Текущее время: 16 июл 2025, 13:29

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 14:02 
Постоялец

Вот возникли мысли выложыл их в запрос.... :ugeek: посоветуйте каие вопросы лишние,или какие добавит надо......
или что-то поменять.......Жду критики.....
Цитата:
Начальнику Департамента Державної
Автомобільної інспекції МВС України
Лозовому В.М.
04171, м. Київ, вул. Лук’янівська, 62
тел. 0 (44) 272-46-59

Інформаційний запит
Переглядаючи,телевізійні програми,та інтернет сторінки стикався з відео файлами де показані свавілля працівників міліції,здебільшого не законні вимоги,та не законні дії інспекторів ДПС. Мав нагоду бачити відеоматеріал,де двоє інспекторів ДПС без всяких на те законних причин зв’язували водія,і один з інспекторів рвав на собі одяг,а саме зривав з себе погони . Також бачив відео матеріал як двоє інспекторів ДПС,витягнули з автомобіля,та побили водія за те що він не захотів виходити добровільно. Є ще дуже багато матеріалу такого характеру,тому у мене виникло декілька запитань.
Я теж водій,і дуже багато часу проводжу за кермом,і не виключено що на певному етапі свого життя я потраплю в таку ситуацію,або стану її свідком. Я вже стикався з певними не законними діями інспекторів ДПС,такими як зупинка,обшук,звірка номерів агрегаті мого автомобіля без всяких на те причин,коли я запитував інспектора причину зупинки,то отримував відповідь перевірка документів або відсутність на лобовому склі мого автомобіля стікера страхування цивільної відповідальності. коли мій автомобіль обшукували я теж поцікавився причиною даних дій,та попросив щоб це зробили в присутності двох свідків,на що інспектори відреагували грубо,та заявили що якщо не помовчу то поїду з ними в відділення міліції,а автомобіль заберуть на штраф майданчик,і це не обшук а огляд,я вирішив не вступати в суперечку та відкрив багажник свого автомобіля,після чого інспектор покликав не відомого мені чоловіка в цивільному одязі, кавказької національності,який в свою чергу оглянув мій багажник, и сказав «тут нэт.»,мене відпустили і почали перевіряти наступний автомобіль. Також я неодноразово був свідком того як Інспектори ДПС порушують ПДР України без всяких на те причин.
З моменту вище вказаних подій пройшло дуже багато часу,і я вже не пам’ятаю імена чи прізвища цих інспекторів,також не висуваю жодних претензій,але у мене виникло декілька запитань,на які хотів би отримати повну,та зрозумілу відповідь,в разі не надання такої залишаю за собою право звертатися повторно,або звернутися до вищих інстанцій,з питанням чому ви не відповіли на мої запитання.
Керуючись ст.ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», прошу письмово надати відповідь:
1.Чи можу я застосовувати до інспекторів ДПС, фізичні методи оборони у випадках коли мої права,честь та гідність гарантованих мені Конституцією України не законно обмежують,наприклад коли я не хочу виходити з свого автомобіля,якщо це не суперечить законам України,та в подібних випадках.
2.Чи можуть інспектори ДПС при огляді мого транспортного засобу відкривати багажник мого автомобіля,або просити,вимагати в мене це зробити.
3.Як я повинен діяти коли на моє законне запитання до інспектора ДПС я отримую відповідь яка не передбачена ст. 11 закону про Міліцію,та інструкцією 111.
4.Чи можу я почувши що причина зупинки не законна поїхати далі без надання інспектору ДПС всяких пояснень.
5.Які мої дії як Громадянина України мають бути якщо я бачу порушення ПДР автомобілями ДПС.
6.Чи можу я підійти та вимагати припинити порушувати ПДР інспекторами ДПС,якщо порушення є.
7.Чи можу я вимагати показати мені своє службове посвідчення у інспекторів ДПС,якщо я не перебуваю в той момент за кермом,та перший звернувся до них.
8.Чи можу я проводити відео зйомку Інспекторів ДПС,навіть якщо вони мене не зупиняли.
Прошу надати відповідь по кожному запитанню на окремому аркуші паперу,та пронумерувати їх відповідно до моїх запитань.
Відповідно до ст. 40 Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію», під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Відповідь прошу надати у повній відповідності до ст. 33 Закону України «Про інформацію», а саме, протягом десяти календарних днів та письмово довести до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення, та задовольнити запит протягом місяця.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 14:17 
Постоялец

Преамбула не серьёзная - нужно менять.
Много грамматических и стилистических ошибок - проверить.
Фраза Прошу надати відповідь по кожному запитанню на окремому аркуші паперу,та пронумерувати їх відповідно до моїх запитань. вызвала вопрос: на каком основании?
На главный вопрос данной темы отвечаю: БИТЬ НУЖНО!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 14:21 
Постоялец

Columb писал(а):
Преамбула не серьёзная - нужно менять.

это как????обьясни не понял.....я только прочитал с третьего раза.... :mrgreen:
Columb писал(а):
Прошу надати відповідь по кожному запитанню на окремому аркуші паперу,та пронумерувати їх відповідно до моїх запитань. вызвала вопрос: на каком основании?

это просьба.
хотя можно поменять на такое...
Цитата:
Прошу надаючи відповідь на мої запитання пронумерувати їх відповідно до моїх запитань

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 14:25 
Борец

romualdo писал(а):
Вот возникли мысли выложыл их в запрос...
как по мне, то не очень :roll:
для запроса ты используешь неподтвержденную информацию, я б даже сказал догадки, а то и дезинформацию.
если против тебя совершались противоправные действия или были ущемлены твои интересы, а ты не обратился в соответствующие органы, то таких действий не имело место быть. задним числом это можно назвать клеветой.
если ты был свидетелем и не заявил, то можешь еще и под статью ук попасть.

сами вопросы подразумевают под собой готовые ответы - ссылки на пункты правил и статьи законов
Columb писал(а):
...
На главный вопрос данной темы отвечаю: БИТЬ НУЖНО!!!!
там это... искать лениво, но где-то в ук есть статьи:
с оружием... при исполнении служебных обязанностей. в общем, если не пристрелит, то придется трохи посидеть.
статья про самооборону совсем скользкая, знакомый за нее 15 лет отсидел

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 14:39 
Постоялец

LAVe писал(а):
для запроса ты используешь неподтвержденную информацию, я б даже сказал догадки, а то и дезинформацию.если против тебя совершались противоправные действия или были ущемлены твои интересы, а ты не обратился в соответствующие органы, то таких действий не имело место быть. задним числом это можно назвать клеветой.если ты был свидетелем и не заявил, то можешь еще и под статью ук попасть.

у меня тоже возникали такие мысли,и поэтому я все выложы в такой форме....я не знял что это так розценят...
Все что я писал о себе действительно было,но это было давно,и я не помню их фамилий....
поэтому и написал..
romualdo писал(а):
З моменту вище вказаних подій пройшло дуже багато часу,і я вже не пам’ятаю імена чи прізвища цих інспекторів,також не висуваю жодних претензій
думал так не попаду под КК....
там можна дописать
Цитата:
не висуваю жодних претензій,скарг,доних та до ДПС

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 16:22 
Постоялец

Планую відправити аналогічний запит, тільки без такого довгого вступу. По одному питанню на один інформаційний запит.
Заготовка така:
Цитата:
Частина 4 статті 55 Конституції України каже:
Цитата:
Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Прошу дати відповідь на питання: якими саме способами я можу реалізувати це, надане мені Конституцією України, право при отриманні від працівника ДАІ незаконної вимоги?

Наступний варіант:
Цитата:
...
Прошу дати відповідь на питання: чи можу я реалізувати це, надане мені Конституцією України, право шляхом повного ігнорування незаконних вимог працівника ДАІ?

В додаткових запитах плануються конкретні питання по такому шаблону:
Цитата:
Чи можу я <конкретно_діяти_так> якщо працівник ДАІ <конкретно_діє_сяк>?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 16:25 
Борец

Я уже в какой-то теме писал - сделайте отдельный запрос по правомерности оказания сопротивления сотрудникам, иначе они ответять "кашей", где будет "много и ни о чем".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 19:37 
Постоялец

makssav писал(а):
Я уже в какой-то теме писал - сделайте отдельный запрос по правомерности оказания сопротивления сотрудникам, иначе они ответять "кашей", где будет "много и ни о чем".

А здесь уже пришьют уголовку!
Мои высказывания БИТЬ НАДО - это просто желание (мнение) из серии невыполнимых.....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 20:52 
Постоялец

http://www.segodnya.ua/news/14185270.html
А после такого беспредела. Человек стал инвалидом, а начальство грозит пальчиком и пугает увольненрием. А журналистам приходится выполнять обязанности прокуратуры и МВД.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 21:34 
Постоялец

yurko7 писал(а):
Планую відправити аналогічний запит, тільки без такого довгого вступу. По одному питанню на один інформаційний запит.
Заготовка така:
Цитата:
Частина 4 статті 55 Конституції України каже:
Цитата:
Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Прошу дати відповідь на питання: якими саме способами я можу реалізувати це, надане мені Конституцією України, право при отриманні від працівника ДАІ незаконної вимоги?

Наступний варіант:
Цитата:
...
Прошу дати відповідь на питання: чи можу я реалізувати це, надане мені Конституцією України, право шляхом повного ігнорування незаконних вимог працівника ДАІ?

В додаткових запитах плануються конкретні питання по такому шаблону:
Цитата:
Чи можу я <конкретно_діяти_так> якщо працівник ДАІ <конкретно_діє_сяк>?

подкинь еще пару статеек,завтра попробую чете наваять,по твоей схемме...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 08:51 
Борец

Хочешь, я напишу тебе их ответ заранее?

http://vzjatkamnet.at.ua/_fr/1/s9861257.jpg

Читай второй абзац сверху.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 08:54 
Постоялец

мда прочитал.......Спосибо...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 09:12 
Постоялец

а если так написать?????

Цитата:
Начальнику Департамента Державної
Автомобільної інспекції МВС України
Лозовому В.М.
04171, м. Київ, вул. Лук’янівська, 62
тел. 0 (44) 272-46-59
Інформаційний запит
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Стаття 10 Закону України „Про інформацію” зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
Згідно ст. 32 Закону України „Про інформацію” під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
У ст. 33 Закону України „Про Інформацію” кажеться, що термін вивчення запиту на предмет можливості його задоволення не повинен перевищувати десяти календарних днів, а задоволення запиту здійснюється протягом місяця, якщо інше не передбачено законом.
Керуючись ст. ст. 2, 5, 9, 10, 22, 32, 33 Закону України „Про інформацію”, ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією” прошу письмово, своєчасно, надати повні та змістовні відповіді з відповідними посиланнями на нормативно-правові акти на такі питання:
1...
2...
3...
4...
Прошу надаючи відповідь на мої запитання пронумерувати їх відповідно до моїх запитань

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 09:19 
Постоялец

romualdo писал(а):
подкинь еще пару статеек,завтра попробую чете наваять,по твоей схемме...
Статей з НПА? Я буду ссилатись тільки на статті 19 і 55 Конституції. Запити відправлю по черзі, від загального до конкретного. По одному питанню в одному запиті.
makssav писал(а):
Хочешь, я напишу тебе их ответ заранее?

http://vzjatkamnet.at.ua/_fr/1/s9861257.jpg

Читай второй абзац сверху.
На загальне питання можуть і таку відповідь прислати. Я не проти :) А запити з конкретними питаннями передбачатимуть відповідь "Так" або "Ні".
Наприклад: "Чи можу я продовжити рух, якщо виявиться, що інспектор зупинив мене безпідставно?", "Чи можу я не передавати інспектору документи, якщо той не підозрює мене у вчиненні правопорушення?", "Чи можу я застосувати фізичну силу до інспектора, якщо той, безпідставно та не маючи на те повноважень, намагається вирвати в мене з рук фотоапарат?" і т.д.
Головне перед дією інспектора зазначайте "безпідставно" або "не маючи на те повноважень".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 09:35 
Постоялец

romualdo писал(а):
а если так написать?????
Який смисл задавати багато питань в одному запиті? Так Ви тільки дасте їм можливість на якесь питання не відповісти. До того ж, при одному питанні не треба просити номерувати відповіді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа