виконував Правила щодо проїзду перехресть та проїзду пішохідних переходів, зокрема п. 16.2 Правил, де вказано наступне: п. 16.2 «На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам,які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку» доказів мого, нібито, порушення мені пред'явлено не було.
Відповідач витребував надання посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль та направився до свого службового автомобіля, де не враховуючи мої пояснення, склав протокол про адміністративне правопорушення ___________________ від 15.04.2014 р. (копія додається). В протоколі інспектор ДПС зазначив, що я не зупинився перед зеброю пішохідного переходу, не надавши дороги пішоходу (з дитячою коляскою), що не відповідає дійсності. Я запропонував зупинити вказаного пішохода, але інспектор відмовився зупиняти його (його не було) і внести до протоколу.
Не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши тільки свої думки достатніми, відповідач прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі ___ грн., та виніс постанову серія _____________ по справі про адміністративне правопорушення від 15 квітня 2011 року (копія додається).
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст. 269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст. 272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст. 256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися в протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих або свідків.) У відповідності до ст. 251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Неприлучення до справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст. 256 КУпАП та призводить до відсутності в справі передбачених законом доказів. обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП
В якості свідка відповідач, взявши протокол, з поясненнями після його складання, вписав свого напарника – Білого Олександра Олексійовича, адреса: м. Дніпропетровсь, вул. Троіцька 2а (з протоколу).
Згідно наказу №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2. До протоколу про адміністративне правопорушення долучаються - письмові пояснення свідків правопорушення, у разі їх наявності. Свідчень Білого О.О. я не бачив взагалі, і впевнений в тому, що їх не було зовсім. Відповідно до ст. 268 КПаП - особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи…. З Письмовими поясненнями свідка відповідач мене не ознайомив, чим порушив вимоги ст. 268 КПаП. Отже маємо прийти до висновку, що доказів, які б мали доказувати нібито мою вину, не має і бути не може.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 287, 288, 289 КУпАП, ст. 6, 7, 9, 104 КАСУ
ПРОШУ:
• Прийняти дану Позовну заяву до провадження;
• Зобов’язати відповідача надати письмові пояснення свідка до суду;
• Повідомити мене про час справи;
• Визнати дії Відповідача - ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська прапорщика міліції Русскіх Вадима Вікторовича щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення на підставі Постанови __________ від 15.04.2011 року у справі про адміністративне правопорушення, протиправними;
• Визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності _____________ від 15.04.2011., у розмірі ___ грн. та закрити справу, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

ДОДАТКИ:
• Копія Позовної заяви стороні по справі – на 2-х арк.;
• Копія Постанови про адміністративне правопорушення _____________6 від 15.04.2014 (2 екземпляри);
• Копія Протоколу про адміністративне правопорушення ____________ (2 екземпляри);
• Копія посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (2 екземпляри).

дата підпис

ПыСЫ: да, я с Днепра .....

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:55 
Борец

Сообщение, не относящиеся к теме
Позовна заява

Постановою Інспектора ДПС роти ВДАІ м. мл.сержанта Овсяникова С.В. від 20.07.2010 року серії АН №662506 мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП за порушення пункту 16.2 Правил дорожнього руху (далі ПДД), яке на думку вказаного вище працівника ДАІ, я вчинив у м. Харцизьк по вул..Шалімова на перехресті з вул.. Советська.
Я вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав.
Я рухався на автомобілі «ВАЗ 2107» д/н ВА 1511 АС у напрямку вулиці Советська від вул.. Шалимова. Інспектор ДПС Овсяникова С.В. зупинив мене на вул.. Советська 20 липня 2010р. приблизно в17 год. 45 хв. і повідомив мене, що я на нерегульованому пішохідному переході не надав пішоходу переваги у русі. Я з інспектором ДАІ не погодився, і пояснив йому, що рухався по вул..Шалимова , перед нерегульованим пішохідним переходом зменшив швидкість та переконавшись, що пішоходи, яким може бути створена загроза або небезпека, відсутні, продовжив рух.Згідно с правил дорожнього руху Знак 5.35.1 встановлюється з правого боку від дороги на ближнього кордону переходу. У момент мого наближення до пішоходного переходу пішоходів на ньому не було. Між тим, п.18.1 ПДР зобов’язує водія зменшувати швидкість, а при необхідності зупинятися, щоб надати дорогу пішоходам, які вже знаходяться на переході, коли він наближається до зазначеного переходу.
П.18.1 ПДР зобов’язує водія зменшити швидкість при наближенні до переходу, а при необхідності зупинитися, якщо на зазначеному переході знаходяться пішоходи, але не будь-які, а лише ті, яким може бути створено перешкоду чи небезпеку. В даному випадку при проїзді пішоходного переходу пішоходи знаходилися на абсолютно іншій смузі руху, переходили її спокійно, не були змушені змінювати ані швидкість, ані напрямок руху, небезпеки наїзду на них не існувало, уникати наїзду вони не були змушені. Враховуючи визначення перешкоди та небезпеки для руху, дані у п.1.10 ПДР, слід вважати, що у даному випадку ніякої небезпеки для пішоходів або перешкоди для них не створювалося. Боковий інтервал до пішоходів також був безпечний. За таких умов обов’язку водія знижувати швидкість або зупинятися не снувало, оскільки не було пішоходів, відповідних ознакам, передіченим у п.18.1 ПДР, а отже, не було умов для застосування даного пункту.
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким ніби-то було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст.269 КпАП така особа є потрепілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потрепілих та свідків.) У відповідності до ст.251 КпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст.256 КпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.
Відразу після цього мене інспектор і зупинив
Але незважаючи на це інспектор ДПС, не маючи достовірних даних про порушення мною Правил дорожнього руху, почав складати протокол про адміністративне правопорушення. Коли мені були роз’яснені мої права, передбачені ст..268 КУпАП і про що я розписався у протоколі, я заявив письмове клопотання про надання мені можливості скористатися правовою допомогою адвоката, право на що мені гарантоване ст.. 268 КУпАП та ст..59 Конституції України. Таке клопотання я заявив у зв’язку з тим, що інспектор ДПС після складання протоколу почав складати постанову про накладення на мене адміністративного стягнення без розгляду справи.

Також я попрохав Інспектора ДПС вписати у графу свідки особу, яка була у моєму автомобілі, та згідно ст. 272 КУпАП є свідком у даній справі, про наявність якого сказав інспектору ДПС. Однак Інспектор ДПС відмовився це зробити, мотивуючи тим, що в нього достатньо доказів для винесення рішення по справі.Співробітником ДАІ на протиріччя вимогам стст.256, 272 КпАП не зазначено у протоколі свідків, вказаних мною, а саме: Іванов Данило Юрьйович, м.Харцизьк с.Гірне., вул. Спортивна 27, та Іванова Жанна Семенівна, м.Харцизьк вул.Ніколенко 5/ 45 , посилаючись на те, що вони ніби-то є заінтересованими особами, хоча КпАП України не знає таких обмежень і прямо вимагає фіксації даних та пояснень свідків, як будь-яких осіб, про яких є дані, що їм відомі обставини, які підлягають встановленню по даній справі. Очевидно, що безпосередній очевидець події у будь-якому разі є такою особою. Окрім самого грубого порушення процесуального законодавства, зазначене говорить ще й про упередженість до мене співробітника ДАІ, який склав протокол та виніс постанову.

Однак в протоколі також відсутні відомості про особу, якій я нібито не надав перевагу у русі на нерегульованому пішохідному переході, яка, згідно ст. 269 КУпАП є потерпілою у даній справі.
Згідно п.5 ст.278 та 279 КУпАП, при підготовці справи до розгляду та під час розгляду справи особа, яка уповноважена розглядати справу та виносити постанову, повинна вирішити клопотання особи, яка притягується до відповідальності, дослідити докази.
Аналогічні зобов’язання на інспектора ДАІ покладені згідно п. 2.11.5 та 2.12 Інструкції, затвердженої наказом МВС України від 26.02.2009 р. №77 (далі – Інструкція).
У порушення п.5 ст.278, ст..280 КУпАП та вимог відомчої Інструкції МВС, Інспектор ДПС Затхей С.С. моє клопотання взагалі не розглянув, хоча повинен був розглянути та задовольнити, оскільки право на захист є гарантованим Конституцією, а обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст.. 279 КУпАП та п. 2.12 Інструкції.

Зміст постанови не відповідає вимогам ст..283 КУпАП та п. 2.16 Інструкції – у постанові не вказані відомості про особу, яка притягається до відповідальності. Відповідно, при накладення стягнення моя особа врахована не була. Зважаючи на те за вчинення інкримінованого мені адміністративного правопорушення передбачене покарання, мінімальний та максимальний розмір якого відрізняється, відповідності до ч.2 ст.33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність. Інспектор ДПС Затхей С.С. не дослідив всі обставини
У постанові не вказані докази, які Інспектор ДПС Затхей С.С. . дослідив при накладенні на мене стягнення та на підставі яких визнав мене винним у вчиненні правопорушення. Питання наявності у моїх діях вини взагалі не розглянуто і про його вирішення не вказано у постанові. У постанові не вказані мої заперечення та їх оцінка інспектором ДАІ , не досліджені та не оцінені пояснення свідка, про допит якого я наполягав.

Інспектор ДПС Овсяникова С.В. зупинивши мій автомобіль о 17год. 45 хв., протокол про адміністративне правопорушення почав складати о 17 год 50 хв, а вже о 18год.00 хв. виніс Постанову про адміністративне правопорушення, про що вказано у протоколі. Тобто, інспектор відверто знехтував своїм обов’язком повністю до докладно вивчити матеріали справи (ст.272 КУпАП)
У протоколі про адміністративне правопорушення Інспектор ДПС Овсяникова С.В. не зазначив, що мається відео фіксація. Аля ця відео фіксація не досліджувалася при накладенні на мене стягнення, що свідчить про необ’єктивність та неповноту розгляду справи. Я стверджую, що фактичну справу ніхто не розглядав. У протоколі не вказано назву, модель серійний номер технічного запису, на який зі слів інспектора ДПС, здійснювалася відео фіксація. Документів на відеокамеру інспектор ДПС відмовився показати. Сертифікат та документ про повірку у інспектора ДПС були відсутні. Таким чином, застосування такої відеокамери Інспектор ДПС Овсяникова С.В. ,було неправомірним. (Згідно п.18.10 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС «Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється … Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув»)
У постанові про накладення на мене стягнення Інспектор Овсяникова С.В. . на відео фіксацію як доказ скоєння мною правопорушення не посилався, що свідчить про відсутність такого доказу.

На підставі зазначеного, у зв’язку з тим, що я Правила дорожнього руху не порушував, керуючись ст..ст. 247, 268, 287-289 КУпАП, прошу:

Скасувати постанову Інспектора ДПС Овсяникова С.В. . від 20.07.2010 р. серії АН №662506 та провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки
1. Копія Позивної заяви на 4 арк.
2.Протокол (копия) АН1 №179568
3.Постанова (копия) АН № 662506

Заява подається до суду за місцем проживання відповідно до ч.2 ст.19 Кодекса адмністративного судочинства України та Постанови Пленуму Вищого Адміністративного Суду України від 6 березня 2008 року.
Відповідно до ст.. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита

26.07.2010 р.
Підпис: __________________

На заметку: Это я распечатал на отдельном листе чисто для себя
У суді ви зможете ознайомиться з усіма паперами у справі.
Напишіть письмове клопотання суді з проханням відмовити відповідачу у застосуванні, як докази у справі, касету,диск тощо , тому що відсутні достовірні дані про спеціальному приладі виробленому запис відео (реєстрація в ДАІ, відсутність повірки, сертифіката допустимості застосування в якості доказової бази, відсутність експерізи підтверджує достовірність самого запису).
«пішохід є таким же учасником дорожнього руху і оцінити безпеку свого переходу, а не бігати стрімголов - це його обов'язок ..»
Скористатися розпорядженням Наказом № 111 п.18.10 (сертифікат тощо), конституція ст.62 (докази незаконним шляхом)
Стаття 62. конституция
Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних
незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо
доведеності вини особи тлумачаться на її користь.
ч. 2 ст. 72 КАС Украины
2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій
чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо
доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти
адміністративного позову.

это первое что попалось)
переделывайте под свою ситуёвину

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 08:58 
Борец

Далее в тот же день был направлен информационный запрос:

Службовій особі в лиці
ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська
прапорщику міліції
Русскіх Вадиму Вікторовичу
49000, м. Дніпропетровськ, вул. Красна 2-а
тел.: 776-08-88 45-23-17
інші засоби зв’язку невідомі

Від: _______________________________
Адреса: _______________________________

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
Щодо протиправних дій інспектора ДАІ Русскіх Вадима Вікторовича при з’ясуванні матеріалів справи при притягненні до адміністративної відповідальності.

15 квітня 2011 року о 18 год. 15 хв. я керував власним автомобілем ВАЗ 2101
д/н ______ у напрямку пр. ім. газети “Правда” рухався по вулиці Богдана Хмельницького. При під’їзді до перехрестя з вул. Косіора, я знаходився у правому раді і мав намір повернути до вул. Косіора, я увімкнувши сигнали повороту праворуч і зайняв чергу перед світлофором. Дочекавшись ввімкнення зеленого світла, я почав рух і повернув на вул. Косіора, рухаючись за автомобілем, який був переді мною.
Проїхавши приблизно 150 метрів, Ви мене зупинили і відрекомендувалися як ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська прапорщик міліції Русскіх Вадим Вікторович.
Як виявилось причиною зупинки, за Вашою думкою та згідно з Ваших слів, стало порушення мною вимог пункту 16.2 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.2 ст. 122 КУпАП
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а навпаки виконував Правила щодо проїзду перехресть та проїзду пішохідних переходів, зокрема п. 16.2 Правил, де вказано наступне: п. 16.2 «На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам,які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку» Вами доказів мого, нібито, порушення мені пред'явлено не було.
Ви склали протокол про адміністративне правопорушення ___________________ від 15.04.2014 р. (копія додається). В протоколі Ви зазначили, що я не зупинився перед зеброю пішохідного переходу, не надавши дороги пішоходу (з дитячою коляскою), що не відповідає дійсності. Я запропонував Вам зупинити вказаного пішохода, але Ви відмовився зупиняти його (його не було) і внести до протоколу.
Не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши тільки свої думки достатніми, Ви прийняли рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі ___ грн., та винісли постанову серія _____________ по справі про адміністративне правопорушення від 15 квітня 2011 року (копія додається).
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст. 269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст. 272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст. 256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися в протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих або свідків.) У відповідності до ст. 251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Неприлучення до справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст. 256 КУпАП та призводить до відсутності в справі передбачених законом доказів. обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП.
В якості свідка Ви, взявши протокол, з поясненнями після його складання, вписали свого напарника – Білого Олександра Олексійовича, адреса: м. Дніпропетровсь, вул. Троіцька 2а (з протоколу).
Згідно наказу №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2. До протоколу про адміністративне правопорушення долучаються - письмові пояснення свідків правопорушення, у разі їх наявності. Свідчень Білого О.О. я не бачив взагалі, і впевнений в тому, що їх не було зовсім. Відповідно до ст. 268 КПаП - особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи…. З Письмовими поясненнями свідка Ви мене не ознайомили, чим порушили вимоги ст. 268 КПаП. Отже я приходжу до висновку, що доказів, які б мали доказувати нібито мою вину, не має і бути не може.
Відповідно ст. 9 Закону України “Про інформацію” - всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм
для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій.
Реалізація права на інформацію громадянами, юридичними особами і державою не повинна порушувати громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, права та інтереси юридичних осіб. Кожному громадянину забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законами України.
Відповідно ст. 10 Закону України “Про інформацію” - обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Відповідно ст. 31 Закону України “Про інформацію” - державні органи та організації, органи місцевого самоврядування, інформаційні системи яких вміщують інформацію про громадян, зобов'язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на
вимогу осіб, яких вона стосується.
Відповідно ст. 32 Закону України “Про інформацію” - під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та
судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Відповідно ст. 47 Закону України “Про інформацію” - відповідальність за порушення законодавства про інформацію
несуть особи, винні у вчиненні таких порушень, як:
• необгрунтована відмова від надання відповідної інформації;
• надання інформації, що не відповідає дійсності;
• несвоєчасне надання інформації;
• навмисне приховування інформації;
Відповідно ст. 48 Закону України “Про інформацію” - в разі вчинення державними органами, органами місцевого самоврядування та їх посадовими особами, а також політичними партіями, іншими об'єднаннями громадян, засобами масової
інформації, державними організаціями, які є юридичними особами, та окремими громадянами протиправних діянь, передбачених цим Законом, ці дії підлягають оскарженню до органів вищого рівня або до суду.
Відповідно ст. 40, Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Відповідно листа № 4/3 – Г – 1285 Державної автомобільної інспекції говориться, що працівник Державтоінспекції являє собою посадову особу, яка безпосередньо сама здійснює нагляд за дорожнім рухом. Тобто, відповідно ст. 40 Конституції України Ви зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Керуючись ст. 9, 10, 32, 33 Закону України “Про інформацію” прошу письмово повідомити мене, про наступне:
• Чому Ви проігнорували моє прохання зупинити свідка, якому я ніби то не надав дорогу, і не вписали його в протокол, якщо він існував;
• Чому Ви відмовили мені, згідно ст. 268 КПаП, в ознайомленні з матеріалами справи;
• Чому Ви, порушуючи Наказ №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2, залучили в якості свідка і не взяли з нього письмових пояснень, свого напарника;

Дата пілпис

Через неделю Русских заявился домой к другу с просьбами забрать запрос из гаевни ... Наклонили его, а теперь вовсе можно и работу потерять ...

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2011, 10:23 
Новобранец

Спасибо, составлю свой вариант, выложу для проверки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:30 
Новобранец

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
04 липня 2011 року о 16 год. 50 хв. я керувала власним автомобілем Toyota Auris д/н АЕ 3931 СМ рухаючись по вулиці Харьківській. При під’їзді до перехрестя з вул. Глінки, я знаходилась у правому ряді і мала намір повернути до вул. Глінки, я увімкнувши сігнали повороту ліворуч почала здійснювати маневр повороту. Перед пішохідним переходом на вулиці Глінки зупинилась шоб пропустити групу пішоходів та почала рух. Ліворуч по тротуару йшов чоловік, який не зупинившись перед проїзною частиною зразу вийшов на пішохідний перехід. Таким чином, коли я закінчувала маневр повороту пішохід вийшов на пішохідний перехід, але з лівої сторони, в той час коли мій автомобіль процентів на 70 був з правої сторони проїзною частини..
Майже одразу, мене зупинив молодший сержант міліції Рєзцов Станіслав Вікторович ІДПС БДПС м. Дніпропетровськ (відповідач). Як виявилось причиною зупинки, за думкою відповідача та згідно з його слів, стало порушення мною вимог пункту 16.2 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.2 ст. 122 КУпАП
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняла дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а навпаки виконувала Правила щодо проїзду перехресть та проїзду пішохідних переходів, зокрема п. 16.2 Правил, де вказано наступне: п. 16.2 «На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішохідам,які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку» доказів мого, нібито, порушення мені пред'явили якось чоловіка в якості свідка. Цього чоловіка, на перехресті я не бачила, а побачила тільки коло машини ДАЇ. На мої заперечення по цьому питанню я почула у відповідь: "Все! Кароче!» (пряма мова).
Відповідач витребував надання посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль та склав протокол про адміністративне правопорушення АЕ 433433 від 04.07.2011 р. (копія додається). В протоколі інспектор ДПС зазначив, що я не надала перевагу пішохіду на пішохідному переході, що не відповідає дійсності, так як пішохід вийшов на перехід, коли я закінчувала маневр. І як би пішохід теж виконував правила дорожного руху (віт також є учасником дорожнього руху і повинен оцінити безпеку свого переходу, а не бугати стрімголов – це його обов’язок), то такої ситуації не вийшло б.. Я запропонувала зупинити вказаного пішохода, але інспектор відмовився зупиняти його (його не було) і внести до протоколу.
Не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши тільки свої думки та свідчення сумнівного свідка достатніми, відповідач прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425,00 грн., та виніс постанову серія АЕ № 403672 по справі про адміністративне правопорушення від 04 липня 2011 року (копія додається).
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст. 269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст. 272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст. 256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися в протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих або свідків.) У відповідності до ст. 251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Неприлучення до справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст. 256 КУпАП та призводить до відсутності в справі передбачених законом доказів. обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП
Згідно наказу №77 МВС України від 26.02.2009 п. 4.2. До протоколу про адміністративне правопорушення долучаються - письмові пояснення свідків правопорушення, у разі їх наявності. Свідчень Точенко Артема Юріовича. я не бачила взагалі, на мою вимогу дати мені з ними ознайомитись мені було відмовлено.. Відповідно до ст. 268 КПаП - особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи. З Письмовими поясненнями свідка відповідач мене не ознайомив, чим порушив вимоги ст. 268 КПаП. Отже маємо прийти до висновку, що доказів, які б мали доказувати нібито мою вину, не має і бути не може.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 287, 288, 289 КУпАП, ст. 6, 7, 9, 104 КАСУ
ПРОШУ:
• Прийняти дану Позовну заяву до провадження;
• Зобов’язати відповідача надати письмові пояснення свідка до суду;
• Повідомити мене про час справи;
• Визнати дії Відповідача - ІДПС ВДПС м. Дніпропетровська прапорщика міліції Русскіх Вадима Вікторовича щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення на підставі Постанови серії АЕ № 403672 від 04.07.2011 року у справі про адміністративне правопорушення, протиправними;
• Визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності від серії АЕ № 403672 від 04.07.2011 року, у розмірі 425,00 грн. та закрити справу, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

ДОДАТКИ:
• Копія Позовної заяви стороні по справі – на 3-х арк.;
• Копія Постанови про адміністративне правопорушення серії АЕ № 403672 від 04.07.2011року (2 екземпляри);
• Копія Протоколу про адміністративне правопорушення серія АЕ № 433433 від 04.07.2011року (2 екземпляри);
• Копія посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (2 екземпляри).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:32 
Новобранец

Оцените мое сочинение пожалуйста, если че не так подправте.
А дермито нада какое то платить?? Или просто идешь в канцелярию и регистрируешь??

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:36 
Борец

Лилия писал(а):
Оцените мое сочинение пожалуйста, если че не так подправте.
А дермито нада какое то платить?? Или просто идешь в канцелярию и регистрируешь??

желательно оплатить, там 3грн. 40 коп.

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:37 
Борец

Додаток:
1. Квитанція про сплату судового збору (1 арк.);

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:39 
Новобранец

ну где же вы динозавры воин с ГАИ???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2011, 13:42 
Новобранец

про квитанцию прибавила

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 70 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа