Можна спробувати подати щось таке, але це не 100 % а як пощастить.
Львівський окружний адміністративний суд 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2
ПОЗИВАЧ:ПІБ
ВІДПОВІДАЧ: Залізничний відділ державної виконавчої служби Львівського міського управління юстиції 79058 м. Львів пр.. Чорновола 39.
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
18.12.2010 року мною було одержано попередження – повістку, де було зазначено наступне: «В Державній виконавчій службі у Залізничному районі на виконанні знаходиться рішення суду про стягнення з Вас боргу. Оскільки боржник на неодноразові виклики державного виконавця не зявився, законні вимоги державного виконавця не виконав, повідомляю боржника: що Вам, особі яка добровільно не виконала рішення суду повторно надається термін для негайного і повного виконання рішення суду, а зявитися до державного виконавця з 10.00 до 11.00 год. 17.12.2010 року. Відповідно до ст.25 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець у 3-денний строк з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження. У постанові державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, передбачених цим Законом Копія постанови про відкриття виконавчого провадження не пізніше наступного робочого дня надсилається стягувану та боржникові. Відповідно до вимог ст.31 ЗУ «Про виконавче провадження» копії постанов про відкриття виконавчого провадження надсилаються державним виконавцем сторонам рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження як вбачається з обставин і відповідно до чинного законодавства мала бути надіслана мені не пізніше 9.11.2011 р. Проте копію я отримав лише 18 квітня 2012 р. за заявою в ДВС. Постанова про відкриття виконавчого провадження може бути оскаржена сторонами у десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом. Таким чином не надіславши мені постанову про відкриття виконавчого провадження державний виконавець позбавив мене мого передбаченого Законом права оскаржити її. Тоді як відповідно до ст. 6 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб Відповідно ст. 25 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо цей документ відповідає вимогам, передбаченим цим Законом. Ст. 18 ЗУ «Про виконавче провадження» закріплені вимоги до виконавчого документа, зокрема повне ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові за наявності) для фізичних осіб стягувача і боржника. Проте в мотивувальній/ резолютивній частині Постанови Серії № від зазначено неправильні дані боржника. Також в ч. 4 ст.18 ЗУ «Про виконавче провадження» зазначено, що законом можуть бути встановлені також інші додаткові вимоги до виконавчих документів. Для постанови в справі про адміністративне правопорушення такі вимоги передбачені ст. 276 КУпАП - «справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення», формулювання даної статті не передбачає можливості розгляду справи на місці вчинення правопорушення (вулиці) безпосередньо після складення протоколу про адміністративне правопорушення, оскільки позбавляє особу що притягається до адміністративної відповідальності можливості скористатися своїми правами, передбаченими ст. 268 КУпАП, зокрема «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання, при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження» Відповідно до п. 6 ч 1 ст. 26 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець повинен був відмовитись від відкриття виконавчого провадження у зв’язку з невідповідністю виконавчого документа вимогам, передбаченим статтею 18 цього Закону. На підставі всього вищезазначеного та керуючись ст. 2, 6, 7, 17, 18, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України; ст. 6, 18, 25, 26, 31, 82 Закону України «Про виконавче провадження».
ПРОШУ:
1. Скасувати Постанову про відкриття виконавчого провадження № від …. 2. Зобов'язати відповідача відмовити у прийнятті до виконання ї Постанови Постанови про адміністративне правопорушення
Додаток: 1. Копія адміністративного позову 2. Копія Постанови про відкриття виконавчого провадження від 3. Копія Постанови про адміністративне правопорушення серії № від ; 4. Копія Попередження – повістки ДВС 5. Копія заяви про отримання копії Постанови про відкриття виконавчого провадження від 6. Квитанція про сплату судового збору.
Дата Підпис
_________________ Незнання закону не звільняє від відповідальності. А ось знання - нерідко звільняє
|