пішохід писал(а):
jester писал(а):
Як звернутися до суду? на кого писати ПОЗОВ і що просити ? як правильно бути ?
пошукай саме на сайті,не на форумі,там є теми Роста,як це робити через суд.
можна спробувати так:Позовна Заява
про визнання бездіяльність протиправною.
Цей позов поданий на підставі ст. 17 КАС України яка прямо визначає, що компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності. Відповідно до ч. 3 ст. 18 КАС України, справи щодо оскарження дій або бездіяльності посадових чи службових осіб місцевих органів виконавчої влади розглядаються і вирішуються місцевим загальним судом як адміністративним судом або окружним адміністративним судом за вибором позивача.
.........2011р. до УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. був направлений інформаційний запит(в додатках),щодо надання інформації про …………………………………
Згідно поштового повідомлення(в додатках) УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. отримав інформаційний запит ......2011р.
Відповідно до ст. 33 Закону України «Про інформацію» термін вивчення запиту на предмет можливості його задоволення не повинен перевищувати десяти календарних днів.
Протягом вказаного терміну державна установа письмово доводить до відома запитувача,що його запит буде задоволено,або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення.
Станом на .......2011р. я не отримував від ВДАІ м.Чернігова інформації про те чи буде задоволений мій інформаційний запит.
Відповідно до ст.33 Закону України «Про інформацію» задоволення запиту здійснюється протягом місяця якщо інше не передбачено законом.Аналогічний термін розгляду встановлюється і щодо запиту про надання письмової інформації.
Станом на .........2011р. я не отримував від УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. відповіді на мій інформаційний запит.
На підставі викладеного керуючись ст.6,7,18,104,105,106 КАС України,
ПРОШУ:
1.Визнати бездіяльність УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. протиправною щодо ненадання відповіді у місячний термін на питання викладені у інформаційному запиті від ......2011р., який надійшов до УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. .........2011р.
2.Зобов»язати УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. надати
jester письмову відповідь на питання викладене у інформаційному запиті від .......2011р., який надійшов до УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. .......2011р.
Додатки:
1.Копія інформаційного зпиту від ........2011р.(1 арк).
2.Копія повідомлення та квитанції (1 арк)
але в даному випадку треба не тільки просить надати відповідь на запит,а щоб суд зобов"язав ВДАІ усунути порушення ДСТУ,тому пункт 2 варто написати так:
2.. Зобов`язати УДАI ГУМВС України в Чернігівській обл. усунути порушення п............. ДСТУ 4092-2002.