Скан протоколу викладу пізніше, бо у мене нема протоколу. За кермом був мій знайомий, я - пасажир, а тому свідок.
В суд йти ще зарано -
постанови про накладення штрафу нема. Мій знайомий (по моїй рекомендації) подав клопотання про розгляд справи по місцю проживання. Інспектор це клопотання задовольнив

Я йому добряче мізки промив

І ромовляв я з інспектором, тримаючи телефон у руці, ніби знімаю відео (батарея сіла, відео нема!).
На скільки мені відомо - матеріали ще не прийшли в ДАІ по місцю проживання. Якщо нема постанови, значить нема штрафу - оскаржувати ще нема що. Але перед розглядом справи по суті у місцевому ДАІ хотілось би підготуватись. Тому і була створена ця тема.
Наші аргументи при розгляді справи в ДАІ будуть такими:
1) Розмітки на дорозі не видно (є наш запис в протоколі). Тому кількість смуг для руху в одному напрямку визначає водій (відповідно п. 11.1 ПДР). Водій у цій ситуації визначив, що тут одна смуга. Інспектор же стверджує, що дві.
2) Право визначати вільна чи зайнята права смуга, мабуть, також визначає водій (по логіці), а не інспектор. Водій визначив, що права смуга була зайнята.
3) Відеозапис, який нам продемонстрував інспектор, не дає відповіді на запитання - була вільна чи зайнята права смуга. На кіно в кадрі наша машина, потім знято, що твориться позаду (!) автомобіля і далі знову наш автомобіль в кадрі. В поясненнях у протоколі записано - права смуга була зайнята.
Головне, щоб ДАЙці не "забули" повідомити про час і місце розгляду справи. Бо тоді буде дійсно важко - винесуть постанову без порушника.
dystantnic писал(а):
Обязательно упомянуть в иске ч.2 ст.71 КАСУ.
Обов"язково впишемо це у позовній заяві, якщо справа дійде до судового розгляду.
Щойно телефонував знайомому і просив, щоб той подивився що записано в протоколі у графі "місце та час розгляду справи". Каже, що 29.03. 2011 на 10:00 (яким чином інспектор на дорозі може знати коли буде розглядатись справа?). Тому "забути" повідомити ДАЙці вже не зможуть.