Текущее время: 23 июл 2025, 17:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 май 2010, 14:01 
Новобранец

Ось попав днями в Рівне. Ситууація прикольна :lol:

Передбачаю тут можливі наїзди, тому одразу пояснюю: їхав уважно, за знаками дивися :? Але цього разу гайці з Рівного перевершили самі себе :lol:

Читайте скаргу, там все описано. Особливо раджу подивитись схемку... Цікаво, як ви би проїхали це перехрестя, якби вам треба було попасти в центр?

---------------------------------------------------------------------------------

Головним обласним ДАЙЦЮ, ПРОКОРОРУ Рівненської області
Головному київському ДАЙЦЮ

СКАРГА

Шановний Миколо Миколайовичу! Звернутись до Вас з цією скаргою мене змусила дивна ситуація, котра трапилась зі мною 21 травня 2010 року у м. Рівне на вулиці Соборній. Керуючи власним автомобілем Mitsubishi Lancer (д.н.з. ?????????) та виконуючи всі вимоги Правил дорожнього руху, о 10 год.33. хвилині я був зупинений інспектором РРДПС ВДАІ м. Рівне молодшим сержантом міліції Митчук Тарасом Юрійовичем. На мій превеликий подив, вказаний працівник повідомив мене, що я порушив ПДР, проїхавши під знак 3.1. «Проїзд заборонено». За фактом порушення було складено Протокол серія ВК № 138743 від 21.05.2010 р. та Постанова в справі про адмінправопорушення серії ВК № 113882 від 21.05.2010 р. (копії обох документів надані в Додатках до цієї Скарги).

Будучи в м. Рівне автомобілем вперше, я уважно слідкував за всіма знаками, які регулюють дорожній рух. Для того, аби пересвідчитись у інкримінованому мені порушенні я, залишивши інспектора оформляти протокол, пішки повернувся до перехрестя, яке передувало моїй зупинці працівниками РРДПС ВДАІ м. Рівне.

Я знайшов знак 3.1. «Рух заборонено». Але… Ось тут і починається найцікавіше. Для кращого розуміння Вами суті моїх претензій до Ваших працівників та Вас особисто - як їхнього безпосереднього керівника, я зробив кілька фотографій вказаного перехрестя та створив Фотосхему дорожніх вказівників, знаків та розмітки на місці порушення.

Фотосхема дорожніх вказівників, знаків та розмітки на місці порушення
Приєднання файлів:

Изображение
1. Знак 5.54 «Покажчик напрямків», який показує стрілкою «Прямо» напрямок руху до центру міста.
2. Дорожня розмітка показує стрілкою «Прямо» напрямок руху.
3. Двохсекційний світлофор, основна (!) секція якого показує рух «Прямо», а додаткова – «Направо».
4. Знак 2.1. «Головна дорога» встановлює пріоритетність руху «Прямо» та «Направо» над іншими напрямками.
5. Знак 3.1. «Рух заборонено», знаходиться за 60-70 метрів після початку дії розмітки 1.1., яка забороняє зміну рядності.

З наведеної Фотосхеми видно, що у місті Рівне (обласному центрі, між іншим!) на центральній вулиці, прямо під боком обласного керівництва не тільки ДАІ, але й МВС, встановлено заборонний дорожній знак 3.1. з грубим порушенням не лише ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування», але й елементарної логіки сприйняття дорожньої обстановки.

Скажіть будь-ласка, яким чином водій, котрий вперше проїздить Вашим містом, має здогадатись, що за перехрестям, яке:
o має дві смуги руху в одному напрямку з відповідним малюнком дорожньої розмітки;
o обладнане двосекційним світлофором, причім основна (!) секція якого дозволяє рух «прямо» акурат під дію знаку 3.1;
o перед яким встановлено знак 2.1. «Головна дорога»;
o а ще раніше - вказівник 5.54 «Покажчик напрямків», який показує стрілкою «Прямо» напрямок руху до центру міста
буде встановлено знак 3.1. Рух заборонено?

Чому всупереч здоровому глузду та технічним вимогам знак встановлено
не перед перехрестям, а далеко за ним?

Як без порушень ПДР, їдучи за автобусом (як на фото схемі і як у моєму випадку), водій має побачити заборону руху прямо і змінити рядність, повернувши направо?

Чому перед перехрестям немає знаку, наприклад 4.3. «Рух праворуч», або 5.19. «Використання смуги руху», або принаймні 1.39. «Інша небезпека»?

Чому наряд ДПС, який звинуватив мене у порушенні ПДР, незважаючи на мої зауваження, викладені в Протоколі, не припинив очевидне беззаконня, не вжив заходів для підвищення безпеки руху, як того вимагає Закон про міліцію, а продовжив складати незаконні протоколи та постанови щодо інших «порушників», в основній масі – з номерними знаками інших областей?

Я так розумію, що єдина аргументована відповідь не вищенаведені нериторичні запитання та єдина причина існування такої ситуації у місті - це намагання наповнити (у кращому випадку) держбюджет за рахунок немісцевих водіїв, які не будуть «шукати справедливості» у чужому місті у такий не зовсім коректний, м’яко кажучи, спосіб. Тому ці питання я також адресую обласному прокурору та в центральний апарат ДАІ МВС України.

Виходячи з вищевикладеного,
ПРОШУ:
1. Визнати незаконною та скасувати Постанову в справі про адмінправопорушення серії ВК № 113882 від 21.05.2010 р.
2. Адміністративну справу проти мене закрити.
3. Провести службове розслідування з виявлення винних у встановленні дорожнього знаку у вказаному місці з грубим порушенням ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування».
4. Дати доручення відповідним службам привести знак 3.1. «Рух заборонено» у відповідність з ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування».
5. Повідомити мене письмово про розгляд даної скарги у встановлений Законом термін.

Доводжу також до Вашого відома, що мною підготовлені документи для передачі цієї справи на розгляд Залізничного районного суду м. Львова
(за місцем мого проживання). Як того вимагає КУпАП, судовий позов буде подано 31 травня 2010 р (10-ий день після винесення постанови). До цього часу я чекатиму на Вашу відповідь на дану скаргу. Після 31 травня
мені буде дуже цікаво зустрітися з Вашим представником і послухати, як він пояснюватиме Високому Суду способи проїзду даного перехрестя в специфічному розумінні Рівненської ДАІ.

До Скарги Додаються:
1. Копія Протоколу серія ВК № 138743 від 21.05.2010 р.
2. Копія Постанови в справі про адмінправопорушення серії ВК № 113882 від 21.05.2010 р.

24 травня 2010 р.

З повагою, Я ВЛАСНОЮ ПЕРСОНОЮ
------------------------------------------------------------------------------

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2010, 19:28 
Постоялец

Ловушка :? :shock:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2010, 20:49 
Новобранец

teopros писал(а):
Ловушка :? :shock:

Ну а я про що? :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2010, 20:52 
Борец

Ситуация действительно бредовая.... В смысле расстановка знаков. Интересно, что ответят геи, каким будет решение суда ? Автор, держи нас в курсе развития событий !

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2010, 22:47 
Борец

тот знак висит перед заездом правее, туда нельзя а прямо можно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 май 2010, 06:39 
Постоялец

Pit писал(а):
тот знак висит перед заездом правее, туда нельзя а прямо можно

Я тоже так думаю. Скорее всего он должен быть повернут или там нет таблички под ним. Чем удачно пользуются гаишники.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 май 2010, 10:49 
Борец

Пойдемте посмотрим знак под который Вы проехали!!! :lol: :lol: :lol:
Без лоха и жизнь плоха... :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 май 2010, 15:23 
Борец

Интересно что дальше, уже за перекрёстком, висит знак "движение только прямо", подразумевая, что направо, в карман за перекрёстком, заежать нельзя. Туда, совершенно очевидно, относится и знак "проезд запрещён". Думаю, в обжаловании постановления этих уродов геев проблем быть не должно. Но лично я бы не ограничился только отменой постановы...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 май 2010, 15:41 
Новобранец

Евгений Владимирович писал(а):
Но лично я бы не ограничился только отменой постановы...

