сразу приношу свои извинения, если нарушу правила, но в теме
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=76&t=8150никто ничего не поправляет, может всё правильно, тогда бы так и написали.
До ______________ суду _______________
--------------------------------------------------------
(Підставити назву суду)
Позивач:
ВДАІ ______________ УДАІ ГУМВС України ___________,
постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
ВН1 № 065326 від «4» травня 2011р.
«4» травня 2011 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності ВН1 № 065326 (додаток №2) за порушення правил дорожнього руху (п. 16,9).
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення, вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. «4» травня 2011 року, о 16 год. 10 хв., керуючи автомобілем Фольцваген Пассат державний номер АВ3285АА, я рухався по вул. Чорноморського Козацтва, у напрямку вул. Миколаївська дорога. Перетинаючи перехрестя на ввімкнений червоний сигнал світлофору,у напрямку додаткової стрілки зеленого кольору встановленої на табличці,що дозволяє рух у даному напрямку згідно пунтку 16.9 ПДР.
Перед перехрестям не було встановленно знаку 1.20 «перетин із трамвайною коліею», відповідно до ДСТУ 23457-86
2.2.8. Знак 1.5 "Пересечение с трамвайной линией" должен устанавливаться перед пересечением дороги с трамвайными путями вне перекрестка, а также перед перекрестками (площадями), через которые проходят трамвайные пути при расстоянии видимости путей менее 50 м.
Если дорога проходит параллельно трамвайным путям на расстоянии менее 20 м, то знак 1.5 с табличкой 7.1.3 или 7.1.4 должен быть установлен перед пересечением с дорогой, ведущей в сторону трамвайных путей, на расстоянии 50 м от пересечения.
На пiдїздi до регульованого перехрестя, пересвідчившись у тому, что я не завдаю перешкод іншим учасникам дорожнього руху, які мають перевагу, повернув направо та продовжив рух.
За перехрестям я був зупиненій інспектором Сучковім Володимиром Віталійовичем, який був без нагрудного жетону, чим порушив
п.6.5. Дотримуватись встановленого порядку носіння форменого одягу, знаків розрізнення та відомчих нагород. Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС №111
В моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення тому що в цей час трамвай не змінював ні швидкість, ні, тим паче, напрямок руху.
2. Інспектор ДПС Бурлака Олександр Григоровіч порушення фіксував за допомогою звичайної побутової відеокамери Panasonik яку тримав у руках.
Таким чином, ІДПС використав відеокамеру в якості автоматичного засобу відеофіксації, що заборонене чинним законодавством.
18.10. Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув.
20.2. Працівники підрозділів ДПС, яким видані технічні засоби та прилади, персонально відповідають за їх цілісність та працездатність. Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну.
Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС №111
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А від"02" вересня 2010 р. К-16031/10
3. Склавши протокол, та винісши постанову по справі, інспектор наказав мені поставити підпис у протоколі, у полях для свідків було напісано «немае», що не відповідало дійсності, так як поруч зі мною знаходився мій пасажир, якого я вписав у своїх поясненнях і який може підтвердити, що ПДР я не порушував.
4. Інспектор Бурлака О.Г. надав мені можливість ознайомитися з матеріалами справи, лише після підписання протоколу та постанови, чим порушив ст 268 КупАП.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати
всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП ( 80732-10 ), у
тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз.
Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КпАП ( 80732-10 ). У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного равопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених
останнім доводів.
ПРОШУ:
1. Постанову по справі про адміністративне правопорушення ВН1 № 065326 від «4» травня 2011р., винесену відповідачем стосовно мене – скасувати, а справу закрити на підставі вищевикладеного.
2. Від сплати судового збору (державного мита) на підставі ст.288ч.5 КУпАП звільнити. (ст. 288ч.5 «Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита»).
3. На час розгляду справи в суді, призупинити дію постанови ВН1 № 065326 від «4» травня 2011р.
Додатки:
1. Копія протоколу про вчинення адміністративного правопорушення ВН1 № 380197 від 4.05.2011 року;
2. Копія постанови про притягнення до адміністративної відповідальності ВН1 № 065326 від «4» травня 2011р.
3. Копії адміністративного позову та доданих матеріалів у відповідності до кількості відповідачів у справі.
__________ 2011р.