Вот разделил на 2 жалобы:
---
№1
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
ГУ МВС в м.Києві
вул. Б.Хмельницького, 54, м. Київ, 01030
від....
СКАРГА
Предметом цієї скарги є протиправні дії співробітників ДАІ.
Я, ...., 10/01/2013, приблизно о 10:30, рухаючись в автомобілі Хюндай ...., був зупинений за адресою м. Київ, вул. Будівельників 26 працівниками ДАІ, які пересувалися на автомобілі ВАЗ, д.н. 2006. Працівник ДАІ, який звернувся до мене, повідомив мені, що він - старший лейтенант Андруша Валентин Миколайович, інспектор з дізнання, знак КІ0142. Другий працівник ДАІ не називав свого ім'я.
Інспектор Андруша В.М. повідомив мені, що я начебто "порушив дорожню розмітку". На моє прохання ознайомити мене з доказами мого порушення інспектор Андруша В.М. запропонував мені сісти до нього в автомобіль (д.н. 2006) та ознайомитись з відеозаписом на відеореєстраторі, який начебто встановлено в його автомобілі. Оскільки не існує нормативно-правових актів, які зобов'язують мене виходити зі свого автомобіля на прохання працівників ДАІ, я залишився у своєму автомобілі та попросив інспектора демонтувати відеореєстратор та показати відеозапис на місці нашого з інспектором спілкування. Інспектор Андруша В.М. відмовив мені у цьому прохані.
Працівники ДАІ склали на мене протокол про адміністративне правопорушення, а саме "перетин суцільної лінії дорожньої розмітки". Протокол я підписав, зазначивши, що мене не ознайомлено з доказами мого правопорушення. Копію протоколу мені не надали.
Зазначені дії та висловлювання співробітників ДАІ я вважаю протиправними за таких підстав.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, зокрема показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису. Відповідно до ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право знайомитися з матеріалами справи. Мене не було ознайомлено з показаннямі технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.
Відповідно до ст. 254 КУпАП, протокол про адміністративне правопорушення , у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Копію протоколу про адміністративні правопорушення я не отримав.
Відео мого спілкування зі співробітниками ДАІ:
http://youtu.be/FcQx_LDqVpAПрошу:
- Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами викладеними в скарзі.
- Повідомити назву, серійний та інвентарний номери технічного засобу для відеозапису (відеореєстратор), встановленого стаціонарно в службовому автомобілі ВАЗ, д.н. 2006, яким начебто було зафіксовано моє порушення. Також повідомити, чи є цей технічних засіб в переліку технічних засобів, які використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху згідно наказу МВС України № 33 «Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху» або згідно інших нормативних документів.
- Надати мені копію протоколу про адміністративне правопорушення.
- Повідомити, чи складено відносно мене постанова в справі про адміністративне правопорушення. У разі складення надати мені копію постанови.
- Притягнути до дисциплінарної відповідальності інспекторів ДАІ, які зупинили мене, за порушення чинного законодавства та невиконання своїх обов’язків.
Прошу надати мені письмову відповідь в установлені законом строки.
Ця скарга складена на 2 аркушах.