Саме так і буде. Тому копія скарги пішла і в прокуратуру:-)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2010, 10:48 
Новобранец

Я сам з Рівного. І ТАМ СТОЇТЬ ТАКИЙ ЗНАК ЗІ ВСІХ СТОРІН В"ЇЗДУ НА ЦЕНТРАЛЬНУ ВУЛИЦЮ (ВУЛ. СОБОРНА). Для проїзду по цій вулиці потрібно купувати спеціальний пропуск на рік! Вартість я не помню((((( Ось так))))) Сам не раз говорив з гайцями по цьому поводу і правомірності платного проїзду під знак. Без варіантів! Беруть документи на складання протоколу, а паралельно дзвониш в довіру гаї Рівного і залишаєш скаргу на неправомірні дії співробітників-через 5 хв дзвінок їм на мобільний (напевно з довіри) і документи самі заносять в машину і бажають щасливої дороги.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июн 2010, 22:06 
Борец

Прикольно. И что ответили? Все не Ровенские там попадаются, у нас центр не проездной. Интересно что продают дозволы которые по сути нарушают закон. Но продают одни, а Гейцы щас начали всех прессовать, что под знак проехали - значит нарушили.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2010, 22:41 
Прохожий

Действительно, знак "рух заборонено" стоит со всех выездов на ул. Соборную, а точнее от ее начала до пересечения с ул. Дубенской (на этом перекрестке ув. Myselfа и остановили)
Повесили эти знаки, для того чтобы была возможность у общественного транспорта передвигаться по городу. Ибо если бы его небыло (знака) то центр бы целый день просто стоял, ибо дорога узкая, а крайне большое количество общественного транспорта и так забирает большую часть пропускной способности.
Адекватным решением данной проблемы была бы постройка еще одного моста, на месте теперешнего переезда, и этот мост планировался, но не судьба. На данным момент общественный транспорт и авто которые имеют "разрешения", ездят по центру, а все остальные используют другие мосты, + переезд

grinder писал(а):
ПИнтересно что продают дозволы которые по сути нарушают закон. Но продают одни, а Гейцы щас начали всех прессовать, что под знак проехали - значит нарушили.

пресуют они сейчас тех, кто едет под кирпич через одну полосу возле театра. Так через центр (под знак рух заборонено) езжу каждый день

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 09:57 
Новобранец

pulse, ніхто не проти самого знаку як такого. В кожному місті є свої особливості, і це питання тільки місцевої влади і даі, як зроботи так, щоб в місті було краще їздити :roll: . Але якщо ставите знак, будьте ласкаві зробити так, щоб всі, в тому числі ті, хто вперше тут проїздить за кермом, мали можливість орієнтуватись по ЗНАКАМ, а не за принципом "та всі знають, що тут дорога закрита" :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июн 2010, 10:02 
Прохожий

Myself писал(а):
pulse, ніхто не проти самого знаку як такого. В кожному місті є свої особливості, і це питання тільки місцевої влади і даі, як зроботи так, щоб в місті було краще їздити :roll: . Але якщо ставите знак, будьте ласкаві зробити так, щоб всі, в тому числі ті, хто вперше тут проїздить за кермом, мали можливість орієнтуватись по ЗНАКАМ, а не за принципом "та всі знають, що тут дорога закрита" :evil:

согласен
в некоторых местах эти знаки вообще отсутствуют, но людей продолжают штрафовать, наверно приезжий по звездам должен был определить что сюда ехать нельзя :|

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2010, 20:01 
Постоялец

Myself писал(а):

Такі ловушки реально стоять по цілому "файному місту" Тернопіль зі знаком 3.1.
У нас у Львові гайці ще більші 3,14дари ,але такого "дорожно-знакового колапсу" як в Тернополі я ще не зустрічав.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа