Текущее время: 11 май 2025, 00:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 144 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Развод на алкоголь
СообщениеДобавлено: 03 апр 2012, 10:16 
Борец

Nazarchik писал(а):
Vovka28 писал(а):
artobstrel писал(а):
Попали касатики. Выходит колымили они с 7-го по 12-е прикриваясь добрым именем министра.

ага! тут иск в суд и все кто-то попадет на штраф

завтра підготую позов, також буду готувати позов на інспектора що мене зупинив і розказував мені казки про операцію розшук :)

на инспектора жалобу для начала что остановил просто так вот пример

Предметом даної заяви є повідомлення про порушення чинного законодавства ДПС під час несення служби в м. Полтава.

Суть справи:

10.01.2012 року приблизно о 7:20 я керував автомобілем _____________ державний номер, рухався по Житомирскому шосе в направлені м Житомир, був зупинений на Житомирскому шосе 19( ПОСТ ДАІ) працівником міліції Інспектором «КІ 0360 Литвин Володимир Вікторович» (далі – Інспектор ДАІ). Виконавши вимогу інспектора ДАІ, я зупинився біля правого краю проїзної частини. Підійшовши до мене, інспектор ДАІ наказав передати йому документи на підставі проведення операції «Документи».

Я запитав у Інспектора ДАІ, яке правопорушення було мною вчинено, проте, Інспектор ДАІ відмовився надати мені таку інформацію.
Вважаю дії інспектора ДАІ протиправними за таких підстав.

Згідно п.21 ст. 11 Закону України «Про міліцію» де чітко вказані підстави для зупинки транспортних засобів.
зупиняти транспортні засоби лише в разі порушення правил дорожнього руху водіями;
відсутності номерного знака на транспортному засобі або наявності номерного знака, який не
відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими
предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів;
наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення;
перебування транспортного засобу в розшуку;
наявності даних про використання транспортного засобу з протиправною метою;
необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди,
злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
необхідності залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні
правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб;

Інспектором КІ 0360 була названа причина зупинки «Документ» Наступного дня мною було відправлено До УДАІ ГУМВС України в м. Києві інформативний запит (в додатках) в якому я запитав
1. Чи проводилася спец. операція «Документи» в м. Києві останнім часом та період її проведення?
3. Якi були поставлені вимоги та цілі при проведенні спец. операції «Документи» в м. Києві
Якими законодавчими, нормативними документами України УДАІ УМВС в Києві керувалася при проведенні спец. операції «Документи»в м. Києві?

28.01.2012 я отримав відповідь від УДАІ ГУМВС України (в додатках) від 20.01.2012 № 10/Л-120із на мій інформативний запит, в якій вказанно що спец. операція «Документи» в м. Києві останнім часом в Кієві не проводилась
Зупиняючи мій транспортний засіб та перевіряючи в мене документи без законних на те підстав, інспектор ДАІ прямо порушив моє право передбачене ст. 19 Конституції України відповідно до якої ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Такі дії інспектора ДАІ принизили мене як громадянина України. У законодавстві чітко вказано, що така процедура може проходити по відношенню лише до правопорушників або осіб які підозрюються у правопорушенні. Отже, зупиняючи мій автомобіль та перевіряючи документи, інспектор ДАІ відніс мене до категорії саме цих осіб, хоча я законів не порушував та керував транспортним засобом у точній відповідності з правилами дорожнього руху.

Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.

Дії працівника ДАІ дають підстави вважати, що зупинка транспортного засобу була безпідставною, а отже такою, що порушує чинне законодавство і Доручення Президента.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,

ПРОШУ:

Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за викладеним в заяві фактом.

2. В разі підтвердження доводів щодо зупинення 10.01.2012 транспортного засобу д\н без законних на те підстав, притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності винного працівника ДПС, а також його керівництво за неналежний контроль за діяльністю та дисципліною підлеглих.

3. Надати вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви та вчинені дії.

Додатки
Диск с відео
Інформативний запит до УДАІ ГУМВС України
Відповідь від УДАІ ГУМВС України

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 апр 2012, 10:17 
Борец

Nazarchik писал(а):
Відповідно до статті 16 Вимоги щодо прозорості інформації закону Про засади запобігання і протидії корупції п.2 забороняється надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону.

