Текущее время: 27 июл 2025, 20:06

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 07:19 
Борец

Схема ситуации
Изображение

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Постановою Інспектора ДПС ВДАІ 3взвода ст. Сержанта Швец.О.О г.Одессы (надалі за текстом - інспектор) від 07.0702010 року серії вн №277414 мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП через порушення пункту 16.2 Правил дорожнього руху (далі ПДР), яке на думку вказаного вище працівника ДАІ, я вчинив у м. Одесса на перехресті сов.армии (преображенская)и Б.Арнаутской.
Я вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав.
07.07.2010 року близько 17:20 год. я рухався на автомобілі ХХХХХ, по Преображенской. И поворачивал на Б арнаутскую.Інспектор ДПС Швец.О.О. зупинив мене на Б.Арнаутской.
07.07.2010. о 17 год. 20 хв. і повідомив мені, що я, проїжджаючи перехрестя, на регульованому пішохідному переході не надав пішоходу переваги у русі. Я з інспектором ДАІ не погодився, і пояснив йому, що почав рух на перехресті на зелене світло, виконуючи поворот праворуч надав перевагу пішоходам на регульованому пішохідному переході зменшив швидкість до повної зупинки та переконавшись, що пішоходи, яким може бути створена загроза або небезпека, відсутні, продовжив рух. У момент коли я почав рух через пішохідний перехід, на пішохідному переході був з ливои стороны один пішохід, який тільки почав переходити дорогу на зустрічній смузі. Між тим, п.18.2 ПДР зобов’язує водія на регульованих пішохідних переходах і перехрестях при сигналі світлофора чи регулювальника, що дозволяє рух транспортним засобам, дати дорогу пішоходам, які закінчують перехід проїзної частини відповідного напрямку руху і для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
В даному випадку при проїзді пішохідного переходу пішохід знаходився на абсолютно іншій смузі руху, за 3 полоси руху від мене, переходив її спокійно, не був змушений змінювати ані швидкість, ані напрямок руху, небезпеки наїзду на нього не існувало, уникати наїзду він не був змушений. Враховуючи визначення перешкоди та небезпеки для руху, дані у п.1.10 ПДР, слід вважати, що у даному випадку ніякої небезпеки для пішоходів або перешкоди для них не створювалося. Боковий інтервал до пішохода також був безпечний. За таких умов обов’язку дати дорогу не існувало, оскільки не було пішоходів, відповідних ознакам, переліченим у п.18.2 ПДР, а отже, не було умов для застосування даного пункту
.[/size]Ну или такую формулировку можно использовать "Відповідачем, в особі ІДПС Швец.О.О. були допущені значні порушення процесуального закону й невірне тлумачення вимог Правил дорожнього руху, з таких підстав:
Згідно п. 16.2 Правил дорожнього руху, при повороті водій повинен дати дорогу пішоходам, що переходять проїзну частину, на яку він повертає
Але інспектор ДПС Швец.О.О. при розгляді справи не прийняв до уваги, що словосполучення «дати дорогу» є терміном, суть якого роз'яснює п. 1.10 Правил дорожнього руху. Зокрема, згідно цьому пункту ПДР, вимога «дати дорогу» вважається виконаною, коли учасникі дорожнього руху, які мають перевагу, не були змушени змінити напрямок руху або швидкість.
[/b]
Я намагався пояснити інспектору фактичні обставини подій, яки були такими:
" Все це я намагався пояснити інспектору, також предложил зупинити вказаного пішохода, але інспектор отказался . Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст.269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих та свідків.) У відповідності до ст.251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протиречить ст.256 КУпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.
Але незважаючи на це інспектор ДПС, не маючи достовірних даних про порушення мною Правил дорожнього руху, почав складати протокол про адміністративне правопорушення. Мені були не полностью роз’яснені мої права, передбачені ст..268 КУпАП, та ст..:№ 63 Конституції України. Одночасно, одразу ж з протоколом, ще не взявши з мене письмових пояснень, без розгляду справи інспектор виносить постанову по справі про адміністративне правопорушення вн №277414 від 07.07.2010 року, якою накладає на мене штраф за порушення ч.2 ст.122 КУпАП у розмірі 425 гривень.
Окрім самого грубого порушення процесуального законодавства, зазначене говорить ще й про упередженість до мене співробітника ДАІ, який склав протокол та виніс постанову.
Також в протоколі відсутні відомості про особу, якій я нібито не надав перевагу у русі на нерегульованому пішохідному переході, яка, згідно ст. 269 КУпАП є потерпілою у даній справі.
Згідно ст.279 КУпАП, під час розгляду справи особа, яка уповноважена розглядати справу та виносити постанову, повинна дослідити докази.
Аналогічні зобов’язання на інспектора ДАІ покладені згідно п. 2.11.5 та 2.12 Інструкції, затвердженої наказом МВС України від 26.02.2009 р. №77 (далі – Інструкція).
У порушення ст.280 КУпАП та вимог відомчої Інструкції МВС, інспектор ДПС швец о.о не з‘ясував чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП та п. 2.12 Інструкції.

