Текущее время: 18 май 2025, 00:15

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 12:03 
Борец

Запит,яким ти вб"єш відразу всіх і ДАІ і Власника дороги:

Начальнику ..........ДАІ або УДАІ облаті,або й туди й туди
.......

ЗАПИТ

На ділянці дороги по вул.............організовано дорожній рух без забезпечення безпечних і комфортних умов для учасників руху, чим порушено правові та соціальні основи Закону України "Про дорожній рух", а також п. 3.1.7 ДСТУ 3587-97.

Згідно ст.14 Закону України «Про дорожній рух» учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху та отримання інформації про умови дорожнього руху.

Згідно ст. 52-1 Закону України «Про дорожній рух» забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль за додержанням законів, правил і нормативів у цій сфері покладено на Державтоінспекцію Міністерства внутрішніх справ України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 Конституції Україні, ст.1, 15, Закону України «Про звернення громадян» ст. 2, 5, 20, Закону України "Про інформацію", ст. 3, 4, Закону України "Про доступ до публічної інформації",

ПРОШУ:

надати письмову відповідь,

1. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України власника дороги за порушення в сфері безпеки дорожнього руху?

2. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України посадових осіб Державтоінспекції МВС України за неналежний контроль за забезпеченням безпеки дорожнього руху?

Додаток: фотографії зазначених дорожніх знаків на двох аркушах.

П.І.Б Дата

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 12:13 
Борец

Зразок скарги до гаєвні:

Начальнику відділу ДАІ міста ....
Адреса: .........

СКАРГА

Повідомляю Вас, що за адресою: вул.... міста .........., утворилися численні вибоїни дорожнього покриття глибиною до .. см, що суперечить вимогам ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану», що призводить до ушкодження ходової частини автомобілів, які прямують цією вулицею, та може викликати виникнення дорожньо-транспортної пригоди.
Також хочу звернути Вашу увагу на те, що численні порушення дорожнього покриття можна побачити і на інших вулицях міста ....., при чому ремонт цих ям та вибоїн проводиться з порушеннями технологій ремонту, і це можна легко побачити на громадському інтернет-порталі контролю за якістю доріг України «4road.net» за адресою в Інтернеті http://4road.net.
Згідно п. 12 ст. 10 "Закону про міліцію" на органи внутрішніх справ покладений обов'язок контролю над утриманням в належному технічному стані і чистоті доріг, а у статті 3 закону "Про дорожній рух" забезпечення безпеки дорожнього руху покладене на Державну автомобільну інспекцію
Відповідно до п.10 «Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. N 198, контроль за дотриманням правил ремонту і утримання автомобільних доріг та вулиць здійснюється власниками дорожніх об'єктів або уповноваженими ними органами та Державтоінспекцією.
Оскільки відповідно до ст. 140 КУпАП за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху встановлено адміністративну відповідальність,керуючись ст. 222 КУпАП, ПРОШУ:

1. встановити посадову особу, відповідальну за утримання вказаної ділянки дороги;
2. відкрити провадження по справі про адміністративне правопорушення за статтею 140 КУпАП;
3. визнати мене потерпілим, відповідно до ст. 256 КпАП вказати в протоколі дані про мене та вручити мені копію протоколу;
4. притягти винних у скоєнні правопорушення до відповідальності;
5. після розгляду справи видати розпорядження власнику дорожнього об’єкту про усунення вказаних пошкоджень дорожнього покриття;
6. про результати розгляду скарги повідомити мене за вище вказаною адресою .

Додатки:

Фотографії пошкодженої ділянки дороги - 3 примірника.
Схема розташування вибоїн – 1примірник.

Дата підпис

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 12:17 
Борец

якщо гайці будуть довго морозиться на запит,можна написати так:

Начальнику відділу ДАІ міста ...

