ramires писал(а):
... шкода, що ти піддався...
я їм дав один шанс, більше такого не буде, вчора написав заяву за безпричинну зупинку
7 березня 2012 року, я ... був зупинений працівником ДАІ. Підійшовши до мене інспектор сказав предявити документи. Згідно закону про міліцію інспектор повинен саме перше представитись та повідомити причину зупинки, що не було виконано. Після цього я сам запитав про причину моєї зупинки. Дальше зі слів інспектора я зрозумів що він підозрює мене у вчиненні злочину, у тому що я ухиляюсь від слідства, а також що зараз проходить операція "Розшук". Після того як я хотів вияснити в чому саме інспектор мене підозрює, він почав підвищувати голос і вимагати щоб я показав документи. Згідно закону про міліцію документи перевіряються тільки при підозрі у вчиненні правопорушень. На моє прохання сказати у чому саме мене підозрюють зі слів інспектора я зрозумів що він мене підозрює в тому що я немаю документів або позбавлений права керування або мій транспорт в арешті або так як сказав інспектор 'і ще багато безліч причин' в яких мене можна підозрювати. З цієї розмови можна зробити висновок що в кожному водієві інспектор бачить змісного правопорушника, людину яка ухиляється від розшуку, і ще багато безліч всього. Після цього я пропросив інспектора щоб він сказав мені номер телефону довіри, але інспектор відмовився це виконати, мотивуючи це тим що він його не памятає. Дальше я попросив щоб інспектор показав посвідчення, але цю вимогу він також проігнорував, сказав тільки що його прізвище Хомяк і номер значка ЛВ 0743.
Інспектор Хомяк так і не назвав мені вагому причину по якій мене зупинив, тобто в чому він мене підозрює і на чому базуються ці його підозри, прозвучали тільки слова а можливо Ви злочинець, а можливо Ви прав не маєте і тд. Така зупинка є безпідставною і інспектор повинен понести покарання за це.
Побачивши неадекватну поведінку інспектора, його підвищення голосу, а також зрозумівши що інспектор свідомо порушує закон, що вони для нього не писані, і те що він сказав що я ще не знаю хто він такий, можливо він мав на увазі що він бандит переодітий в форму, свої документи він так і не предявив, я вирішив виконати його незаконну вимогу і показати документи, попередивши його що всі його незаконні дії будуть оскаржені в суді. Також пізніше прозвучали слова які підтверджують що інспектор не виконує закон, коли я зробив йому зауваження щоб він виконував свою роботу по закону, інспектор відповів, цитую 'якщо я буду її виконувати по закону ... то дехто ...'.
Згідно Конституції України я маю право на отримання інформації яка стосується мене, і не є державною або іншою захищеною законом таємницею. Згідно закону Про засади запобігання і протидії корупції, ст. 16 забороняється відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації або надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію. Прошу взяти це до уваги при розгяді того що інспектор не надав мені інформацію, в чому саме він мене підозрює, на чому базаються підозри, а також не надав номеру телефону довіри щоб я мав можливість перевірити цю інформацію.
Така поведінка є недопустимою збоку інспектора і потребує оцінки від керівництва! На що я вимагаю щоб було проведено службову перевірку, і щоб матеріали були направлені пізніше в прокуратуру! Також повідомляти мене письмово про всі результати провірки, щоб я мав можливість в подальшому її оскаржити.
У мене виникла підозра що перевіряючи мої документи, інспектор незаконно переписав мої особисті дані щоб потім використати їх у своїх цілях. Тому що він тільки дивився мої особисті дані, але не перевіряв чи я дійсно знаходжусь в розшуку! Вимагаю також перевірити цю ситуацію! Тому що я не здивуюсь якщо з часом на мене буде складений фальшивий протокол!
Інспектор ДАІ повідомив що проводить операцію 'Розшук', тобто розшукує осіб які ухиляються від слідства. Наскільки мені відомо дана операція покладається на працівників карного розшуку. Чи законно працівникам ДАІ проводити такі операції без працівників карного розшуку? Вимагаю також провести розслідування цих обставин і письмово повідомити мене про результат.
Прошу здійснити грунтовну перевірку, проаналізувати дії та слова інспектора, надати правову оцінку всьому що відбувалось і повідомити мене письмово про результати у терміни які визначені законом!
Всі дії інспектора були зняті на відео яке можна переглянути тут:
PS: покищо відео приватне, щоб знати коли його почали дивитись і скільки раз, відкрию пізніше
А також керуючись ЗУ "Про інформацію", ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:
1) Чи проводилась операція "Розшук" у ... 6-7 березня 2012 року?
2) Чи приймав у цій операції участь інспектор Хомяк, номер значка ЛВ 0743?
3) Чи було орієнтування на автомобіль ... 6-7 березня 2012 року?
4) Чи мав право працівник ДАІ в цій ситуації що склалась зупиняти мій автомобіль?
5) Чи є порушення те що праівник ДАІ не представився та не сказав мені причину зупинки з самого початку коли мене зупинив а зразу почав вимагати показати документи?
6) Чи є дії інспектора при безпідставній підозрі у злочині законними?
7) Чи є перевірка документів законною без вагомих на це причин?
8) Чи зобовязаний інспектор сказати водієві телефон довіри при вимозі водія?
9) Як можна пояснити цю ситуацію коли працівник ДАІ зупиняє авто при підозрі мене у вчиненні злочину, тобто що я або автомобіль перебувають в розшуку, вимагає показати документи, і ніяк не провіряє цю інформацію? Для чого інспектору ДАІ мої особисті дані? У мене виникла підозра що він їх хоче використати їх у своїх цілях, що є протизаконно.
10) Так як інспектор проігрорував вимогу предявити посвідчення прошу надати мені імя та по-батькові інспектора Хомяка, номер значка ЛВ 0743, а також посаду та місце праці для подальшої можливості оскаржити дій в суді, на випадок якщо керівництво не прийме вагомих дій.
11 березня 2012 р.