Jhekanich распечатать и отправить
Начальнику УДАІ ГУМВС України в м. Києві 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького 54 приймальна: 278-66-04, факс: 270-60-41 Курінному Анатолію Володимировичу
Запитувач: Адреса:
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов'язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації.
Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:
1. Чи проводились протягом листопада-грудня 2012 року спеціальні операції, «Розшук», «Документ», «П'яний водій» в м. Києві? 2. Які були поставлені вимоги та цілі при проведенні спеціальної операції: «Розшук» «Документ», «П'яний водій» в м. Києві? 3. Якими законодавчими, нормативними документами України, УДАІ УМВС в Києві мають керуватись інспектора ДПС ДАІ при проведенні спеціальної операції «Розшук», «Документи», «П'яний водій» в м. Києві? 4. Чи мають бути в наявності копії наказів про проведення операцій, у інспектора ДПС ДАІ при виконанні ним службових обов’язків?
Відповідно до ст. 20 надати ґрунтовну відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту на поштову адресу запитувача.
«…..» грудня 2012 року __________ (П.І.Б)
после получения ответа вписываем данные, распечатываем и отправляем:
Начальнику УДАІ ГУМВС України в м. Києві 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького 54 приймальна: 278-66-04, факс: 270-60-41 Курінному Анатолію Володимировичу
Заявник: Адреса:
ЗАЯВА
Предметом даної заяви є повідомлення про порушення чинного законодавства ДПС під час несення служби
Суть справи:
8 грудня 2012 року приблизно о ….. я керував автомобілем ……. державний номер …….. , рухався по ……. і був зупинений працівником міліції інспектором ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатим Віталієм Михайловичем, у складі екіпажу патрульного автомобіля д/н/з 2151. Виконавши вимогу інспектора ДПС ДАІ, я зупинився біля правого краю проїзної частини. Підійшовши до мене, інспектор ДАІ наказав передати йому документи на підставі проведення операції «Розшук»
Я запитав у інспектора ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатого Віталія Михайловича, яке правопорушення було мною вчинено, проте, він відмовився надати мені таку інформацію. Вважаю дії інспектора ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатого Віталія Михайловича протиправними за таких підстав.
Згідно п.21 ст. 11 Закону України «Про міліцію» де чітко вказані підстави для зупинки транспортних засобів. -зупиняти транспортні засоби лише в разі порушення правил дорожнього руху водіями; відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів; -наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу; -наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення; -перебування транспортного засобу в розшуку; -наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою; -необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути; -необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод; -проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб;
Інспектором ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатим Віталієм Михайловичем була названа причина зупинки «Розшук».
Мною було відправлено до УДАІ ГУМВС України в м. Києві інформативний запит (в додатках) в якому я запитав: 1. Чи проводились протягом листопада-грудня 2012 року спеціальні операції, «Розшук», «Документ», «П'яний водій» в м. Києві? 2. Які були поставлені вимоги та цілі при проведенні спеціальної операції: «Розшук» «Документ», «П'яний водій» в м. Києві? 3. Якими законодавчими, нормативними документами України, УДАІ ГУМВС України в м. Києвів Києві мають керуватись інспектора ДПС ДАІ при проведенні спеціальної операції «Розшук», «Документи», «П'яний водій» в м. Києві? 4. Чи мають бути в наявності копії наказів про проведення операцій, у інспектора ДПС ДАІ при виконанні ним службових обов’язків?
…………. я отримав відповідь від УДАІ ГУМВС України (в додатках) від …….. № ……… на мій інформативний запит, в якій вказано що спец. операція ………… в м. Києві останнім часом не проводилась Зупиняючи мій транспортний засіб без законних на те підстав, інспектор ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатий Віталій Михайлович прямо порушив моє право передбачене ст. 19 Конституції України відповідно до якої ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Такі дії інспектора ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатого Віталія Михайловича принизили мене, як громадянина України. У законодавстві чітко вказано, що така процедура може проходити по відношенню лише до правопорушників або осіб які підозрюються у правопорушенні. Отже, зупиняючи мій автомобіль інспектор ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатий Віталій Михайлович відніс мене до категорії саме цих осіб, хоча я законів не порушував та керував транспортним засобом у точній відповідності з правилами дорожнього руху.
Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.
Дії інспектора ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатого Віталія Михайловича дають підстави вважати, що зупинка транспортного засобу була безпідставною, а отже такою, що порушує Конституцію. України, Закон України «Про дорожній рух», і Доручення Президента України.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1.Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за викладеним в заяві фактом.
2. В разі підтвердження доводів щодо зупинення 08.12.2012 транспортного засобу ……… державний номер ……….без законних на те підстав, притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності винного інспектора ДПС ДАІ України в м. Києві Воловатого Віталія Михайловича , а також його керівництво за неналежний контроль за діяльністю та дисципліною підлеглих.
3. Надати вмотивовану письмову відповідь про результати розгляду заяви та вчинені дії.
Додатки:
1. Диск с відео. 2. Інформативний запит до УДАІ ГУМВС України. 3. Відповідь від УДАІ ГУМВС України.
«…..» грудня 2012 року ________________ (П.І.Б.)
|