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

У відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації» звертаюсь до Вас з проханням у п’ятиденний термін надати мені наступну інформацію:
1) Чи були видані необхідні приписи на усунення недоліків дорожнього покриття, а саме вибоїни, розташованої за адресою: м......(фотографія додається), які суперечать вимогам ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану», що призводить до ушкодження ходової частини автомобілів, які прямують цією вулицею, та може викликати виникнення дорожньо-транспортної пригоди?
Якщо такий припис видан, прошу Вас надати копію цього припису.
2) Якщо такий припис досі не виданий, прошу Вас надати інформацію, чи буде він видан Вами щодо вибоїни, розташованої за вищевказаною адресою, на адресу уповноважених комунальних та іншіх органів та служб, оскільки відповідно до п.10 «Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. N 198, контроль за дотриманням правил ремонту і утримання автомобільних доріг та вулиць здійснюється власниками дорожніх об'єктів або уповноваженими ними органами та Державтоінспекцією.
Відповідь на ций інформаційний запит прошу надіслати на мою адресу в м........., вказану вище.

Примітка:
У випадку затримки відповіді або порушення п’ятиденного терміну, про це буде негайно повідомлено міську прокуратуру, відділ по боротьбі з корупцією та секритаріат Президента України.

26.09.2011 р. /ПІБ./

якщо й це не допоможе-далі до прокуратури

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 12:46 
Борец

Спасибо большое, aktivist, но как подсказывает мне мой опыт, гайцы никога не привлекут "своих" к админ ответсвенности. Лично мне хватит того, что яму заделают, и привлекут по ст 140. собственника дороги.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 12:56 
Борец

Dolgovnet писал(а):
Спасибо большое, aktivist, но как подсказывает мне мой опыт, гайцы никога не привлекут "своих" к админ ответсвенности. Лично мне хватит того, что яму заделают, и привлекут по ст 140. собственника дороги.

Dolgovnet,так хіба ж в цьому справа,звичайно що гаї своїх не опустять,але як для мене так головне сам процес :D
от дивись:
тобі повинні бути надані комфортні умови для руху і ти всім дармоїдам починаючи від А до Я платиш податки,а результату від цього -нуль,ну так треба ж щоб хоч хтось якось компенсував твою моральну шкоду,нервові клітини то -не відновлюються,та ще й кошти тепер треба вкладати в ремонт ТЗ.
от і думай варто чи не варто запускать цю хвилю скарг,я особисто завжди так роблю,а якщо промовчати так і буде завжди як в тій приказці:

"а чому ти бідний-тому що дурний"
"а чому ти дурний-та тому що бідний"

якісь паралелі є,чи не так?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 13:16 
Борец

aktivist писал(а):
Dolgovnet писал(а):

Dolgovnet,так хіба ж в цьому справа,звичайно що гаї своїх не опустять,але як для мене так головне сам процес :D
от дивись:
тобі повинні бути надані комфортні умови для руху і ти всім дармоїдам починаючи від А до Я платиш податки,а результату від цього -нуль,ну так треба ж щоб хоч хтось якось компенсував твою моральну шкоду,нервові клітини то -не відновлюються,та ще й кошти тепер треба вкладати в ремонт ТЗ.
от і думай варто чи не варто запускать цю хвилю скарг,я особисто завжди так роблю,а якщо промовчати так і буде завжди як в тій приказці:

"а чому ти бідний-тому що дурний"
"а чому ти дурний-та тому що бідний"

якісь паралелі є,чи не так?

Согласен!:) я думаю волну жалоб можно и нужно запустить. Причем не только по ямам, но и по другим вопросам. При встрече нужно поднять этот вопрос среди активистов ДК Запорожья. Потому как 20 чел. лучше чем один)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2011, 14:15 
Борец

Dolgovnet писал(а):
Согласен!:) я думаю волну жалоб можно и нужно запустить. Причем не только по ямам, но и по другим вопросам. При встрече нужно поднять этот вопрос среди активистов ДК Запорожья. Потому как 20 чел. лучше чем один)

в мене є чимало напрацювань з цього приводу,знаки,світлофори,розмітка та інше по ДСТУ,я зараз дуже щільно займаюсь цими питаннями в своєму місті.
найближчим часом почну викладать інфу на форумі щоб інші діяли вже в напрацьованому правовому руслі.
якщо ще щось треба-маякуй друже ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2011, 15:10 
Прохожий

дело было ночью, после того как я попал в люк, услышал что колесо начало спускать, первая мысль, надо из люка выбираться, попал туда передним колесом, быренько включил заднюю передачу и вылез из люка, в ГАИ не звонил, думал что за дворовые территории они не несут ответственности.
Есть запись с видеорегистратора

Момент попадания

Фиксация открытого люка

Колесо пропорото, хотелось бы наказать тех кто отвечает за данную территорию, а так же компенсацию материального и морального ущерба.
Этот райончик где я люк поймал, славитцо своими наркоманами и ханыгами, при этом наркоманские точки в этом райончике контролируют мусора, почему я должен страдать из-за очередного наркомана который люк украл и отнес на точку по приему метала, которую так же мусора контролируют.
Если кто умеет, помогите правильно составить заявления, конечно если реально доказать и поиметь ответственных.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт 2011, 01:31 
Прохожий

поделюсь - отдельно указываем компенсация за гсм и прочее. А по существу вопроса можно что-то сказать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 12:51 
Постоялец

лучше писать сразу инфо запрос по яме чем писать скаргу, намного быстрее получиться 5 дней против 30.

в конце лета писал скаргу по ямам сделали только через месяца полтора пока туда сюда время в общем много прошло.
щас отправил 4 инфо запроса сразу по 4 местам. посмотрим какой будет результат

по первому случаю пришла отписка что типа все сделано и все хорошо, в итоге месяца результата никакого, по после письма в прокуратуру вопрос чудом решился

на сколько знаю я, то гаи не отвечает за междворовые проезди по этим ямам надо в жэк писать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 14:55 
Борец

Ромаша писал(а):
на сколько знаю я, то гаи не отвечает за междворовые проезди по этим ямам надо в жэк писать

Даї відповідає за дотримання норм та стандартів в сфері дорожнього руху,власником тої ділянки може бути Жек,або інше.
Тобто Даї ,має видати припис власнику ,на усунення недоліків.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 14:57 
Постоялец

то есть можно самому не искать власника дороги, а сразу по дворовым ямам отправлять в гаи запросы?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 14:59 
Борец

Ромаша писал(а):
то есть можно самому не искать власника дороги, а сразу по дворовым ямам отправлять в гаи запросы?

звичайно,вони самі власника знають,і повинні реагувати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 15:03 
Постоялец

спасибо, а я думал запрос давать в гор совет кто отвечает и к кому обращаться )

а то по дорогам таким пишу запросы, есть уже успех, но хочу еще и по дворовым с десяток отправить ))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2011, 15:33 
Постоялец

должны то должны но как почитал они отписываются на то что это не их забота

"«Вашого листа Державтоінспекцією м.Одеси в межах компетенції розглянуто.

Згідно з додатком 7.1 ДБН 360-92 «Містобудування. Планування і забудова міських і сільськіх поселень» вул. Весняна відноситься до вулиці місцевого значення. Проїжджа частина має асфальтнобетонне покриття, загальноміський водовідвід відсутній. Під час проведення перевірки (станом на 05.03.2011) факти перевищення гранично допустимих пошкоджень дорожнього покриття, встановлених для даної категорії вулиці, напроти будинку № 31 підтвердились частково, факти руйнування проїжджої частини відображені у зверненні усунуті.

Діючими відомчими наказами Державтоінспекція виконує контрольні функції за дотриманням правил, норм та стандартів, які відносяться до забезпечення безпеки дорожнього руху у межах червоних ліній вулиць загальноміського користування.

Нормативно-розпорядчими документами регламентуючими діяльність Державтоінспекції, вручення копії адміністративного протоколу особам які не притягаються до адміністративної відповідальності, не передбачено.

З повагою,

Начальник ВДАІ м.Одеса В.В. Кузнєцов»"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа