До Дубенського міськрайонного суду Позивач: гр. ХХХХХХ Олександрович, 29.06.1985 р.н. 35604, м.Дубно, ХХХХХХХ Тел. 03656- ХХХХХХХ Відповідач: УДАI ГУМВС України в Львiвськiй областi 79053, вул.Перфецького, 19, м.Львiв, Тел. (0322)- 64-69-41 e-mail: невідомий
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Постанови ВС № 149681 від 29.04.2010р. по справі про адміністративне правопорушення (в порядку адміністративного судочинства) Цей адміністративний позов підлягає розгляду у судах на підставі ч.3 ст. 288 Кодексу України про Адміністративні правопорушення (далі по тексту – КУпАП), яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. 28 квітня 2010 року о 02 год.10 хв, я ХХХХХХ Олександрович, рухачись на автомобілі ЗАЗ - ДЕО, державний номерний знак ВК ХХХХХ АК по трасі Київ – Чоп, був зупинений у с.Суходоли, Бродівського району, Львівської області Інспектором ДПС Буського взводу БДПС ДАІ при ГУМВС України у Львівській області молодшим сержантом Кочмар Іваном Григоровичом ( надалі - інспектор) , який заявив, що я порушив швидкісний режим в населеному пункті. Хочу зазначити, що я рухався в середині колони автомобілів. Інспектор не врахувавши мої пояснення склав щодо мене протокол про адміністративне правопорушення серія ВС 202036, де зазначив, що я ніби то порушив п 12.1 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч.1 ст 122 КУпАП. Свою незгоду даними звинуваченнями я записав в графі « Пояснення особи», а також вписав свідка, який знаходився в моєму автомобілі- ХХХХХХХХ Яковича, який проживає у м.Дубно, Рівненської області, . Після моїх пояснень інспектор зробив ще якісь записи у протоколі, дав мені копію. ( Як видно із протоколу, інспектор вписав ще одного свідка (ймовірно іншого інспектора з яким ніс чергування, оскільки інших осіб в той час поруч не було), а також вписав ще одне правопорушення- відсутність страхового полісу, що абсолютно не відповідає дійсності, оскільки він у мене був у наявності. На моє прохання дати копію постанови інспектор запропонував підписати якийсь папірець (Як видно з запису у протоколі це «Повідомлення про запрошення до підрозділу»), від чого я відмовився. Після цього інспектор повернув документи і я продовжив рух. 14 травня 2010 року, я отримав лист із винесеною щодо мене постановою в справі про адміністративне правопорушення серія ВС № 149681, де вказано, що Інспектор ДПС Буського взводу БДПС ДАІ при ГУМВС України у Львівській області молодший сержант Кочмар Іван Григорович, розглянувши справу у м.Бучач Львівської області, без моєї присутності, постановив притягнути мене до адміністративної відповідальності, і стягнути штраф в сумі 425 грн. Дану постанову вважаю незаконною та необґрунтованою з наступних підстав: 1. Жодних доказів, які підтверджують мою провину надано не було; 2. Рухаючись в середині потоку автомобілів, я не міг мати швидкість більшу, ніж автомобілі що рухались попереду, тому швидкості руху у населеному пункті я не порушував. 3. Інспектор незаконно вписав у протокол правопорушення після дачі мною пояснень, не повідомивши мене про правопорушення. ( Розмови про Поліс обов’язкового страхування взагалі не велося, оскільки мені інкримінували перевищення швидкості в населеному пункті). Про начеб то відсутність у мене полісу обов’язкового страхування я дізнався тільки 14 травня 2010 року із отриманої Постанови. Тих доповнень, які зробив інспектор, у той час я не читав, а копія протоколу знаходилась в моєму автомобілі до отримання мною листа з постановою справі. Поліс обов’язкового страхування у мене є, і був наявним 28 квітня 2010 року! (копія додається). 4. Всупереч ч.1 ст.276 КУпАП «Справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення», інспектор незаконно назначив місцем розгляду справи м.Буськ, вул..Львівська, 75, що знаходиться за 113 км від місця мого проживання. КУпАП передбачає можливість розгляду справи за місцем проживання правопорушника, або за місцем реєстрації транспортного засобу, але аж ніяк не за місцем роботи інспектора. 5. Всупереч ст. 268 КУпАП « Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності», дана справа була розглянута без мене, і я вважаю що мене було неналежно повідомлено про незаконну зміну місця і часу розгляду справи. 6. Постанова надіслана 12.05.2010 (Згідно штампа на конверті), на тринадцятий день після її винесення, всупереч частини 1 статті 285 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює триденний термін для її надсилання. ( копія конверта додається) 7. Крім того, при складанні протоколу мене не було ознайомлено з моїми правами та обов’язками, як того вимагає стаття 268 КУпАП, та п.2.1 «Інструкціі з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху» затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України від 22 жовтня 2003 р. N 1217, про що мною було зроблено запис у протоколі. Згідно ст..280 КУпАП «Орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи» Вважаю що інспектор в порушення вимог законодавства України свідомо неправомірно притягнув мене до адміністративної відповідальності. Постанова не встановлює наявність адміністративного правопорушення та мою винність в його вчиненні. З даною Постановою не згоден, вважаю що ПДР України не порушував, Постанова про адміністративне правопорушення серія ВС № 149681 від 29 квітня 2010 року є незаконна, не відображає дійсних обставин справи, складена за відсутності належних доказів та з грубим порушенням Законодавства України. На підставі викладеного, керуючись ст.. 251, 268, 276, 285, 287, 288, 289 КУпАП та ст.. 6, 18, 104, 105, 106 КАС України ПРОШУ:
1. Взяти позов до провадження та звільнити мене ХХХХХХХ Ігора Олександровича від сплати судового збору у відповідності до статті 288 КУпАП. 2. Викликати свідка - ХХХХХХХ Олександра Яковича, 1959 р.н., який проживає у Рівненській області, м.Дубно, ХХХХХ, для підтвердження правдивості моїх слів. 3. Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення серії ВС № 149681 – визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене – закрити за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
ДОДАТКИ: 1. Копія Постанови ВС № 149681 в справі про адміністративне правопорушення від 29,04,2010 2. Копія Протоколу про адміністративне правопорушення ВС № 202036 від 28.04.2010р. 3. Копія конверта 4. Копія Поліса обов’язкового страхування.
__________________ 2010 року Підпис _______________________________
|