Текущее время: 28 июл 2025, 03:03

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 14:01 
Постоялец

при неработающем ближнем свете надо действительно менять местами лампы. Ехать ночью нельзя.
Если дпс придрался - значит надо чинить на месте.
Мотивировать невозможностью отследить во время движения можно только если ты устранил бы неисправность на месте.

В протоколе сказано "было предложено устранить на месте, не устранено на месте" ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 14:16 
Борец

super_bizon писал(а):
при неработающем ближнем свете надо действительно менять местами лампы.
а что делать тем у кого для этого надо снять бампер и подкрылок?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 14:29 
Постоялец

Dimansh писал(а):
super_bizon писал(а):
при неработающем ближнем свете надо действительно менять местами лампы.
а что делать тем у кого для этого надо снять бампер и подкрылок?

Честно - не знаю.
Я даже не знаю, как у меня фары местами меняются.
Стоять и вызывать эвакуатор \ такси.
Штраф выписывается только если тебе пофиг на нарушение и после того как ты узнал про него, ты собираешься двигаться дальше в ТЕМНОЕ время суток.
Если остановили не по ПДД - можно поставить машину на нейтраль и укатить руками туда, где она не будет мешать.
Это не является пунктом "ехать".

ночью без левой фары ехать нельзя потому что встречный может подумать, что это мотоцикл, обьежжать какое-то препятствие со своей стороны, и вьехать в тебя.

Просто требование про замену ламп было написано еще в 60е годы, когда не думали, что будут такие авто.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 16:17 
Прохожий

Выдержка из правил:

31.5. У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у
пункті 31.4 цих Правил, водій повинен вжити заходів для їх
усунення, а якщо це зробити неможливо - рухатися якомога коротшим
шляхом до місця стоянки або ремонту, дотримуючись запобіжних
заходів з виконанням вимог пунктів 9.9 і 9.11 цих Правил.

Соответственно правильным решением было сослаться на этот пункт включить аварийку и уехать на стоянку.

Иск готов. Завтра завожу в суд. В случае успешного результата - выложу для примера.

В любом случае всем спасибо за советы и обсуждение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 16:38 
Постоялец

31.6. Запрещается дальнейшее движение транспортных средств, в которых:
а) рабочая тормозная система или рулевое управление не дают возможности водителю остановить транспортное средство или осуществить маневр во время движения с минимальной скоростью;
б) в темное время суток или в условиях недостаточной видимости не горят лампы фар или задних габаритных фонарей;
в) во время дождя или снегопада не работает стеклоочиститель со стороны размещения руля;
г) испорченно тягово-сцепляющее устройство автопоезда.

нельзя ехать на аварийке.
можно принять меры по убиранию машины с дороги и все.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2010, 17:19 
Прохожий

super_bizon писал(а):
31.6. Запрещается дальнейшее движение транспортных средств, в которых:
а) рабочая тормозная система или рулевое управление не дают возможности водителю остановить транспортное средство или осуществить маневр во время движения с минимальной скоростью;
б) в темное время суток или в условиях недостаточной видимости не горят лампы фар или задних габаритных фонарей;
в) во время дождя или снегопада не работает стеклоочиститель со стороны размещения руля;
г) испорченно тягово-сцепляющее устройство автопоезда.

нельзя ехать на аварийке.
можно принять меры по убиранию машины с дороги и все.

Не согласен. Пункт 31.5 также содержит исключения, в которые не попадает неработающий ближний:

У разі виникнення в дорозі несправностей, зазначених у пункті
31.4.7 ("ї"; "д" - у складі автопоїзда) подальший рух заборонено
до їх усунення. Водій несправного транспортного засобу повинен
вжити заходів для того, щоб прибрати його за межі проїзної частини
дороги.

А пункт 31.6 говорит о неработающих лампах во множественном числе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 дек 2010, 16:07 
Постоялец

31.6 написан после 31.5. 31.5 относится к пункту 31.4 т.к. там есть на него ссылки.
31.6 говорит не про эксплуатацию, как в 31.4, а про дальнейшее движение.

Ехать можно ТОЛЬКО в светлое время суток и условиях достаточной видимости.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 янв 2011, 02:09 
Постоялец

У меня тоже такая ситуация была ( тоже ближний левая, но габарит-то горит ): остановили , бла..бла..бла... с намёком на штраф , а я говорю : " Спасибо за информацию ,какой штраф ?!:)), потухла в дороге я и не заметил ...ща устраним делов-то... В ответ типа запрещаем движение устранишь. подойдёшь, скажешь ., а сами чуть постояли и поехали . А я устранил --о,класс, стало лучше , СПАСИБО :))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2011, 11:27 
Прохожий

Сегодня состоялся суд. Иск удовлетворили. Заберу решение, выложу вместе с исковой заявой.
Еще раз спасибо тем, кто давал советы.

Еще думаю отправить жалобу как-нибудь на досуге, если будет час та натхнення

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 фев 2011, 11:30 
Борец

saniok писал(а):
Сегодня состоялся суд. Иск удовлетворили. Заберу решение, выложу вместе с исковой заявой.
Еще раз спасибо тем, кто давал советы.

Еще думаю отправить жалобу как-нибудь на досуге, если будет час та натхнення

Поздравляю )))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 апр 2012, 17:55 
Прохожий

Решение до сих пор не забрал. Выкладываю позов...

-----------------------------------------------

До оболонського районного суду в м. Києвi

Позивач: ХХХ Олександр Олександрович
Адреса: 04214, м. Київ, вул. ХХХ, кв. ХХ,
Тел. (044) ХХХХХХХ, (066) ХХХХХХХ

Відповідач 1: УДАІ ГУМВС в м. Києві
Адреса: 01030, м. Київ, вул. Хмельницького, 54
Тел. (044) 483-70-64

Відповідач 2: Пашнюк Сергій Олексійович
Інспектор ДПС 2 батальону 5 взводу полку ДПС ДАІ
ГУМВС в м. Києві, молодший сержант міліції
Адреса: 01030, м. Київ, вул. Хмельницького, 54
(засіб зв'язку - невідомий)

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом)

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

15.12.2010 інспектором ДПС Пашнюком С.О. було винесено на моє ім'я постанову по справі про адміністративне правопорушення за нібито порушення мною правил дорожньогу руху. В постанові зазначено, що я 15.12.2010 на вул. Хмельницького нібито вчинив правопорушення, оскільки мій автомобіль н/з АА ХХХХ ХХ рухався з непрацюючою лівою фарою в режимі ближнього світла.

Проте я вважаю, що дії щодо складання протоколу та винесення постанови були неправомірними та вчиненними з порушенням Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, зважаючи на наступні обставини:

Після зупинки інспектор ДПС одразу запропонував мені передати документи для перевірку замість того, щоб “чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР, для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення”, чим порушив пукнт 15.5 вище згаданої інструкції. На моє прохання назвати причину зупинки інспектор ДПС Пашнюк С.О. запропонував мені вийти з машини. Лише після того, як я вийшов і передав документи, інспектор повідомив причину зупинки — непрацююча ліва фара в режимі ближнього світла.

Оскільки того ж дня перед виїздом з роботи о 18:00 я (згідно пункту 2.3а ПДР) перевірив технічний стан свого авто і переконався у справності всіх компонентів (у тому числі і справності лівої фари) я роблю висновок, що ліва фара у режимі ближнього світла перестала працювати в дорозі. Але помітити це в умовах добре освітленного центру Києва я не міг.

Інспектор запропонував мені усунути несправність на місці або скласти протокол про адміністративне порушення та винести постанову про притягнення до відповідальності і накладання штрафу у 340 грн. У відповідь я повідомив, що цю несправність неможливо усунути на місці, і згідно пункту 31.5 ПДР (у разі виникнення в дорозі несправності, яку не можна усунути на місці) я повинен якомога коротшим шляхом рухатись до місця ремонту з виконанням пункту 9.9 ПДР (з увімкненою аварійною сигналізацією).

Однак інспектор знову поставив мене перед вибором усунення несправності на місці або скаладання протоколу. Я вдруге спробував пояснити інспектору порядок дій у разі виникнення несправностей в дорозі згідно пункту 31.5 ПДР, але інспектор повідомив про необхідність складання протоколу та винесення постанови у разі моєї відмови усунути несправність на місці. Я зрозумів, що довести неправомірність дій інспектора у прямому діалозі неможливо, і сказав, що складений протокол та винесену постанову я буду оскаржувати в суді у встановленному порядку.

Після отримання протоколу та постанови я зателефонував до станції технічного обслуговування, де мені повідомили, що 15.12.2010 станція не зможе прийняти моє авто, і порекомендували приїжджати вранці 16.12.2010. Тож я згідно пункту 31.5 ПДР я поїхав до місця стоянки з увімкненою аварійною сигналізацією, а в ранці наступного дня я завітав на СТО та замінив лампу ближнього світла лівої фари. Цей факт підтверджується Актом виконаних робіт № СН00007616 від 16.12.2010, копія якого додається.

Згідно винесеної постанови, адміністративне порушення передбачене частиною 1 статті 122 КупАП. Данна стаття містить лише одну згадку щодо освітлювальних приладів, яка звучить як: “порушення правил ... користування зовнішніми освітлювальними приладами”. А враховуючи те, що несправність виникла в дорозі, і те, що я діяв чітко згідно пункту 31.5 ПДР, вважаю неправомірним винесення постанови як у цілому, так і згідно 1 частини статті 122.

На підставі викладеного, керуючись статтями 287,288,289 КУпАП, та ст.6,18,104,105,106 КАСУ

ПРОШУ:
Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати судового збору відповідно ст. 288 КупАП.
Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додатки:
Копія постанови АА №ХХХХХХ
Копія протоколу АА1 №ХХХХХХ
Копія акту виконаних робіт № СН00007616

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа