KD Group писал(а):
ОБРАЗЕЦ Можно?
По моей теме - вот так:- Начальнику Управління ДАІ МВС України в Дніпропетровській області полковнику міліції ВОВЧУКУ М. В.
49600, м. Дніпропетровськ,
вул. Ширшова, 9.
тел. 056-744-33-26.
АРШФИКЕРА Микити Пінхусовича
50000, м. Кривий Ріг,
вул. Адресна,81, кв. 41.
тел. моб.: 067-567-68-69.
e-mail:
[email protected]Відносно провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.122 КпАП України за постановою АЕ № 345780 від 23.08.2010 р., яку виніс інспектор ДПС Софіївського взводу ДАІ
старшина міліції БУЛАХ Вадим Анатолійович та склав протокол серії АЕ1 № 1601230 від 23.08.2010 р.
З А Я В А
про відновлення порушених громадянських прав, закріплених чинним законодавством
23-го серпня 2010 року інспектором ДПС, за того часу - Софіївського взводу ДПС (для обслуговування доріг державного значення), підпорядкованого УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, старшиною міліції Булахом Вадимом Анатолійовичем стосовно мене було складено протокол АЕ 1 № 160123 про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП та винесено постанову АЕ № 345780 про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 грн.
У листі № 10200 від 02.09.2010р.(Вик.: Первун В. І.), підписаного, за того часу – командиром Софіївського взводу ДПС (для обслуговування доріг державного значення), підпорядкованого УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, капітаном міліції Мамойленком О. В.(тепер він – начальник відділення ДАІ Апостолівського РВ )
та листі № 14/Ш-1463 від 04.09.2010р.(Вик.: Сохань С. В.), підписаного заступником начальника УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, за того часу – полковником міліції Шляхтіним Ю. О., дії ІДПС Булаха Вадима Анатолійовича були визнані правомірними.
За таких обставин для захисту своїх прав я змушений був звернутися до суду, де в ході судового засідання була доведена моя невинуватість, а саме 23.04.2012р. Тернівським районним судом м. Кривого Рогу вищевказану постанову по справі про адміністративне правопорушення було скасовано. (Копія постанови суду додається).
Таким чином, відповідно до Постанови суду, що вступила в чинність, - постанова АЕ № 345780 від 23.08.2010 р., про накладення на мене адміністративного стягнення, визнається незаконною та скасовується.
Так от, неправомірними були дії наступних співробітників УДАІ УМВС України в Дніпропетровській області:
- Інспектора ДПС старшини міліції Булаха В. А.;
- Командира Софіївського взводу ДПС (для обслуговування доріг державного значення), підпорядкованого УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, капітана міліції Мамойленка О. В.;
- Заступника начальника Управління ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, полковника міліції Шляхтіна Ю. О.
У результаті цих неправомірних дій мені нанесено значний моральний та матеріальній збиток, витрачено час та кошти на оскарження незаконної постанови й кількаразові відвідування суду та великий об’єм листування, відвідування та спілкування з адвокатами, судами різних інстанцій та управлінь, заподіяно хвилювання моїй дружині, яка до речі була свідком вищезгаданих подій 23.08.2010р. та яку я вніс до протоколу в якості свідка.
А також - інформація про моє неіснуюче порушення правил дорожнього руху, яка була занесена до бази даних ДАІ, могла в той час послужити суттєвою перепоною до проходження ДТО та бути причиною для додаткових хвилювань і витрат часу на безрезультатні поїздки до ВДАІ роз'яснювати обставини справи та доводити свої права.
Отже, згідно ст. 25 Закону України «Про міліцію», при порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, на вимогу громадянина публічно вибачитися.
Службова особа міліції, яка порушила вимоги закону або неналежно виконує свої обов'язки, несе відповідальність у встановленому порядку.
А також, згідно вимог пункту 2.22. «Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС України матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», затвердженої наказом МВС України № 77 від 26.02 2009р., в разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення, внаслідок її неправомірного винесення, за даним фактом на керівництво ДАІ покладено в обов’язок провести службову перевірку посадових осіб (інспекторів), постанови яких скасовано. А стосовно винної посадової особи, відповідно до положень Закону України «Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України», вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.
У зв'язку з викладеним та згідно з ст.ст. 18, 19, 20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України,
П Р О Ш У:
1. Видалити з бази даних ДАІ запис про моє неіснуюче порушення ПДР, внесений на підставі протоколу про адміністративне правопорушення серії АЕ1 № 1601230 від 23.08.2010 та постанови АЕ № 345780 від 23.08.2010 р., яку виніс інспектор ДПС Софіївського взводу ДАІ старшина міліції Булах В. А.
2. Провести повну та всебічну перевірку за фактами викладеними у заяві.
3. Стосовно винних посадових осіб вжити заходів дисциплінарного впливу.
4. Ужити заходів щодо недопущення в майбутньому подібних неправомірних дій співробітниками УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області.
5. Публічно вибачитися на мою адресу через місцевий засіб масової інформації.
6. Надати мені письмову відповідь про результати розгляду заяви та про прийняті заходи в строк, установлений Законом України «Про звернення громадян».
Додаток:
- копія Постанови Тернівського районного суду м. Кривого Рогу від 23.04.2012р. по справі №2«а»-1301/11; 2а/441/52/2012 – на одному аркуші, так як оригінал.
19 травня 2012 року. М. П. Аршфикер