У постанові не вказані докази, які інспектор дослідив при накладенні на мене стягнення та на підставі яких визнав мене винним у вчиненні правопорушення. Питання наявності у моїх діях вини взагалі не розглянуто і про його вирішення не вказано у постанові. У постанові не вказані мої заперечення та їх оцінка інспектором ДАІ , не досліджені та не оцінені пояснення свідків, про допит яких я наполягав.
Своїми діями інспектор також грубо порушує п.1.6 розпорядження МВС Україні №466 від 21.05.2009 року виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).
У протоколі про адміністративне правопорушення інспектор швец о.о . не зазначив, що мається видео фіксація, хоча на словах казав що вона є. Також ця фото фіксація не досліджувалася при накладенні на мене стягнення, що свідчить про необ’єктивність та неповноту розгляду справи. Я стверджую, що фактично справу ніхто не розглядав. У протоколі не вказано назву, модель серійний номер технічного засобу, на який зі слів інспектора ДПС, здійснювалася фото фіксація. Документи на камеру інспектор відмовився показати. Сертифікат та документ про повірку у інспектора ДПС були відсутні. Таким чином, застосування такого фотоапарату інспектором ДПС швец о.о . було неправомірним. (Згідно п.18.10 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС «Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється … Використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув»)
У постанові про накладення на мене стягнення інспектор на видео фіксацію як доказ скоєння мною правопорушення не посилався, що свідчить про відсутність такого доказу.а даже если он и есть то согласно конституции украины ст. 32 , 62 такие доказательства считаются незаконными т.к документов на видео камеру у инспектора не было(отказался предоставить) а так же при рассмотрении дела об административном правонарушении собранные по делу доказательства должны оцениваться с позиции соблюдения требований закона при их получении. Часть 3 ст.26.1 Кодекса об административных правонарушениях устанавливает, что не допускается использование доказательств, полученных с нарушением закона. Таким образом, если какое-либо, пусть даже самое очевидное, доказательство было получено незаконным путем, оно должно быть исключено из доказательной базы и настаивать на этом должно лицо, привлекаемое к ответственности.
На підставі зазначеного, у зв’язку з тим, що я Правила дорожнього руху не порушував, керуючись ст.ст. 247, 268, 287-289 КУпАП,
ПРОШУ:
1. Визвати до судового засідання та заслухати свідків особа 1, особа 2, особа 3.
2. Визнати дії інспектора ДПС ВДАІ м. одессы УМВС України в одесской областист. Сержанта міліції швец олександра олександровича неправомірними при складанні протоколу про адміністративне правопорушення вн1 №035190 від 07.07.2010 р.
3. Постанову інспектора ДПС швец о.о. від 07.07.2010 р. серії вн №277414 у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

