Текущее время: 28 июл 2025, 02:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 15 дек 2011, 12:55 
Постоялец

Vovka28 писал(а):
Мое мнение чтоб не получить отмазки от прокуратуры нужно подготовить инфозапросы а потом на их ответов все сложить в кучу и отправить

Вот текст запроса:
Сообщение, не относящиеся к теме
Відповідно до ІНСТРУКЦІЇ «Про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», затвердженої Наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров'я України N400/666 від 09.09.2009 «Огляд проводиться уповноваженою особою Державтоінспекції МВС на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів» (п.1.6). І лише «У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного уповноваженою особою Державтоінспекції МВС, огляд на стан сп'яніння проводиться в найближчому закладі охорони здоров'я, якому надано право на проведення такого огляду відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (п.1.7.).
Також, відповідно до ст.266 КпАП «Огляд водія на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, проводиться з використанням спеціальних технічних засобів працівником міліції у присутності двох свідків. У разі незгоди водія на проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння…. або в разі незгоди з його результатами огляд проводиться в закладах охорони здоров'я.»
Ця ж стаття КпАП вказує, «Особи, які керують транспортними засобами, … і щодо яких є підстави вважати, що вони перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння …., підлягають відстороненню від керування цими транспортними засобами»
Також, відповідно до п.3 Постанови КМУ №1103 від 17.12.2008 р. Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду, на МВС покладалось завдання у тримісячний строк забезпечити підрозділи Державної автомобільної інспекції необхідною кількістю спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння.
Однак, на практиці не всі автомобілі ДПС укомплектовані належними приладами, які пройшли сертифікацію та допущені до використання в Україні.
Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпні відповіді на такі питання:
1. Чи виконано завдання покладене на МВС п.3 Постанови КМУ №1103 від 17.12.2008р., по забезпеченню підрозділів Державної автомобільної інспекції необхідною кількістю спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння.
2. Чи має право інспектор ДПС при відсутності належно сертифікованих спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння вимагати водія їхати відразу до найближчого закладу охорони здоров'я, якому надано право на проведення такого огляду. Якщо так, якими НПА це підтверджено?
3. Чи може інспектор не відсторонювати від керування ТЗ особу, щодо якої є підозра на перебування у стані алкогольного сп’яніння і пропонувати самостійно керувати ТЗ, щоб доїхати до найближчого закладу охорони здоров’я для проведення експертизи? Якщо так, якими НПА це підтверджено?
4. Які документи повинен скласти ІДПС, якщо він підозрює водія на перебування у стані алкогольного сп’яніння до того, як відсторонить від керування ТЗ та доставить до найближчого закладу охорони здоров’я. Аргументуйте відповіді відповідними посиланнями на НПА.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 дек 2011, 13:14 
Борец

Vitaliy_D, что то я не увидел, как инспектор разъяснял Ваши права. Это так же надо добавить к заявлению.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 дек 2011, 13:55 
Постоялец

Спасибо, добавлю. В протоколе я написал, что мне Не роз'яснено мої права

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2012, 13:16 
Постоялец

Чем закончилось?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой