написал на исполнителя заявление в суд. Когда я пришел в суд, мне сказали, что исполнитель подал клопотання про перенесення справи, что бы ознакомиться с материалами дела. Через час он мне позвонил и сказал, что бы я к нему подъехал так как относительно меня было припиненно админ. провадження. Вот образец заявления. До Дзержинського районного суду м. Харкова 61051 пр. Перемоги 52-В
Позивач:
Відповідач: Старший держвний виконавець Дзержинсього відділу державної виконавчої служби Харківського міського Управління юстиції Свяченко Г.Г. М. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 6 під”їзд, каб. 581-А
АДМІНІСТРАТИВНА ПОЗОВНА ЗАЯВА (про визнання незаконною Постанови про відкриття виконавчого провадження № 574/25 від 15.03.2011)
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ч. 6 ст.25 Закону Ураiни „Про виконавче про-вадження”: „постанова про відкриття виконавчого провадження може бути оскаржена сторонами у десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.”. та ч.2 ст. 82 Закону Ураiни „Про виконавче провадження”: „Боржник має право оскаржувати рішення, дії або бездіяльність державного виконавця та інших посадових осіб державної виконавчої служби виключно в судовому порядку.” 16.06.2011 р. на мою адресу надійшов лист (в додатках) з Дзержинсього відділу державної виконавчої служби (надалі по тексту - ВДВС) з повідомленням, що відносно мене відкрито виконавче провадження та пропозицією з”явитись до ВДВС. 17.06.2011 р. я звернувся до ВДВС, написав заяву з проханням надати мені копію постанови про відкриття виконачого провадження, так як копія не була мені надіслана як того вимагає ч. 5 ст. 25 ЗУ „Про виконавче провадження”. 22.06.2011 р. я отримав копію постанови про відкриття виконавчого провадження № 574/25 від 15.03.2011 р. (в додатках) в якій йде мова, про стягнення з мене в примусовому порядку адмінштрафу в сумі 425 грн накладеного постановою ВДАІ № 287682 від 06.11.2010 р. Вказана постанова про адміністративне правопорушення відносно мене не виносилась, крім того, в постанові про відкриття виконавчого провадження вказана не моя адреса, тому я, вважая що виникло якесь непорозуміння, повторно звернувся до ВДВС з пропозицією скасувати відкрите відносно мене виконавче провадження, проте, замість постанови про закриття виконавчого провадження, 23.06.2011 р. я отримав постанову старшого державного виконавця Г.Г. Свяченко (надалі по тексту - відповідач) про виправлення помилок (в додатках) в постанові про відкриття виконавчого провадження, в якій йде мова про те, що під час перевірки було встановлено, що було допущено „описку” – невірно помилково вказаний невірний номер виконачого документу та дату його винесення, цією ж постановою відповідач змінює номер і дату виконавчого документу з „№287682 від 06.11.2010 р.” на „№037723 від 07.12.2010 р.”. Проте, відповідно до ч.3 ст. 83 ЗУ „Про виконавче провадження”: „Начальник відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, або державний виконавець з власної ініціативи чи за заявою сторони виконавчого провадження може виправити допущені у процесуальних документах, винесених у виконавчому провадженні державним виконавцем, граматичні чи арифметичні помилки, про що виноситься відповідна постанова.”, таким чином в процесуальних документах можуть бути виправлені виключно граматичні чи арифметичні помилки, якою безумовно не може бути невірний номер та дата виконачого документу, таким чином винесена відповідачем постанова про виправлення помилок є нікчемною. Проте це свідчить лише про систематичні порушення відповідачем своїх прямих обов”язків по складанню процесуальних документів та веденню виконавчого провадження. Повідомляю, що відносно мене дійсно винесена постанова ВДАІ № 037723 від 07.12.2010 р. про накладення адміністративного стягнення (в додатках). Проте, як вбачається з постанови ВДАІ, вона винесена 07.12.2010 р., постанова ВДВС про відкриття виконавчого провадження винесена 15.03.2011 р., тобто з дня винесення постанови ВДАІ до винесення постанови ВДВС минуло більше 3-х місяців. Відповідно до ч.1 ст. 303 КУпАП: „Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.”, також додатково ч.1 ст. 22 ЗУ „Про виконавче провадження” встановлюються строки пред”явлення виконавчих документів до виконання: „Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки: 1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;” Відповідно до ч.1 ст. 25 ЗУ „Про виконавче провадження”: „державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим цим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби.” Відповідно до ч.1 ст. 26 ЗУ „Про виконавче провадження”: „Державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження у разі: 1) пропуску встановленого строку пред'явлення документів до виконання;” Таким чином, відповідач зобов”язаний був відмовити у відкритті виконавчого провадження відносно мене в зв”язку з закінченням строку звернення виконавчого документу до виконання, тобто постанова про відкриття виконавчого провадження є незаконною. Постанова про відкриття виконавчого провадження № 574/25 від 15.03.2011 є незаконною та повинна бути скасована з таких підстав: 1) виконавчий документ звернутий до виконання з порушенням строків визначених у ч.1 ст. 303 КУпАП та ч.1 ст. 26 ЗУ „Про виконавче провадження”; 2) номер та дата виконавчого документа на підставі якого відкритого виконавче провадження не відповідає зазначеним у постанові про відкриття виконавчого провадження; 3) зазначена невірна адреса боржника, хоча у виконавчому документі зазначена вірна адреса; 4) постанова про відкриття виконавчого провадження не була мені надіслана відповідно до ч. 5 ст. 25 ЗУ „Про виконавче провадження”.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. Ст. 25-26 ЗУ „Про виконавче провадження”, ст.ст. 6, 9, 10, 17-19, 99, 104-106, 161, 162 КАСУ
ПРОШУ: 1. Поновити строк оскарження постанови про відкриття виконавчого провадження №574/25 від 15.03.2011 у зв'язку з тим що Адміністративна позовна заява була подана у Дзержинський районній суд міста. Харкова (копія додається), який ухвалив звернутися позивачеві до Харківського окружного адміністративного суду. 2. Скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження №574/25 від 15.03.2011 як незаконну; 3. Виконавче провадження відносно мене закрити.
ДОДАТКИ: 1. лист ВДВС 2. копія постанови про відкриття виконавчого провадження 3. копія постанови про виправлення помилок 4. копія постанови ВДАІ про накладення адміністративного стягнення 5. копія ухвали від 01.07.2001 року.
|