По сути:
поворачивая остановился и всех пропустил,параллельно со мной с левого ряда повернула еще одна машина и как видно на схеме реально закрыла мне обзор перехода,посмотрев,что никого нет я тронулся и как только я выехал из-за его стойки увидел того сраного пешехода,но останавливаться было уже поздно ибо скорость набиралась...и мне пришлось бы применить экстренной торможение(не помню был ли кто-то сзади или нет)и в любом случае я бы остановился именно на середине перехода чем само собой создал бы пешику препятсятвие ему пришлось бы менять направление(обходить меня)а так получилось что я просто притопил и не создавая помех проехал дальше...ну и естественно метров через 50-70 тормозят гайдоны...
ну и дальше парят мне пдд 16,2(но я все время ссылаюсь на 18,2 кто в этой ситуэшн больше прав???) показывают камеру(домашнюю) там в принципе все видно и вторую машину(она не могла там поворачивать) и где был пешеход...Но все мои доводы его само собой мало интересовали...И основная проблема: я на тот момент был рядовым "затурканым водителем" выбегающим к гайдону с вопросом "начальник я что-то нарушил?"Ну так уж вышло... так вот был составлен протокол+постанова хотя я говорил что не согласен и составлялось все сразу одно за другим...Я был так возмущен что пипец,попросил знакомого узнать % выигрыша этого дела в суде,он сказал что есть шанс...
Ну вот собственно с того же дня полез в интернет, за информацией.Сейчас разговор бы совсем по другому бы строился(с собой куча литературы,распечатки,камера и т.д...)

Этот текст не исковое заявление, это я буду зачитывать на судебном заседании:Что вы можете сказать по данному делу...
было 2 предварительных слушания оба раза гайдон не являлся на 8.11... назначили судебное заседание я 2 раза заверял в канцелярии ГАИ повестку...
По идее я должен выиграть но вдруг что-то пропустил или наоборот лишнее...
Товарищи "поможите" кто чем сможет...
Так не хочется чтоб первый блин вышел комом...

Последний раз редактировалось zephyr 26 окт 2010, 08:28, всего редактировалось 3 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 07:41 
Борец

п.18.2 ПДР зобов’язує водія на регульованих пішохідних переходах і перехрестях при сигналі світлофора чи регулювальника, що дозволяє рух транспортним засобам, дати дорогу пішоходам, які закінчують перехід проїзної частини відповідного напрямку руху і для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
Ви НЕДАЛИ ЗАКІНЧИТИ ПЕРЕХІД ПІШОХОДА !!! ви уважно читайте ПДР ....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 07:45 
Борец

daikontrol писал(а):
п.18.2 ПДР зобов’язує водія на регульованих пішохідних переходах і перехрестях при сигналі світлофора чи регулювальника, що дозволяє рух транспортним засобам, дати дорогу пішоходам, які закінчують перехід проїзної частини відповідного напрямку руху і для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

простите но это вы кажется не внимательно читали...(выделено красным...)
и прочитайте еще раз текст там все расписано...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 08:10 
Постоялец

daikontrol писал(а):

По схеме видно что пешеход шел по встречным полосам движение. Так что смотрите и читайте внимательней

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 08:11 
Постоялец

zephyr писал(а):
Схема ситуации

Выложи скан протокола и постановы. Что тытам написал, что ГАЕЦ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 08:32 
Борец

Земляк, вот тебе пару советов:
1) У тебя местами в иске встречаются слова на русском языке.
2) Они правильно ссылаются на 16.2. а не 18.2. Тут пешеходный переход нерегулируемый. Но суть не меняется. Пункт 16.2 говорит, что "16.2. На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також
велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку", но суть не меняяется "дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість";

Если есть желание, пересечемся в городе, я тебе все очно расскажу и проинструктирую. Мой номер: (O98) семь 321-34два (Миша).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 08:41 
Борец

Death_R писал(а):
zephyr писал(а):
Схема ситуации

Выложи скан протокола и постановы. Что тытам написал, что ГАЕЦ

пропишу вручную щас а потом выложу сканы...
протокол Гайдон:(укр. я зыка нет а ставить харит поэтому "суржик")
водий керуючи а\м хххххх при повороте праворуч не пропустив пешеходив яки знаходились на произнои частини на яку вин повертав.

протокол Я :
при повороте на ул. ХХХ я пропустил всех пешеходов,но как потом показал на видео инспектор Швец.О.О был еще один пешеход.Но мне закрыла обзор машина двигающаяся параллельно со мной и создала мне помеху обзора.С протоколом не согласен...

в постанове гайдон просто повторил тоже что и в протоколе...(см. выше)
и по 122 ч. 2 выписал мне "чек" на 425грн.

