Текущее время: 29 июл 2025, 23:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Порушення не було, протокол є.
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 01:15 
Новобранец

Суть: 5.01.2013 близько 17,30 близько Ужгорода рухався в потоці автомобілів на неосвітленій ділянці дороги і здійснив перестроювання в крайній лівий ряд для подальшого руху по кільцю і праворуч (всього 2 смуги для руху в попутньому напрямку), оскільки з крайнього правого ряду рух передбачається тільки направо. Перетнув пунктирну смугу 1.5 дорожної розмітки, однак був зупинений інспектором дпс. Представившись, він попросив посвідчення водія і тех паспорт. Оглянувши їх, попросив вийти з машини, щоб показати, що я порушив. Показав суцільну лінію, яка тягнулася близько 40 метрів до початку кільця і сказав, що я її перетнув. З місця, де на момент зупинки мого автомобіля знаходився інспектор, неможливо чітко і однозначно визначити місце чергування розміток 1.5, 1.6 та 1.1. На мої заперечення інспектор стверджував, що я її таки перетнув.
Далі попросив пройти до автомобіля дпс, в якому був складений протокол про порушення п. дор.роз.1.1 правил дорожнього руху, за що передбачаєтсья відповідальність, передбачена ч.1 ст.122 КУпАП. Ніяких доказів до протоколу долучено не було: ні свідків, ні фото- чи відео-фіксації "порушення". Мої права мені роз'яснені не були, в звязку з чим двох свідків, які знаходились в моєму автомобілі, в протокол я не вписав. Також через нероз'яснення моїх прав в графі "Пояснення особи,..." я не написав, що не згідний з порушенням, а написав тільки "розгляд справи прошу призначити за місцем проживання" (Львів). На моє питання "що мені робити, якщо я не згідний з цим протоколом?" відповів "оскаржиш у Львові". На руки отримав копію протоколу про адмін порушення, в якому нечітко вказано посаду та прізвище інспектора.

Автомобілі, що рухалися попереду, зупинені не були, хоча траекторія руху повторювалася, і суцільна лінія розмітки не перетиналася. Ті ж самі автомобілі, що рухалися попереду мене, обмежували оглядовість дороги, унеможливлюючи фіксацію факту переретину суцільної лінії.

Питання: якою повинна бути послідовність дій для оскарження дій інспектора? З чого почати? Я так розумію, оскаржувати необхідно саме дії, а не протокол. Розгляд адміністративної справи повинен відбутися 18.01.2013. Якщо писати скаргу на дії інспектора, то до кого її направляти: до районного суду Львова чи по місцю роботиінспектора?

Допоможіть, будь ласка, оформити скаргу. Текст викладу пізніше

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Порушення не було, протокол є.
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 01:34 
Борец

Я так розумію що в геїв відео і свідків немає?викладіть скан протоколу,тільки без своїх даних.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 01:46 
Борец

а що Ви повиннi зробити в першу чергу, переконатись що перед Вами спiвробiтник мiлiцii? Попросити предьявити службове посвiдчення! От Ви хочете писати скаргу, а даних немае! № протоколу е? Пишiть iнфозапит, щоб надали iнформацiю до УДАI Львiвськоi обл. Де скан протоколу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 01:46 
Борец

Де конкретно, це трапилося? Яке кільце?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 10:37 
Новобранец

Boroda007 писал(а):
Я так розумію що в геїв відео і свідків немає?викладіть скан протоколу,тільки без своїх даних.

Все правильно, фото, відео і свідків немає. В моїй машині свідки були, але в протокол я їх не вносив через недостатню проінформованість і нерозяснення моїх прав інспектором.

Скан:
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 10:42 
Новобранец

djmixer писал(а):
Де конкретно, це трапилося? Яке кільце?

Якщо рухатися з Ужгорода до Мукачева, перед нас.пунктом Барвінок

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 11:02 
Новобранец

freeman john писал(а):
а що Ви повиннi зробити в першу чергу, переконатись що перед Вами спiвробiтник мiлiцii? Попросити предьявити службове посвiдчення! От Ви хочете писати скаргу, а даних немае! № протоколу е? Пишiть iнфозапит, щоб надали iнформацiю до УДАI Львiвськоi обл. Де скан протоколу?

