Beatle писал(а):
Ну, так я ж выложил текст скарги. Если это было до 6 мес назад - то вперед за новыми правами!

В этой истории, человек потратил только 20 грн на фотки и получил новые пластиковые права!

Завтра зранку занесу скаргу в ДАІ. Зареєструю в канцелярії і триматиму про всяк випадок в себе копію з штампом.
Написав скаргу такого змісту
Начальнику УДАІ в Тернопільській обл.
Ярослава
адреса вул.
м. Тернопіль. Тел.
СКАРГА.
15 квітня 2011 року я, Я. Б. став учасником ДТП, керуючи автомобілем Опель Вектра з
д. н. з. ВОххххАО. Стосовно мене, інспектором ДПС ОР ДПС ОДДЗ ВДАІ в Тернопільській обл.
П., було складено «Протокол про адміністративне правопорушення»
серія ВО1 Noхххххх від 15.04.2011 р. за порушення правил дорожнього руху, а саме пункту 12.1
ПДР. Також у мене було вилучено посвідчення водія серії ТЕА Noхххххх.
Після закінчення тримісячного терміну тимчасового вилучення посвідчення водія, судом не
прийнято рішення, щодо позбавлення мене права керування транспортними засобами. Керуючись
ст. 265-1 КУпАП та постановою КМУ No1806., я звернувся у ДАІ м. Тернопіль з проханням
повернути мені вилучене посвідчення водія серії ТЕА Noхххххх. Мою законну вимогу виконали та
повернули вилучений документ.
Повернене посвідчення було не у такому стані, яким в мене його вилучали. У мене вилучали
ціле і непошкоджене посвідчення, а повернули з 6 отворами від стиплера. Отвори зроблені не на
краях ламінації, а на самому посвідченні в різних місцях. Також у посвідченні надірваний та
загнутий правий верхній кут ламінації.
Дії працівників ДАІ, що призвели до пошкодження мого
документу, є порушенням Наказу МВС України N 1111 та Закону України «Про міліцію»2.
Керуючись статтею 56 Конституції України3, статтею 25 Закону України «Про міліцію»4 та статтею
1172 Цивільного Кодексу України5, прошу:
1. Встановити відповідальну особу за пошкодження мого посвідчення.
2. Замінити моє пошкоджене посвідчення водія за рахунок відповідальної особи чи
департаменту ДАІ.
3. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення
громадян»
Залишаю за собою право звернутися до органів прокуратури та ЗМІ.
Я. Б. 2 серпня 2011 р.
_______________________________________________________________________________________
1. Наказ МВС України N 111. Пункт 28.6. Під час перевірки документів з ними слід поводитися акуратно, не робити в
них будь-яких поміток
2. Закон України «Про міліцію» Стаття 10. Основні обов'язки міліції. Забезпечувати збереження знайдених, вилучених
у затриманих і заарештованих осіб і зданих у міліцію документів, речей, цінностей та іншого майна, вживати заходів
до повернення їх законним власникам. Міліція несе відповідальність за збереження зданих цінностей і майна
3. Конституція України. Стаття 56. Кожен має право на відшкодування за рахунок держави матеріальної та моральної
шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, їх посадових і службових
осіб при здійсненні ними своїх повноважень.
4. Закон України «Про міліцію» Стаття 25. Відповідальність працівників міліції. При порушенні працівником міліції
прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування
завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися. Працівник міліції, який виконує свої
обов'язки відповідно до наданих законодавством повноважень та у межах закону, не несе відповідальності за завдані
збитки. Такі збитки компенсуються за рахунок держави.
5. Цивільний Кодекс України. Стаття 1172. Відшкодування юридичною або фізичною особою шкоди, завданої їхнім
працівником чи іншою особою. Юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час
виконання ним своїх трудових (службових) обов'язків.