З.Ы напоминаю,что ---на тот момент был рядовым "затурканым водителем" выбегающим к гайдону с вопросом "начальник я что-то нарушил?"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 08:49 
Борец

makssav писал(а):
Земляк, вот тебе пару советов:
1) У тебя местами в иске встречаются слова на русском языке.
2) Они правильно ссылаются на 16.2. а не 18.2. Тут пешеходный переход нерегулируемый. Но суть не меняется. Пункт 16.2 говорит, что "16.2. На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також
велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку", но суть не меняяется "дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість";

1)Это не иск(иск у меня составлен вообще смешно,но главное составлен) я взял похожий иск с какого-то сайта и подставил свои данные и вот это зачитаю на судебном заседании когда судья спросит что я могу рассказать по данному делу.....
2)ну собственно 16,2 и буду использовать тем более он и в протоколе...

позвоню, пересечемся...возможно сегодня...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 11:06 
Борец

zephyr писал(а):
daikontrol писал(а):

простите но это вы кажется не внимательно читали...(выделено красным...)
и прочитайте еще раз текст там все расписано...

Шановнийти його небачиш??? він взагалі міг повернутись і піти назад !!! шоб ти робив?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 11:11 
Борец

Death_R писал(а):
daikontrol писал(а):

По схеме видно что пешеход шел по встречным полосам движение. Так что смотрите и читайте внимательней

На схемі видно шо пішохід іде по зебрі і це неважно у яку сторону !!!! назустріч могла вискочити інша людина або таш сама повернутись назад!!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 11:19 
Борец

У Гея може і немае доказів вашої вини може і немав права складати протокол але на схемі видно шо ви неправі!!!!зупинили васвсеш таки а не другу машину!друга машина стояла а ви поіхали увас обмежана видивість ви немали права проїжати ....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 11:29 
Борец

daikontrol писал(а):
Death_R писал(а):
daikontrol писал(а):

На схемі видно шо пішохід іде по зебрі і це неважно у яку сторону !!!! назустріч могла вискочити інша людина або таш сама повернутись назад!!!!!

:lol: :lol: :lol:
Вы еще скажите , что из-за таких как я происходят наезды на пешеходов...
Вы наверное забыли (или не знаете) что пешеход является таким же участником дорожного движения.И по мимо прав у него есть еще и обязанности... Так вот оценить безопасность своего перехода, а не бегать сломя голову--Это его обязанность

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 12:18 
Борец

daikontrol писал(а):
У Гея може і немае доказів вашої вини може і немав права складати протокол але на схемі видно шо ви неправі!!!!зупинили васвсеш таки а не другу машину!друга машина стояла а ви поіхали увас обмежана видивість ви немали права проїжати ....

Ув."daikontrol" ни в коем случае не хочу вас оскорбить или задеть ваше чувство собственного достоинства...Но
судя по вашим комментариям вы или пешеход или вчерашний выпускник автошколы...
1)на схемі видно шо ви неправі----Где же это видно??? Еще раз настоятельно рекомендую перечитать текст в первом посте и обязательно ознакомиться с ссылками в тексте там все понятно.нет моей вины, ничего и не произошло...
2)зупинили вас всеж таки а не другу машину----тут все просто,протокол за пешехода дороже чем поворот не с той полосы...(задача гаи не предупреждать нарушения а план выполнять,кассу сдавать)
3)друга машина стояла а ви поіхали увас обмежана видивість ви немали права проїжати---
ПДД 10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху. помехи или опасности пешеходу я не создал
ПДД 1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.
Вторая машина нарушила повернув с левой полосы направо,чем создала мне помеху обзора перекрыв переход, тем не менее я остановился пропустил поток пешеходов и заметьте не по пяткам им поехал а выждал какое-то время убедившись что больше никого нет,поехал.Но за время затраченное на трогание и выезд за стойку второго авто пешеход уже начал движение...
А предположим вы правы и у вас та же ситуация,ограничен обзор и вы стоите ...
а водителю из второй машины которая ограничила вам обзор стало плохо(инфаркт,инсульт,умер...)или это просто блондинка по телефону заговорилась(красится,пудрится,читает...)и вы как "два тополя на плющихе" стоите на перекрестке создавая помеху движению и аварийную ситуацию...Потому-что там блондинка умерла а вы ничего не видите... :evil:
Все должны по вашему стоять если кому-то обмежена видимiсть... :? ???
и еще покурите ПДД 18.1 и 18.4 там по сути схожая ситуация

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 22:20 
Борец

Шановний а ви незвернули увагу шо вам ніхто недопомагае з порадою???? як ви думаетечому.....
ВАс 66 переглядів вашого посту!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 окт 2010, 23:11 
Постоялец

Вот мой иск с которым я выиграл дело........

До _Iндустрiального районого суду м.Днiпропетровськ

Позивач______________--------- В`ячеслав Геннадiйович
Що мешкае за адесою пр..-----------------тел.8 096 --------------

Вiдповiдач _Міське управління ДАI м.Днiпропетровськ вул..Троицкая 2/А 49070
Iнспектор ДПС ВДАІ старшина міліції Смотров Олександр Маркович

У справі про адміністративне правопорушення,
Передбачене ч.2 ст.122 КпАП України,

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ.
Про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення
в зв’язку з накладенням адміністративного стягнення.

В провадженні ВДАІ МВС України в м. Дн-ськ знаходиться адміністративна справа АЕ №249616 про притягнення ------------ В.Г. за ч.2 ст. 122 КУпАП до адміністративної відповідальності за порушення п. п 16.2 ПДР.
09.08.2009р. інспектор дорожньо-патрульної служби ВДАІ старшина міліції Смотров Олександр Маркович постановив накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 500 (п`ятсот гривень) на -------------- В.Г. за нібито порушення останнім п.п. 16.2 ПДР.
В якості достатніх даних, які нібито вказують на наявність в діях -------- В.Г. ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП органом ДПС ВДАІ було зазначено, що 09.08.2009 р. о 11 год. 25 хв. я в м. Дн-ськ на перехрестi пр. К.Маркса – вул.Шмiдта керував автомобілем Шевроле д/з ------------ не пропустив пішоходів, які переходили проїздну частину на пішохідному переходi, чим порушив п.п.16.2
Вважаю постанову інспектора ДПС ВДАІ старшини міліції Смотрова Олександра Марковича про притягнення ----------- В.Г. до адміністративної відповідальності неконкретною, незаконною та необґрунтованою, такою, що винесена з грубими порушеннями Конституції України, норм матеріального та процесуального права України.
Так, відповідно до положень ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
У відповідності до ч. ч. 1, 2 ст. 7 КУпАП ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.
Згідно положень ст. 33 КУпАП стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України.
Статтею 217 КУпАП передбачено, що посадові особи, уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення, можуть накладати адміністративні стягнення, передбачені цим Кодексом, у межах наданих їм повноважень і лише під час виконання службових обов'язків.
Зазначену постанову винесено щодо мене за ніби-то ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованому пішоходному переході, порушення правил проїзду зазначеного переходу.
Зазначена постанова не відповідає вимогам закону та обставинам справи з таких підстав.
У момент мого наближення до пішоходного переходу пішоходів на ньому не було. Вони зійшли на нього з тротуару (узбіччя) пізніше, я зупинився щоб надати iм перевагу як вимагають ПДР п.18.1, пiсля того як вони пройшли продовжив рух. Між тим, п.18.1 ПДР зобов’язує водія зменшувати швидкість, а при необхідності зупинятися, щоб надати дорогу пішоходам, які вже знаходяться на переході, коли він наближається до зазначеного переходу. Що я i зробив, i зазначив це у протоколi.
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким ніби-то було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст.269 КпАП така особа є потрепілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потрепілих та свідків.) У відповідності до ст.251 КпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо протирічить ст.256 КпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.
Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін.обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:

Скасувати постанову АЕ №249616 про адміністративне правопорушення зафіксоване інспектором ДПС ВДАІ м.Днiпропетровськ старшиной міліції Смотрова Олександра Марковича вiд 09.08.2009 року, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додаток:
1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення до протоколу – 2 примiрника
2. Копiя протоколу про адміністративне правопорушення – 2 примiрныка
3. Копiя скарги – 1 примiрник

17 серпня 2009 р. (Підпис)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа