А мне с моей ситуацией как быть? снизу чуть переделал твой готовый экземпляр.
А ситуация следующая. Был штраф 12.04.12 на 255 грн, был суд и 11.05.12 вынес решение в пользу ГАИ.
11.06.12 я сам по своей инициативе пошел в ГИС узнать есть ли за мной штраф (меня в стране не было когда суд принял решение в пользу гаи) и узнав что есть штраф - решил прийти на след день с квитанцией.
И вот на следующий день 12.06.12 пошел я в ГИС снова с квитанцией (платил 255грн 12.06.12 - то-есть в тот-же день когда шел в ГИС). ГИС меня не уведомляли - ни заказного письма, ни письма с уведомлением я не видел и нету таковых на мое имя (я на почте был и спрашивал).
Сперва в ГИС пришел - говорю - раз на мне штраф у вас значит вы открыли исполнительноее производство - выдайте мне копии. Выдали.
И Когда я давал квитанцию (копию квитанции на 255 грн) - отказались ее принимать. В итоге пошел домой, благодаря памятке водителю - переделал иск на суть *прошу приняти копию квитанции об уплате штрафа ГАИ, Додатки - копия квитанции и копия заявы* - приняли, и на моей копии розпись, ПРИНЯЛИ, дата и ФИО того кто принял.
Так как с всего диалога что всумме длился очень долго - понял что на словах не разойдемся т.к. они считают себя правыми т.к. им с гаи пришла бумажка стянуть с меня 510 грн что они и обязаны сделать по закону.
Так-же вместе с заявой о принятии от меня квитанции - подал заяву об ознакомлении меня с материалами выкон.провадження и просьбой выдать копии (на моей копии заявы так-же розпись и тд что приняли).
Насколько я понимаю с постановлении об открытии исполнительного провадження , исходя с п.5 (что есть 10 дней на обжалование этой постановы ГИС)- несмотря на то что у меня есть и копия постановы, и копия того что я дал им квитанцию (и у меня оригинал) - если не оспорить в суде - буду обязан по меньшей мере 510 заплатить + потом, в случае неуплаты - розыск, арест, штрафлощадка, беготня, время-нервы (с слов начальника ГИС который и выписывал мне постанову).
На постанове вверху ДАТА 07.06.2012 - я не получая письменного уведомления получил копию в ГИС вчера 12.06.12 - о чем и сделал запись на их копии *ОТРИМАВ 12.06.12 - ФИО + подпись*
У меня сроки получаются с 12го числа (когда копию получил) или с момента когда они постанову открыли (07.06.12)? Если от 07.06.12 - то заяву в суд я могу подать 13-14-15го? В судах в любой рабочий день подать заяву можно или есть что-то типа *приемные дни*?
4. Дві копії супроводжувального листа ДАЇ - у меня его пока-что нету, заятра как проснусь - пойду в ГИС попрошу чтоб выдали копию.
Заява выглядит следующим образом. (чуть переделал уже готовую от Максима, посмотрите правильно ли переделал, может есть где ошибки - подскажите где)
Жду ваших замечаний по заяве, советов и т.д.

Сообщение, не относящиеся к теме
До Чернівецького окружного
адміністративного суду
58032, м.Чернівці, вул.Головна 246
Позивач: ******* Михайло Вікторович
60500, м.Герца, вул.*************
тел.. 050-66***33
Відповідач : Герцаївський відділ державної
виконавчої служби Герцаївського районного
управління юстиції
60500, м. Герца, вул.Шекули 4-а
тел. (03740) 2-18-41
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання дій протиправними та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження
12.04. 2012 року інспектор ДПС ВДАІ м. Герца ГаврилюкАндрій Георгійович виніс постанову про стягнення з ******* Михайла Вікторовича на користь держави 255 гривень.
У провадженні державного виконавця Герцаївського районного відділу ДВС Сіротян Г.С. знаходиться виконавчий лист про стягнення на користь держави 510 грн. (вказую не Х2 )
При проведенні виконавчих дій державний виконавець неправомірно у постанові про виконавче провадження вказав подвійну суму штрафу яка підлягає стягненню, а саме 510 гривень. Так, у резолютивній частині постанови в справі про адміністративне правопорушення дійсно зазначено, що на підставі ч.2 ст.308 КУпАП а разі несплати мною штрафу протягом штрафу протягом 15 днів з метою примусового виконання цієї постанови органами державної виконавчої служби потрібно стягнути подвійний розмір штрафу.
Але зазначений штраф , у розмірі 255 грн. був сплачений мною 12.06.2012 р. про що державний виконавець Герцаївського районного відділу ДВС Сіротян Г. С. був повідомлений , та йому була пред’явлена квитанція про сплату № 057037921 від 12.06.2012 року.
Зазначену дії державного виконавця вважаю неправомірними з наступних підстав.
Повістку державного виконавця я не отримував, а якщо і була така, то вона була вручена з порушенням ч.3.ст.33 Кодексу Адміністративного судочинства.
Так в ст.18 Закону України “Про виконавче провадження ” чітко зазначені вимоги до виконавчого документа, а в ст. 25 вищезазначеного закону порядок прийняття виконавчого документа до виконання. Вважаю, що даний виконавчий документ не відповідає вимогам та порядку виконання , які ставляться до виконавчих документів, оскільки в резолютивній частині постанови в справі про адміністративне правопорушення СЕ1№006547 вказано крім безпосередньої суми штрафу ще й вказівка державному виконавця про порядок виконання постанови. В ст.25 Закону України ”Про виконавче провадження” чітко описаний порядок прийняття виконавчого документа до виконання .
Так, в частині 2 статті 308 КУпАП вказано: «У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу». Частина 1 цієї ж статті 308 передбачає, що у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП (15 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу), постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. Отже, очевидно, що в ч. 2 ст. 308 КУпАП йде мова про примусове виконання саме органами державної виконавчої служби.
Тобто лише в порядку примусового виконання постанови про накладення штрафу органами державної виконавчої служби може бути стягнутий подвійний розмір штрафу, передбачений ч. 3 ст. 308 КУпАП. Діяльність органів державної виконавчої служби регулюється виключно Законом України «Про виконавче провадження».
Статтею 32 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що заходами примусового виконання рішень є:
а) звернення стягнення на кошти та інше майно боржника,
б) звернення стягнення на заробітну плату (заробіток), доходи, пенсію, стипендію боржника.
Державний виконавець Сіротян Г.С. не мав права виносити постанову про відкриття виконавчого провадження на суму боргу, що відповідає подвійному розміру штрафу, оскільки передбачити наперед, що виконавчий документ буде виконаний саме в примусовому порядку він не може. Для наявності факту примусового виконання постанови органи державної виконавчої служби повинні мати, наприклад,
а) акт арешту та опису Вашого майна, відповідні докази реалізації цього майна та докази зарахування коштів від такої реалізації Вашого майна в рахунок штрафу за адмінправопорушення,
б) докази стягнення грошових коштів із заробітної плати чи іншого доходу, як це визначено главою 4 «Загальний порядок звернення стягнення на майно боржника» та главою 6 «Звернення стягнення на заробітну, пенсію, стипендію та інші доходи боржника» Закону України «Про виконавче провадження».
Таких доказів державний виконавець та його керівник не мають.
Крім того, хочу звернути Вашу увагу на те, що у ч.2 ст. 308 КУпАП, на яку згадує інспектор ДПС ВДАІ м. Герца Гаврилюк Андрій Георгійович при винесенні постанови написане наступне: “У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:
подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу.
Але порядок примусового виконання постанови регулює Закон України “Про виконавче провадження ”, в якому не передбачені зазначені дії державного виконавця.
Також в абз 2 ст.19 Конституції України написане наступне :
“Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.”
В ч.1 ст.6 ЗУ “Про виконавче провадження ” вказано, що:
Державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб.
На підставі викладеного, відповідно до вимог статті 308 КУпАП, ст.ст. 32, 82 глав 4, 6 Закону України «Про виконавче провадження», ст.ст. 104-106, 181 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 307, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення,
прошу:
1. Визнати дії державного виконавця державної виконавчої служби Герцаївського району управління юстиції Сіротян Г. С. , які виявилися у винесенні постанови про відкриття виконавчого провадження неправомірними, та скасувати виконавче провадження ВП № 32995035
2. Зобов’язати Відділ Державної виконавчої служби Герцаївського районного управління юстиції скасувати неправомірну постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 32995035 від 07.06.2012 року
3. Стягнути з відділу державної виконавчої служби Герцаївського районного управління юстиції на мою користь судові витрати.
Додатки:
1. Копія мого паспорта
2.Дві копії постанови.
3. Дві копії виконавчого листа.
4. Дві копії супроводжувального листа ДАЇ
5. Дві копії квитанції про сплату штрафу
6. Копія квитанцію про сплату судового збору.
7. Дві копії скарги
15.06.2012р. ____________ --------------------------