До Окружного адміністративного суду Черкаської області м. ХХХХХХХХХХХ Вул. ХХХХХХХХХХ
Позивач: ХХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХ М. ХХХХХХХ., вул. ХХХХХХХ Буд. ХХХХХХХ, кв. ХХХХХХХ Тел: ХХХХХХХХХХ
Відповідач1: Відділ державної виконавчої служби Солом”янського районного управління юстиції у м. Києві Вул. ХХХХХХХХХ ХХХХ
Відповідач 2: УДАІ УМВС України в Черкаській області вул. Л.Українки, 21, м.Черкаси, 18000
АДМІНІСТРАТИВНА ПОЗОВНА ЗАЯВА (про визнання незаконним направлення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія СА № 356521 від 19.05.2011 р. на примусове виконання та скасуванню Постанови про відкриття виконавчого провадження серія: ВП № 27075567 від 08.06.2011)
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.24 Закону Ураiни про виконавче про-вадження: „Постанова про відкриття виконавчого провадження може бути оскаржена сторонами начальнику відповідного органу державної виконавчої служби або до відповідного суду у 10-денний строк”, яка прямо передбачає право особи оскаржити до адміністративного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і Державна виконавча служба та їх посадові особи. 11.09.2011 р. на мою адресу надійшов лист (в додатках) старшого державного виконавця М.В. Саламахіна з відділу державної виконавчої служби Тальнівського районного управління юстиції (надалі по тексту - ВДВС) з вимогою погасити якусь заборгованість в сумі 578 грн. до 19.07.2011 р. Також в листі повідомлялось, що відносно мене відкрито виконавче провадження, проте відсутнє будь-яке повідомлення на підставі якого виконавчого документу відкрито провадження та була відсутня копія Постанови про відкриття виконавчого провадження. Хоча відповідно до п. 5 ст. 25 ЗУ „Про виконавче провадження”, копії постанови про відкриття виконавчого провадження надсилаються не пізніше наступного робочого дня чтягувачу та боржникові. Замість того, щоб повідомити про суть справи, державний виконавець у своїй так званій „вимозі” лякає ще більшими штрафами та кримінальною відповідальністю. 12.09.2011 р. я звернувся до ВДВС з метою з”ясувати суть вимоги державного виконавця та отримав копію Постанови про відкриття виконавчого провадження (надалі по тексту – Постанова ВДВС) серія: ВП № 27075567 від 08.06.2011 р. (в додатках). Відповідно до вказаної постанови, головним державним виконавцем Нескомним С.І. відкрито виконавче провадження за постановою в справі про адміністративне правопорушення (надалі по тексту – Постанова ДАІ) серія СА № 356521 від 19.05.2011 р. (в додатках), виданий Державною автомобільною інспекцією по стягненню штрафу в сумі 510 грн. Дійсно, 19.05.2011 р. інспектором ДПС Тальнівського ВДАІ УДАІ УМВС України в Черкаській області ХХХХХХХ Х.Х. було складено протокол про адміністративне правопорушення та винесена вказана Постанова ДАІ. Проте, 20.05.2011 р. мною була подана Скарга (в додатках) на ім”я начальника ВДАІ Тальнівського району Петрова Є.В.. Скарга була зареєстрована в канцелярії Тальнівського ВДАІ УДАІ УМВС України в Черкаській області (надалі по тексту - ВДАІ) та факт реєстрації засвідчений підписом працівника Тальнівського ВДАІ Нітенська О.В.. Відповіді на скаргу я не отримав до сьогодняшнього дня. Відповідно до ст. 288 КУпАП, Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті чи міськрайонний суд. Відповідно до ст. 289 КУпАП, Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом 10 днів з дня винесення постанови. Я подав Скаргу на Постанову ДАІ наступного дня після винесення до Тальнівського ВДАІ, отже повністю виконав вимоги ст.ст. 288, 289 КУпАП. Відповідно до ст. 295 КУпАП, копія рішення по скарзі на постанову по справі про адміністративне правопорушення протягом трьох днів надсилається особі, щодо якої її винесено. Відповідно до ст. 299 КУпАП, при оскарженні або опротестуванні постанови про накладення адміністративного стягнення постанова підлягає виконанню після залишення скарги, або протесту без задоволення. Ніяких рішень по моїй скарзі я не отримав до цієї пори, ніяких повідомлень про розгляд скарги я також не отримував. Отже, моя скарга до цієї пори не розглянута та рішення по ній не прийнято. Відповідно до ст. 307 КУпАП: „Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п”ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови – не пізніш як через п”ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.” Та відповідно до ст. 308 КУпАП: „У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.” Таким чином, КУпАП чітко визначає, що Постанова про адміністративне правопорушення направляється на примусове виконання до ДВС, якщо штраф не був сплачений порушником у п”ятнадцятиденний термін з дня повідомлення йому про залишення скарги без задоволення. Таким чином, на момент відправлення Постанови ВДАІ до ВДВС для примусового виконання, не тільки не сплинув п”ятнадцятиденний термін визначений ч.1 ст. 307 КУпАП, а фактично і не починався і тому в ВДАІ, відповідно до ст. 308 КУпАП, не було законних підстав надсилати Постанову ВДАІ до ВДВС для примусового виконання, а в державного виконавця не було підстав відкривати виконавче провадження стосовно мене. На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.288, 289, 295, 299, 307, 308 КУпАП, ПРОШУ: 1. Визнати незаконним направлення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія СА № 356521 від 19.05.2011 р. на примусове виконання до відділу державної виконавчої служби. 2. Постанову ВДВС серія: ВП № 27075567 від 08.06.2011 про відкриття виконавчого провадження скасувати. 3. Виконавче провадження щодо мене закрити. ДОДАТКИ: 1. Копія вимоги ВДВС 2. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження 3. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення 4. Копія скарги на постанову в справі про адміністративне правопорушення 5. Квитанція про сплату судового сбору. Дата ПІДПИС ПІБ
_________________ Тебе не забуде Вкраїна коли, Шахтарю з Донбасу, Ти візьмеш у руки сталеве кайло І вб’єш підараса. Нема в нас святішої більше мети Чи іншого спасу! У бога прощення піди попроси І вбий підараса. (с) Юрій Винничук
|