FRESH63 писал(а):
Итак, юзаем ЗУ "Об оперативно-розыскной деятельности", в котором чётко сказано кто имеет право на такие действия,
Читаем этот закон
Стаття 1. Завдання оперативно-розшукової діяльності
Завданням оперативно-розшукової діяльності є пошук і фіксація фактичних даних про протиправні діяння окремих осіб та груп, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України ( 2341-14 ), розвідувально-підривну діяльність спеціальних служб іноземних держав та організацій з метою припинення правопорушень та в інтересах кримінального судочинства, а також отримання інформації в інтересах безпеки громадян, суспільства і держави.
{ Стаття 1 із змінами, внесеними згідно із Законами N 1381-XIV ( 1381-14 ) від 13.01.2000, N 2246-III ( 2246-14 ) від 18.01.2001 }
Стаття 2. Поняття оперативно-розшукової діяльності
Оперативно-розшукова діяльність - це система гласних і негласних пошукових, розвідувальних та контррозвідувальних заходів, що здійснюються із застосуванням оперативних та оперативно-технічних засобів.
Как по мне ,
FRESH63 писал(а):
с другими органами МВД которым законодательно разрешено это делать, т.е. разыскивать.
то это "разыскивать" не с нашей темы.
Тут я ГАИ поддерживаю , что они должны выявлять и задерживать. Но не использовать это как отмазку.
Когда меня остановили и я вижу, что тормозят всех подряд и нужно им предъявить все документы ( то есть инспектор ищет повод придраться) сразу пишется жалоба.
Через неделю остановил инспектор с таким-же обоснованием( типа похожий авто в розыске)
Но я был один на массиве (23 часа, зима -15) Я понимаю ,что это такая отговорка у гор. ГАИ. Но показал инспектору только регистрационный он для приличия сверил с гос.номер и у меня особых претензий к нему нет.