Текущее время: 22 июл 2025, 19:43

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 11:39 
Борец

Я понял, что ты имеешь в виду. Хм... Над этим нужно подумать.
Скорее всего, в ПДД слово "выезд на полосу" означает не только сам момент выезда, но также и нахождение на ней. Ты же сам знаешь, как коряво написаны ПДД...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 11:48 
Постоялец

ПДР писал(а):
11.2. Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 12:28 
Новобранец

4wa писал(а):
Щоб притягти за порушення п.11.5 треба довести, що водій виїхав на крайню ліву коли всі праві вільні. Для цього на відео має бути зафіксовано цей маневр. ІМХО

Вот и я о том же.... ну не ГОГОЛЬ, красиво писать не умеем :-).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 13:37 
Постоялец

yurko7 писал(а):
ПДР писал(а):
11.2. Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини.

Ця вимога не витримує жодної критики

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 13:57 
Новобранец

Відправили інформаційний запит з другом, який вчора "попався" на трукам. Як прийде відповідь - скан обов"язково викладу.
Сьогодні я ще раз переглянув копію його протоколу - там вказано, що порушили вимоги пп. 11.2 і 11.5. Тому одеський лист може допомогти при вирішенні справи на його користь. Чекаємо виклику в місцеве ДАІ на розгляд справи.
Під час розгляду в ДАІ справи про адміністративне порушення попробуємо дати ще одне клопотання про відкладення розгляду справи до тих пір, поки не прийде відповідь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 14:06 
Новобранец

makssav писал(а):
spin722, твой аргумент в том, что ты ехал в правой полосе. Увидел перед собой ТС2, который двигался со скоростью, меньшей, чем у тебя. Ты выехал на соседнюю полосу. Увидев, что в правой полосе впереди движется еще один тихоход, ты продолжил движение в левой полосе.

Саме цей аргумент ми і наводили під час спілкування з інспектором. Але на запису не видно атомобіля, який рухався попереду. Інспектор чомусь камеру повернув назад (!) по ходу автомобіля. А що попереду робиться - загадка, відео на неї відповіді не дає. Крім того, дорожня розмітка майже відсутня (про що зроблено запис у протоколі). Тому скільки там смуг на дорозі для руху в однрму напрямку визначає не інспектор, а водій. Водію в цей момент було зрозуміло, що смуга одна :D Тому в цій ситуації пп. 11.2 і 11.5 не мають ніякого відношення.

Последний раз редактировалось spin722 04 мар 2011, 14:12, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 14:07 
Постоялец

4wa писал(а):
yurko7 писал(а):
ПДР писал(а):

Ви запитали:
4wa писал(а):
...
Який пункт ПДР змушує водія з’їхати з лівої полоси на праву, якщо права звільнилася?
...
Я навів Вам такий пункт ПДР. Якщо не подобається, то звиняйте, іншого нема :?
Пункт 11.5 ПДР дозволяє виїзд в крайню ліву смугу за певних умов. Очевидно, що такий виїзд мав би бути заборонений без настання умов зазначених в п.11.5, от саме п.11.2 такий виїзд і забороняє, зобов'язуючи рухатись в крайній правій смузі. Є і інші умови за яких водій може/мусить покидати крайню праву смугу: вимоги знаків, розмітки, поворот ліворуч, розворот, випередження, перешкода для руху в правій смузі і т.д.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 15:44 
Борец

spin722 писал(а):
Саме цей аргумент ми і наводили під час спілкування з інспектором. Але на запису не видно атомобіля, який рухався попереду. Інспектор чомусь камеру повернув назад (!) по ходу автомобіля. А що попереду робиться - загадка, відео на неї відповіді не дає. Крім того, дорожня розмітка майже відсутня (про що зроблено запис у протоколі). Тому скільки там смуг на дорозі для руху в однрму напрямку визначає не інспектор, а водій. Водію в цей момент було зрозуміло, що смуга одна :D Тому в цій ситуації пп. 11.2 і 11.5 не мають ніякого відношення.

Это все играет только тебе на пользу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 мар 2011, 22:41 
Постоялец

yurko7 писал(а):
4wa писал(а):

...Я навів Вам такий пункт ПДР. Якщо не подобається, то звиняйте, іншого нема :?
...

Ви їдете по лівій обочині(ПДР цього не забороняють). П. 11.2 куди Вам говорить їхати?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 мар 2011, 13:55 
Постоялец

4wa писал(а):
Ви їдете по лівій обочині(ПДР цього не забороняють). П. 11.2 куди Вам говорить їхати?
Ну, якщо ПДР, пункт 11.2 яких зобов'язує рухатись якнайближче до правого краю проїзної частини, не забороняють рухатись по лівому узбіччю (яке, до того ж, не призначене для руху транспортних засобів), то навіть не знаю що й сказати.
Оскільки земля кругла, то ліве узбіччя є найближче до правого краю проїзної частини. Якось так? ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2011, 11:06 
Постоялец

spin722 писал(а):
Вітаю всіх.
Сьогодні зі знайомим їхали і попались на TrueCam. Протокол був складений за порушення рядності - рух у лівій полосі, при вільній правій. При цьому нам продемонстрували кіно, на якому заснято яким чином ми рухались по дорозі.
На цьому відео видно нашу машину, але не видно чи була якась машина попереду нас на правій полосі чи ні. Знайомий подав клопотання про розгляд справи по місцю проживання. Тепер готуємось до розгляду справи по суті інспектором з адмінпрактики.
Знаю, що тут на форумі багато є позовних заяв і т. п. стосовно рядності. Але відповіді на своє запитання я не знайшов - де означення (тлумачення) яку полосу можна вважати зайнятою (вільною)?
ПДР стосовно цього мовчить, є тільки вказівка (п. 11.5), що рухатись по лівій полосі можна при зайнятій правій. Якщо переді мною в правій полосі є автомобіль на відстані 250 м (яку на кіно, звісно, не видно), але він рухається повільніше мене, то мені потрібно спочатку зайняти (після випередження) праву, а потім знову ліву полосу? Такий характер руху стане підозрілим зі всіма наслідками...

Прочёл тут все коменты - опять начался блаженный флуд!
spin722, если вы хотите не платить штраф, то только в суд!
Выложите скан протокола и подробнее опишите , что вы видели на камере. Если на камере не видно, что правая полоса пустая или её вообще не видно и вы не написали лишнего в протоколе, то идите в полный отказ : правил не нарушал; двигался по левой, т.к. по правой ехали две гружёные фуры . Свидетель ваш должен это подтвердить!
Обязательно упомянуть в иске ч.2 ст.71 КАСУ.
И помните - время ваше идёт. Не факт, что суд примет, как причину восстановления срока обжалования ваш инфозапрос, т.к. это просто запрос, а не жалоба!
Можете взять за образец иска мои в теме "Примеры исковых заявлений" ст. 122 ч. 2 : тихоход и та же рядность.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2011, 15:57 
Новобранец

Скан протоколу викладу пізніше, бо у мене нема протоколу. За кермом був мій знайомий, я - пасажир, а тому свідок.
В суд йти ще зарано - постанови про накладення штрафу нема. Мій знайомий (по моїй рекомендації) подав клопотання про розгляд справи по місцю проживання. Інспектор це клопотання задовольнив :D Я йому добряче мізки промив :lol: І ромовляв я з інспектором, тримаючи телефон у руці, ніби знімаю відео (батарея сіла, відео нема!).
На скільки мені відомо - матеріали ще не прийшли в ДАІ по місцю проживання. Якщо нема постанови, значить нема штрафу - оскаржувати ще нема що. Але перед розглядом справи по суті у місцевому ДАІ хотілось би підготуватись. Тому і була створена ця тема.

Наші аргументи при розгляді справи в ДАІ будуть такими:
1) Розмітки на дорозі не видно (є наш запис в протоколі). Тому кількість смуг для руху в одному напрямку визначає водій (відповідно п. 11.1 ПДР). Водій у цій ситуації визначив, що тут одна смуга. Інспектор же стверджує, що дві.
2) Право визначати вільна чи зайнята права смуга, мабуть, також визначає водій (по логіці), а не інспектор. Водій визначив, що права смуга була зайнята.
3) Відеозапис, який нам продемонстрував інспектор, не дає відповіді на запитання - була вільна чи зайнята права смуга. На кіно в кадрі наша машина, потім знято, що твориться позаду (!) автомобіля і далі знову наш автомобіль в кадрі. В поясненнях у протоколі записано - права смуга була зайнята.

Головне, щоб ДАЙці не "забули" повідомити про час і місце розгляду справи. Бо тоді буде дійсно важко - винесуть постанову без порушника.

dystantnic писал(а):
Обязательно упомянуть в иске ч.2 ст.71 КАСУ.

Обов"язково впишемо це у позовній заяві, якщо справа дійде до судового розгляду.
Щойно телефонував знайомому і просив, щоб той подивився що записано в протоколі у графі "місце та час розгляду справи". Каже, що 29.03. 2011 на 10:00 (яким чином інспектор на дорозі може знати коли буде розглядатись справа?). Тому "забути" повідомити ДАЙці вже не зможуть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2011, 19:55 
Борец

А вот у меня вопрос: где в ПДД говорится, что водителю запрещено двигаться по левой полосе при свободной правой ?! Поймите меня правильно: мне хорошо понятна суть вопроса, имею положительный опыт разруливания таких ситуаций, но тем не менее в самих правилах мы читаем, что, к примеру " остановка запрещена...", "стоянка запрещена...", "разворот запрещён..." ну и т.д., продолжать можно долго. Но и в п.11.2, ни в п.11.5 понятия ЗАПРЕЩЕНО нет ! И тут я вспоминаю прекрасную 19 статью нашей Конституции :"...никто не может быть принужден делать то, что не предусмотрено законодательством". Кто мне может запретить ехать по левой, если НИГДЕ, касательно этого вопроса, нет понятия "запрещено" ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2011, 11:42 
Постоялец

Евгений Владимирович писал(а):
Но и в п.11.2, ни в п.11.5 понятия ЗАПРЕЩЕНО нет ! И тут я вспоминаю прекрасную 19 статью нашей Конституции :"...никто не может быть принужден делать то, что не предусмотрено законодательством". Кто мне может запретить ехать по левой, если НИГДЕ, касательно этого вопроса, нет понятия "запрещено" ?

вот что еще вспомнил
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 19:28 
Новобранец

Інформаційний запит, який був відправлений 4 березня, дійшов до адресата і викликав переляк керівництва :D Начальнику місцевої ДАІ передзвонили з області, той дав своїм підлеглим завдання розшукати мене. Приїхали інспектори до мене на роботу і почали розпитувати яку це скаргу (!) на їхнього начальника я написав. Це ще раз доводить, що в ДАІ служать люди, які в школі вчились не дуже гарно. Написано ж "Інформаційний запит". А вони читають - скарга. :lol:

Місцевий начальник запевнив, що відповідь дадуть на запит у встановлений законом термін. Мене це порадувало.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 39 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа