Вот накропал товарищу такой иск. Помогайте, поправляйте, добавляйте...
До: Деснянського районного суду м. Києва 02225, м. Київ, просп.. Маяковського, 5в
Позивач: ........
Відповідач: старшина міліції ...... інспектор дорожньо-патрульної служби УДАІ Деснянського р-ну м. Києва, 02217, Киев, ул. Драйзера, 2в, тел. 546-67-50
ПОЗОВНА ЗАЯВА (у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КУпАП. Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
„01”серпня 2011р. о 2 годині 20 хвилин я рухався на власному автомобілі ВАЗ 2109 д.н. ......... по вул. Братиславська та був зупинений інспектором ДПС УДАІ Деснянського р-ну м. Києва …... Під час зупинки інспектор підійшов до мого автомобіля та поцікавився станом мого здоров’я. Отримавши відповідь що в мене все гаразд від інспектора послідувала вимога передати для перевірки мої документи та страховий поліс. Отримавши всі необхідні документи відповідно п.2.1 ПДР інспектор почав оглядати мій автомобіль підсвічуючи його своїм жезлом та наказав вийти з машини і відкрити капот для звірки номерів вузлів та агрегатів. Не зважаючи на те що причину моєї зупинки була зацікавлення станом мого здоров’я а вимога відкрити капот жодним чином з цим не пов’язана а таким чином не мала правових підстав, вона була мною також виконана, про що я повідомив Відповідача. В продовж наступного часу інспектор зробив ще декілька кіл навколо мого автомобіля оглядаючи його та повідомив що він нібито вбачає ознаки переобладнання автомобіля, а саме зміни у гальмівній системі та зміні типу задніх світових приладів, про що він має скласти протокол та винести постанову відповідно до ч.1 ст. 121 КУпАП, а потім вилучити мій автомобіль на штрафмайданчик. На мої заперечення що до порушення процедури технічного огляду транспортного засобу відповідно до Наказу №534 та на неправомірності евакуації автомобіля на штраф майданчик Відповідач почав емоційно реагувати і кричати що він мене зараз «вдарить та заламає» та направить примусово до райвідділу а потім сам сяде за руль в мій автомобіль та вирушить на ньому до штрафмайданчику. Я відповів що забов’язаний викронувати лише всі законні вимоги інспектора, але ті дії яки він вчиняє що до мене є грубим порушенням законодавства і вони виходять за межі не тільки внутрішніх наказів та інструкцій УДАІ МВС але і законів України. Надалі для складання протоколу інспектор зупинив двох свідків та запропонував їм засвідчити факт переобладнання мого автомобіля, не зважаючи на те що пересічні громадяни не є фахівцями в області знання технічних вимог що до переобладнань транспортних засобів, не можуть надавати кваліфікованої офінки та засвідчувати таки твердження чи припущення . Тим самим відповідач лише продемонстрував своє незнання посадових інструкцій а і законів України. Відповідно до Наказу №534 «Порядок здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації» визначена процедура проведення працівниками Державтоінспекції перевірок технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації в період між державними технічними оглядами, які здійснюються у випадку наявних ознак, що свідчать про технічну несправність КТЗ або забруднення ним навколишнього середовища, відповідно до вимог абзацу першого пункту 21 статті 11 Закону України "Про міліцію", а саме п.3. За результатами перевірки складається Акт перевірки технічного стану колісного транспортного засобу (далі - Акт перевірки) за формою, наведеною у додатку до цього Порядку, копія якого надається водієві КТЗ. Відповідно розділу II п.6. У разі виявлення технічних несправностей складових частин КТЗ, перелічених у підпунктах a, c, d, e, g, h пункту 14 Акта перевірки, працівник ДАІ робить відповідну відмітку в пункті 16 Акта перевірки, а також складає протокол про адміністративне правопорушення. Відповідний Акт складається виключно працівником АТІ про що свідчить особистий підпис працівника АТІ, П.І.Б. та особистий штамп (Додаток до Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації). Зазначаю, що така перевірка не була проведена, відповідний Акт не складався а Протокол складений на припущеннях та відповідно ст.. 251 КУпАП не грунтується на доказах. Згідно статті 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами. Звертаю увагу суду, що таким чином Відповідач перевищив свої посадові обов’язки наділивши себе обов’язками працівника АТІ який не пройшов відповідної підготовки та не має на те відповідного допуску. Процедуру перевірки КТЗ та складання відповідного Акту він проігнорував чим вчинив службовий підлог при складанні Протоколу та винесені Постанови. Слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене та відповідача, яким винесено постанову про адміністративне правопорушення; 2. Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити.
Додатки: 1. Копія позовної заяви для відповідача; 2. Копії Протоколу та Постанови про адміністративне правопорушення на 2 (двух) аркушах.
_________________ ... такая вот картина маслом.
|