АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Постановою серії АА №075550 в справі про адміністративне правопорушення ІДПС Голосіївського ВДАІ м. Києва пр-ка м-ції Іванова І.І. 1.12.2012 року на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 грн. за адміністративне правопорушення, передбачене ч.6 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Постанова серії АА №75550 від 1.12.2012 року ухвалена на підставі Протоколу серії АА №827929 від 31.12.2011р., складеного інспектором дізнання ВДАІ Жовтневого РВ ПЕТРЕНКО, про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.6 ст.121 КУпАП, а саме порушення пункту 2.1 Правил дорожнього руху. Вважаю, що Постанова серії АА №075550 від 1.12.2012р. про накладання штрафу в сумі 510 грн. за правопорушення, передбачене ч.6 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ухвалена незаконно і необґрунтовано та підлягає скасуванню з наведених нижче підстав.
Я, мужик сидів на незаведеному мопеді біля свого будинку за адресою Пушкіна та розмовляв з сусідом. Коли до мене підійшов інспектор Петренко та запросив надати реєстраційні документи на транспортний засіб, на що я відповів що в мене немає документів так як я не є власник та водій цого транспортного засобу, також вказав на те що даний транспортний засіб не підлягає реєстрацій якщо використовується на дорогах загального користування а не дорогаг державного значення, інспектор наказав надати паспорт для встановлення особи. Так як я знаходився біля свого дому на моє прохання дружина винесла мій паспорт . Після того як було встановлено мою особу інспектор десь поїхав. Через де кілька днів я поштою отримав протокол № 827929 виписаний інспектором дізнання ВДАІ Жовтневого РВ ПЕТРЕНКО, та постанову №075550 виписану начальником ВДАІ Жовтневого РВ ГУСІВА. Де вказано що мене було зупинено, та виявлено що я керував транспортним засобом без належних на це документів. З чим саме я і не згоден. Відповідно до ч. 1 ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням є протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. Я не мав наміру порушувати Правила дорожнього руху, таким чином, в моїх діях немає вини ні в формі умислу, ні в формі необережності, та вони не утворюють складу адміністративного правопорушення. Крім того, при складанні Протоколу серії Протоколу серії АА №111111 та Постанови серії АА №222222 про адміністративне правопорушення Відповідачем були порушені вимоги чинного законодавства, а саме: — Відповідач виніс Постанову серії АА №222222 про адміністративне правопорушення та Протоколу серії АА №111111 без надання мені можливості ознайомитися з матеріалами справи, надати пояснення і докази та заявити клопотання, чим порушив ст..268 КУпАП; — Відповідач не з’ясував обставин справи, чим порушив ст. 280 КУпАП, та заніс до Протоколу серії АА №111111 неправдиві відомості – я начебто рухався та був зупинений інспектором, та відмовив від підпису — також згідно Згідно ч.3 ст. 34 Закону України «Про дорожній рух»від 30.06.1993 № 3353-ХП державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення. Згідно ст. 21 цього ж Закону автомобільні дороги, вулиці поділяються на: загального користування, відомчі та приватні. Автомобільні (позаміські) дороги загального користування поділяються на дороги державного та місцевого значення. Автомобільні дороги державного значення поділяються на магістральні та інші. У містах вулиці та дороги поділяються на магістральні вулиці та дороги, дороги та вулиці місцевого значення. – що свідчить про формальний підхід Відповідача до виконання службових обов’язків та порушення ним ст. 256 КУпАП. Враховуючи викладене, керуючись ст. 287-289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 6, 17, 18, 19 та ст.104–106 Кодексу адміністративного судочинства,
ПРОШУ: Скасувати Постанову серії АА №222222 від 31.12.2011р. про накладення штрафу в розмірі 340 грн. на Петренко Петра Петровича за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП.
|