ВОТ КАК ВЫГЛЯДЕЛ ПОЗЫВ
До: Орджоникидзевский районный суд г. Запорожья ул. Победы, 51, г. Запорожье, 69035 Телефон(ы): (0612) 33-22-82, 34-31-10
Позивач: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Відповідач 1: УДАI ГУМВС України в м.Запоріжжі 69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 96 Тел.: +38 (0612) 340415 Інші засоби зв’язку невідомі
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення від xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
13.06.2010 р 18-00 я, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx рухався, з сім єю, на авто Шеврове XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX по дорозі від с. Кирилівка до м. Мелітополь. Був зупинеенен Інспектором Якімівського ВДАІ Сулейманов Андер Киритович (Прізвище у протоколі нерозбірливо) . Даний факт є грубим порушенням п.11.17 Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої Наказом МВС України від 26.02.2009 №77 (Далі «Інструкція №77» Нагрудний знак він відмовився дати переписати. Інспектор сказав що я ніби то порушив знак 3.25 (обгон заборонено). Я відповів що порушить його не зміг так як не здійснював обгон бо їду з дітьми, та рухався в потоці машин,. Інспектор помилково зупинив мене бо в потоці їхало багато машин. На прохання представити фото чи відео фіксацію, яка допомогла би розібратися в питанні помилковості інспектора, він відповів що йому достатньо його очей для написання протоколу, - «А ви виправдовуйтесь як завгодно».(цитата). Відсутні докази скоєння порушення – матеріали фото чи відео фіксації або покази свідків на підтвердження мого нібито порушення. Це є грубим порушенням вимог п. 1.6. розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009 Протокол був состав лен на дорозі №АРXXXXXXXXX 13.06.2010р. . У машині зі мною їхали свідки: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX які могли довести показами про непричетність до скоєння правопорушення, але в протоколі графі «свідки» інспектор сказав написати «нема», бо там пишуться його свідки, а не мої, а йому свідки непотрібні. Про наявність своїх свідків я зазначив в протоколі але до уваги інспектором це не було взято. Прохання інспектора підписати мною протокол було виконано з поміткою «не згоден», але при читанні протоколу, позначив що інспектор мене не ознайомив з правами та обов’язками чим порушив ст..63 Конституції України та 268 ст КУпАП. На що інспектор відповів що «всіх знайомить з законами у нього нема часу, бо треба працювати». На прохання мене представити мені юридичну допомогу інспектор засміявся. Тоді я написав клопотання про перенос розгляду справи по місту проживання ,що й означив в протоколі. До протоколу я додав пояснення що до не скоєння мною правопорушення та клопотанням перенести справу до міста мого проживання для одержання юридичної допомоги, та урахування в розгляді справи свідків. У протоколі інспектор позначив що розгляд справи відбувається на дорозі 13.06.2010р у18год10хв. Тобто через 5 хвилин після зупинки. (Але я розмовляв з інспектором, писав пояснення, та заповнював протокол?) Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, неправомірним, необґрунтованим, недоведеним На прохання до інспектора видати мені на руки «Постанову про адміністративне порушення» мені було відмовлено. Інспектор сказав що «я написав клопотання про перенос справи, то і получу постанову по місту проживання.», чим ввів мене в оману. На прохання зазначити це в протоколі інспектор пришов в ярость та кричав на мне що «як шо я не поїду то умнічать буду у тюрмі» чим перевищив владні повноваження та порушив ч.2 ст.256 КУпАП.Я поїхав не отримавши постанови. Через декілька днів я звернувся у ДАЇ м. Запоріжжя по вул. Перемоги 96 по справі. Мені, в усній формі сказали що протокола по базі нема в базі, і йтиме він з Якимівського ВУДАІ може тиждень, може місяць. Через місяць, звернувся по справі і одержав ту ж саму відповідь. Через два місяця я звернувся та інспектор мені сказав, що як що нема протоколу в базі то і постанови нема та щоб я забув про це та йшов собі. 19.08.2011 року від знайомого я дізнався що на мене є протокол та постанова про штраф, та за несплату штрафу її передали до виконавчої служби. 19.08.2011р я направив інформаційний запит до УДАЇ м. Запоріжжя вул. Перемоги 96 про наявність у мене штрафів та 31.08.2011 отримав відповідь(є штемпель на конверті) що маю заборгованість по постанові № АРXXXXXXXX від 13.06.2010р яка мені не передавалась ( нема мого підпису про отримання) та поштою мені не надсилалася (нема відмітки про інформацію о надсиланні у постанові) Тобто я не мав уявлення про те що з порушенням всіх Конституційних прав на мене була складена постанова та визначен штраф. УДАЇ м. Запоріжжя по вул. Перемоги 96, не приняло жодних зусиль що би довести до мене інформацію о постанові, та передала 13.09.2010 р. до виконавчої служби. У постанові №XXXXXXXXXта матеріалах справи відсутні відомості про майновий стан особи, що притягається до адміністративної відповідальності, як того вимагає ст. 33 КУпАП, п.2.14, ч.2 п.2.16 Інструкції №77.
У зв’язку з вишевикладеним
ПРОШУ: 1. Поновити термін оскарження постанови XXXXXXXXXXXXXXXXX і прийняти позовну заяву до провадження. 2. Відповідно до ч.5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита. 3. Визнати дії Інспектором Якімівського ВДАІ Сулейманов Андер Киритовича протиправними. 4. Постанову№ XXXXXXXXXXXXXXXXXXX по справі про адміністративне правопорушення від 13.06.2010 року., про накладення на мене –XXXXXXXXX. адміністративного стягнення по ч.1 ст.122 КУпАП в розмірі 255 (двохсот п’ятидесяти п’яти) гривень визнати протиправною та скасувати. 5. Провадження по адміністративній справі XXXXXXXXXXXXXXXXXXX – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення. 6. Наказати УДАI ГУМВС України в м. Запоріжжі відізвати постанову XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX з виконавчої служби про примусове стягнення. Та видалити відомості про штраф з бази даних УДАI ГУМВС України в м. Запоріжжі 69057, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 96
ДОДАТКИ: 1.Копія протоколу по адмінсправі XXXXXXXXXXXXXXXXX - 1 арк 2. Копія Постанови № XXXXXXXXXXXXXXXXXXX по справі про адміністративне правопорушення від 13.06.2010 року – 1 арк 3. Пояснення по адмінсправі 13.06.2010 XXXXXXXXXXXXXX – 1 арк 4. Копія конверта зі штемпелем дата відповіді на інфозапрос УДАI ГУМВС України в м.Запоріжжі - 1 арк. 5. Копія відповіді на інфозапрос о штрафах за 2008 -2011 р - 1арк 6. Копія паспорта з пропискою – 1 арк 7. копія регістрації транспортного засобу – 1 арк.
|