Чи можна вважати то що мені надали недостовірну інформацію корупційним правопорушення і вимагати в суді визнати ці дії також як порушення цього закону? І відповідно до статті 21 вимагати занесення тих осіб до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення?
Ще можна просити суд, щоб видали окрему ухвалу в порядку ст. 166 КАСУ і направили в прокуратуру для складення адмін. протоколу по ст. 212-3 КУпАП.
Цитата:
Стаття 2123. Порушення права на інформацію

Неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України "Про інформацію", "Про доступ до публічної інформації", "Про звернення громадян", "Про доступ до судових рішень" та "Про засади запобігання і протидії корупції", -

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2012, 22:05 
Новобранец

Прийшла відповідь на мою заяву, як і очікувалось, порушень не знайшли, операція проходила, машина була в розшуку

Изображение

готую зараз ще один позов в суд, так як маю докази що операція не проходила в цей день, а також прислали мені ще з києва відповідь що орієнтування на автомобіль не було, якби відписували зі львова то 100 відсотків написали б що було орієнтування :)

На цю службову перевірку писати 2 позови?

Перший що провірка некоректна і там вказана недостовірна інформація, вимагати притягнути до віповідальності осіб як її проводили, і щоб провели повторну перевірку.

І другий на самого інспектора, що він без причини мене зупинив і надав мені недостовірну інформацію що проходить операція.

Також цікавить що саме потрібно просити в позовах?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2012, 08:35 
Борец

В тому позові, що на самого інспектора, проси Визнати протиправними дії інспектора ОСОБА_1 щодо зупинки ТЗ МАРКА_1 МОДЕЛЬ_1 д/н НОМЕР_1 в МІСЦІ_1 ЧАС_2.
На службову перевірку 1.Визнати протиправними дії Управління_1 щодо необ*ктивного розгляду скарги. 2. Зобов*язати Управління_1 провести розгляд скарги на дії інспектора ОСОБА_1 та притягти до відповідальності інспектора ОСОБА_1.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2012, 09:31 
Постоялец

Nazarchik писал(а):
Відповідно до статті 16 Вимоги щодо прозорості інформації закону Про засади запобігання і протидії корупції п.2 забороняється надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону.

Чи можна вважати то що мені надали недостовірну інформацію корупційним правопорушення і вимагати в суді визнати ці дії також як порушення цього закону? І відповідно до статті 21 вимагати занесення тих осіб до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення?

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3207-17
В КоАП это не относится к коррупционным правонарушениям ((((

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 апр 2012, 16:16 
Новобранец

Зупинив мене на вихідних даішник на тому самому місці що і місяць тому, підійшов до машини і саме перше що сказав це то що вони вже знають хто я такий і знають номер моєї машини, сказав що проходить операція і відпустив, але чому він дуже розхвилювався і через годину до мене подзвонила людина, представився другом того дішника що мене зупиняв, сказав що я займаюсь фігньою, і що якщо відео зупинки попаде в інтернет то у мене будуть проблеми і я залишусь без машини, і якщо я захочу доказувати свою правоту то я дуже пожалію

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 апр 2012, 16:34 
Борец

Nazarchik писал(а):
Зупинив мене на вихідних даішник на тому самому місці що і місяць тому, підійшов до машини і саме перше що сказав це то що вони вже знають хто я такий і знають номер моєї машини, сказав що проходить операція і відпустив, але чому він дуже розхвилювався і через годину до мене подзвонила людина, представився другом того дішника що мене зупиняв, сказав що я займаюсь фігньою, і що якщо відео зупинки попаде в інтернет то у мене будуть проблеми і я залишусь без машини, і якщо я захочу доказувати свою правоту то я дуже пожалію

Назарчику це значить що вони вже всцикаються від відео.А всцяний гаїшник вже нестрашний.Справа в тому що мабуть їм добре попадає по загривку,тому і звонять рєшали.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 апр 2012, 16:39 
Борец

Nazarchik писал(а):

Назарчик мне тоже звонят били стекло даже в машине через девушку на меня хотели надавить! но меня это больше заводит

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт 2013, 11:57 
Новобранец

oleksandr_1987 писал(а):
Місяць тому була ситуація розводу на пянку. Написав скаргу (див. скан, я так розумію що я не перший і не останній в такій ситуації був, тому хтось можливо черпне для себе) до МВС та Прокуратури Одеської області. На даний час отримав від них відповіді на підставі ст. 7 ЗУ "Про звернення громадян" про направлення до "ближчих" органів. Чекаю відповідей від них. Тільки надійдуть - відпишусь.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Учора в моїй присутності сталася схожа ситуація (мого друга хотіли "задути").
У ситуації відразу (!) три інспектора порушили законодавство:
1й - незаконна зупинка;
2й - зйомка на не дозволений прилад (відеокамера);
3й - безпідставне направлення на експертизу (2 години втраченого часу)
Діяли "Командою")))

Зараз готую на всіх трьох скаргу до Генпрокуратури, Департаменту ДАІ та, на всяк випадок до Уповноваженого з прав людини.
Скан скарги закину, як буде все готово - можливо комусь буде у пригоді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 144 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часовой пояс: UTC + 2 часа