До Генеральної прокуротури України. Від . Синявського . Володимира. Володимировича. Пр. Провулок Волго-Донський д.2-а кв55 м. Київ К. тел. 067-978-60-60. Скарга 19 березня 21-00, я повертався з роботи , коли пролунав дзвінок , Катя -дівчина мого сина сповістила мене, що Юлія на пішохідному переході,збила машина. Приїхавши до лікарні БСП –юність ,разом з жінкою ми зустріли Катю – вона розповіла нам , що Юлія оперують. В 3 години ночі , до нас підійшов лікар відрекомендувавшись - професором Заруцьким Ярославом Леонидовичем і запросив нас до кабінету. Він ознайомив нас з ходом і наслідками проведеної операції і станом сина. Ці данні зафіксовані й додаються до скарги. 23 березня , я поїхав до дознавачів Десняньського району де ознайомився з справою про ДТП. На той час свідків по справі було 3, це водій Базелевич, водій Усмединський і водій Яковлев. Всі свідки були тільки зі сторони обвинуваченого . Показання Базелевича і Усмединського я не читав, тому-що дознавачі сказали, що їх авто збило мого сина --знаючи тактику поведінки таких водіїв при такій постанові питання, не було доречно читати їх пояснювальні. Пізніше я дізнався з рішення, що вони є родичи, і хто з них був за кермом і в якому стані невідомо. Менє ознайомили дознавачі з картою ДТП на якій я уважно запам΄ятав розтошування машини і місця потерпілого після ДТП. Сфототографувати карту ДТП мені заборонили. Відтворивши карту ДТП , яку я бачив в дознавачів , я зрозумів, що як тільки потерпілий ступив крок на перехід, він був збитий машиною. Через день, я взявши жінку і Романа- одного із хлопців які бачили місце ДТП і як були розташовані фішки та як стояло авто, виїхав на місце ДТП. Роман з хлопцями бачили проходячи з репетиціі - ту аварію, але не знали на той час, що те авто збило Юлія. Роман вказав як були розташовані фишки, де починався гальмівний слід, як стояло авто. Це не співпадало з картою ДТП , яку я бачив у дознавачів. Ст. слідчому -- я казав що у мене є свідки по карті ДТП, але він їх не опитав мотивуючи, що нема електрики,часу, і.т.д І операючись на показання свідка Яковлева, закрив справу. Дії слідчого було скасовано в судовому порядку. Постанову про закриття справи було скасовано , направлено на дослідування. При першому ознайомленні всі слідчі з якими я підтримую стосунки по роботі , були шоковані діями працівників ДАЇ –крім слів , що справу дуже добре сфабрикували або продали - я ні чого іншого від них не чув . Не було заарештовано підозрюваного , накладено арешт на майно, однобокість розслідування вказує на істинні причини справи. Дуже різні речі: проїзна частина та РЕГУЛЬОВАНИЙ ПІШОХІДНИЙ ПЕРЕХІД , аварійно – небезпечна ділянка - ці всі терміни мають відношення до справи, але не дуже там фігурують. При написанні пояснювальних відчувається досвідчена рука, яка керує процесом . Похвилинно прорахована робота світлофору, на той час там не було цифрового табло - це явний доказ. І дуже багато таких непорозумінь відносно потерпілого. Швидкість авто була знижена до нормативних показників , гальмівний слід також відповідає нормі, а наслідки ДТП: наявність тяжких тілесних ушкоджень , 1,5 місяця в БСП, 3 хірургічних втручання, 9 переливань крові, 3тижні в Олександрійський лікарні ,свідчать на те, що швидкість авто була перевищена, і на момент зіткнення –не відповідала дійсності! Водій почав гальмування тількі тоді, коли збив мого сина. Водій , скоївший наїзд на регульованому пішоходному переході, заподіявший потерпілому ТЯЖКИ ТЕЛЕСНІ УШКОДЖЕННЯ, себе винним не вважає, з моменту скоєння ДТП, і не реагує ні на які контакти . Складається враження, що всі ДТП такого напрямку, пишуться під копірку аби водій скоївший наїзд, уник покарання, а потерпілий ще більше винний перед ним. Так коли ст. слідчий Деснянського РУ ГУ МВС майор міліції Кириченко Д.О. після допиту сина в БСП, вийшов до нас в коридор та спитав нас чи не приходив підозрюваний Базелевич О. Л. на що я відповів, що Базелевич приходив в палату до сина, після першої операціі дізнавшись у сина про ії наслідки та тяжкий стан здоровьʹя , сказав сину, що дочекається матір в коридорі, але хутко зник ( в підтвердження того маю свідка) і до цього часу не йде ні на який контакт з потерпілою стороною. На що Ст. Слідчий відповів, що мав розмову з Базелевичем , який спитав: «Як , що - я буду , допомогати матеріально потерпілому, чи не буде це доказом моеї провини???». Мені не зрозуміло чому Ст. слідчий Кириченко, якщо в ділі фігурують свідки, не викликає їх повідомленням, як того потребує закон, а телефонує мєні , чи адвокату потерпілого ??? Я, батько потерпілого,привожу свідків – це нонсенс. Справа відкриваєтся за ознаками злочину і закривається тим же слідчим тому, що вичерпано термін рослідування, а не за наявністю доказів. Справа тягнеться півроку і чим далі набуває ознак затягування. До якої часу чесні і порядні люди будуть терпіти наругу від лихих водіїв, які вбивають наших дітей, користуючись своїми зв΄язками . На мою думку, у підозрюваного Базелевича О.Л в районній прокуротурі є звʹязки , якими він зловживає . Прошу Вас, як владу, взяти під свій нагляд данну справу. З повагою, Синявський Володимир Володимирович.
|