Не зрозумів, для чого потрібен інфозапит. Щоб сказали правильне прізвище інспектора?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 11:28 
Борец

1.1 - дорожная разметка (линия)
он же написал, что ты пересек сплошную полосу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 11:49 
Борец

baas писал(а):
freeman john писал(а):

Не зрозумів, для чого потрібен інфозапит. Щоб сказали правильне прізвище інспектора?

У позовi до суду, потрiбно вказати посадову особу дii якоi Ви оскаржуете, данних розiбрати неможливо, ось i потрiбен запит...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 12:41 
Новобранец

LAVe писал(а):

Написав. Але ж я не перетинав

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 13:17 
Борец

Идите в суд по месту проживания, узнавайте пришёл ли протокол, выбран ли судья на это дело, если да - требуйте ознакомления с материалами дела. Как всегда, хер вам дадут сделать ксерокопию, приходите с хорошим фотиком.
Начиная с захода в здание суда и весь тот футбол по кабинетам, который вам устроят, снимайте на видео. Все разговоры пишите на диктофон.
Прячьте мобилу, камеры, регистраторы в шарфики, рукава и т.д. Вперёд и с музыкой.
phpBB [video]

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 14:55 
Борец

baas писал(а):
LAVe писал(а):

ты наверное не понял
невозможно пересечь сплошную полосу 1.1, потому что ее не существует в природе

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 янв 2013, 15:46 
Новобранец

LAVe писал(а):
baas писал(а):
LAVe писал(а):

ты наверное не понял
невозможно пересечь сплошную полосу 1.1, потому что ее не существует в природе

Тепер зрозумів)))) Дуже вдячний за уважність :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 янв 2013, 18:12 
Новобранец

До Франківського районного суду м. Львова
вул. Генерала Чупринки, 69, м. Львів, 79044

Позивач:

Відповідач: ІДПС з обслуговування
стаціонарного поста №1 роти ДПС
прапорщик Іванов Петро Сидорович
м.Ужгород, вул. Кошового 4, 88000
тел. (03122)24837
Інші засоби зв’язку невідомі

Адміністративний позов

про визнання протоколу серії АБВ №123456 про адміністративне правопорушення від 01.01.0001 незаконним.

Я, позивач, паспорт АА 111111, 01.01.0011 року близько 17:30 на автомобілі Volkswagen Caddy д.н. АА 1111 АА, рухався по 806-му кілометру автомобільної дороги Київ-Чоп з дотриманням безпечної дистанції до мікроавтобуса, що рухався попереду. Орієнтовно за 100 метрів до перехрестя з круговим рухом я завчасно, з дотриманням вимог горизонтальної дорожньої розмітки та увімкнувши сигнал лівого повороту, здійснив перестроювання в ліву смугу руху, перетнувши лінію 1.5 горизонтальної дорожньої розмітки. Одночасно зі мною цей самий маневр здійснив водій мікроавтобуса. Наближаючись до центрального острівця перехрестя з круговим рухом був зупинений інспектором ДПС з обслуговування стаціонарного поста №1 роти ДПС прапорщиком Івановим Петром Сидоровичем (надалі по тексту - інспектор). Однак водій мікроавтобуса, що рухався попереду мене, зупиненим не був. Представившись, він попросив посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Оглянувши їх, інспектор попросив мене вийти з машини, щоб показати, що я порушив. Показав суцільну лінію до початку перехрестя з круговим рухом і сказав, що я її перетнув. Варто зазначити, що з місця, де на момент зупинки мого автомобіля знаходився інспектор, неможливо чітко і однозначно визначити місце чергування розміток 1.5, 1.6 та 1.1. Тим більше на відстані в приблизно 100 метрів, в темну пору доби на неосвітленій ділянці дороги. На мої заперечення інспектор стверджував, що я її таки перетнув. Згодом інспектор попросив мене пройти до автомобіля дпс, в якому був складений протокол серії АБВ №123456 про адміністративне правопорушення. В якості суті учиненого адміністративного правопорушення інспектором було записано «під час перестроювання перетнув суцільну смугу 1.1. П.Д.Р.», однак в ПДР поняття «суцільна смуга» відсутня. Отже суть скоєного правопорушення є суцільною вигадкою інспектора. Ніяких доказів до протоколу долучено не було: ні свідків, ні фото- чи відео-фіксації "порушення". Мої права мені роз'яснені не були.
Таким чином, вважаю протокол серії АБВ №123456 про адміністративне правопорушення від 05.01.2013 недійсним та таким, що підлягає зняттю з обліку з наступних причин:
1. Відсутність складу правопорушення, оскільки я перетинав пунктирну лінію 1.5 горизонтальної дорожньої розмітки, що може бути підтверджено свідком Цікавим Валентином Ігоровичем, 01.01.0001 року народження, паспорт ХХ 111111, проживає за адресою ……….
2. Порушення ст. 256 КУпАП у зв’язку з відсутністю в протоколі існуючої суті учиненого адміністративного правопорушення, оскільки в ПДР відсутнє поняття «суцільна смуга», перетин якої, згідно з протоколом, являється суттю скоєного правопорушення. Копія протоколу додається
3. Порушення п. 9.17 Наказу МВС України №77 від 26.02.2009, що вимагає заповнення записів у протоколі розбірливим почерком, а прізвище, ім'я, по батькові порушника, його місце проживання, а також посада, місце роботи, звання працівника Державтоінспекції МВС записуються друкованими літерами.
4. Порушення п. 22.7 Наказу МВС України від 13.11.2006 N 1111, що вимагає від працівника ДПС роз’яснення мені моїх прав, передбачених ст. 268 КУпАП.
5. Порушення ст. 256 КУпАП, що передбачає внесення до протоколу прізвищ та адрес свідків в разі їх наявності. Свідками того, що я перетинав лінію 1.5, було 3 особи, які знаходились в керованому мною автомобілі. Інспектор знав про їх наявність, оскільки спитав мене, хто знаходиться зі мною в машині. Але через нероз’яснення мені моїх прав, я не зміг внести їх в протокол в графу «Свідчи чи потерпілі».
6. Відсутність доказової бази. Відповідно до ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але, як вбачається із змісту копії протоколу про адміністративне правопорушення, ніяких показань технічних приладів чи інших доказів до нього не додається. А «на око» визначити, яку саме лінії дорожньої розмітки я перетинав, з місця знаходження на момент зупинки інспектору було неможливо, тим більше, коли попереду мене рухався інший автомобіль, в темну пору доби на неосвітленій ділянці дороги і на значній відстані.

Враховуючи вищевикладене, а саме те, що жодних доказів порушення мною правил дорожнього руху немає, протокол серії АБВ №123456 про адміністративне правопорушення від 01.01.0001 складений з численним грубими порушеннями діючого законодавства та не містить суті скоєного правопорушення, відсутність в моїх діях складу правопорушення, та керуючись ст. 9, ст. 251, ст. 256, ст. 268 КУпАП,

Прошу:
- Визнати протокол серії АБВ №123456 про адміністративне порушення від 01.01.0001 незаконним та таким, що підлягає зняттю з обліку

Додатки:
- копія позовної заяви (1 примірник на 3 арк.)
- копія протоколу серії АБВ №123456 про адміністративне порушення від 01.01.0001
- копія паспорта (1 примірник)

Якщо можна, внесіть, будь ласка, корективи. Наперед вдячний

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 янв 2013, 18:46 
Борец

baas писал(а):
До Франківського районного суду м. Львова

- Визнати протокол серії АБВ №123456 про адміністративне порушення від 01.01.0001 незаконним та таким, що підлягає зняттю з обліку

в суді потрібно оскаржувати постанову, а не протокол

baas писал(а):
Якщо можна, внесіть, будь ласка, корективи. Наперед вдячний

як це робиться в подробицях можете ознайомитись тут: http://aktivist.in.ua/?p=188

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа