Текущее время: 29 июл 2025, 19:56

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 19:48 
Прохожий

25.03.2012 року я, повертався з роботи зі своїми працівниками та дружиною до дому на автомобілі Буквально за 300 метрів від роботи мене було зупинено, без всяких на те підстав чи причини, ігноруючи вимоги п.п. 6.3, 7.3 «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої наказом МВС України від 27 березня 2009 р. № 111 інспектором ДАІ Власюком Віктором Миколайовичем. Це було близько 01год.30 по вул. Першого травня в місті Хмільнику.
Всупереч вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», п. 14.7 «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої наказом МВС України від 27 березня 2009 р. № 111 інспектор ДПС не представився і не пояснив причину зупинки.
На його вимогу я пред’явив йому посвідчення водія та технічний паспорт. Він забрав їх у мене і наказав вийти з свого автомобіля і пройти з ним до патрульної машини.
Після того як я був змушений сісти до нього в машину він почав вимагати щоб я на нього дихнув. Попри те, що така процедура є принизливою, я, щоб не ускладнювати становище, все ж таки виконав його наказ. Я думав що на цьому все закінчиться і я зможу нарешті поїхати відпочивати додому після важкого робочого дня. Але це був лише початок. Інспектор сказав що йому, начебто, поступила інформація що я вживав на роботі коньяк. Але пояснити звідки в нього така інформація він відмовився і не захотів слухати мої заперечення, пояснення та аргументи з цього приводу.
Інспектор ДАІ Власюк В.М. вийняв пристрій для перевірки наявності алкоголю в крові і сказав щоб я дихнув в нього.
Доводжу до Вашого відома, що такі безпідставні перевірки відносно мене інспектор Власюк В.М. неодноразово влаштовував і раніше, але тоді я виконував ці незаконні вимоги боячись переслідувань з його боку. Але зараз у мене увірвався терпець. І щоб в майбутньому знову не повторювалося таких зухвалих знущань щодо мене, я сказав що надалі буду це робити тільки за наявності 2 свідків і лише після того як інспектор складе протокол про підозру у вживанні алкоголю.
Проте інспектор проігнорував мої вимоги і без складення відповідних документів примусово повіз до лікарні.
В лікарні я подзвонив на гарячу лінію ДАІ і розповів мою ситуацію, але і там мені нічого не роз’яснили, відповіли лише, що інспектор все робить правильно. В лікарні інспектор знову відмовився складати протокол до того як я пройду медичний огляд, мотивуючи тим, що якщо я не вживав алкоголь то тоді він непотрібний.
Я вважаю такі дії про відмову складення протоколу протизаконними, так як вони в майбутньому позбавляють мене доказів для подальшого оскарження неправомірних дій інспектора.
Пізніше Інспектор все таки склав протокол, в якому зазначив про відмову проходження обстеження, що, виходячи з вищесказаного, не зовсім відповідає дійсності. В зв’язку з цим я написав в цьому протоколі свої зауваження і надав пояснення щодо нього письмово на окремому аркуші.
Після того я дав дозвіл на проведення медичного обстеження щодо мене на ознаки алкогольного сп’яніння, але мені інспектор відмовив.
Почав погрожувати, що завезе машину на штраф майданчик, не зважаючи на мої пояснення, що в машині моя дружина і вона також водить машину і в неї є посвідчення водія. На ці слова він почав грубо, образливо та неввічливо висловлюватися в адрес моєї дружини, на зразок того, що «жінки дури, покупляли посвідчення водія а керувати автомобілем не вміють».
Стверджую, що за весь цей час, поведінка інспектора була зухвалою, агресивною з погрозами, фізично та психологічно виснажливою, такою, що не відповідає вимогам чинного КПК, Конституції України, Закону України «Про міліцію».

В кінці інспектор виписав мені тимчасовий талон на право керування автомобілем, а посвідчення водія і технічний паспорт на автомобіль забрав і поїхав.
Вважаю такі дії перевищенням інспектором своїх прав і повноважень, так як технічний паспорт він не мав права забирати.
Після закінчення того всього дійства, я все таки знову звернувся до цієї самої лікарні з власною заявою про проходження медичного обстеження на стан алкогольного сп’яніння. Дослідження підтвердило відсутність алкоголю в моєму організмі (копія довідки додається).

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Вважаю, дії інспектора протизаконними. Він перевищив свої повноваження та грубо порушив мої права.

Враховуючи той факт, що протокол був складений без врахування відповідних пояснень, з грубими порушеннями законодавства України з порушенням норм права та таких принципів адміністративного провадження як об’єктивності, безсторонності, добросовісності, розсудливості та рівності всіх перед законом, на підставі власних міркувань та суджень інспектора, без елементарної та повноцінної перевірки фактів,
підскажіть чи я правильно діяв згідно закону

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 20:50 
Борец

терещенко віталій писал(а):
На його вимогу я пред’явив йому посвідчення водія та технічний паспорт. Він забрав їх у мене і наказав вийти з свого автомобіля і пройти з ним до патрульної машини.
підскажіть чи я правильно діяв згідно закону
Звичайно неправильно.
По-перше, віддавати документи і кудись іти з інспектором не потрібно і ніякий закон це робити не зобов*язує.
По-друге, роздрукуйте і возіть із собою ось це http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0931-09 і в таких ситуаціях цитуйте його положення інспектору, а якщо ігнорує - звоніть 102 і вимагайте чергового по району.
По-третє, фіксуйте все на відеокамеру/телефон/відеореєстратор.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:05 
Борец

Вот не пойму сколько показало в больнице? что там за прибор? Если ты был не пьян почему сам не прошел тест в течении 2 часов

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:10 
Прохожий

в лікарні я здав аналіз після складення протоколу і результат показав що в мчі алкоголя немає є довідка завірена лікарем

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:15 
Борец

в лікарні я здав аналіз після складення протоколу і результат показав що в мчі алкоголя немає є довідка завірена лікарем

Так давай по порядку в больнице ты дул в драгер?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:16 
Прохожий

так але в законі несказано чітко що гаішник спочатку повинен скласти протокол а потім я повиненя продувати апарат хоть в дор контролі я таке читав як мені це доказати судді

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:21 
Борец

так але в законі несказано чітко що гаішник спочатку повинен скласти протокол а потім я повиненя продувати апарат хоть в дор контролі я таке читав як мені це доказати судді

Можешь мне ответить на вопросы?

Дул в какой прибор?
Что показал прибор?
Когда составили протокол?
Время составления протокола?
Чек от драгера давали?

Время прохождение тест когда сам его проходил?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:25 
Прохожий

не дув бо протокол і направлення на мед огляд гаішник не хотів складати до продуття апарата він мотивував що якщо прибор покаже що я тверезий то навіщо тоді складати протокол але я йому пояснив що для того щоб я міг його керівництву показати що він незаконно мене зупинив але він всерівно не писав протокол а коли написав що я відм проходити огляд я в протоколі пояснив чому я відмовлявся але потім я сам в лікарні здав аналіз без гаішника

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:28 
Прохожий

в прибор не дув
протокол составили в 1-45 ночи
время составления 20 минут
тест проходил в 3,15 є підтвержуючий документ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:28 
Борец

не дув бо протокол і направлення на мед огляд гаішник не хотів складати до продуття апарата він мотивував що якщо прибор покаже що я тверезий то навіщо тоді складати протокол але я йому пояснив що для того щоб я міг його керівництву показати що він незаконно мене зупинив але він всерівно не писав протокол а коли написав що я відм проходити огляд я в протоколі пояснив чому я відмовлявся але потім я сам в лікарні здав аналіз без гаішника

давай сюда скан протокола и справку что у тебя есть

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:32 
Борец

свидетели были когда тебе он предлагал продуть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:34 
Постоялец

о у ману тоже вопрос по теме:

соседа тормознули ночью гайцы за пьянку, забрали машину на штрафплощадку эвакуатором, из док. составили только протокол задержания ТС, причем подпись понятых в протоколе отсутствует, права не забрали. На следующий день машину на штрафплощадке не отдали - потребовали 780грн. Завтра пойдем отбивать машину и разносить штрафплощадку - кто че может посоветовать - как еще и гайцев при этом наказать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:35 
Борец

Цитата:
2.6. Огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного
засобу проводиться в присутності двох свідків.
Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або
особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

Клони на то, что ты отказывался проходить без наличия свидетелей, без которых нельзя проводить тест

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:38 
Борец

Sans писал(а):
Цитата:
2.6. Огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного
засобу проводиться в присутності двох свідків.
Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або
особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

Клони на то, что ты отказывался проходить без наличия свидетелей, без которых нельзя проводить тест

они могут левых написать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2012, 21:40 
Прохожий

неможу відправити просканований протокол і довідку як це зробити

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа