Вот думаю окончательный вариант. Сам инфо запрос выглядит так:
Начальнику Криворізького відділу ДАІ Підполковнику ПАНЧЕНКО Н. А. 50000 Днепропетровская область Кривой Рог, ул. Волгоградская, 11 г-н Ф.И.О. 50042 Днепропетровская область Кривой Рог
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
Я, громадянин України Ф.И.О. 07 травня 2011р., керуючи автомобілем Daewoo Lanos, гос. номер АЕ****, був зупинений на вулиці Українській, співробітником держав-ної патрульної служби прапорщиком Пугач Д. С., нагрудний жетон № ДН0386. Зазначений співробітник представився нерозбірливо, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону Украї-ни «Про міліцію». Вказані відомості про нього стали вже відомі у процесі подальшого спілкування. Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, та п.2.14 ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання прапорщику Пугач Д.С., то отримав відповідь що автомобіль схожий на мій знаходиться в розшуку. На прохання показати орієнтування на моє авто, тим самим обґрунтувати підозру з боку співробіт-ника державної патрульної служби прапорщиком Пугач Д.С., мені було грубо відмовлено. Взявши мої документи інспектор довго їх вивчав, після чого знову ж таки необґрунтовано зажадав відкрити капот мого авто, для звірки вузлів і агрегатів.
Згідно зі ст. 40 Конституції України всі мають право направляти індивідуальні чи колективні пись-мові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановле-ний законом термін.
Згідно зі ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самовря-дування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
Згідно з ст.20 ЗУ Про міліцію Працівник міліції при виконанні покладених на нього обов'язків керується тільки законом, діє в його межах.
Згідно з Стаття 11. міліція має право 21) зупиняти транспортні засоби в разі наявності даних про те, що він використовується з проти-правною метою; та після зупинки т\з на підставах та у спосіб передбачений законом ( ст.19 консти-туции) України. 2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх осо-бу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
Стаття 3. Принципи діяльності міліції Діяльність міліції будується на принципах законності, ( тобто на вимогах законів, посилання на ПДР та наказ 111 у законі -відсутні.)
на підставі викладеного
вимагаю:
1. Надати мені письмову інформацію про те що Daewoo Lanos седан червоного кольору, державні номери АЕ3704СЕ. На травень 2011 року перебував у розшуку; 2.Яким документом це підтверджується; 3.Який співробітник доводив до інспектора факт знаходження авто у розшуку у який спосіб це про-водилось, де робилась відмітка про доведення інспектора про орієнтування; 4.Які прикмети розшукуваного автомобіля; 5.Які документи з даними розшукуваного авто, повинні були знаходитись у інспектора; 6.Які саме факти викликали підозру у інспектора у вчиненні мною правопорушення; 7.На яких доказах вони ґрунтовані; 8 Якщо ґрунтовних доказів підтверджуючих підозру нема - чи не є у діях інспектора формальний состав відповідальність за який передбачена ст.365 КК України
Прошу надати повну інформацію по кожному з пунктів.
_________________ Легче найти ошибку, чем истину /И. Гёте/
|